HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#521 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 12. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Misi_D - Dátum: 2011. 07. 12. 16:09

A 4. pontról még nem is hallottam. Gyors keresés a honlapjukon, de nem vettem észre ilyet - biztosan van, csak nem reklámozzák. Majd bemegyek az Allee-ba megkérdezni, hogy is van ez.

A Samsung le40c650-es tv-m csak pár napos, azonban lenne egy problémám. Upc digital sd-t nézek rajta, és gyakran beszaggat, megakad a kép néhány tized másodpercre. Nem vészes módon, de zavaróan. Asszony is észreveszi, én is - pedig nem tartom egyikünket sem sasszeműnek. Valaki tapasztalt ilyet? Mit lehet vele kezdeni? Azért a digital sd-vel meg kellene birkóznia 100Hz-en, nem? Ez az akadás tök véletlenszerű, ugyanaz a reklám, amiről tudom, hogy egy adott helyen korábban röccent egyet, legközelebb lemegy akadás nélkül. Sajnos a tv beállításaiba még nem sikerült mélyen beleásnom magam - lehet, hogy egyszerűen orvosolható, csak még nem jöttem rá. (Pl. firmware frissítéssel.)
Egyelőre csak a stb-al van összekötve scart-on keresztül (scart miatt előfordulhat a fenti probléma?), ma vettem hdmi kábelt, azzal kötöm majd rá a videokártyát, ill. szétnézek a szekrényben utp kábelért, és megcsinálom a hálózatos mókát is - szóval egyelőre nem tudok arról nyilatkozni, hogy akkor is beszaggat-e, ha filmeket nézek. Mondjuk egy külső vinyós tesztet nyomhattam volna...

Hogyne. Akad kb. 1-1.5 éve.
Változó mértékben, van amikor 2-3 hétig semmi, van amikor 1 este 4-5 csatorna is, volt amikor csak 1 meghatározott műsor akadt minden héten ugyanazon a csatornán.
Ez a digitális minőség.

#522 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 18:51

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 07. 12. 17:30

Változó mértékben, van amikor 2-3 hétig semmi, van amikor 1 este 4-5 csatorna is, volt amikor csak 1 meghatározott műsor akadt minden héten ugyanazon a csatornán.
Ez a digitális minőség.

És a Digi MPEG2-es streammel mi a helyzet? Az is akad időnként?
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#523 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 20:44

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2011. 07. 12. 19:51

És a Digi MPEG2-es streammel mi a helyzet? Az is akad időnként?

Fogalmam sincs, nincs Digi-m.

#524 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 22:12

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 07. 12. 17:30

Ez a digitális minőség.

Ja, hogy ez szolgáltató problem. :glare:
Esetleg UPC-nél egy hibabejelentés érhet valamit? Vagy ne is reménykedjek?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#525 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 13. 07:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Misi_D - Dátum: 2011. 07. 12. 23:12

Ja, hogy ez szolgáltató problem. :glare:
Esetleg UPC-nél egy hibabejelentés érhet valamit? Vagy ne is reménykedjek?

Szerintem az. Ill. nem biztos, hogy minden esetben, mert mondom, volt amikor kifejezetten 1-1 műsor akadozott. Lehet, hogy a upc is szarul kap 1-2 műsort?

#526 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 26. 13:57

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 07. 10. 14:29

Szerintem 2011-ben akármilyen panel ócska, ha 1024x768 a felbontása.

Attól függ mihez képest. :)

Nappaliban most egy 2008-ban vásárolt Pana 42"-es plazma van, és csak 1024x768-as a felbontása.
Anyósom vett valami fullHD-s Samsung LCD tévét, karcolni lehet a különbséget annyival szarabb a Samsung. :laugh:

Persze kb. fele annyiba került a Samsung mint a Pana (és kisebb is), de a FullHD ellenére ez meg is látszik a kép "élvezhetőségén".
RDaneel_hu

#527 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 28. 22:13

Üzenet megtekintéseIdézet: RDaneel_hu - Dátum: 2011. 07. 26. 14:57

Attól függ mihez képest. :)

Nappaliban most egy 2008-ban vásárolt Pana 42"-es plazma van, és csak 1024x768-as a felbontása.
Anyósom vett valami fullHD-s Samsung LCD tévét, karcolni lehet a különbséget annyival szarabb a Samsung. :laugh:

Persze kb. fele annyiba került a Samsung mint a Pana (és kisebb is), de a FullHD ellenére ez meg is látszik a kép "élvezhetőségén".

