Re: Kipróbáltuk: Hybridbox - megette a tévé az internetet
Elküldve: 2010. 12. 02. 03:44
Elküldve: 2010. 12. 02. 09:06
"Hidegindításból a Hybridbox körülbelül 2 perc alatt bootol be, s szedi össze magát az előretelepített Windows 7 Starter"
Hiába ez csak egy kistafírozott PC. Google TV-nek maximum 15 másodperc kell ugyanehhez.
Szerkesztette: Maxim_ 2010. 12. 02. 09:12 -kor
Elküldve: 2010. 12. 02. 10:39
Idézet: Maxim_ - Dátum: 2010. 12. 02. 09:06
"Hidegindításból a Hybridbox körülbelül 2 perc alatt bootol be, s szedi össze magát az előretelepített Windows 7 Starter"
Hiába ez csak egy kistafírozott PC. Google TV-nek maximum 15 másodperc kell ugyanehhez.
Gyanítom ha a pár mp-s elindulást nézzük akkor jön ki a 3W-os standby fogyasztás. Valamit valamiért és máris megoldva. Nem azt mondom, hogy ez ideális, de nem is egetverő hiba. (Sajnos a mostani kínálatból indulok ki, ahol Digi, UPC, T-Home box is 10-12W-ot úgy bekajál "standby"-ban, ahogy kell.)
Elküldve: 2010. 12. 02. 12:31
Idézet: geza38 - Dátum: 2010. 12. 01. 17:47
Definíció kérdése, szerintem az, de erről ne vitatkozzunk, mert nem ez a lényeg. Ytse médialejátszót kért, annak meg az.
Idézet
Mint ahogy a Hybridbox-nál is, bár abba valszeg könnyebb belehakkolni.
Idézet
Nekem most egy hasonló médialejátszóm (Asus O!Play) van otthon, eddig mindent vitt, amit nekem kellett. Van valami header tömörítéses mkv opció, ami eddig az x muxer-ben default ki volt kapcsolva, most default be, aztán azzal nem boldogul, de egy újrakódolás nélküli remux megoldja, valami ilyesmi rémlik. Mondjuk én még ebbe nem futottam bele, szóval csak olvasmányélmény.
Mindenesetre most rengeteg hw kezdi el támogatni a h264-et, szóval szerintem a következő pár évben a h264 mkv konténerben az mp3-hoz hasonló kvázi szabvány lesz, én legalábbis erre számítok.
Idézet
jah és még plusz 6% VÁM, ha az USA-ból jön.
És van benne 2 tuner, távirányító, IR vevő, és vinyó nélkül is működik, mondjuk NAS-ról.
Ha így nézem - speckó alapján, mert a Hybridbox-hoz hasonlóan ezt se használtam még - bőven összevethető árban a két cucc.
Nem fikázom és nem istenítem egyiket sem, félreértés ne essék.
Idézet
Az azért bátor, szerintem bőven szükséges, minél kevesebb a tudása valakinek annál inkább. Ez a cucc pedig nem elsősorban kockáknak készül.
És igen, tudom h van ingyenes alternatíva is, csak nyugaton az ember bemegy az első boltba és megveszi, itthon meg letölt valami tört verziót, legalábbis ez az általános.
Idézet
Nix
Nekem akkor kellene dvb-c, ha a kedves upc méltóztatni csak kártyával digit adást adni, mondjuk gold hd akármi csomagjukat 4-5k-ért. Ilyen ugye nincs.
A dvb-t a jelenlegi csatornakínálat mellett nekem nem alternatíva.
Idézet
Persze, mert egy windows-os PC, flexibilisen bővíthető, tiszta sor.
Csak engem az zavar, hogy
- akasszak rá USB-n külső tunert
- akasszak rá USB-n IR vevőt
- akasszak rá USB-n digit kimenetes hangkártyát (az erősítőm nem hdmi-s)
- ha kicsi a 2,5-es belső hdd akkor akasszak rá USB-n külső 3,5-es vinyót
Aztán a végén a sexy kis dobozból lesz egy ormótlan karácsonyfa.
Elküldve: 2010. 12. 02. 12:34
Leírtam neked a napnál is világosabba, hogy miről beszélek: Elvi síkon egy kurva fix költséggel szembeállítottam egy folyamatos költséget (vagy 0 költséget, de értékesítést folyamatosan visszafogó tényezőt). Ennyi.
Ha nem érted hülye vagy. Kész.
