Milyen TV-t érdemes venni?
Elküldve: 2012. 01. 19. 15:29
Elküldve: 2012. 01. 19. 15:32
Idézet: Boba - Dátum: 2012. 01. 19. 15:29
Plazma az mozizni tán jobb, bár van benne hitvita is. Ha már monitor, meg ilyenek, akkor LCD.
Elküldve: 2012. 01. 19. 15:34
feketéje is általában jobb, így mozizni is.
viszont be tud égni, a legújabb is, ez pedig HUD-os játéknál, és PC-nél is gond lehet.
Elküldve: 2012. 01. 19. 15:38
Elküldve: 2012. 01. 19. 22:53
Idézet: Boba - Dátum: 2012. 01. 19. 09:15
Odakint nem olcsóbbak ezek a termékek, mint itt nálunk ?!
Elküldve: 2012. 01. 20. 09:20
Elküldve: 2012. 01. 21. 17:02
Új vagyok még itt a fórumon és szeretném feltenni a szokásos kérdést: Milyen TV-t vegyek? A kritériumok: a lehető legjobb képe legyen, a lehető legnagyobb legyen, és a korlát 200K (persze, ha olcsóbb, az nem baj
Amiket én nézegettem, azok a Panasonic FullHD-s plazmái és a Samsung UExxD5500-as készülékei. De az az igazság, hogy, amennyiért pana 50"-os plazmát kapni, annyiért a samu, csak 40".
A legfőbb gondom az, hogy egymással nem nagyon tudtam őket összehasonlítani. Az igazság az, hogy a panasonicból is csak a 42"-ost láttam élőben...
Esetleg, ha van más készülék, amit szerintetek, valamilyen szempontból jobb, vagy érdemes megfontolnom, akkor írjátok le.
Illetve minden okosságot szívesen elolvasok!
A segítségeteket előre is köszönöm!
Elküldve: 2012. 01. 28. 16:21
Az infót az AVforums-ról szedtem.
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P
Elküldve: 2012. 01. 28. 18:24
Idézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 28. 17:46
Kérlek:
Panasonic C3 (TX-P42C3B) 42 Inch Plasma TV Review
51-es hozzászólás. Steve Withers az ottani expert.
Pana 2012-es topik egyébként:
Panasonic Plasma TV 2012
Szerkesztette: batagy 2012. 01. 28. 18:25 -kor
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P
Elküldve: 2012. 01. 28. 19:30
Elküldve: 2012. 01. 28. 21:28
Idézet: dummyka - Dátum: 2012. 01. 21. 17:02
Új vagyok még itt a fórumon és szeretném feltenni a szokásos kérdést: Milyen TV-t vegyek? A kritériumok: a lehető legjobb képe legyen, a lehető legnagyobb legyen, és a korlát 200K (persze, ha olcsóbb, az nem baj
Amiket én nézegettem, azok a Panasonic FullHD-s plazmái és a Samsung UExxD5500-as készülékei. De az az igazság, hogy, amennyiért pana 50"-os plazmát kapni, annyiért a samu, csak 40".
A legfőbb gondom az, hogy egymással nem nagyon tudtam őket összehasonlítani. Az igazság az, hogy a panasonicból is csak a 42"-ost láttam élőben...
Esetleg, ha van más készülék, amit szerintetek, valamilyen szempontból jobb, vagy érdemes megfontolnom, akkor írjátok le.
Illetve minden okosságot szívesen elolvasok!
A segítségeteket előre is köszönöm!
LG 50PV350
Pana 50U30
Samsung 51D550 (200k korlát necces, de +5k talán nem gáz)
Elküldve: 2012. 01. 29. 01:07
Idézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 28. 21:28
szia!
ElektroOutlet-ben kapható 2+2 év garival 130-ért egy LG 50PK550. Szerinted jó vétel ennyiért, vagy inkább várjam meg, amig a
Panasonic S30-asra adnak 5 év garitt? (a Pana kevesebbet eszik és kisebb, de a szobában bőven elég a 42-es is, most nem a méret a legfontosabb)
Tartósságra, megbízhatóságra a kettőt TE valószínű jól össze tudod hasonlítani lévén LG tulaj vagy és sok a Pana hívő
Elküldve: 2012. 01. 29. 09:24
Idézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 29. 01:07
ElektroOutlet-ben kapható 2+2 év garival 130-ért egy LG 50PK550. Szerinted jó vétel ennyiért, vagy inkább várjam meg, amig a
Panasonic S30-asra adnak 5 év garitt? (a Pana kevesebbet eszik és kisebb, de a szobában bőven elég a 42-es is, most nem a méret a legfontosabb)
Tartósságra, megbízhatóságra a kettőt TE valószínű jól össze tudod hasonlítani lévén LG tulaj vagy és sok a Pana hívő
nekem 50PK550 van, nem bántam meg, ajánlom bátran.
