HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Kipróbáltuk: Hybridbox - megette a tévé az internetet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Kipróbáltuk: Hybridbox - megette a tévé az internetet Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 11. 30. 17:32

@fietspump: tuner van benne meg egy gef 9400. got it?

az atom platform önmaga nem eszik többet 8Wnál
standbyban meg 0,akármennyit.

a c2d notik meg idle 15W, de mondjuk mértünk mi már 90W-ott noteszgépnél, ha megpörgettük a procit meg a gpu-t.
olvasd csak el pl a hwsw-s notiteszteket.

chill,
aDoayen

#22 Felhasználó inaktív   fietspump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 30. 17:40

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 11. 30. 17:07

Hogy menne már el? ...

mértél is már ilyesmit, vagy csak tippelsz? egy takarékosabb c2d (sl9400, 4500mhd) elmegy 6 wattal akksiról minimum fényerőn, táppal meg nagy fényerőn is csak 12,4w. gyorsítás nélküli 720p lejátszás is csak 17,8w normál fényerővel.

t-s tunert nem mértem, de egy dvb-s tuner 5,3 ill. 5,9w (sd / hd) menet közben. egy usb-s t tuner ennél messze kevesebbet kéne egyen szvsz.

egy nagyobb thinkpadot (t61, nv gpu) mértem múltkor, 0,6w standby inkluzíve táp veszteség. és az még a katasztrófális energiamenedzsmenttel is megcsinálja a 14w idlét kikapcsolt panellel. az eddigiek kikapcsolt wifivel értendők.

mondom, nekem főleg a standby nem tetszik. a többire wifivel, hdd-vel mindennel azt mondom "átlagos".

persze értem, ezek annyira nem fontosak. bár a +2w csak 700 huf évente 40 huf / kwh ár mellett, jópár üveg sör.

#23 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 30. 18:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Ytse - Dátum: 2010. 11. 30. 16:59

@Samott: viszont milyen szexi :) egyébként D-Link gyártmány a Boxee Box, de a rajta futó szoftvert tetszőleges PC-re fel lehet telepíteni és ugyanazokat a szolgáltatásokat éred el vele (ami Magyarországon elég kevés sajnos)

Tudom, az osszes elerheto irast megneztem rola, de sajnos meg nagyon betas a cucc.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#24 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 30. 18:52

Jó 5let hogy van szereld magad variáció is.
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#25 Felhasználó inaktív   stinkydiver73 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 30. 19:01

Amikor én néztem a DXVA-t, akkor az nem arról volt híres, hogy mindent lejátszik. Egy PC eleve nem nagyon alkalmas video lejátszásra, bűvészkedünk a reclock-kal, vagy a windows 7 alapból tartalmaz valami ilyesmit, de az messze nem tökéletes. Rá tud egy PC szinkronizálni a TV adásra?? A popcorn hour az nem PC, nincs is ilyen problémája.

#26 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 30. 19:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Dan(td) - Dátum: 2010. 11. 30. 18:52

Jó 5let hogy van szereld magad variáció is.

Bizony, bar ahogy neztem az arakat egy 320-as notivinyot meg 2x1GB notiramot nem tudnek 15e forintbol osszehozni.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#27 Felhasználó inaktív   Szájbergyerek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 30. 19:20

Én azt nem értem, hogy egy alacsony árfekvésűnek szánt végfelhasználói cuccba, ami ráadásul (elvileg) egyedi fejlesztésű szoftvert futtat, miért kell Win7 licencet használni és fizettetni. Még a Starter is tizenezer, és a hardver is drágább a nagyobb erőforrás-igény miatt.
Miért nem valami ingyenes op. rendszerre fejlesztették az egészet? Nincs hozzá kattintgatós, kódírás nélküli Visual Basic környezet? A teljesítmény és hardver kihasználás témakörébe ne is menjünk bele.

