HWSW Informatikai Kerekasztal: Sandy Bridge - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (59 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Sandy Bridge Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 11. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 02. 11. 11:34

Ill. alapfeszen mennyit megy?

Engem is ez érdekel - tud-e többet, mint a nem-K +4 bin?
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#382 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 12:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Dan(td) - Dátum: 2011. 02. 11. 10:32

Szép ez :) Milyen hűtőt vettél? Mennyire melegszik így 1.384V-on?

zalman 10x performa - de szvsz nem illeszkedik pontosan ra (vagy a kupak ilyen), mert sokallom a 8 fok difit a magok kozott. amugy 70 fok alatt marad. majd lehet megprobalom kicsit tobb pasztaval.

Szerkesztette: arn 2011. 02. 11. 12:38 -kor

#383 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 12:37

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 02. 11. 11:34

Ill. alapfeszen mennyit megy?
Nekem szimpibb lenne vmi ilyesmi hajtás, ha elmegy 4GHz körül így is (?). Gondolom a fogyasztáson az már meglátszana rendesen.
Mérsz majd egy ilyet is fogyimérővel, arn?

nincs olyan, hogy "alapfesz" :) baromira eltero a tuningja akarmi mastol. ez gyakorlatilag az a fesz, amit magatol ad tuning eseten, azert hagytam ezen. igy mukodik az auto feszultsegcsokkentes is. van meg ket masik mod:

1. fix: ez tiszta sor, de nincs feszultsegcsokkentes ebben a modban. ami viszont meglepobb, ha pl 1.35re allitod be, akkor minden esetben pontosan ugyanannyit fog fogyasztani, mintha csokkentene a feszultseget magatol. megneztem idle, filmek alatt, cinebenchben, prime alatt. nincs differencia - a fene se erti. tippem van: baromi jol mukodik az egyes egysegek kikapcsolasa es a kapuzas, vagy szimplan hulyeseget ir a cpuz. de akkor is kulonos.

2. az "alapfeszhez" kepest lehet neki feszultseget adagolni. ha ez utobbit allitod be, a def orajelhez kepest, akkor a 1.175hez vagy ha emeled a szorzot, akkor 1.35hoz kepest allitja be a plusz feszultseget.

4.6on, akarmit is allitottam, sehogy nem indult el a win. masik dolog, ami szamomra nem derult ki a tesztekbol... gyk nem lehet a turbot kikapcsolni, ha kikapcsolom, akkor a def max szorzoval indul el. szorzoemelesnel a turbo mod csak azert mukodik alap esetben, mert egy olyan tdp maximumot hataroz meg, aminel ha atlepi 4 magnal a limitet, akkor csokkenti az adott magszamnal a szorzot. ha kitolod a limitet, akkor a max szorzon porog 4 mag eseten is, turbo ide vagy oda. lehet vele jatszani, hogy mittomen bizonyos programoknal 4 magon menjen 4.5gn, primenal meg mar lecsokkenti 4.2re. ertelmet nem latom, inkabb csak akkor erdekes, ha terhelt allapotban akarod, hogy kevesebbet fogyasszon... nekem ez nem szempont: egyen keveset idle, de porogjon ezerrel, ha kell.

#384 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 13:19

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2011. 02. 11. 12:37

nincs olyan, hogy "alapfesz" :) baromira eltero a tuningja akarmi mastol. ez gyakorlatilag az a fesz, amit magatol ad tuning eseten, azert hagytam ezen. igy mukodik az auto feszultsegcsokkentes is. van meg ket masik mod:

1. fix: ez tiszta sor, de nincs feszultsegcsokkentes ebben a modban. ami viszont meglepobb, ha pl 1.35re allitod be, akkor minden esetben pontosan ugyanannyit fog fogyasztani, mintha csokkentene a feszultseget magatol. megneztem idle, filmek alatt, cinebenchben, prime alatt. nincs differencia - a fene se erti. tippem van: baromi jol mukodik az egyes egysegek kikapcsolasa es a kapuzas, vagy szimplan hulyeseget ir a cpuz. de akkor is kulonos.

2. az "alapfeszhez" kepest lehet neki feszultseget adagolni. ha ez utobbit allitod be, a def orajelhez kepest, akkor a 1.175hez vagy ha emeled a szorzot, akkor 1.35hoz kepest allitja be a plusz feszultseget.