Nem a linuxról szól a dolog... fingom nincs a linuxról, mint írtam és a hátam közepére sem kívánom. Ez tisztán költség kérdés, ahogy te is írod. Kiszámolták, örüljünk, hogy ez jött ki. "Oszt majd lehet, hogy 5 év múlva ha leterjed akkor meg más jönne ki a kalkulációból. Ennyit a ki mit tudról."
--- Látom a tény és okszerű érvelés nem erősséged, marad a személyeskedés, az is roppant alpári és kritikán aluli hangnemben. Továbbá fix költségnek állítod be az újraírást, holott nem az, különösképpen ha a az adott szoftvert fejleszteni kell (és melyiket nem kell folyamatos piaci jelenlét mellett?). Végezetül "értékesítést folyamatosan visszafogó tényező"-ről beszélsz, miközben próbálok rávilágítani, hogy aki nem veszi meg 85K-ért mer" drága, az 75K-ért sem fogja (az eredeti 10K-s példánál maradva). Javaslom megfogadni Bodnár Ádám tanácsát, azaz a birkaságokat egy notepadba verd bele, majd lépj ki belőle...
Elküldve: 2010. 12. 02. 12:45
Idézet: D_9 - Dátum: 2010. 12. 02. 03:44
A kérdés csak az, hogy az kihasználja-e a VGA gyorsítását. Mert csak simán az atommal HD-t lejátszani szerintem nem igazán lehet. Bár ha tévednék javítsatok ki.
Elküldve: 2010. 12. 02. 12:52
Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2010. 12. 02. 12:34
Hát, ha más platformra, fejlesztőeszközre, OS-re, architektúrára, akármire át akarsz állni, az egy egyszeri nagy fix költség, továbbá sok idő. Hónapok-évek kellenek ahhoz, hogy a programozó(i)d hatékonyan tudják az új rendszert fejleszteni, és addig nem adsz ki, csak tákolsz egy használható port-ot, majd amikor az kiforrott és stabil, akkor tudod folytatni a fejlesztést. És akkor még az is kérdés, hogy az új OS-edre milyen fejlesztőeszközöd van. Én Linux-ot használok, szeretem meg minden, de azt el kell ismerni, hogy egy .net+vs elég sok mindent a fejlesztő keze alá rak, amit adott esetben más rendszeren meg kell írni. (Nem tudom, hogy vs-t használnak-e.)
Nem megoldhatatlan, de nem biztos, hogy egy garázscégnek érdemes erre elindulnia.
Elküldve: 2010. 12. 02. 13:30
Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2010. 12. 02. 12:34
Leírtam neked a napnál is világosabba, hogy miről beszélek: Elvi síkon egy kurva fix költséggel szembeállítottam egy folyamatos költséget (vagy 0 költséget, de értékesítést folyamatosan visszafogó tényezőt). Ennyi.
Ha nem érted hülye vagy. Kész.
Nem a linuxról szól a dolog... fingom nincs a linuxról, mint írtam és a hátam közepére sem kívánom. Ez tisztán költség kérdés, ahogy te is írod. Kiszámolták, örüljünk, hogy ez jött ki. "Oszt majd lehet, hogy 5 év múlva ha leterjed akkor meg más jönne ki a kalkulációból. Ennyit a ki mit tudról."
--- Látom a tény és okszerű érvelés nem erősséged, marad a személyeskedés, az is roppant alpári és kritikán aluli hangnemben. Továbbá fix költségnek állítod be az újraírást, holott nem az, különösképpen ha a az adott szoftvert fejleszteni kell (és melyiket nem kell folyamatos piaci jelenlét mellett?). Végezetül "értékesítést folyamatosan visszafogó tényező"-ről beszélsz, miközben próbálok rávilágítani, hogy aki nem veszi meg 85K-ért mer" drága, az 75K-ért sem fogja (az eredeti 10K-s példánál maradva). Javaslom megfogadni Bodnár Ádám tanácsát, azaz a birkaságokat egy notepadba verd bele, majd lépj ki belőle...
10k az 10k. Nekem 85-ért is sok, 75-ért is. 65-ért meg megvenném. Felfut az eladás, lehet olcsóbb később? Igen. Megvenném? Ha 75-ről esne 65-re akkor igen, míg ellenkező esetben nem. De ez csak én vagyok, mindenkinek megvan az ingerküszöbe akármennyire is nem tetszik. 10k, jelenleg +13% az számít az árban. Lentebb méginkább, márpedig gondolom a cél széleskörű terjesztés lenne egy idő után jobb áron.
Amúgy meg bizony, tényszerűen írtam le mire gondolok.
Ellenben te megint kevered a szezont a fazonnal:
Windózon nem kell hozzányúlnia kódhoz, ha fejleszteni akarod... az mitől kapcsolódik a fix átírási költséghez? ahonnan majd tovább lehet fejleszteni?