Ezen felül az átlagembernek ez egy újabb hálózatos média lejátszó, ami viszont már 30 ezerért is van, nagyon jó. MinDigTV-t egyenlőre az ország nagy részén nem lehet fogni, USB-s TV tuner pedig plusz pénz és korántsem biztos, hogy tökéletesen fog vele működni az egyedi szoftver, de ha mégis, akkor is gagyi analóg adást küld az LCD TV-re vele bármilyen doboz. A netes tartalom meg nagyon gyerekcipőben jár még ahhoz, hogy pénzért adjanak olyan terméket, ami elérhetővé teszi (azaz tenné, ha lenne mit). Rendes tartalom a nagy szolgáltatóknál van ,egyedi formátumban, nyilván nem adják el a konkurenciának a hozzáférést. YouTube videó meg... Azért nem vesz senki plusz egy dobozt a TV mellé a megvélő 3 tetejére. A jó kinézetért meg pláne nem vesz senki 85 ezerért egy egyébként korlátozottan használható műszaki cikket.

Ezen felül a képek és leírások alapján az egész kemény pontos tesztelésnek tűnik (ahol is a hibákat a fizető felhasználók tárják fel vásárlás után, nem a fejlesztők eladás előtt). Az pedig a 85 ezer forint láttán szerintem senkit sem vígasztal, hogy a fejlesztők _már_ dolgoznak a normális kezelőfelületen. Akkor _majd_ (nem most) megveszik az emberek, ha kész lesz...

Én szurkolok a fejlesztőknek, hogy ne legyen kidobott pénz és munka az eddigi cucc. De ilyen áron, ilyen felülettel szerintem itthon nem lesz egy piaci siker.

#28 Felhasználó inaktív   Rtt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 30. 20:15

Ránézésre ez egy asztali atom procis alaplapra épül + az nvidia GPU-ja. Innen erednek a fogyasztási adatok. Nálam többféle ilyen mini itx-es alaplap is megfordult már. 20 watt alá nem sikerült a fogyasztásukat letolni, bármilyen tápot használtam hozzá. (a legtöbbjénél örültem ha 30 watt alá tudtam szorítani, de a legújabbak már egész jók, akár 18 watt idle teljesítményfelvétellel is beérik minden periféria nélkül) A nyerő nálam egy pico PSU lett, külső AC-DC táppal.

#29 Felhasználó inaktív   Apci 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 30. 20:28

fietspump...hát legfőképpen a táp zabál. egyébként 19 V, mint minden notebook táp, az esetleges töltés miatt.
Ezeket a számokat nem igazán hiszem el. Mivel mérted? Próbáltad már a tápot noti nélkül? Sztem nem áll meg 3w alatt. csak a mobilod töltőjét próbáld ki. Ha bent hagyod a konnektorban csak úgy szabadon, simán beszipkázza a 3W-ot! Na mindegy, nem ez a lényeg. Szerintem jelen pillanatban ez a cucc hw-sw együtt és külön-külön is konkurens nélküli és simán megéri az árát.

#30 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 30. 21:37

Üzenet megtekintéseIdézet: fietspump - Dátum: 2010. 11. 30. 17:40

mértél is már ilyesmit, vagy csak tippelsz? egy takarékosabb c2d (sl9400, 4500mhd) elmegy 6 wattal akksiról minimum fényerőn, táppal meg nagy fényerőn is csak 12,4w. gyorsítás nélküli 720p lejátszás is csak 17,8w normál fényerővel.

t-s tunert nem mértem, de egy dvb-s tuner 5,3 ill. 5,9w (sd / hd) menet közben. egy usb-s t tuner ennél messze kevesebbet kéne egyen szvsz.

egy nagyobb thinkpadot (t61, nv gpu) mértem múltkor, 0,6w standby inkluzíve táp veszteség. és az még a katasztrófális energiamenedzsmenttel is megcsinálja a 14w idlét kikapcsolt panellel. az eddigiek kikapcsolt wifivel értendők.

mondom, nekem főleg a standby nem tetszik. a többire wifivel, hdd-vel mindennel azt mondom "átlagos".

persze értem, ezek annyira nem fontosak. bár a +2w csak 700 huf évente 40 huf / kwh ár mellett, jópár üveg sör.

