HWSW Informatikai Kerekasztal: Sandy Bridge - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (59 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Sandy Bridge Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 04. 09:30

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 05. 04. 09:55

De azt senki nem erősítette meg vagy cáfolta, amit arn írt, hogy a turbo boost mind 4 mag órajelét feltolná, ha a TDP keret ki van tolva.
?

Arn, megnéztem a hőfokokat, 3-4 fok az eltérés tipikusan a magok között. Viszont kicsit hosszabb linx után belefagyott 4.4-en 1.26V-on. :( És ez még csak a sima linx volt, szóval ez a 1.275-1.28V reális lesz ennél is. Hőfok 68-69 fokig kúszott fel, akkor még belefér gondolom...

Nem tolja fel, te is kipróbálhatod, hogy auto-n hagyod a szorzót és nincs tuning, de feltolod a TDP/TDC-t... ugyanúgy 3.4GHz lesz a 4 magra a max amit valaha is felmegy sajnos. :)
Most fejből mondom, de szerintem ez beállítható akkor is.
Persze ha nem, akkor is látható hogy messze nem éred el a TDP keretet alapon (95W) akármit csinálsz és az órajel sem lesz nagyobb ettől.

A 68-69 teljesen jó... 90 fok felett szabályoz le csak a proci, szóval attól még messze vagy bőven.

Szerkesztette: ThomasS31 2011. 05. 04. 09:34 -kor

#602 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 10:46

Üzenet megtekintéseIdézet: ThomasS31 - Dátum: 2011. 05. 04. 10:30

Nem tolja fel, te is kipróbálhatod, hogy auto-n hagyod a szorzót és nincs tuning, de feltolod a TDP/TDC-t... ugyanúgy 3.4GHz lesz a 4 magra a max amit valaha is felmegy sajnos. :)
Most fejből mondom, de szerintem ez beállítható akkor is.
Persze ha nem, akkor is látható hogy messze nem éred el a TDP keretet alapon (95W) akármit csinálsz és az órajel sem lesz nagyobb ettől.

A 68-69 teljesen jó... 90 fok felett szabályoz le csak a proci, szóval attól még messze vagy bőven.

Kösz.

Ezektől a hőfokoktól tényleg elszoktam. Olyan rossz érzés 70-80 fokokat látni a kijelzőkön. Az sok. :)
Ma megfordítom tényleg a hűtőt és megnézem mi lesz.

A H67 tuningra visszatérve meg akkor bekaphassa az intel és kész. :( Már prociban se tetszett, hogy van K meg nem K, de a lapoknál ez kabaré... egyik használhatatlanabb, mint a másik. :(

Szerkesztette: vipi 2011. 05. 04. 10:47 -kor

#603 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 10:57

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 05. 04. 11:46

Kösz.

Ezektől a hőfokoktól tényleg elszoktam. Olyan rossz érzés 70-80 fokokat látni a kijelzőkön. Az sok. :)
Ma megfordítom tényleg a hűtőt és megnézem mi lesz.

A H67 tuningra visszatérve meg akkor bekaphassa az intel és kész. :( Már prociban se tetszett, hogy van K meg nem K, de a lapoknál ez kabaré... egyik használhatatlanabb, mint a másik. :(

Alternatíva a borsos árú Z68.
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#604 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: FragMaster - Dátum: 2011. 05. 04. 11:57

Alternatíva a borsos árú Z68.

Ja, de azzal nem számoltam, mert nem alternatíva pénzben. :)
Áhh, már ez is "borsos". Szerintem nem vettem még soha procit 30k felett. Itt is lehet, hogy előbb lenne belőle az, amit arn írt: H67+2600. Akkor már érdemesebb így...
Amúgy meg nálam mindig két szempont volt, az elsődleges, hogy mire van szükségem, utána pedig az ár/teljesítmény.
Jelenleg teljesen jó a Phenom II X4-em is, sok ráfizetést nem érne meg semmi. Még gyorsabb rendszer sem, mert úgysem használom ki.

Maximum akkor, ha többet is hoz a konyhára, aminek hasznát is veszem: kevesebbet fogyaszt, vga lekapcsolással még kevesebbet, kevésbé melegszik, halkabb... és még gyorsabb is habnak a tortán. :)

#605 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 19:12

Üzenet megtekintéseIdézet: ThomasS31 - Dátum: 2011. 05. 03. 22:52

Mi lenne itt a jó arn, ami neked megfelelne amugy? Megnézzek valamit nálam? :)

1.2V-on mi a max pl?

hat hogy manualis feszallitassal hogy skalazodik. a cpu feszultsegeket inkabb a biosbol nezd ki, mert a "drop" miatt felfele tolodik el - es persze terhelestol fuggoen, hogy mennyire. 4.4 pl mennyin stabil. nekem 1.35on - epp mint auton :)

#606 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 19:16

Üzenet megtekintéseIdézet: ThomasS31 - Dátum: 2011. 05. 04. 07:06

No kiderült a Pro3 gyenge pontja a VRM és a hűtése. :)
Most hogy kicsit próbálgattam a tuningokat ott vérzik el... lekapcsolja a gépet, ha túlmelegszik. :)

Szerintem arn nálad is ez dobálja a hibaüziket, nem elég stabil és jó a VRM ezem a lapon.
Mondjuk, ha odatesz az ember egy hűtőt akkor kicsit kitolható a tűrés de vagy túl nagy vcore kéne már vagy túlmelegíti a terhelés eleve.
Persze itt most prime, linx és hasonló stressztesztekre gondolok. Normál használatnál nem tűnik instabilnak.

a hibauzik a bios/win miatt vannak :) a kekablak pedig mindenfele terheles nelkul volt.
stresszelve sose sikerult kiakasztanom. nalam elobb elszall a heavenbench, ha keves a fesz, mint a linx/p95. a pll fesz mintha szamitana vmit a procistressznel, de a heavennel ez sem segit.

#607 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 19:18

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 05. 04. 09:55

De azt senki nem erősítette meg vagy cáfolta, amit arn írt, hogy a turbo boost mind 4 mag órajelét feltolná, ha a TDP keret ki van tolva.
?

Arn, megnéztem a hőfokokat, 3-4 fok az eltérés tipikusan a magok között. Viszont kicsit hosszabb linx után belefagyott 4.4-en 1.26V-on. :( És ez még csak a sima linx volt, szóval ez a 1.275-1.28V reális lesz ennél is. Hőfok 68-69 fokig kúszott fel, akkor még belefér gondolom...

az avxes linxet nem fogod ennyiben meguszni :) szvsz 80 fokig siman mehet amugy.
vettem mx2 pasztat, aztan ugy probalom kenni, ahogy a mag van a sapka alatt. meglatjuk, hogy csokken e a magok kozotti differencia (nalam 10-12 fok elteres siman van).

#608 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 19:20

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 05. 04. 13:38

Ja, de azzal nem számoltam, mert nem alternatíva pénzben. :)
Áhh, már ez is "borsos". Szerintem nem vettem még soha procit 30k felett. Itt is lehet, hogy előbb lenne belőle az, amit arn írt: H67+2600. Akkor már érdemesebb így...
Amúgy meg nálam mindig két szempont volt, az elsődleges, hogy mire van szükségem, utána pedig az ár/teljesítmény.
Jelenleg teljesen jó a Phenom II X4-em is, sok ráfizetést nem érne meg semmi. Még gyorsabb rendszer sem, mert úgysem használom ki.

Maximum akkor, ha többet is hoz a konyhára, aminek hasznát is veszem: kevesebbet fogyaszt, vga lekapcsolással még kevesebbet, kevésbé melegszik, halkabb... és még gyorsabb is habnak a tortán. :)

szerintem vard meg az ib procikat :) ezekkel az uj tranyokkal lehet csodat latunk fogyasztasban (ami most sem gyenge).

#609 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 21:18

hat sajna a kulonbsegek aranyaiban maradtak (12 fok helyett most 10 fok a legnagyobb elteres), lehet a sapka alatt nincs vmi rendben. viszont az mx2 adott 13 fokot a wolfos pasztanak :-D ez hutoben egy kategoriabeli differencia, total homoru lehet az egesz kupak, ha ennyire szamit a paszta, a huton is a kupak szele latszik. felpolirozassal tutira lehetne egy 5-10 fokot nyerni. a zalman performa huto brutal amugy... xbitlabseknal egy ideje ez a referencia huto, az ara pedig egesz barati.
http://www.xbitlabs....ax_6.html#sect0

megnezem, hogy tuningban szamit e vmit.

ps: egy dekat sem...

Szerkesztette: arn 2011. 05. 04. 21:34 -kor

#610 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 23:35

No volt időm tesztelgetni ma... 4.4GHz 1.250V-on lett a végső stabil állapot amin menni fog a gép úgynézki tartósan.
Ehhez egyértelmű aktív VRM hűtést kellett eszkábálnom (ideiglenes venti), amire majd kell egy tartósabb barkács megoldás úgynézni (vagy egy jobb lap, de azt nem hiszem veszek :) ).

Kép

#611 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 06:00

hozzad meg vipihez kepest is +75-100mv @4400, most vagy nektek van rohadt makotok (ahogy a kollega allitja), vagy nekem pechem.
te is offset allitottad a feszultseget?
melyik vrmet hutod? de nem hiszem az a gond, mert akkor nem feszemelesre stabilizalodna.

te is probald meg a rendes az avxes linket, mar linkeltem korabban :) ezzel meddig melegszik nektek? mivel meritek?
linx avx

Szerkesztette: arn 2011. 05. 05. 06:06 -kor

#612 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 07:30

nah igy tesztelhettek:
1. leszedni az avxes linxet: http://www.mediafire...q2qkke5wfimxq2h
2. 64 biten fusson, 2048 memoriaval (ez 4g mellett is tuti lefut)
3. ha aktiv az avx, akkor 100 gflops feletti erteket fog irni
4. en egy olyan 5-10 perc utan lereseteltem az aidas ertekeket, miutan bealltak a ventik, homersekletek

az aidaval neztem a diagnosztikat
@4.4g auto feszultseg - ez a biosban 1.35v (a droppok miatt erdemes itt megnezni - ez mindig ugyanaz)
a "drop" nalam ~660mv
a max homersekleteknel 9 fok a max elteres a magok kozott

Csatolt kép: linx.jpg

Szerkesztette: arn 2011. 05. 05. 07:32 -kor

#613 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 07:44

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2011. 05. 05. 08:30

nah igy tesztelhettek:
1. leszedni az avxes linxet: http://www.mediafire...q2qkke5wfimxq2h
2. 64 biten fusson, 2048 memoriaval (ez 4g mellett is tuti lefut)
3. ha aktiv az avx, akkor 100 gflops feletti erteket fog irni
4. en egy olyan 5-10 perc utan lereseteltem az aidas ertekeket, miutan bealltak a ventik, homersekletek

az aidaval neztem a diagnosztikat
@4.4g auto feszultseg - ez a biosban 1.35v (a droppok miatt erdemes itt megnezni - ez mindig ugyanaz)
a "drop" nalam ~660mv
a max homersekleteknel 9 fok a max elteres a magok kozott

Csatolmány linx.jpg

Tegnap leszedtem én is, AVX megy, max hőfok egy rövid teszt alatt 74-75 fok körül volt. Viszont a feszt tényleg rendesen megtolja. A prime95-ös 1.275-1.28-ból 1.3V lett. Biosban még mindig a -0.100V-os offsetfél járok. Próbáltam -0.120-at, ott pár perc alatt megfagy, nem csak a linx. Szóval a -0.100V is majdnem biztos, hogy nem lesz elég. Így saccra a mért fesz szerintem olyan 1.32-1.34 között fog megállni valahol. Ezt kimérem, utána megnézem 4.2-őn hogy alakul aztán meglesz a végleges tuning. Ennél többet nem érdemes tökölnöm vele.

#614 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 08:00

Na ki veszi meg? :D
http://www.techpower...or-on-Ebay.html

Kép
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#615 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 09:01

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 05. 05. 08:44

Tegnap leszedtem én is, AVX megy, max hőfok egy rövid teszt alatt 74-75 fok körül volt. Viszont a feszt tényleg rendesen megtolja. A prime95-ös 1.275-1.28-ból 1.3V lett. Biosban még mindig a -0.100V-os offsetfél járok. Próbáltam -0.120-at, ott pár perc alatt megfagy, nem csak a linx. Szóval a -0.100V is majdnem biztos, hogy nem lesz elég. Így saccra a mért fesz szerintem olyan 1.32-1.34 között fog megállni valahol. Ezt kimérem, utána megnézem 4.2-őn hogy alakul aztán meglesz a végleges tuning. Ennél többet nem érdemes tökölnöm vele.

csak azert irtam le igy, hogy osszevethetoek legyenek a homersekletek es a feszultsegek.

#616 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 09:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 05. 05. 09:00

mibe rakod? :) bar csak lapot kell hozza lopni... sehol sem lesz ettol a bulldozer.

#617 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 12:30

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2011. 05. 05. 07:00

hozzad meg vipihez kepest is +75-100mv @4400, most vagy nektek van rohadt makotok (ahogy a kollega allitja), vagy nekem pechem.
te is offset allitottad a feszultseget?
melyik vrmet hutod? de nem hiszem az a gond, mert akkor nem feszemelesre stabilizalodna.

te is probald meg a rendes az avxes linket, mar linkeltem korabban :) ezzel meddig melegszik nektek? mivel meritek?
linx avx

Nem, fix 1.250V-ot adtam UEFI-be. Meg a memóriát is fixáltam 1.5V-ra, bár ez lényegtelen itt most (amugy 1.620-at küldött rá nem tudom miért).
Ki fogom próbálni ezt az offsetes dolgot is, de nem igazán tetszik hogy annyira megküldi autón a procit akkor is amikor nem kell.

Próbáltam azt is este, de nem mertem otthagyni :).
A sima linx/prime 90W körül volt ez meg feltolta 120W-ra... :D
De majd ha lesz időm azzal is kipróbálom, lehet be is dobja a kulcsot hosszabb távon ezen már. :D
Hőmérséklet meg kb 68-69 körül van a sima, AVX-es új meg 72-73-ig is elment. Ezzel nem hiszem lesz gond.

Csak hát ez olyan mint a VGA-nal a Furmark... való világba ilyet nemigen fog már kapni, ergo nem hiszem sokat számítana ha ezen már ellszállna.

VRM nem tudom, nálam ezért doblálta a BSOD és újraindulásokat az tuti (+Power Kernel és tsai event hibák mint nálad is). Ha nincs hűtés elszáll még alapon is egy ilyen nagy terheléstől. Kellett egy kis idő mire rájöttem mivel mit kell csinálni BIOS-ba.
Sajnos erre nem gondoltam mikor megvettem a hűtőt, ha ezt tudom előre akkor top-down változatot veszem. :)

Szerkesztette: ThomasS31 2011. 05. 05. 12:41 -kor

#618 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 13:37

a powerkernel az auto @4.4g tuning miatt van - valszeg kikapcsol vmit, amit az os nem szeret. ha ugyanazt allitod be manualisan, akkor nem csinalja. nekem csak akkor csinalt kekablakokat, ha keves volt a procifesz - ritkan szokott stabilabb lenni a vrm resz, ha meg jobban nyuzod (magasabb fesszel). de azert kerdem, hogy melyik reszt hutod kulon, mert azt viszont elkepzelhetonek tartom, hogy a pcie buszon keresztul sok kakaot vesz fel heaven eseten, es ezert valik a proci resz instabilla. de ilyet is regen lattam, meg a tapcsatis kartyak elotti korszakban :) sose lehet tudni.

neztem hogy milyen feszeket allitgat el, de csak a procifeszt nyomja fel, minden mas valtozatlan marad.

arra kivancsi lennek, hogy a mindenutt szereplo procifesz tenylegesen micsoda (labon merheto fesz?) - mert ha fixre allitod, akkor nem lehetne a fogyasztas annyi, mint amikor allitgatja magatol.

#619 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 14:11

Üzenet megtekintéseIdézet: ThomasS31 - Dátum: 2011. 05. 05. 13:30

VRM nem tudom, nálam ezért doblálta a BSOD és újraindulásokat az tuti (+Power Kernel és tsai event hibák mint nálad is). Ha nincs hűtés elszáll még alapon is egy ilyen nagy terheléstől. Kellett egy kis idő mire rájöttem mivel mit kell csinálni BIOS-ba.
Sajnos erre nem gondoltam mikor megvettem a hűtőt, ha ezt tudom előre akkor top-down változatot veszem. :)

Biztos a VRM dobalja ? :D
Csak azert, mert nalam is alapon dobalta prime95 kozben, de en ugy gondolom, nem a VRM miatt van (legalabb is nalam) es nekem nem Asrock, hanem Giga lapom van.

1600as ramokat vettem es erdekes 1600as orajelen nalam siman reset volt, nem egyszer terheleskor meg alaporajelen is, ha raengedtem a lynxet vagy prime95-t.
Azonnal megszunt amikor 1333-as profillal hasznaltam, pedig kezzel minden idozitest en magam allitottam be 1600nal is a memoria gyari leirasa szerint.

Aztan erdekes modon, a tunningnal is ugyanazokat a hibakat produkalta meg az 1333-as rambeallitas mellett is (alapon mar nem).
Vegul az segitett, hogy a qpi/vtt feszt megemeltem az alap 0.950-rol 1.025-re.

Amugy ha esetleg BSOD van, azoknak a hibauzijeibol ralehet jonni neha, hogy mi a bibi.

0x124 = add/remove vcore or QPI/VTT voltage (usually Vcore, once it was QPI/VTT)
0x101 = add more vcore
0x50 = RAM timings/Frequency add DDR3 voltage or add QPI/VTT
0x1E = add more vcore
0x3B = add more vcore
0xD1 = add QPI/VTT voltage
“0x9C = QPI/VTT most likely, but increasing vcore has helped in some instances”
0X109 = add DDR3 voltage
0x0A = add QPI/VTT voltage

Szerkesztette: Jakuza 2011. 05. 05. 14:14 -kor

My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#620 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 14:47

asrocknal alapbol 1.051v a vtt. en szimpla 1333as ramokat hasznalok def beallitasokon.

Téma megosztása:

• (59 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.