ismerősnek én ajánlottam az 50PV350-et, nem nagyon vettem észre különbséget a kettő közt.
a Pana S30 picit komolyabb, kérdés megér-e neked annyival többet (közel dupla ár), nekem nem ért meg.
viszont a méretből ne adj le, nincs olyan, hogy bőven elég. NINCS ELÉG NAGY TV
tartósságról nem tudok, müxik, és jó
Elküldve: 2012. 01. 30. 10:40
Idézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 18. 12:45
http://www.adapter.h...products_id=365
(nekem kácsa van és müxik. 4ezer forintos gagyi meg tv-dune között működtött, projector-dune közt nem)
Nekem 2500HUF-os 10m-es kábelem van a h*rdverker-ből, nincs gondja az 1080p-vel. Szerintem sem annyira nehéz jó kábelt venni...
Idézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 19. 15:34
feketéje is általában jobb, így mozizni is.
viszont be tud égni, a legújabb is, ez pedig HUD-os játéknál, és PC-nél is gond lehet.
A fekete lcd-n is teljesen jó már, persze típusa válogatja.
De az SD kép ütött szöget a fejembe, ill az egész képminőség. Nézelődtem újra az 55-ös LCD- körül, mert idén talán aktuális lesz, de az ár miatt most először jobban szétnéztem a plazmák között is.
Azt láttam, hogy típusfüggetlenül mintha vmi sötétített üveg lenne a plazmák képe előtt. Nagyon halvány színek, kontraszt alig, minden szürkés kissé.
Ez minek tudható be? Több boltban is néztem, több márkát, de mindenhol ez volt az alap.
Jó, persze az LCD-k meg rikítóra vannak állítva, főleg boltban, de nem csak ehhez mérten volt halovány a plazma, úgy általánosságban teljesen kontraszttalannak tűnt. Egyszóval egyáltalán nem tűnt meggyőzőnek SD képpel sem.
:confused:
Elküldve: 2012. 01. 30. 11:23
Idézet: vipi - Dátum: 2012. 01. 30. 10:40
Azt láttam, hogy típusfüggetlenül mintha vmi sötétített üveg lenne a plazmák képe előtt. Nagyon halvány színek, kontraszt alig, minden szürkés kissé.
Ez minek tudható be? Több boltban is néztem, több márkát, de mindenhol ez volt az alap.
Jó, persze az LCD-k meg rikítóra vannak állítva, főleg boltban, de nem csak ehhez mérten volt halovány a plazma, úgy általánosságban teljesen kontraszttalannak tűnt. Egyszóval egyáltalán nem tűnt meggyőzőnek SD képpel sem.
szerintem beállítás kérdés.
főleg ha valami energiatakarékos szarság be van kapcsolva, akkor lesz szürkés, fakó, kontraszttalan a kép.
Elküldve: 2012. 01. 30. 13:56
Idézet: vipi - Dátum: 2012. 01. 30. 10:40
De az SD kép ütött szöget a fejembe, ill az egész képminőség. Nézelődtem újra az 55-ös LCD- körül, mert idén talán aktuális lesz, de az ár miatt most először jobban szétnéztem a plazmák között is.
Igen ezt én is észrevettem, boltban a plazmák mindig sötétnek és fakónak tűnnek az LCD-ek mellett.
De a helyzet az hogy az LCD-k túl vannak húzva a boltban. Ugyanolyan fényerőn otthon kiégetné a szemed.
Nekem csak egy tapasztalatom van, korábban egy LG HD-ready plazmát vettem, az a boltban rettenetesen fakónak és kontraszttalannak tűnt. De otthon egyáltalán nem! Otthon kiváló volt a fényerő és kontraszt is. Az más kérdés, hogy azt a TV-t eladtam, de nem emiatt.
Elküldve: 2012. 01. 30. 18:01
Idézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 30. 13:56
De a helyzet az hogy az LCD-k túl vannak húzva a boltban. Ugyanolyan fényerőn otthon kiégetné a szemed.
Nekem csak egy tapasztalatom van, korábban egy LG HD-ready plazmát vettem, az a boltban rettenetesen fakónak és kontraszttalannak tűnt. De otthon egyáltalán nem! Otthon kiváló volt a fényerő és kontraszt is. Az más kérdés, hogy azt a TV-t eladtam, de nem emiatt.
szia
Beleolvastam az említett topikba, de a 4 hónapos kislányom mellett igen nehéz koncentrálni
A többi modellről mit beszéltetek? Láttam Samut és LG-t egyaránt hasonlítgatták, de a fekete kontrasztnál kimerült a téma. Gondolom nincs oltári nagy eltérés a 3 gyártó feketekontrasztjai között, az érdekelne inkább, hogy 2:2 és 3:2 (pulldown vagy hogy a frászba hivják... ) támogatása melyiknek jó? Látom a Pana csak a 3:2-t kezeli jól a 2:2-nél vannak hibái.
Úgy emlékszek az LG mindkettőt jól kezeli, a Samu viszont ellentéte a Panának. Készítettem pár DVD-t a kézi kamerás felvételeimről és nem emlékszek hogy állitottam ezt be, de jó lenne ha mindkettőt jól kezené a tv, ezért érdekelne ez is, hogy olyat vegyek már, ami jó lesz mindkettőre.
A gyakorlati életben ezek a hibák hogy jönnek ki? Mit lehet észrevenni?
Elküldve: 2012. 01. 30. 21:29
Idézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 30. 18:01
Beleolvastam az említett topikba, de a 4 hónapos kislányom mellett igen nehéz koncentrálni
A többi modellről mit beszéltetek? Láttam Samut és LG-t egyaránt hasonlítgatták, de a fekete kontrasztnál kimerült a téma. Gondolom nincs oltári nagy eltérés a 3 gyártó feketekontrasztjai között, az érdekelne inkább, hogy 2:2 és 3:2 (pulldown vagy hogy a frászba hivják... ) támogatása melyiknek jó? Látom a Pana csak a 3:2-t kezeli jól a 2:2-nél vannak hibái.
Úgy emlékszek az LG mindkettőt jól kezeli, a Samu viszont ellentéte a Panának. Készítettem pár DVD-t a kézi kamerás felvételeimről és nem emlékszek hogy állitottam ezt be, de jó lenne ha mindkettőt jól kezené a tv, ezért érdekelne ez is, hogy olyat vegyek már, ami jó lesz mindkettőre.
A gyakorlati életben ezek a hibák hogy jönnek ki? Mit lehet észrevenni?
Szia!
Hát először is szeretném leszögezni, hogy igazából nem értek hozzá, én is olvastam korábban a pulldown és 50Hz hibákról, majd megkérdeztem az avforums-on, és azt gondoltam számítanak. Befolyásolni nem szeretnék senkit, pláne technikai dolgokat rosszul értelmezni. Egyvalamit viszont biztosan tudok mondani, saját tapasztalat alapján. Én éppen ezen pulldown és 50Hz hibák alapján döntöttem korábban az LG mellett. Naívan gondoltam, hogy ha az LG-nek nincsenek ezek a hibái, akkor a képfeldolgozása sokkal jobb. De ez mind hiába, mert az LG képe (legalábbis annak amit vettem, a 42PT353) más szempontokból viszont sokkal gyengébbnek mutatkozott. Bár ugye nem volt mellette Pana, tehát közvetlen összehasonlításom nincs, de a 42PT353 képe eléggé mosottnak tűnt és elkente a részleteket. Azért adtam el.
A lényeg, amit ki akarok nyögni, hogy ne ess bele te is az én hibámba, ne ezen hibák alapján hozzál döntést!
Az említett pulldown és 50Hz dologgal kapcsolatban: hogy ezeket javítva lesznek-e a 2012-es modellekben, azt jelenleg senki sem tudja!
Mint mondtam, nem értek hozzá, ezért az alábbiakat fenntartással kell fogadni. Ha ennél mélyebben érdekel, a PH fórumon kérdezd meg.
Steve Withers az alábbiakat írta:
a) Kadencia detektálás:
- Az LG-k mind a 2:3-as, mind a 2:2-es pulldown-t detektálják.
- A Samsungok és a Panák is, a 2:3-as pulldown-t korrekten detektálják, de a 2:2-es nem.
Hogy ez utóbbi hogyan jelenik meg, vagy érzékelhető-e. fogalmam sincs!
b) Az 50Hz-es hiba ettől független. Azt írja az ember, hogy a Panák az 50Hz-es jelet is 60Hz-es képfrissítéssel jelenítik meg, ha jól értem. És ez úgy jelenik meg, hogy ha éles kontúrok gyorsan mozognak (pl. focilabda), akkor az él széttöredezhet.
Idézem:
Idézet
De azt is írja, hogy az IFC bekapcsolásával ez az effekt megszűnik, viszont azt meg a PH-n olvastam, hogy az IFC bekapcsolásának más hátrányai lehetnek.
Fogalmam sincs ezek mennyire számítanak, valszeg sokkal kevésbé, mint amilyen hangsúlyt most itt erre helyeztünk!
Úgyhogy ne ezt nézd! És mégegyszer javasolom, ne ess az én hibába, ne ez alapján döntsél. Ez a hátránya a fórumnak, ha megveszed a TV-t, végül csak a hibáit fogod keresni.
Elküldve: 2012. 02. 12. 15:03
Olyan kérdésem lenne, hogy működik-e monitoron a settopboxból jövő digitális adás, vagy mindenképpen tv-t lehet csak rákötni?

Súgó
A téma zárva.