Mértem, van egy hasonló konfigom HTPC-ben: Atom 330+Ion. Mellette semmi sallang, csak egy 1..5TB 5400-es HDD + slim ODD. Idle 20-21W, prime vagy HD lejátszás alatt 29-31W. Ezt paneltáppal tudja, ami elég jó hatásfokú.
Nem tudom te milyen notit mérsz, de egyszerűen nem értem hogy ehet kevesebbet egy C2D (vagy mivel a noti procikat nem ismerem, csak a desktopokat inkább úgy fogalmazok, hogy akármilyen Atomnál jobb) proci. A legkisebb, legjobb fogyasztású netbookokba is Atom megy. Ami meg ugyanezt kell, hogy tudja. Jobb meg tudtommal nincs telj/fogyasztásra. De nagyon szimplán fogyasztásra sem... :think:
Vagy nem a procin múlik, hanem a lap+chipsetben van ekkora különbség? Fura lenne az is, hogy egy desktop ITX lapra miért nem csinálják meg ugyanazt, ha netbookba ennyivel jobbat tudnak.

Üzenet megtekintéseIdézet: stinkydiver73 - Dátum: 2010. 11. 30. 19:01

Amikor én néztem a DXVA-t, akkor az nem arról volt híres, hogy mindent lejátszik. Egy PC eleve nem nagyon alkalmas video lejátszásra, bûvészkedünk a reclock-kal, vagy a windows 7 alapból tartalmaz valami ilyesmit, de az messze nem tökéletes. Rá tud egy PC szinkronizálni a TV adásra?? A popcorn hour az nem PC, nincs is ilyen problémája.

Most meg szvsz arról híres, hogy lejátszik mindent.
A fent említett HTPC-men XBMC fut.
1. Video letölt egy könyvtárba
2. XBMC elindít: automatikusan bekerül minden új film amit a könyvtárban talál a médiatárba, hozzá az infó automatikusan töltődik mindennel, oda-vissza.
3. Play gomb megnyom: XBMC automatikusan módot vált. 24p, 25p, 30p, stb... (Persze ehhez kell, hogy kezelje a TV/monitor is: jelenleg egy 100Hz-es Samsung van rákötve így ennek megfelelően 24p-nél 120Hz 5:5 pulldown-nal megy, 25p 100Hz-en, 30p 120Hz-en, stb, stb... se remegés, röcögés, se reclock, se más...
4. Néz és örül.
Youtube-bal, stb, ugyanez megy szépen pluginnel...
Ennyi.

TV tuner nincs benne (XBMC sem támogatja), azzal nincs tapasztalatom, de letöltött anyag és stream az álom, mióta megvan. Azóta épphogy erre valónak érzem a PC-t. Olyannyira, hogy most épp azt tervezem, hogy otthon a család is kap ilyet. Mert laikusként is egyszerűbb lesz a használata egy alap DVD lejátszónál is. Persze ennek nagy része az sw kérdése, a hw-nak csak a "kötelezőt", a DXVA-t kell hoznia.

szerk:
Van egy kicsit nagyobb konfig is, amit mértem:
- MSI 880GM-E41
- AMD Sempron 140 @X2 2.7GHz
- 2x1GB DDR3-1333

Proci alulfeszelve megy két maggal. Ez TFX 350W-os táppal idle 40W, prime95 alatt 81W. Paneltáppal ez is megelégedne 28-30W-tal idleben és 68-70W-tal load-ban. HD lejátszásnál 40-50W körül.
Persze ez már jóval több, de egy normál kétmagos 2.7GHz-es prociról beszélünk. Ez már túlmutat a HTPC felhasználáson. Szerintem ahhoz képest ez sem rossz.

