HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#761 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 19. 15:29

Wow, thx... valamiert az volt bennem, hogy a ledes a jobb, hiszen ujabb, sok esetben dragabb is. Fura... nagyon nagyon plazmat akartam volna, de odaat lebeszeltek rola. Foleg, ha monitornak is akarom hasznalni.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#762 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 19. 15:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2012. 01. 19. 15:29

Wow, thx... valamiert az volt bennem, hogy a ledes a jobb, hiszen ujabb, sok esetben dragabb is. Fura... nagyon nagyon plazmat akartam volna, de odaat lebeszeltek rola. Foleg, ha monitornak is akarom hasznalni.

Plazma az mozizni tán jobb, bár van benne hitvita is. Ha már monitor, meg ilyenek, akkor LCD.
Make love not Wor.

#763 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 19. 15:34

SD tvre egyértelműen jobb a plazma.
feketéje is általában jobb, így mozizni is.

viszont be tud égni, a legújabb is, ez pedig HUD-os játéknál, és PC-nél is gond lehet.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#764 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 19. 15:38

Sajnos akkor ez kilove... az ido egyharmadaban lenne filmnezesre hasznalva, egyharmada szamitogep, egyharmada jatek pc-xbox, de ugye mindenhol vannak folyamatosan ott levo dolgok.

#765 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 19. 22:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2012. 01. 19. 09:15

Tegnap lemertem a csomagtartot. Ha le kell nyitni az uleseket akkor 50 centi szeles lehet max a doboz, az ulesek lenyitasa nelkul centi hosszu, es valamivel szelesebb de max 60, nem 80 ami kellene. A franc egye meg... majd hetvegen lesz tobb idom mericskelni, akkor meg sakkozok. Eletemben nem gondoltam volna, hogy az alapjan kell TV valasztasi lehetosegeimet szukiteni, hogy mi fer be a kocsiba. :laugh:

Odakint nem olcsóbbak ezek a termékek, mint itt nálunk ?!
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#766 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 20. 09:20

Nem, sot dragabb picivel. De igazsag szerint a magyarorszagi szamla az, ami miatt nekem otthon kene megvennem.

#767 Felhasználó inaktív   dummyka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 21. 17:02

Sziasztok!

Új vagyok még itt a fórumon és szeretném feltenni a szokásos kérdést: Milyen TV-t vegyek? A kritériumok: a lehető legjobb képe legyen, a lehető legnagyobb legyen, és a korlát 200K (persze, ha olcsóbb, az nem baj :) ). A használat 98%-ában 720p, vagy 1080p filmek mennének rajta, a maradék időben TV-adások, leginkább ugye SD-mert az van :(.
Amiket én nézegettem, azok a Panasonic FullHD-s plazmái és a Samsung UExxD5500-as készülékei. De az az igazság, hogy, amennyiért pana 50"-os plazmát kapni, annyiért a samu, csak 40".
A legfőbb gondom az, hogy egymással nem nagyon tudtam őket összehasonlítani. Az igazság az, hogy a panasonicból is csak a 42"-ost láttam élőben... :(
Esetleg, ha van más készülék, amit szerintetek, valamilyen szempontból jobb, vagy érdemes megfontolnom, akkor írjátok le.
Illetve minden okosságot szívesen elolvasok!

A segítségeteket előre is köszönöm!

#768 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 28. 16:21

A Panasonic 2012-es TV modelljei február 20-21-én derülnek ki, a Panasonic European Convention rendezvényen.
Az infót az AVforums-ról szedtem.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#769 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 28. 17:46

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 28. 16:21

A Panasonic 2012-es TV modelljei február 20-21-én derülnek ki, a Panasonic European Convention rendezvényen.
Az infót az AVforums-ról szedtem.

kösz az infót, hol olvastad pontosan? Kérek linket...
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#770 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 28. 18:24

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 28. 17:46

kösz az infót, hol olvastad pontosan? Kérek linket...

Kérlek: :)
Panasonic C3 (TX-P42C3B) 42 Inch Plasma TV Review
51-es hozzászólás. Steve Withers az ottani expert.

Pana 2012-es topik egyébként:
Panasonic Plasma TV 2012

Szerkesztette: batagy 2012. 01. 28. 18:25 -kor

Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#771 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 28. 19:30

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 28. 18:24

Kérlek: :)

Nagyon szépen köszönöm!

#772 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 28. 21:28

Üzenet megtekintéseIdézet: dummyka - Dátum: 2012. 01. 21. 17:02

Sziasztok!

Új vagyok még itt a fórumon és szeretném feltenni a szokásos kérdést: Milyen TV-t vegyek? A kritériumok: a lehető legjobb képe legyen, a lehető legnagyobb legyen, és a korlát 200K (persze, ha olcsóbb, az nem baj :) ). A használat 98%-ában 720p, vagy 1080p filmek mennének rajta, a maradék időben TV-adások, leginkább ugye SD-mert az van :(.
Amiket én nézegettem, azok a Panasonic FullHD-s plazmái és a Samsung UExxD5500-as készülékei. De az az igazság, hogy, amennyiért pana 50"-os plazmát kapni, annyiért a samu, csak 40".
A legfőbb gondom az, hogy egymással nem nagyon tudtam őket összehasonlítani. Az igazság az, hogy a panasonicból is csak a 42"-ost láttam élőben... :(
Esetleg, ha van más készülék, amit szerintetek, valamilyen szempontból jobb, vagy érdemes megfontolnom, akkor írjátok le.
Illetve minden okosságot szívesen elolvasok!

A segítségeteket előre is köszönöm!

LG 50PV350
Pana 50U30
Samsung 51D550 (200k korlát necces, de +5k talán nem gáz)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#773 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 29. 01:07

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 28. 21:28

LG 50PV350

szia!

ElektroOutlet-ben kapható 2+2 év garival 130-ért egy LG 50PK550. Szerinted jó vétel ennyiért, vagy inkább várjam meg, amig a
Panasonic S30-asra adnak 5 év garitt? (a Pana kevesebbet eszik és kisebb, de a szobában bőven elég a 42-es is, most nem a méret a legfontosabb)
Tartósságra, megbízhatóságra a kettőt TE valószínű jól össze tudod hasonlítani lévén LG tulaj vagy és sok a Pana hívő :) Köszi.

#774 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 29. 09:24

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 29. 01:07

szia!

ElektroOutlet-ben kapható 2+2 év garival 130-ért egy LG 50PK550. Szerinted jó vétel ennyiért, vagy inkább várjam meg, amig a
Panasonic S30-asra adnak 5 év garitt? (a Pana kevesebbet eszik és kisebb, de a szobában bőven elég a 42-es is, most nem a méret a legfontosabb)
Tartósságra, megbízhatóságra a kettőt TE valószínű jól össze tudod hasonlítani lévén LG tulaj vagy és sok a Pana hívő :) Köszi.

nekem 50PK550 van, nem bántam meg, ajánlom bátran.
ismerősnek én ajánlottam az 50PV350-et, nem nagyon vettem észre különbséget a kettő közt.
a Pana S30 picit komolyabb, kérdés megér-e neked annyival többet (közel dupla ár), nekem nem ért meg.
viszont a méretből ne adj le, nincs olyan, hogy bőven elég. NINCS ELÉG NAGY TV :)

tartósságról nem tudok, müxik, és jó :) (1x volt baja, másnap jött szerelő, és 15 perc alatt megcsinálta. hibás panáról is hallottam már, meg zúgó venti, villogó fehér és társai)

#775 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 30. 10:40

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 18. 12:45

ha 15m kell, akkor állítólag ez is müxik:
http://www.adapter.h...products_id=365

(nekem kácsa van és müxik. 4ezer forintos gagyi meg tv-dune között működtött, projector-dune közt nem)

Nekem 2500HUF-os 10m-es kábelem van a h*rdverker-ből, nincs gondja az 1080p-vel. Szerintem sem annyira nehéz jó kábelt venni...

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 19. 15:34

SD tvre egyértelműen jobb a plazma.
feketéje is általában jobb, így mozizni is.

viszont be tud égni, a legújabb is, ez pedig HUD-os játéknál, és PC-nél is gond lehet.

A fekete lcd-n is teljesen jó már, persze típusa válogatja.
De az SD kép ütött szöget a fejembe, ill az egész képminőség. Nézelődtem újra az 55-ös LCD- körül, mert idén talán aktuális lesz, de az ár miatt most először jobban szétnéztem a plazmák között is.
Azt láttam, hogy típusfüggetlenül mintha vmi sötétített üveg lenne a plazmák képe előtt. Nagyon halvány színek, kontraszt alig, minden szürkés kissé.
Ez minek tudható be? Több boltban is néztem, több márkát, de mindenhol ez volt az alap.

Jó, persze az LCD-k meg rikítóra vannak állítva, főleg boltban, de nem csak ehhez mérten volt halovány a plazma, úgy általánosságban teljesen kontraszttalannak tűnt. Egyszóval egyáltalán nem tűnt meggyőzőnek SD képpel sem.
:confused:

#776 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 30. 11:23

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 01. 30. 10:40

De az SD kép ütött szöget a fejembe, ill az egész képminőség. Nézelődtem újra az 55-ös LCD- körül, mert idén talán aktuális lesz, de az ár miatt most először jobban szétnéztem a plazmák között is.
Azt láttam, hogy típusfüggetlenül mintha vmi sötétített üveg lenne a plazmák képe előtt. Nagyon halvány színek, kontraszt alig, minden szürkés kissé.
Ez minek tudható be? Több boltban is néztem, több márkát, de mindenhol ez volt az alap.

Jó, persze az LCD-k meg rikítóra vannak állítva, főleg boltban, de nem csak ehhez mérten volt halovány a plazma, úgy általánosságban teljesen kontraszttalannak tűnt. Egyszóval egyáltalán nem tűnt meggyőzőnek SD képpel sem.

szerintem beállítás kérdés.
főleg ha valami energiatakarékos szarság be van kapcsolva, akkor lesz szürkés, fakó, kontraszttalan a kép.

#777 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 30. 13:56

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 01. 30. 10:40

Igen ezt én is észrevettem, boltban a plazmák mindig sötétnek és fakónak tűnnek az LCD-ek mellett.
De a helyzet az hogy az LCD-k túl vannak húzva a boltban. Ugyanolyan fényerőn otthon kiégetné a szemed.

Nekem csak egy tapasztalatom van, korábban egy LG HD-ready plazmát vettem, az a boltban rettenetesen fakónak és kontraszttalannak tűnt. De otthon egyáltalán nem! Otthon kiváló volt a fényerő és kontraszt is. Az más kérdés, hogy azt a TV-t eladtam, de nem emiatt.

#778 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 30. 18:01

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 30. 13:56

Igen ezt én is észrevettem, boltban a plazmák mindig sötétnek és fakónak tűnnek az LCD-ek mellett.
De a helyzet az hogy az LCD-k túl vannak húzva a boltban. Ugyanolyan fényerőn otthon kiégetné a szemed.

Nekem csak egy tapasztalatom van, korábban egy LG HD-ready plazmát vettem, az a boltban rettenetesen fakónak és kontraszttalannak tűnt. De otthon egyáltalán nem! Otthon kiváló volt a fényerő és kontraszt is. Az más kérdés, hogy azt a TV-t eladtam, de nem emiatt.

szia
Beleolvastam az említett topikba, de a 4 hónapos kislányom mellett igen nehéz koncentrálni :) Mi a lényeg valójában a Pana modelljeivel? Ezidáig kaphatóak S30, G30 mind szenved ettől az 50Hz-es dologtól, és a mostani 2012-es modelleknél sikerült kiküszöbölni? Nagyjából ez lenne a konklúzió?
A többi modellről mit beszéltetek? Láttam Samut és LG-t egyaránt hasonlítgatták, de a fekete kontrasztnál kimerült a téma. Gondolom nincs oltári nagy eltérés a 3 gyártó feketekontrasztjai között, az érdekelne inkább, hogy 2:2 és 3:2 (pulldown vagy hogy a frászba hivják... ) támogatása melyiknek jó? Látom a Pana csak a 3:2-t kezeli jól a 2:2-nél vannak hibái.
Úgy emlékszek az LG mindkettőt jól kezeli, a Samu viszont ellentéte a Panának. Készítettem pár DVD-t a kézi kamerás felvételeimről és nem emlékszek hogy állitottam ezt be, de jó lenne ha mindkettőt jól kezené a tv, ezért érdekelne ez is, hogy olyat vegyek már, ami jó lesz mindkettőre.
A gyakorlati életben ezek a hibák hogy jönnek ki? Mit lehet észrevenni?

#779 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 30. 21:29

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 30. 18:01

szia
Beleolvastam az említett topikba, de a 4 hónapos kislányom mellett igen nehéz koncentrálni :) Mi a lényeg valójában a Pana modelljeivel? Ezidáig kaphatóak S30, G30 mind szenved ettől az 50Hz-es dologtól, és a mostani 2012-es modelleknél sikerült kiküszöbölni? Nagyjából ez lenne a konklúzió?
A többi modellről mit beszéltetek? Láttam Samut és LG-t egyaránt hasonlítgatták, de a fekete kontrasztnál kimerült a téma. Gondolom nincs oltári nagy eltérés a 3 gyártó feketekontrasztjai között, az érdekelne inkább, hogy 2:2 és 3:2 (pulldown vagy hogy a frászba hivják... ) támogatása melyiknek jó? Látom a Pana csak a 3:2-t kezeli jól a 2:2-nél vannak hibái.
Úgy emlékszek az LG mindkettőt jól kezeli, a Samu viszont ellentéte a Panának. Készítettem pár DVD-t a kézi kamerás felvételeimről és nem emlékszek hogy állitottam ezt be, de jó lenne ha mindkettőt jól kezené a tv, ezért érdekelne ez is, hogy olyat vegyek már, ami jó lesz mindkettőre.
A gyakorlati életben ezek a hibák hogy jönnek ki? Mit lehet észrevenni?

Szia!

Hát először is szeretném leszögezni, hogy igazából nem értek hozzá, én is olvastam korábban a pulldown és 50Hz hibákról, majd megkérdeztem az avforums-on, és azt gondoltam számítanak. Befolyásolni nem szeretnék senkit, pláne technikai dolgokat rosszul értelmezni. Egyvalamit viszont biztosan tudok mondani, saját tapasztalat alapján. Én éppen ezen pulldown és 50Hz hibák alapján döntöttem korábban az LG mellett. Naívan gondoltam, hogy ha az LG-nek nincsenek ezek a hibái, akkor a képfeldolgozása sokkal jobb. De ez mind hiába, mert az LG képe (legalábbis annak amit vettem, a 42PT353) más szempontokból viszont sokkal gyengébbnek mutatkozott. Bár ugye nem volt mellette Pana, tehát közvetlen összehasonlításom nincs, de a 42PT353 képe eléggé mosottnak tűnt és elkente a részleteket. Azért adtam el.

A lényeg, amit ki akarok nyögni, hogy ne ess bele te is az én hibámba, ne ezen hibák alapján hozzál döntést!

Az említett pulldown és 50Hz dologgal kapcsolatban: hogy ezeket javítva lesznek-e a 2012-es modellekben, azt jelenleg senki sem tudja!

Mint mondtam, nem értek hozzá, ezért az alábbiakat fenntartással kell fogadni. Ha ennél mélyebben érdekel, a PH fórumon kérdezd meg.
Steve Withers az alábbiakat írta:
a) Kadencia detektálás:
- Az LG-k mind a 2:3-as, mind a 2:2-es pulldown-t detektálják.
- A Samsungok és a Panák is, a 2:3-as pulldown-t korrekten detektálják, de a 2:2-es nem.
Hogy ez utóbbi hogyan jelenik meg, vagy érzékelhető-e. fogalmam sincs! :)

b) Az 50Hz-es hiba ettől független. Azt írja az ember, hogy a Panák az 50Hz-es jelet is 60Hz-es képfrissítéssel jelenítik meg, ha jól értem. És ez úgy jelenik meg, hogy ha éles kontúrok gyorsan mozognak (pl. focilabda), akkor az él széttöredezhet.
Idézem:

Idézet

It relates to how the Panasonics are optimised for 3D and 60Hz (US and Japan) content at the expense of 50Hz (UK and Europe) which results in breakup up of edges on moving objects in 50Hz content.

De azt is írja, hogy az IFC bekapcsolásával ez az effekt megszűnik, viszont azt meg a PH-n olvastam, hogy az IFC bekapcsolásának más hátrányai lehetnek.

Fogalmam sincs ezek mennyire számítanak, valszeg sokkal kevésbé, mint amilyen hangsúlyt most itt erre helyeztünk! :laugh:

Úgyhogy ne ezt nézd! És mégegyszer javasolom, ne ess az én hibába, ne ez alapján döntsél. Ez a hátránya a fórumnak, ha megveszed a TV-t, végül csak a hibáit fogod keresni.

#780 Felhasználó inaktív   Ryo13 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 12. 15:03

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy működik-e monitoron a settopboxból jövő digitális adás, vagy mindenképpen tv-t lehet csak rákötni?
Konfig: Asus M2N, AMD A64 X2 4000+, XFX Ati Radeon 5670 1 GB, 2×1 GB Kingmax 800 MHz RAM, Samsung 500 GB SATA II, Codegen 350 W táp, Video7 17" TFT

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.