HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Kipróbáltuk: Hybridbox - megette a tévé az internetet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Kipróbáltuk: Hybridbox - megette a tévé az internetet Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 06. 12:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 12. 06. 10:18

Ez nagyon durva cucc.
Más kérdés, hogy én egy htpc-t nem quad core c2-vel és 550W-os táppal képzelnék el. Meg ez a 52-in-1 internal media card reader is viczes.

#102 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 13:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 12. 06. 10:42

Forrofejuek es zajosak.

Mire használnád? Mit kell tudnia?

#103 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 13:11

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 12. 06. 13:00

Mire használnád? Mit kell tudnia?

Tevere dugnam, elvetve neznek/rogzitenek vele foldi digitalist, de leginkabb xbmc-vel 1080p mkv-k lejatszasara kellene. Meg meg ami eszembe jut (jatek, youtube), nem kotnem meg a kezem.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#104 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 13:22

@vipi:"... Vissza lehet olvasni és/vagy hallgatni. De írhatsz még nyugodtan egy hsz-t is, nekem nem lesz több hozzád, így maradhat az erőltetett hülyeség utolsó szónak...."

Akkor had zárjam ezt a kis loop-unkat egy idézettel TŐLED, nagyjából összefoglalva, hogy a végére már HOZZÁM HAZUDOD azt is

"...Utána elkezdtél folyamatos fejlesztési költségekről írni a fix egyszeri átírás mellett. Ez sem állja meg a helyét. Vagy legalábbis nem arra válasz amiről én beszéltem, az egyszeri port költségéről..."

AMIT TE ÍRTÁL:

"...Te hülye vagy bazmeg. Így kulturáltan, ahogy te is válaszolgatsz...
Leírtam neked a napnál is világosabba, hogy miről beszélek: Elvi síkon egy kurva fix költséggel szembeállítottam egy folyamatos költséget (vagy 0 költséget, de értékesítést folyamatosan visszafogó tényezőt). Ennyi.
Ha nem érted hülye vagy. Kész...."

Ezek után a helyedben már én sem válaszolnék magamnak... Ez vagy, ennyit tudsz. Még 15K szemetet ha kérhetek tőled ide a hávéesvére, akkor legközelebb még jobban "igazad lesz"...

#105 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 12. 06. 14:12

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 12. 06. 12:51

Ez nagyon durva cucc.
Más kérdés, hogy én egy htpc-t nem quad core c2-vel és 550W-os táppal képzelnék el. Meg ez a 52-in-1 internal media card reader is viczes.

Komplett megoldás kell, pld. lehet geci nagyban gamepaddal rendesen játszani.
Make love not Wor.

#106 Felhasználó inaktív   geza38 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 06. 14:23

ez is komplett megoldás, need for speed is megy rajt. meg a crysis is, kicsit vissza kell venni a részletességet. mer" ugye ez egy pc (is).

#107 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 14:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Nyulpapa - Dátum: 2010. 12. 06. 13:22

@vipi:"... Vissza lehet olvasni és/vagy hallgatni. De írhatsz még nyugodtan egy hsz-t is, nekem nem lesz több hozzád, így maradhat az erőltetett hülyeség utolsó szónak...."

Akkor had zárjam ezt a kis loop-unkat egy idézettel TŐLED, nagyjából összefoglalva, hogy a végére már HOZZÁM HAZUDOD azt is

"...Utána elkezdtél folyamatos fejlesztési költségekről írni a fix egyszeri átírás mellett. Ez sem állja meg a helyét. Vagy legalábbis nem arra válasz amiről én beszéltem, az egyszeri port költségéről..."

AMIT TE ÍRTÁL:

"...Te hülye vagy bazmeg. Így kulturáltan, ahogy te is válaszolgatsz...
Leírtam neked a napnál is világosabba, hogy miről beszélek: Elvi síkon egy kurva fix költséggel szembeállítottam egy folyamatos költséget (vagy 0 költséget, de értékesítést folyamatosan visszafogó tényezőt). Ennyi.
Ha nem érted hülye vagy. Kész...."

Ezek után a helyedben már én sem válaszolnék magamnak... Ez vagy, ennyit tudsz. Még 15K szemetet ha kérhetek tőled ide a hávéesvére, akkor legközelebb még jobban "igazad lesz"...

Az N. kommentemben persze, hogy felkaptam már a vizet! :rolleyes:
Rohadtul nem vagy korrekt, de ezt már lassan megszokhattam volna tőled!
Így indult a történet:

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 12. 01. 10:44

Pedig ilyen alapon mindegy kellene, hogy legyen a dolog. Ilyen eszközön elvileg csak a frontend sw számít, ha másra nem kell. (tervezve így van)
Én emiatt épp egyedül költség oldalról furcsállom, mert ha úgyis csak azért kell alá oprendszer, hogy legyen vmi... arra drága a win.

Persze újraírni is drága lenne, de valszeg megtérülne hamar.
A hw támogatási kérdést nem értem: fix a hw, ez nem lehet akadály.

Üzenet megtekintéseIdézet: Nyulpapa - Dátum: 2010. 12. 01. 11:17

"...Persze újraírni is drága lenne, de valszeg megtérülne hamar..."

Hagyjátok már abba ezt a linuxos fröcsögést baz+.

Mi térülne meg? Pláne hamar? Pár probléma (feltételezve a 10K-nyi spórolást darabonként linux-ra csere miatt):
- Ha teljes mértékben (!!!) érvényesítik az árban a 10K-t akkor SOHA nem térül meg, hiszen csak befektetett munka (és annak költsége van)...
- Ha a felét beépítik akkor 85K helyett lesz 80K, és akkor mi van? Aki eddig nem vette 85 ér" mer" drága az nyócvanér" rohanni fog érte?

Haj gyerekek..

Aztán még megpróbáltam elmagyarázni, de megint elküldtél melegebb éghajlatra a már említett hülye, logikailag oda nem illő "érveiddel".

#108 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 14:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 12. 06. 13:11

Tevere dugnam, elvetve neznek/rogzitenek vele foldi digitalist, de leginkabb xbmc-vel 1080p mkv-k lejatszasara kellene. Meg meg ami eszembe jut (jatek, youtube), nem kotnem meg a kezem.

Samott

Összerakva nem jó?
- Ion lap 28k
- 2GB ram 8k
- Ház paneltáppal 11-15k
- HDD, mondjuk 1TB, ha már mkv-khez kell, nem ilyen kis vackok, amikkel ezeket adják: 14k

61-65k + tuner
És akkor válogathatsz akár a házak közül is. Ill. ram, HDD olcsóbban is kijön, ha nem zsír új kell.

szerk: Ezt is nézted? Zotac Zbox HD-AD01

Amúgy a zajt nem igazán értem, gyanítom ilyen kis kütyükben is paneltáp van csak, más nem fér be. Ergo egy közös hűtés kell az egész dobozra azt meg igazán meg lehetne oldani értelmesen is. Én lekaptam az Atom prociról a ventit és csak a borda maradt, fölé meg bekerült a házra egy 10x10-es slim venti. Hangtalan és még a procit is jobban hűti, mint az eredeti 4cm-es. Plussz a ház szellőzés is megoldva.

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 12. 06. 14:12

Komplett megoldás kell, pld. lehet geci nagyban gamepaddal rendesen játszani.

Azt hűteni is kell és zabál is. Akkor is, ha épp nem használod ki.
Szerintem érdemes a két célt különválasztani. Nálam van egy kis HTPC, tényleg kis fogyasztással, letöltés, filmezés megy róla. Játékra másik gép, ha kell.
Közösítve mindkettőre csak kompromisszumokkal lehet jó. (Bár épp most raktam össze egy olyat HTPC célokra, ami +vga-val átlag játékra is megfelelne...) Cserébe nagyobb, kicsit többet eszik, kicsit hangosabb, stb... és játékra sem lenne igazán jó, csak átlagosan.

Szerkesztette: vipi 2010. 12. 06. 14:32 -kor

#109 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 14:54

Egyebkent azert nezek alternativat, mert tunerem mar van. AMD-t nem vennek tobbet. Vinyo nem szamit (csak a felvetelekhez kellene igazabol), van hazi NAS.

"Sajnos a történetnek vannak árnyoldalai is. A kis Zotac fenemód melegedett, és ami mozizás közben még zavaróbb volt, nagyon komoly hangja van. Közvetlenül a tévé mellé téve – a hangosabb jeleneteket kivéve – folyamatosan hallottuk a zúgását. Emellett merevlemezét vészesen felfűtötte."

"Due to the very compact size, the Foxconn Netbox uses a fan similar to those found in a notebook. Thus even when running idle, there is that constant hum coming from the device. Considering the fact that the IGP temperature only varies by 4 degrees when doing nothing and being pushed, it shows the downside of having everything bunched up so close together. So if the unit is being pushed, the fan does get loud, just like any generic notebook will when playing games for example."

Igazabol valami kesz cuccot vennek, nem szerelgetnek, mert az mar eleve nagyobb doboz lesz, olyat meg nem akarok.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#110 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 15:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 12. 06. 14:54

Egyebkent azert nezek alternativat, mert tunerem mar van. AMD-t nem vennek tobbet. Vinyo nem szamit (csak a felvetelekhez kellene igazabol), van hazi NAS.

"Sajnos a történetnek vannak árnyoldalai is. A kis Zotac fenemód melegedett, és ami mozizás közben még zavaróbb volt, nagyon komoly hangja van. Közvetlenül a tévé mellé téve – a hangosabb jeleneteket kivéve – folyamatosan hallottuk a zúgását. Emellett merevlemezét vészesen felfűtötte."