Szerkesztette: vipi 2010. 11. 30. 21:45 -kor

#31 Felhasználó inaktív   vtec 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 30. 21:48

nekem is linux alatt xbmc van az atomos gepemen. usb dvb-t tuner is van benne, ha nagyon akarom xbmc alatt is tudom hasznalni, program executorral elinditom parancssorban a vlc dvb-t lejatszast aztan menubol kivalasztom a sztrim urljet tartalmazo akarmi.strm nevu fajlt. es maris megy a dvb-t. kicsit kenyelmetlen, de vcak a poen kedveert csinaltam meg, meg neha hd adas miatt

#32 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 09:16

@Szájbergyerek: Lécci mutasd meg, hol árulnak beépített merevlemezes, DVB-T tuneres, műsort felvenni, visszatekerni, timeshiftelni, etc. képes, Wi-Fi-s médialejátszót 30 ezerért, én leszek az első aki egy kamionnal vesz belőle.

A korlátozott használhatóság pedig egy médialejátszóra sokkal inkább igaz mint egy PC-re, amit arra használsz amire csak jól esik.

#33 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 09:39

Ezzel már szemezek egy ideje szerintem a hw rendben van
Két dolog nem tetszik benne
- dvb-c tuner rádob az árra egy húszast (ha lehet kapni)
- windows :( (tudom árulják anélkül is)

#34 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 09:40

@erdeklodo: ha van felesleges windowsod, akkor megveheted anélkül is

chill,
aDoayen

#35 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 09:46

Üzenet megtekintéseIdézet: erdeklodo - Dátum: 2010. 12. 01. 10:39

Ezzel már szemezek egy ideje szerintem a hw rendben van
Két dolog nem tetszik benne
- dvb-c tuner rádob az árra egy húszast (ha lehet kapni)
- windows :( (tudom árulják anélkül is)

Ezzel a m$dos üggyel én sem igen szimpatizálok, nem lettt volna sokkal nagyobb munka linuxxal összegyúrni.
Igaz, akkor a tömegekhez nem jutna el, a két külön rendszerre ültetni pedig tényleg nagyobb munka :(

#36 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 10:20

@Dojcsák Dániel: Nekem nem a windows megvétele fáj elsősorban, hanem az, hogy miért nem linux alapú (mint a média lejátszók tömkelege)

#37 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 10:22

@Claude Leon: a helyzet az, hogy mivel PC-kén is használni akarod, feltételezzük h igen, ezért teljesen értelmetlen linuxot tenni rá
senki nem akar linuxxal netezni az átlag userek közül. Ha bedugom az usb-be a távirányítót akkor azonnal működik, stbstb
a w7 egy teljesen jó rendszer, azt meg el kell fogadni, hogy pénzbe kerül. pont azért, mert emberek dolgoztak rajta sokat. felejtsük el, hogy amit nem tudunk a fogunkhoz kocogtatni az ingyen kell legyen.

chill,
aDoayen

#38 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 10:34

@erdeklodo: Linux használatával kb. 5-10 ezer forintot lehetne spórolni darabonként a végfelhasználói áron, cserébe az egész rendszert újra kellene írni az alapoktól és közben reménykedni abban, hogy a Windows alatt tökéletesen működő egzotikus hardverek (beépített tuner, USB-s kódkártyaolvasó, beépített Wi-Fi, egyebek) mindegyike működni fog Linux alatt is.

#39 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 10:44

Üzenet megtekintéseIdézet: erdeklodo - Dátum: 2010. 12. 01. 10:20

@Dojcsák Dániel: Nekem nem a windows megvétele fáj elsõsorban, hanem az, hogy miért nem linux alapú (mint a média lejátszók tömkelege)

Pedig ilyen alapon mindegy kellene, hogy legyen a dolog. Ilyen eszközön elvileg csak a frontend sw számít, ha másra nem kell. (tervezve így van)
Én emiatt épp egyedül költség oldalról furcsállom, mert ha úgyis csak azért kell alá oprendszer, hogy legyen vmi... arra drága a win.

Persze újraírni is drága lenne, de valszeg megtérülne hamar.
A hw támogatási kérdést nem értem: fix a hw, ez nem lehet akadály.

Szerkesztette: vipi 2010. 12. 01. 10:45 -kor

#40 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 11:16

@vipi: fixnek fix a hardver, de a frontend-programozók nem fognak tudni linuxos drivert írni a tunerhez vagy a távirányítóhoz vagy a kártyaolvasóhoz, ha esetleg nincs hozzá vagy bugos

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó