HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#721 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 14. 14:28

Topeti, jutottál valamire?

Most megint elkapott engem is a hév, francba az internetbe meg az ilyen topikokba. :laugh: Engem se hagy nyugodni a dolog, már úgy értem saját részre venni.

42C3 / 42UX30 /42S30 között vacilálok. Mindig csapongok... most legújabban az az érzésem támadt, hogy tulajdonképpen az S30 plusz szolgáltatásaira nincs szükségem, ha egyszer úgyis külső lejátszó lesz hozzákötve. És nekem elég a 2 db HDMI bemenet is (1 DVD lejtészó, 1 külső médiaplayer). Smart TV meg ilyenek nem érdekelnek. A PH fórumon megerősítették, hogy mindegyik támogatja a 24p-t, a UX30 is. Tehát ha FullHD-ra hajtok, akkor nekem ez is elég lenne. 120-ért lehet kapni.

Igazából a C3-as meg azért forog a fejemben, mert úgyis csak SD adást illetve forrást néznék, még egy jó ideig....
Na mindegy, majd lesz valahogy... :laugh:
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#722 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 14. 14:46

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 14. 14:28

Topeti, jutottál valamire?

Most megint elkapott engem is a hév, francba az internetbe meg az ilyen topikokba. :laugh: Engem se hagy nyugodni a dolog, már úgy értem saját részre venni.

42C3 / 42UX30 /42S30 között vacilálok. Mindig csapongok... most legújabban az az érzésem támadt, hogy tulajdonképpen az S30 plusz szolgáltatásaira nincs szükségem, ha egyszer úgyis külső lejátszó lesz hozzákötve. És nekem elég a 2 db HDMI bemenet is (1 DVD lejtészó, 1 külső médiaplayer). Smart TV meg ilyenek nem érdekelnek. A PH fórumon megerősítették, hogy mindegyik támogatja a 24p-t, a UX30 is. Tehát ha FullHD-ra hajtok, akkor nekem ez is elég lenne. 120-ért lehet kapni.

Igazából a C3-as meg azért forog a fejemben, mert úgyis csak SD adást illetve forrást néznék, még egy jó ideig....
Na mindegy, majd lesz valahogy... :laugh:

szia, ugyanigy gondolkozok én is hogy jórész sima tv adást, meg dvd-t, netről lerántott főleg divx-es anyagaim vannak, de ha meg azt nézem, hogy be fognak indulni a HD adások,
valamint másfél méternél közelebbről nem fogom nézni a tv-t, akkor meg inkább a fullHD felé húz az eszem (ha netán eladnám úgy jobban elkel, mint a HD ready).
A vásárlással meg úgy vagyok, nem hajt a tatár, megvárom az akciót, állitólag tavasszal szoktak 5 évet adni a Panákra.
S30 a favorit, valószínű ilyet veszek, de az U30 is ugyanolyan paneles, mint az S30. Az U30 mozgóképfelbontása 900 sor (az S30-é 1080). Hogy ez a gyakorlatban mit jelent, passz :D

Egy fontos kérdés!
Az S30-as tud FELVENNI adást usb-n keresztül winchesterre vagy memóriakártyára?
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#723 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 14. 16:58

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 14. 14:46

Egy fontos kérdés!
Az S30-as tud FELVENNI adást usb-n keresztül winchesterre vagy memóriakártyára?

Úgy emlékeztem, hogy tud, de most átfutottam a manual-t, és úgy tűnik nem...

#724 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 14. 17:10

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 12. 09:29

Digitális koax bemenet? Az nincs!

Várgyá. Van amiben már analóg tuner sincs.
Make love not Wor.

#725 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 14. 18:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 14. 17:10

Várgyá. Van amiben már analóg tuner sincs.

Hopsz, ezt meg se néztem, hogy a Pana 42" plazma tv-iben van-e analóg tuner :s Úgy látom mindben van DVB-C és DVB-T tuner.
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#726 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 09:38

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 14. 14:46

A vásárlással meg úgy vagyok, nem hajt a tatár.

A helyzet az, hogy nem a tatár hajt, hanem a Panasonic. :laugh:
Én se vennék még, igazából nincs rá szükségem, elvagyok a CRT-vel is.
Csakhogy félő, hogy a 2012-es modellekben már megszűntetnek bizonyos alap modelleket.

Legújabb hír, tegnap találtam, az amerikai Pana 2012-es modelljei már elérhető.
HD ready-ből úgy tűnik lesz 42"-es méret továbbra is, ez a TX-P42X5.

Viszont úgy tűnik, hogy 2D-s FullHD-ból a legkisebb méret az 50"-es lesz: TX-P50U50.
3D-s FullHD-ből lesz 42"-es: TX-P42XT50.

De az se biztos hogy Európában ugyanezek elérhetőek lesznek, és az árát ki tudja....

Tehát jelenleg úgy néz ki, hogy a C3-at nem érdemes megvenni, ahelyett lesz az X5-ös.
Viszont a 42UX30 és 42S30-nak nem lesz utódja..... csak 50"-es méretben, legalábbis úgy tűnik.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#727 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 18:02

2011 dec 31-ig élt az 5 év garancia a Pana viera készülékeire. Nem tudni mikor lesz újra ilyen akció? Hátha van valami ismerősötök Pana szinten?! :laugh:

Szerkesztette: topeti 2012. 01. 16. 18:05 -kor

#728 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 19:42

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 14. 18:35

Hopsz, ezt meg se néztem, hogy a Pana 42" plazma tv-iben van-e analóg tuner :s Úgy látom mindben van DVB-C és DVB-T tuner.

enyémben van.

#729 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 17. 16:46

Ugye ilyen male-male HDMI kábellel kell összekötni a tv-t a pc-vel?

#730 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 17. 19:18

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 17. 16:46

igen, de ne nagyon bízz benne, hogy működni fog. olyan helyen vedd, ahol visszaviheted, ha nemmegy.

http://kacsa-audio.h...1/kcehh15.p.583 ez már "tuti" müxik.
esetleg rainbow kábeleket érdemes nézni, bár sokkal olcsóbb az se lesz emlékeim szerint.

ezek a legolcsóbb minőségi kábelek.

Szerkesztette: WiZARD 2012. 01. 17. 19:20 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#731 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 17. 19:53

Meg mindig igaz az, hogy plazmat csak allitva lehet szallitani? Sajna lehet, hogy nekem olyan szempontok alapjan kell Tv-t valasztanom, hogy mi fer el az accordom csomagtartojaban fektetve. (indoklast legyszi ne kerjetek.:D)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#732 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 17. 20:22

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 17. 19:18

igen, de ne nagyon bízz benne, hogy működni fog. olyan helyen vedd, ahol visszaviheted, ha nemmegy.

esetleg rainbow kábeleket érdemes nézni, bár sokkal olcsóbb az se lesz emlékeim szerint.

A 15 méteres hossz miatt mondod, hogy nem jó a sima HDMI kábel? Mondjuk egyetértek, hogy ilyen távolságra jól árnyékolt kell, de 25eFt elég húzós....
Egyet találtam 18eFt-ért, de Kácsa jobb.

Amazon-on van 15$-os is, de ott is írnak mindenféle panaszokat.

Ha mindenképpen 15m-t át akarsz hidalni HDMI-vel, alternatív megoldás egy "HDMI over CAT5 extender", mint pl. ez , vagy ez, vagy ez , de így is elég lutri.
Olyat kell venni ami HDCP-t és CEC-et (HDMI Control) támogat.

Egy próbát megér sima HDMI kábellel, de 15m-re 1080p jelet átvinni, főleg 50 Hz-en az kihívás lehet.

Szerkesztette: batagy 2012. 01. 17. 20:23 -kor

#733 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 17. 22:38

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 17. 19:18

LEhet átkerül a tv falára a szgép és ekkor 5 méteres kábel is elég volna. 5 méteresből milyen kábelt javasolsz?
(kácsáéknál régebben vásároltam hifis dolgokhoz alkatrészt, nem ismeretlen elöttem a nevük, jó cég...)

#734 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 18. 09:33

topeti: én 5 méterest is kácsánál vennék :)
http://www.rainbow.hu/ kábelek is jók állítólag, és emberi áron vannak.

Boba: elméletileg állítva kell. gyakorlatilag sokan azt mondják, hogy vittek már plazmát fektetve, és nem volt semmi gond, és szerintük lehet, meg szerintük a szállító is valószínűleg leszarja, hogy hogyan viszi stb...
normálisan becsomagolva, rendesen alátámasztva talán nem gáz, de persze állítva a tuti.