"Due to the very compact size, the Foxconn Netbox uses a fan similar to those found in a notebook. Thus even when running idle, there is that constant hum coming from the device. Considering the fact that the IGP temperature only varies by 4 degrees when doing nothing and being pushed, it shows the downside of having everything bunched up so close together. So if the unit is being pushed, the fan does get loud, just like any generic notebook will when playing games for example."

Igazabol valami kesz cuccot vennek, nem szerelgetnek, mert az mar eleve nagyobb doboz lesz, olyat meg nem akarok.

Samott

Én ilyet raktam össze: Linkjeim
Kép

Ház, alaplap belecsavaroz, venti levesz, házventi feltesz, HDD belerak, doboz lezár. Nincs vele nagy macera...
Cserébe halk, mert épp a proci felett van a házventi (nálam fekvő a ház). Csinos, kicsi. 321 x 220 x 60 mm

Ha HDD se kell bele, akkor pendrive-ról XBMC live-val elfut és akkor nincs HDD sem, ami zörögne. (Bár annak a beállításához nyilván kell némi linux). Persze ha felvenni is kell akkor HDD kell mégis.

szerk: Vagy nem tudom a szerelteket mennyire lehet "szétszerelni" és hűtést moddolni, de gyanítom, hogy kevésbé.
Ennyi szereléssel ill. hűtési problémák miatt meg nem érdemes szerintem kizárni a saját összerakást sem.

Szerkesztette: vipi 2010. 12. 06. 15:22 -kor

#111 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 15:26

Na igen, nem az osszeszerelessel van gondom, hanem az ilyen meretu hazbol amit kineztem (ISK 310-150) az beepitett, hagyomanyos tappal jon... es annak a zajara nem vagyom. Es persze az ara is egy bo tizessel dragabb.

Samott

#112 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 17:31

en mar megvarom a fusiont az apro gepeknel :) valszeg meg olcsobb is lesz.

#113 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 21:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 12. 06. 15:26

Na igen, nem az osszeszerelessel van gondom, hanem az ilyen meretu hazbol amit kineztem (ISK 310-150) az beepitett, hagyomanyos tappal jon... es annak a zajara nem vagyom. Es persze az ara is egy bo tizessel dragabb.

Samott

Amit én linkeltem az passzív paneltápos, 90+% hatásfokkal, tehát egy 10-15W-ot a fogyasztásból is lazán levesz egy normál táphoz képest. 11k.
Itt is vannak hasonlók, méretben, tudásban: LC Power De sztem a Modecom kifejezetten jól is néz ki... :)
Egy szó mint száz, van pár kicsi, jól kinéző és megfelelő (paneltápos), olcsóbb ház is. Nem csak szar tápos és/vagy 50k-s házak vannak.

#114 Felhasználó inaktív   killerbee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 21:13

Az nem gond, hogy Atom N330 kapott egy szép nagy EOL plecsnit egy ideje, így a készlet véges (garancia szempontból is nézve) és ez az Ion csipszet is így már a végét járja?

#115 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 21:14

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2010. 12. 06. 17:31

en mar megvarom a fusiont az apro gepeknel valszeg meg olcsobb is lesz.

Ha kijön én is elgondolkodom. Most egyelőre nincs más, mint az Atom.
Ill. a másik amit most összeraktam is megfelel, de igazából a kétmagosított Sempron sok ide és nagy is HTPC célokra. De most kellett és árban jobb, mint az Atom.
Az ilyen házba került, fizikailag sem kicsi:
Kép
Egyébként ennek sem vészes a 350W-os tápja hangra... rosszabbra számítottam, de alig van neki szerencsére. Csak batár és felesleges. Max 80-90W-ot eszik a konfig, de ez utóbbi már furmark+prime. Idle 40W.

Szerkesztette: vipi 2010. 12. 06. 21:15 -kor

#116 Felhasználó inaktív   geza38 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 22:11

@killerbee: hát sok olyan kütyü van kint ami kapott már EOL plecsnit. egyébként meg itt az ION2.

#117 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 08:42

Atom EOL óta vannak mobil Celeronos Ion1-es lapok. És valóban ott az Ion2 is, bár ott a pcie 1x elég problémás. De nemsokára itt a Fusion, ami jónak tűnik.

Szerkesztette: vipi 2010. 12. 07. 08:43 -kor

#118 Felhasználó inaktív   fazekas_s 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 11. 09:42

Asrockot használok Win7-el és MS Media Centerrel,
nemrég egy cikkben találtam ezt, kipróbáltam a letölthető SW-t,
tetszik a gyorsasága (kétszer gyorsabb), de nem intuitív, nem tudom kezelni még,
Asszony pedig tiltakozott, a képek nem áttekinthetők, a szövegek szokásos távolságból
nem olvashatók.
Kellene valami jó leírás is hozzá, és egy szerencsésebb skin.
Szóval talonba került.

FS

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.