Na jó de még ma is az van, hogy egy régebbi, legalább közepes plazmát se lehet semmilyen lcdvel megverni képminőségben. Mondom ezt úgy, hogy lcd-m van... :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#528 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 30. 08:58

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2011. 07. 28. 23:13

Na jó de még ma is az van, hogy egy régebbi, legalább közepes plazmát se lehet semmilyen lcdvel megverni képminőségben. Mondom ezt úgy, hogy lcd-m van... :)

Azért ezt így nem jelenteném ki - mondom ezt úgy, hogy plazmám van. :)
Inkább azt mondanám, hogy 37 col felett, azonos árkategóriában valószínűleg a plazma a jobb.

Jelenleg azért még mindig nagy a szórás azok az anyagok között amelyekkel "hajtjuk" tévéinket.
Legyen az DVD, digitális SD adás, digi HD adás, Blu-ray stb...stb...
És akkor még nem beszélve arról, hogy a minőségen túl még az is számít, hogy épp mit nézel. :)

Tényleg nyitott vagyok az új dolgokra - ha olyan műszaki boltok közelében járok ahol van tévéválaszték -, általában megnézem őket. De még mindig azon kapom magam, hogy a plazmákat bámulom. :D :blink:

Azt gondoltam, hogy "sima" kábeltévés (digi és upc-s) SD-adás esetén az otthoni 42-es plazma jobban fog teljesíteni mint az említett Samsung FullHD LCD, de akkor döbbentem meg, amikor az egyébként 1080p-s HD-kamerámat (Canon Legria HF S21) rákötöttem a fenti 2 tévére.

A Samsungon sokkal rosszabb volt a kép.
Persze nyilvánvalóan egy 37 colhoz közeli LCD-t nem kéne hasonlítgatni egy 42-es plazmához, de akkor is furcsa volt. :)
Pedig hát semmi extra a HD-kamera anyaga... progresszív, 25p, 1080p-s felbontással.
És azt gondolná az ember, hogy a FULLHD-s LCD-n jobb kéne legyen... és nem. :dry: :sleep:
RDaneel_hu

#529 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 08. 08:26

Hali!

Csak egy megerősítés kellene, hogy ügyes és okos vagyok. :D Szüleim akartak TV-t venni és ezt a típust nézték ki: Samsung UE40D5500. Merthogy ez le van árazva az Euronicsnál 230-ról 200-ra és még ajándék 300 gigás winyós is van hozzá. Mondjuk leárazás nélkül is megkapható 180-ért, szóval nem akkora biznisz az a leárazás. :) Kicsit (tényleg csak úgy kb. fél órát) nézegettem és helyette inkább ezt a hármat ajánlottam nekik: pana TX-L42E3E, pana TX-L42E30E és Sony KDL40EX520. Végül a háromból az elsőt választották, meg igazából én is azt preferáltam, mert ár/teljesítményben az a legjobb. Érdekes, hogy erről a panáról ellentmondó infókat lehet olvasni, hol LED-esnek, hol csak szimpla LCD-nek nevezik. Mondjuk a Panasonic honlapján azt írják ledes, szóval végül ezt fogadtuk el (meg ők is megnyugodtak, mert led-est akartak mindenképp). Relatíve nagy nappalijuk van, így a képernyő mérete fontos volt, extra igényeik nincsenek, szép képet akartak. Szerintem a Samsung TN-film paneles (170/170 miatt gondolom), bár infót nem találtam róla, a Pana viszont tuti S-IPS.

Jó volt a döntés szerintetek? Jó ez a TV?
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#530 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 08. 11:52

Üzenet megtekintéseIdézet: hvuk - Dátum: 2011. 08. 08. 09:26

Hali!

Csak egy megerősítés kellene, hogy ügyes és okos vagyok. :D Szüleim akartak TV-t venni és ezt a típust nézték ki: Samsung UE40D5500. Merthogy ez le van árazva az Euronicsnál 230-ról 200-ra és még ajándék 300 gigás winyós is van hozzá. Mondjuk leárazás nélkül is megkapható 180-ért, szóval nem akkora biznisz az a leárazás. :) Kicsit (tényleg csak úgy kb. fél órát) nézegettem és helyette inkább ezt a hármat ajánlottam nekik: pana TX-L42E3E, pana TX-L42E30E és Sony KDL40EX520. Végül a háromból az elsőt választották, meg igazából én is azt preferáltam, mert ár/teljesítményben az a legjobb. Érdekes, hogy erről a panáról ellentmondó infókat lehet olvasni, hol LED-esnek, hol csak szimpla LCD-nek nevezik. Mondjuk a Panasonic honlapján azt írják ledes, szóval végül ezt fogadtuk el (meg ők is megnyugodtak, mert led-est akartak mindenképp). Relatíve nagy nappalijuk van, így a képernyő mérete fontos volt, extra igényeik nincsenek, szép képet akartak. Szerintem a Samsung TN-film paneles (170/170 miatt gondolom), bár infót nem találtam róla, a Pana viszont tuti S-IPS.

Jó volt a döntés szerintetek? Jó ez a TV?

A Samsungok PVA panelesek.
Általánosságban:
PVA: mélyebb fekete, jobb kontraszt
IPS: gyengébb (esetleg kékes) fekete, gyengébb kontraszt, jobb látószög és színhűség

Én spec TV-nél inkább a PVA előnyeit preferálom, az IPS előnyeire szerintem kevesebb szükség van TV nézés közben.
LED sem feltétlenül jobb, mint egy sima CCFL-es TV, le volt már párszor írva. Plussz feature függő... ha nincs szükség semmi extrára, mint internet@TV, lan, stb... csak 100Hz és jó kép akkor jobb lett volna egy tavalyi modell 140-160e között hasonló egyéb tudással és képminőséggel, mint ezek.

#531 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 08. 12:23

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 08. 08. 12:52

A Samsungok PVA panelesek.
Általánosságban:
PVA: mélyebb fekete, jobb kontraszt
IPS: gyengébb (esetleg kékes) fekete, gyengébb kontraszt, jobb látószög és színhűség

Én spec TV-nél inkább a PVA előnyeit preferálom, az IPS előnyeire szerintem kevesebb szükség van TV nézés közben.
LED sem feltétlenül jobb, mint egy sima CCFL-es TV, le volt már párszor írva. Plussz feature függő... ha nincs szükség semmi extrára, mint internet@TV, lan, stb... csak 100Hz és jó kép akkor jobb lett volna egy tavalyi modell 140-160e között hasonló egyéb tudással és képminőséggel, mint ezek.

Ismerem a PVA előnyeit, de monitoroknál a PVA panelek is 178/178 látószögűek, ezért gondoltam, hogy ez TN-filmes. A PVA jó különben, én is szeretem.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#532 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 08. 17:02

Üzenet megtekintéseIdézet: hvuk - Dátum: 2011. 08. 08. 13:23

Ismerem a PVA előnyeit, de monitoroknál a PVA panelek is 178/178 látószögűek, ezért gondoltam, hogy ez TN-filmes. A PVA jó különben, én is szeretem.

Én ilyen gyári adatokra nem adnék, ahogy kontrasztarányokra se, csak ha egy tesztben ugyanolyan metodikával ki van mérve több készülék.
Általánosságban igaz, hogy egy (ismert) gyártó sem csinál TN paneles TV-t normál TV méret felett. Talán 26" alatt előfordulnak még, de onnantól én nem találkoztam TN-essel, pedig nagyrészt követem évek óta a modelleket.

#533 Felhasználó inaktív   moxaj 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 12. 12:43

Sziasztok!

TV vásárlás előtt állok, olvasgattam kicsit vissza a fórumban, valamennyi info ragadt rám, de azért rákérdezek inkább konkrétan:
Samsung LE-46C530 vélemény?

Nincs konkrét elképzelésem, hogy milyet szeretnék, csak ezt jó áron be tudnám szerezni, azért érdekelne, hogy megéri-e.

Másik kérdés, hogy barátnőmék szüleinél néha olyan érzésem van a digi adás/avi nézés közben, mintha 'csúszna/késne' a kép, az mitől lehet? Lg-jük van, ha jól tudom lcd, de majd nézek pontosabbat. Az otthoni sonynknál soha nem tapasztaltam ilyet, bár az csak hd ready, az lg pedig fullhd ha jól tudom. Vagy lehet, hogy az otthoni 50hz az lg meg 100hz és azaz a jelenség?

Előre is köszönöm a segítséget!

Szerkesztette: moxaj 2011. 08. 12. 12:47 -kor

#534 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: moxaj - Dátum: 2011. 08. 12. 13:43

Másik kérdés, hogy barátnőmék szüleinél néha olyan érzésem van a digi adás/avi nézés közben, mintha 'csúszna/késne' a kép, az mitől lehet? Lg-jük van, ha jól tudom lcd, de majd nézek pontosabbat.

A Samsung LE-46C530-ról nem tudok nyilatkozni, de én más LG tévéken nem tapasztaltam, hogy a digitális videók csúsznának. Sem plazmán, sem LCD-n nem találkoztam ezzel a jelenséggel.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#535 Felhasználó inaktív   moxaj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 14:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 12. 13:59

A Samsung LE-46C530-ról nem tudok nyilatkozni, de én más LG tévéken nem tapasztaltam, hogy a digitális videók csúsznának. Sem plazmán, sem LCD-n nem találkoztam ezzel a jelenséggel.

Köszi, közben hazaértem és megnéztem: samsung 40-c650-es tvjük van, ami 100hz-es, akkor ez a 'szappanopera1 effektus?

És a kérdéses tv-vel kapcs? Érdemes megvenni 100 körülért?

#536 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 14:13

Üzenet megtekintéseIdézet: hvuk - Dátum: 2011. 08. 08. 09:26

Relatíve nagy nappalijuk van, így a képernyő mérete fontos volt

Én 46-ost vettem volna. Philips 46PFL5605h 210e mm-ben.

#537 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 18:02

Üzenet megtekintéseIdézet: moxaj - Dátum: 2011. 08. 12. 15:12

Köszi, közben hazaértem és megnéztem: samsung 40-c650-es tvjük van, ami 100hz-es, akkor ez a 'szappanopera1 effektus?

És a kérdéses tv-vel kapcs? Érdemes megvenni 100 körülért?

46C530 100k-ért? Árgépen 145k a legolcsóbb, úgyhogy 100-at mindenképp megér. Alapmodell, sem 100Hz sem más, de szerintem a képminősége, panelja jó... és a 46 elég nagy is ennyiért. :)
Csúszáson mit értesz? Mi csúszik pontosan és mihez képest?

#538 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 13. 08:26

Régebbi Philips tvmben Sharp IPS panel van, nagyon szép, nagyon jó, király.
A mostani verziójában már MVA panel van. Teljesen más az?

Philips 32PFL6606H-ról vélemény?

Szerkesztette: pgyafi 2011. 08. 13. 08:45 -kor

#539 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 12:54

Help!
Összehasonlítottam itt 2 Samsung tévét, egyik ledes, másik LCD. Nehezen tudok döntetni. Egyik sem csúcsmodell, de 105k ft-nál nem akarok többet kiadni értük. A LED-es az alcsony fogyasztása miatt tetszik, de nemrég vettem egy olcsó LED-es PC-monitort, és nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket (Full HD csak 60 Hz-en megy, ami zavarja a szemem. Ha 75 Hz-et akarok, akkor az csak 1600x900-as felbontás).

Ragaszkodnék ahhoz, hogy min. 100 Hz legyen a képfrissítés, és legyen rajta USB és Ethernet port.

Mi a véleményetek e két tévéről?

Ui.
- T-home-nál van IPTV-m és nálam is néha szaggatnak a filmek. (Talán a műholdas jelátvitel késik ilyenkor?)
- Mi az a szappanopera-effektus?

Szerkesztette: LámaZ 2011. 08. 18. 13:08 -kor

#540 Felhasználó inaktív   Matykó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 19:25

50"-es, lehetőleg fullhd tv-t (plazmát?) szeretnék kb 200 körül. sd csatornák és hd filmek mennének rajta (pc-ről).
több helyről a panasonicot mondták mindenekfelett. igaz ez? annyi típus van és annyi felesleges szolgáltatás a tv-ken hogy elég nehéz a választás...

valakinek vmi tapasztalata ebben a témában?

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.