Idézet: Rudi - Dátum: 2011. 05. 20. 11:25
Én is kis segítséget kérnék a hozzáértőktől. 37-42" közötti LCD LED tv-t szeretnék beújítani. Az 99%, hogy Panasonic lesz. Árügyileg max 250-et szánnék rá. Tv nézés (UPC digital), HD filmek, DivX, Blu Ray anyagok, DVD-k jöhetnek majd szóba (konzol, számítógép nem nagyon lesz rákötve egyelőre). Kb. 2.5m-ről kellene bámulnunk. Méretet pontosan még nem tudom, hogy mekkora férne be. Majd lemérem a helyet és akkor már pontosan látni fogom, hogy mehet-e 40-42-es vagy 37-es fér csak be.
Pl. itt van ez a modell:
http://panashop.hu/i...okos_televizio/
E-LED az Edge LED-et akarna jelenteni az adatlapján és ezt jobb lenne elkerülni a foltosság miatt? Vagy ha a LED-esek felejtősek ebben az árkategóriában, akkor melyik sima LCD-st ajánljátok?
Egyáltalán mik azok a divatos szolgáltatások, feature-ök, amik nélkül manapság már nem szabad ilyen kaliberű tv-t venni, amik később jól jöhetnek?
Blu Ray lejátszó is pana lesz, távirányítóikat össze lehet majd kombinálni (eggyel lehet-e mindkettőt vezérelni) vagy muszály lesz egyikhez ezt, a másikhoz azt használni?
A Panákat nem ismerem, de anno 3-4 éve amikor én vettem TV-t, nem voltak annyira jók. (Pl. natív felbontás támogatása, stb...)
Samsungokat, LG-ket, némileg a Philipseket ismerem... szerintem előbbi 2 jobb ár/érték arányban, nem csinálnak rossz TV_ket, a Philips sem, bár attól kicsit idegenkedtem, de amit mostanában láttam elég meggyőző volt.
Méret: minél nagyobb, annál jobb az alapszabály, de azért ha számít a hely, hogy ne egy falat foglaljon el, SD-t vagy TV jellegű studio felvételekkel se mutasson hülyén, akkor szvsz 2.5m-re szerintem a 40-42 jó lesz. 37-es kicsi.
Ledből az alsóbb szegmenst tuti edge-el szerelik. Olyan is. Ill. sajnos manapság már a drágábbak közé is becsúsznak, mert fasza pár mm vastag TV-ket lehet gyártani és az milyen dizájnos. Csak azt felejtik el, hogy a TV-n a képet kell nézni, nem a keretet.

Szóval én inkább azt mondanám, hogy CCFL-t kell keresni... ami egyre bonyolultabb, mert az idei modellek már szinte mind ledesek. Mondjuk még rohadt drágák is, úgyhogy ilyen szempontból is érdemes 2010-es modellt nézni, amíg vannak. Edge ledből is ki lehet fogni jót, nyilván ezek is fejlődnek, meg CCFL-ből is lehet felhőset venni, de eddig ami tesztet láttam, az alapján sokkal nehezebb kifogni CCFL-ből rosszat.
Feature-ök: az új 2011-eseket nem nagyon ismerem. Samsungnál vannak vmi "okostv" funkciók... passz, talán ott volt 1-2 érdekes. Valami olyan rémlik, hogy DLNA-n streamelni tud pl. telefonra adást, stb...
Igazából én nem vagyok nagy TV feature használó.
- MPEG4 tuner mindben van, az nem is árt.
- 100Hz szvsz kell, nekem legalábbis.

- Ha akarsz HDD-ről is lejátszani (HD mkv, divx), akkor figyelni kell a média lejátszójára. Abban pl a Samsung az egyik legjobb (DTS hang), LG sem rossz, Philipsekről (amiket én néztem 1-2 alapabb modellt) vegyesen olvastam, nem volt olyan jó. Engem nem érint HTPC-vel.
- Internet @TV és egyéb okosságok... engem hidegen hagy, nem tudok róla sokat.
- Lan, wifi. Nem árthat, ha hálózaton keresztül tudsz DLNA-n filmet lejátszani, nem csak USB-ről. Ha kell...
- 3D. Ez még kardinális kérdés, de ezt biztos el tudod dönteni, hogy kell vagy nem.
Hogy konkrét típusokat is mondjak:
- Samsung 40C650
- LG 42LD650 / 42LD750
- Philips 40PFL5605, amit néztem... ez backlit-led. Alap kontrasztja emiatt sokkal jobb és ez tényleg keveset is fogyaszt. De ez elég drága 40-esben. Én igazából a 46-47" tartományt néztem, ott egálban van a másik 3 típussal.
Ezek középkategóriásak, nem a legalja, 100Hz, stb... szerintem mind jó vétel. Jóval olcsóbbak, mint a 37-es linkelt Pana.
Fontos még a panel. Pana, LG: IPS, Samsung xVA. Szerintem utóbbi jobb választás TV-hez, mert jobb a feketéje. De az IPS sem vészes, meg kell nézni és eldönteni mennyire zavar.
Távirányító: Én pl. a UPC-s távirányítóval is szoktam kezelni a TV-t. Ha jól rémlik van rajta DVD is. Nem lehet, hogy ismeri a Blu-ray-ed is és akkor mehet ezzel mind a 3 eszköz? Amúgy meg kell egy Logitech Harmony és azzal mindent elirányíthatsz.

Csak emiatt én nem választanék Panát.
Ja és kell mellé egy HTPC, aztán minden van.