Amúgy már meggyőztek róla a többiek, hogy a 10k behozza az árát. Nem volt nehéz, ugyanis az elején sem fröcsögtem, még csak nem is kinyilatkoztattam, ha jól megnézed, csak feldobtam egy gondolatot...
Csak kicsit felhúzom magam, ha a logikailag jó gondolatmenetbe hülyeséggel kötnek bele. Mint most is a fejl. költséggel...
Idézet: xclusiv - Dátum: 2010. 12. 02. 12:45
Nem lehet.
XBMC-nek van egy herélt linux-szal "egybeépített" változata, amit fel lehet bootolni egy 4gb-os pendrive-ról és kész a frontend. Bár mondom, én a windowsost használom...
Elküldve: 2010. 12. 02. 14:34
"...10k az 10k. Nekem 85-ért is sok, 75-ért is. 65-ért meg megvenném. Felfut az eladás, lehet olcsóbb később? Igen. Megvenném? Ha 75-ről esne 65-re akkor igen, míg ellenkező esetben nem. De ez csak én vagyok, mindenkinek megvan az ingerküszöbe akármennyire is nem tetszik. 10k, jelenleg +13% az számít az árban. Lentebb méginkább, márpedig gondolom a cél széleskörű terjesztés lenne egy idő után jobb áron.
"
--- Köszönöm.Tehát neked is mindegy, hogy 85 vagy 75, úgysem veszed meg. 65 oké lenne neked, de nem erről szólt eddig a rizsa, részemről ezután sem. Konkrétan úgy vitatkoznál, hogy azt mondod, amit én. Ennek mi értelme?
"..Amúgy meg bizony, tényszerűen írtam le mire gondolok."
--- A víz normál légköri nyomás mellett 100 C körül forr. Na ez egy tény, csak a miheztartás végett...
"Ellenben te megint kevered a szezont a fazonnal:"
--- Kezdődik...
"Windózon nem kell hozzányúlnia kódhoz, ha fejleszteni akarod... az mitől kapcsolódik a fix átírási költséghez? "
--- Nem tudom. Én ilyet nem állítottam, csak te itt és most...
ahonnan majd tovább lehet fejleszteni?
--- Lásd feljebb.
Amire a szegényes kifejezőképességeddel utalni próbálsz, miszerint szerinted az átírás azért "fix költségű", hiszen mindegy, hogy windows vagy linux alá programozó egyéneknek kell a havi bérét fizetni utána az igaz lehet, de annak a mértéke nem. Valószínűleg nem ok nélkül döntöttek a starter mellett - ahogy a linuxos kolléga leírta, könnyebb és egyszerűbben programozható és ezért olcsóbb is.
"múgy már meggyőztek róla a többiek, hogy a 10k behozza az árát. "
--- Visszaolvastam, de nem találtam semmit használhatót ennek az alátámasztására...
"Nem volt nehéz, ugyanis az elején sem fröcsögtem, még csak nem is kinyilatkoztattam, ha jól megnézed, csak feldobtam egy gondolatot..."
--- Nézőpont kérdése. Későbbi kommentjeid azért kellőképpen alátámasztották ezt...
Csak kicsit felhúzom magam, ha a logikailag jó gondolatmenetbe hülyeséggel kötnek bele. Mint most is a fejl. költséggel...
--- Logikailag jó gondolatmenet mentén eljutottál odáig, hogy személyeskedően kapitális baromságokat irkálsz kritikán aluli hangnemben. Nagy taps...
Figyu! Lehet a tied az utolsó szó, nem érdekel. Ha továbbra sem lesz semmi tárgyilagosság/érv valami a témánkat illetően, akkor simán ignorállak.
Elküldve: 2010. 12. 02. 14:55
és ez egy platform. amit itt leírtak, az a jéghegy csúcsa.
az andorid megint egy kötött rendszer, a hbox pedig egy független valamit.
Elküldve: 2010. 12. 02. 15:06
Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2010. 12. 02. 14:34
Figyu! Lehet a tied az utolsó szó, nem érdekel. Ha továbbra sem lesz semmi tárgyilagosság/érv valami a témánkat illetően, akkor simán ignorállak.
Megköszönném, ha ignorálnál. Én is így teszek.
A kapitális baromságokat hagyjuk. Elvi síkon beszéltem fix és nem fix költségekről. Te egy TÁRGYILAGOS dolgot tudtál összehozni ezalatt, amikor belekevertél egy folyamatos fejlesztési költséget a fix átírásiba.
A többit el se olvasom... kár lenne.
Érdekes, hogy a 15k hsz-em mellett először most kapom meg, hogy hülye és minden racionalitást mellőző félrebeszélő vagyok. Grat. Általában az ellenkezője derült ki eddig mindenhol, de nem gond.
Elküldve: 2010. 12. 02. 15:28
"... Érdekes, hogy a 15k hsz-em mellett először most kapom meg, hogy hülye és minden racionalitást mellőző félrebeszélő vagyok. Grat. Általában az ellenkezője derült ki eddig mindenhol, de nem gond..."
"...Ha továbbra sem lesz semmi tárgyilagosság/érv valami A TÉMÁNKAT ILLETŐEN, akkor simán ignorállak..."
Tanulj meg olvasni. Ignore.
Elküldve: 2010. 12. 02. 20:22
Elküldve: 2010. 12. 02. 23:33
Idézet: vipi - Dátum: 2010. 12. 02. 15:06
Valami buzeráénstól én is megkaptam, hogy mert eddig soha semmi értelmeset nem szóltam hozzá. Mondom ahamm, akkornyisd ki a szemed, ilyen kis köcsögnek nyilván beugatok és elküldöm a faszba, mert engem sem a stílusom miatt szeretnek. De azért fejtettünk meg itt nem kevés bőcsességet is, ellenben van aki ennyi hsz-el csak a csettopikra jár möhözni, akkor az most műszakilag jó arc?
Elküldve: 2010. 12. 03. 10:10
Na most itt van azért egy kis probléma - tényszerűen - ,hogy én NEM állítottam ilyet, pontosan (VISSZAOLVASHATÓAN!!!), annyit írtam, hogy ha ebben a témában nincs több érve, akkor a személyeskedő, tény és okszerűséget mellőző, alpárian tahó megjegyzéseit ignorálom. Tudod nem okos dolog a számba adni kijelentéseket, majd vitatkozni azokkal...
Meglehet, hogy túlzottan agresszívan léptem fel a linukszos benyögéssel kapcsolatban, de ami utána történt, az magáért beszél. Mosom kezeim...
Elküldve: 2010. 12. 03. 14:19
Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2010. 12. 03. 10:10
Álljatok már le, vagy menjetek szobára, játszátok le a kocsma előtt, tökmindegy, de kérlek fejezzétek már be légyszi. Főleg te, mert most te csinálod a fesztivált.
Egyébként mindkettőtök kommentjei magukért beszélnek, nem kell itt magyarázni a bizonyítványt.
Elküldve: 2010. 12. 03. 14:37
@Nyulpapa:
Végig olvastam a hozzászólásokat és sztem inkább te használj notepad-et.
ON:
Speckót és fogyasztást nézve ez egy sima 1.generációs Atom + ION PC. Ennél kisebb fogyasztást is el lehet érni, de ahhoz laptop komponensek kellenek, amik kicsit drágábbak. Akit érdekel a téma látogasson http://www.silentpcreview.com -ra, ott a Zotac ZBOX környéki cikkek érdekesek.
Amúgy, a HW-t talán kicsit olcsóbban is lehet találni: Zotac ZBOX HD-ND01 kb. 48-50k (és szerintem szebb) + occó DVB-T stick (4-5K). Ez így kevesebb 55K-nál
Ami a SW-t érinti, nekem jobban tetszik a MediaPortal. Teljesen ingye van, csak Win licenc kell hozzá, Illetve, ahogy már többen írták, XBMC és még Win licenc sem kell.
Remélem sikerül nekik, de én inkább magamnak építek egy HTPC-t
Elküldve: 2010. 12. 04. 18:02
Én azt írtam, hogy a DVB-T részt (rögzítőstül) igen kevesen tudják (egyenlőre) kihasználni lefedettség hiányában, a maradék szolgáltatás pedig megvehető 30 ezerért médialejátszó formájában (pl. WD TV Live+Wifi kb. 30e Ft).
Elküldve: 2010. 12. 04. 18:10
Mondom ezeket úgy, hogy nincs médialejátszóm külön, Win7 van a gépemen, és ezzel szoktam filmet nézni TV-re kötve amikor ilyenre van kedvem.
De ha veszek egy kicsi, alacsony fogyasztású célhardvert, akkor legyen már ennek megfelelő az ára is, és a szolgáltatása legyen már jó és szép.
85 ezerért valóban lehet venni egy rendes, kis fogyasztású PC-t (ami ha tönkremegy javítható; ezzel szemben, ami cserélhető gariban vagy kidobható gari után...).
Szerkesztette: Szájbergyerek 2010. 12. 04. 18:20 -kor

Súgó
A téma zárva.