Szerkesztette: WiZARD 2012. 01. 18. 09:34 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#735 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 18. 10:06

Thx WiZARD. Az a problema, hogy csomagtartoba rakastol szallitva kb 7-8 oraig lenne fektetve a plazma. Allitva nemhiszem, hogy barhogy beferne hatso ullesre. Megtudnad azt csinalni, hogy lemered az 50 inches centis LG-det? Csak ha megoldhato, ha nem akkor szamolok atfogo alapjan egy 16/9es oldal aranyt meg rarakok valamennyit az oldalakra pluszban. A talpat lelehet venni gondolom, szoval az kulon. Aztan este meg lemerem a csomagtartomat. Eleg hulye formaja van, a kozeli resze szeles, de az ulesek fele durvan osszeszukul.

#736 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 18. 10:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2012. 01. 18. 10:06

Thx WiZARD. Az a problema, hogy csomagtartoba rakastol szallitva kb 7-8 oraig lenne fektetve a plazma. Allitva nemhiszem, hogy barhogy beferne hatso ullesre. Megtudnad azt csinalni, hogy lemered az 50 inches centis LG-det? Csak ha megoldhato, ha nem akkor szamolok atfogo alapjan egy 16/9es oldal aranyt meg rarakok valamennyit az oldalakra pluszban. A talpat lelehet venni gondolom, szoval az kulon. Aztan este meg lemerem a csomagtartomat. Eleg hulye formaja van, a kozeli resze szeles, de az ulesek fele durvan osszeszukul.

Nem dobozban fogod szállítani?
Ha használtan veszel, doboz nélkül, a neten biztos megtalálni az adott típus méreteit.
Ha újonnan veszed, akkor meg úgyis a doboz mérete számít.

#737 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 18. 10:17

Mindenkepp ujonan veszem... csak ceges dolgok miatt megveszem Mo-n majd kocsival kiakarom transzportalni Pragaba ahol lakom plusz nem rossz szempont, ha majd ha koltozok masik orszagba, akkor pl tudom szallitani. A doboz tuti nem fer be... de elegge aggodok. A 27es Samu LCD TV-m is mar neccesen fert be... nagy kocsi, kis csomagtarto rulz.:D Mindenkepp szabadon szallitanam, doboz nelkul.

Szerkesztette: Boba 2012. 01. 18. 10:18 -kor

#738 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 18. 10:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2012. 01. 18. 10:17

Mindenkepp ujonan veszem... csak ceges dolgok miatt megveszem Mo-n majd kocsival kiakarom transzportalni Pragaba ahol lakom plusz nem rossz szempont, ha majd ha koltozok masik orszagba, akkor pl tudom szallitani. A doboz tuti nem fer be... de elegge aggodok. A 27es Samu LCD TV-m is mar neccesen fert be... nagy kocsi, kis csomagtarto rulz.:D Mindenkepp szabadon szallitanam, doboz nelkul.

Értem.
Én annyit tudok mondani, hogy a korábbi LG 42"-es plazmám dobozának külső mérete 108 x 77 x 23 cm volt, és mikor eladtam, egy csapott hátú autó hátsó ülésére állítva éppen be tudtuk tenni. Sajnos nem emlékszek az autó pontos típusára, de nem egyterű volt az biztos.

Ha te 50"-est akarsz venni, de doboz nélkül szállítod, necces, de van esély rá hogy bemegy. A kinézett típusnak nézd meg neten a méreteit, aztán csekkold az autó hátsó ülésénél.

Szerkesztette: batagy 2012. 01. 18. 10:43 -kor

#739 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 18. 10:49

Koszi szepen a helpet! Szerintem meg ma megprobalom lemerni a kocsi befogado mereteit.

#740 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 18. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 17. 22:38

LEhet átkerül a tv falára a szgép és ekkor 5 méteres kábel is elég volna. 5 méteresből milyen kábelt javasolsz?
(kácsáéknál régebben vásároltam hifis dolgokhoz alkatrészt, nem ismeretlen elöttem a nevük, jó cég...)

ha 15m kell, akkor állítólag ez is müxik:
http://www.adapter.h...products_id=365

(nekem kácsa van és müxik. 4ezer forintos gagyi meg tv-dune között működtött, projector-dune közt nem)

Szerkesztette: WiZARD 2012. 01. 18. 12:45 -kor

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.