Idézet: Rudi - Dátum: 2011. 03. 19. 14:29
Elgondolkodtam, hogy a kb 3 éves konfigomat (C2D E8500@4GHz + P45-ös DDRII-es lap 2x2GB rammal) lassan tatarozni kellene és egy i5 2500k-s szívvel és a hozzá való dolgokkal szemezgetek. 3 éve nem nagyon követem a trendeket, ezért nem tudom, hogy milyen lap/chipset és milyen/mennyi memó kellene mellé.
Olvasgattam, hogy bugosak a mostani lapok hozzá, lassan majd érkezniük kell a javítottaknak. Nem sürgős a dolog, meg tudom várni őket. Miről lehet megismerni, hogy melyik lap a javított sorozatú és melyik a rossz? Melyik chipset lesz jó hozzá? Integrált vga nem kell. Ha lehet gigabyte legyen, azokat csípem
Memória: DDR3 kell bele, de milyen konfigban? 3x2GB vagy 2x4GB jobb? 2/3 csatorna? Ha K-s lesz a proci, akkor érdemes nagyon gyors és drága memóriákat venni mellé, vagy úgyis unlockos a proci és egy közepesen gyors memóval is jól ki lehet hajtani majd a rendszert?
Bocs, ha sok hülye alap dolgot kérdeztem volna

Csak ahogy szoktad...
Szóval:
- Lap: B3 az új rev, ezt kell figyelni. Szerintem kb. 15cm-es matricákkal lesz rajta az új lapok dobozain, amekkora fiaskó volt a rossz chipes lapokkal. Egyébként már valóban vannak a boltban, kiskerekben is.
P67-est vegyél, ha K-s procit akarsz és tuningot. Nem K-s mellé is lehet ilyet, akkor +500MHz-et lehet belőle kihozni. Ha nem, akkor H67 van még integrált vga-val. Giga jó, de Asrock szvsz jó és olcsó. Ráadásul 775-ös hűtő is rámegy.
- Memó: 2 csatorna, 2x2 vagy 2x4. Szsvz ma még felesleges a 8GB, elég lenne a 4GB is, de a mai árak mellett nem sokban van 8 sem... Legolcsóbb ramot, órajelre, időzítésre nem érdemes költeni.
- Proci: K-s 4.4-4.5 körül elmegy. Fogyasztásban így hozza kb. egy korábbi, jóval gyengébb 4 magos szintjét. Vagy nem K-sból pl. nekem egy 2400-es is szimpi lenne 3.1 helyett 3.6-on tuninggal. Az is gyorsabb 40-50%-kal egy hasonló AMD-nél vagy C2Q-nál, ami bőven elég (még az utóbbiak is elegek jelenleg), cserébe alulfeszelve jóval kevesebbet fogyaszt.
Szerkesztette: vipi 2011. 03. 19. 15:27 -kor