4.6on, akarmit is allitottam, sehogy nem indult el a win. masik dolog, ami szamomra nem derult ki a tesztekbol... gyk nem lehet a turbot kikapcsolni, ha kikapcsolom, akkor a def max szorzoval indul el. szorzoemelesnel a turbo mod csak azert mukodik alap esetben, mert egy olyan tdp maximumot hataroz meg, aminel ha atlepi 4 magnal a limitet, akkor csokkenti az adott magszamnal a szorzot. ha kitolod a limitet, akkor a max szorzon porog 4 mag eseten is, turbo ide vagy oda. lehet vele jatszani, hogy mittomen bizonyos programoknal 4 magon menjen 4.5gn, primenal meg mar lecsokkenti 4.2re. ertelmet nem latom, inkabb csak akkor erdekes, ha terhelt allapotban akarod, hogy kevesebbet fogyasszon... nekem ez nem szempont: egyen keveset idle, de porogjon ezerrel, ha kell.

Akkor a mértek alapján fix módban is jó az idle fogyasztás? A 2. módszerrel is visszavesz terheletlenül?
Az alapfeszt meg úgy értettem, hogy az alap órajelhez adott feszültség mellett. Az 1.175 nálad?

#385 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 13:28

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 02. 11. 13:19

Akkor a mértek alapján fix módban is jó az idle fogyasztás? A 2. módszerrel is visszavesz terheletlenül?
Az alapfeszt meg úgy értettem, hogy az alap órajelhez adott feszültség mellett. Az 1.175 nálad?

igen jo az idle fogyasztas fix modban is, 2. modban visszavesz terheletlenul, de nalam total instabilla valik. tehat teljesen mast csinal, ha beallitok fix 1.325ot, vagy 1.35-0.025ot. ezert nem tudok alapfeszt beallitani... :) ha emeled a szorzot, megemeli, a relativ modszerrel pedig instabil. marad az auto, vagy a fix. auto modban csokkent, de erdekes modon ott nem lesz instabil sem.

#386 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 14:06

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2011. 02. 11. 13:28

igen jo az idle fogyasztas fix modban is, 2. modban visszavesz terheletlenul, de nalam total instabilla valik. tehat teljesen mast csinal, ha beallitok fix 1.325ot, vagy 1.35-0.025ot. ezert nem tudok alapfeszt beallitani... :) ha emeled a szorzot, megemeli, a relativ modszerrel pedig instabil. marad az auto, vagy a fix. auto modban csokkent, de erdekes modon ott nem lesz instabil sem.

Akkor végül is jó a fix mód, ha ugyanannyit eszik, mint auto módban feszcsökkentéssel. Legalább a terhelt feszt meg lehet adni kézzel, nem úgy, mint auto-n.
A kérdést pedig átfogalmazom: milyen fesz kell 4GHz-hez. :)

#387 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 02. 11. 14:06

Akkor végül is jó a fix mód, ha ugyanannyit eszik, mint auto módban feszcsökkentéssel. Legalább a terhelt feszt meg lehet adni kézzel, nem úgy, mint auto-n.
A kérdést pedig átfogalmazom: milyen fesz kell 4GHz-hez. :)

gyari hutovel neztem - ott asszem 1.2v kellett. ezzel a hutovel szvsz annyi sem.

#388 Felhasználó inaktív   LeGoLaS 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 11. 18:34

haha :)

#389 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 12. 07:37

http://ht4u.net/revi...ipsatz_p67_h67/

jah tenyleg... amit meg furcsallottam a lapnal, hogy kell hozza pci drv. egyszeruen azert, mert a chipset nativ nem tamogatja, hanem egy kulsos chippel oldjak meg. en mongy elobb tuntettem volna el a floppyvezerlot meg ilyesmit. nem tudom miert koltenek ilyen 15-20 eves technologiakra. max csinalnek egy oszver lapot, ami tamogatja ezeket, ha vkinek szuksege van ra.

Szerkesztette: arn 2011. 02. 12. 07:41 -kor

#390 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 12. 12:25

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2011. 02. 12. 08:37

http://ht4u.net/revi...ipsatz_p67_h67/

jah tenyleg... amit meg furcsallottam a lapnal, hogy kell hozza pci drv. egyszeruen azert, mert a chipset nativ nem tamogatja, hanem egy kulsos chippel oldjak meg. en mongy elobb tuntettem volna el a floppyvezerlot meg ilyesmit. nem tudom miert koltenek ilyen 15-20 eves technologiakra. max csinalnek egy oszver lapot, ami tamogatja ezeket, ha vkinek szuksege van ra.

Mondjuk ezt a floppy-s cuccot én sem értem :D
Minek ez már bele? Akinek nagyon szüksége van rá vesz egy USB-s floppy meghajtót és kész. A sok éves technológiákat le kellene választani végre az újakról hogy így több hely legyen a tervezőknek más fontosabb dolgokat elhelyezni a lapon vagy egyszerűen csak a meglévő alkatrészeket jobban elhelyezni.

#391 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 12. 13:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2011. 02. 12. 12:25

Mondjuk ezt a floppy-s cuccot én sem értem :D
Minek ez már bele? Akinek nagyon szüksége van rá vesz egy USB-s floppy meghajtót és kész. A sok éves technológiákat le kellene választani végre az újakról hogy így több hely legyen a tervezőknek más fontosabb dolgokat elhelyezni a lapon vagy egyszerűen csak a meglévő alkatrészeket jobban elhelyezni.

Amíg a bios lesz addig floppynak se árt ha van,lehet ilyen wines izékkel kinlódni meg a biosba is lehet frissiteni újabban.De még mindig legbiztosabb dos alatt és az is marad,ugyanez a móka memória ellenőrzéskor pl.Win7 be lévő nem nézi át 100%.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#392 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 12. 14:26

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2011. 02. 12. 13:19

Amíg a bios lesz addig floppynak se árt ha van,lehet ilyen wines izékkel kinlódni meg a biosba is lehet frissiteni újabban.De még mindig legbiztosabb dos alatt és az is marad,ugyanez a móka memória ellenőrzéskor pl.Win7 be lévő nem nézi át 100%.

Én usb-n keresztül pendrive-ról szoktam biost frissíteni (HP USB Disk Storage Format Tool), tehát, ha ebből a szemszögből nézzük, akkor sem kell már.:)

Szerkesztette: Trebron09 2011. 02. 12. 14:27 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#393 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 02. 12. 15:11

Ez azért lapfüggő, már enyémen sincs Floppy csatlakozó. :)
(Bios-t mint már írtátok sokféleképpen lehet frissíteni, én pl. vinyóról Bios alól EZ-Flash-el szoktam.)

szerk: mondjuk sztem már az IDE is fölös... (az még van enyémen is, de Asus miatt: ugyanis natív)

Szerkesztette: Dan(td) 2011. 02. 12. 15:17 -kor

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#394 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 12. 17:06

neroval lehet caldera dost kiirni - arrol bootolsz, es latja a vinyot is :) mem teszt meg mindig volt cdre.

#395 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 12. 23:07

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2011. 02. 12. 14:19

A legbiztosabb biosból frissíteni, mindegy hogy milyen a hordozó de a floppy a legvacakabb.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#396 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 12. 23:25

Én winfos alól szoktam BIOS-t frissíteni, legalábbis a saját gépen.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#397 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 13. 22:27

Üzenet megtekintéseIdézet: sutyi^ - Dátum: 2011. 02. 12. 23:25

Én winfos alól szoktam BIOS-t frissíteni, legalábbis a saját gépen.

Én is. Ha meg más kell dos alól akkor ezer éve van Hiren boot CD meg minden sz*r. Szerintem kb. az AMD k2-esemben volt utoljára floppy.

#398 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 14. 12:28

Nekem a biosból való frissítés jött be.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#399 Felhasználó inaktív   Ubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 14. 14:57

LOL. Ma jött meg a procim (2500K). Az alaplapot (Asrock P67 Extreme4) pont ma 1 hónapja vettem meg. Nem is vártam sokat. :D
Este nézek pár tesztet.
Core i5 2500K@4500 :: Noctua NHU12F :: Asrock P67 Extreme4 :: Kingston DDR3 1600 9-9-9-27 2x4GB :: MSI N560GTX-Ti@950/5000 :: SB X-Fi Gamer :: Samsung F3 1TB :: Pioneer DVR-216D :: BenQ G2420HDBL :: Logitech Desktop MX5500 :: Sennheiser PC-131 :: CoolerMaster Real Power M700
Panasonic TH-42PY80P :: Yamaha RX-V663 :: Quadral Quintas T-160 :: XBMC

#400 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 14. 15:10

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 02. 13. 22:27

Én is. Ha meg más kell dos alól akkor ezer éve van Hiren boot CD meg minden sz*r. Szerintem kb. az AMD k2-esemben volt utoljára floppy.

Itthoni gépen úgy vagyok vele hogy rendes OS alól kényelmesebb, ha meg nincs rendszer a legtöbb lapon van frissítésre opció USB-ről vagy egyéb más hordozható médiáról.

Ha meg nincs szünetmentesed, mindegy milyen felületen megy el az áram...
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

Téma megosztása:

• (59 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »