Mi lesz veled, PC?
Elküldve: 2004. 01. 05. 16:02
Elküldve: 2004. 01. 05. 16:03
idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:
Hát igen, lényegében amit te ma assembly címszó alatt látsz, az tulajdonképpen már csak köszönőviszonyban van a tényleges hardverrel[/quote]
Van egy másik oldala is az optimalizáció-dolognak.
Nem tudom, mennyire veszitek észre, de az utolsó egy-két év SPEC eredményei között már nemigen találni olyat, amit ne profiling-en alapuló 'ordító segítségével készítettek volna...
Elküldve: 2004. 01. 05. 16:04
idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:
Hát igen, lényegében amit te ma assembly címszó alatt látsz, az tulajdonképpen már csak köszönőviszonyban van a tényleges hardverrel[/quote]
Ezzel tisztában vagyok, de lejjebb menni nem lehet (a mikrokód interpretert nem tudod megkerülni). SZVSZ ez az állapot ideiglenes, többször volt már ebben az iparágban vissza a gyökerekhez megmozdulás. Egy picit OFFok vagyunk.
![]()
Elküldve: 2004. 01. 05. 16:05
idézet:
Ezt írta Cybernetics Core:
Ezzel tisztában vagyok, de lejjebb menni nem lehet (a mikrokód interpretert nem tudod megkerülni). SZVSZ ez az állapot ideiglenes, többször volt már ebben az iparágban vissza a gyökerekhez megmozdulás. Egy picit OFFok vagyunk.
[/quote]
En szemely szerint egeszen biztos vagyok abban, hogy az assemblyhez mar nem fogunk visszaterni. Inkabb arra mennek mar ra a CPU gyartok, hogy minel optimalisabban forditson a C++ forditojuk.
Fiery
Elküldve: 2004. 01. 05. 16:06
idézet:
Ezt írta Fiery:
a teljes gep arahoz kepest a sporolas Linuxra valo atallas eseteben akkor sem lenne tobb, mint kb. 10 %. Tudom, hogy 20 millio forintnal ez 2 millio forint, de a cegek akkor is szazalekban gondolkoznak. Es tovabbra sem erted meg, hogy a gepparkot bar olcsobban is be lehetne szerezni, az kozel sem a teljes ara egy upgrade-nek.[/quote]De akkor is nagy pénz. Manapság gyárakat zárnak be, költöztetnek el a világ másik felébe, mert ott olcsóbb a termelés. Előbb-utóbb rájönnek, hogy az a 2M HUF egy jó munkásember évi fizetése.idézet:
A virusinvazio Linuxon is el fog indulni, amint elegge elterjedt lesz, ez nyilvanvalo. A cegek pedig fel vannak keszulve a virusokra (es emiatt nem is veszitenek adatokat a virusok miatt), most megint ne a kis hulye cegekrol beszeljunk, ahol me'g egy nyomorek viruskergeto sincs telepitve a gepeken.[/quote]Vannak a veszélye programhibákból eredő sechole-ok, amik vannak minden OS alá, ezeket általában elég gyorsan frissítik, bár Blaster etc...
Viszont Win alatt a legtöbb vírus az átgondolatlan fejlesztés és agyonintegráltság miatt van. Miért kell, vagyis miért lehet egy levélből script-et futtatni?
Ugyanakkor Lin alatt van 2-4 leginkább használt kernelverzió (ezerféleképpen konfigolva!), ugyanez igaz mail-erekre (opera, mozilla, evolution, kmail etc.) stb. sokkal nehezebb erre vírust írni, és közel sem olyan hatásos.idézet:
Ezzel nem ertem, mit akarsz mondani... Ha most egy ceg atall P4-3.0-ra, a Longhorn el fog szaladni azokkal is, de ugye megint ne feledd, hogy a kov. garnitura gephez (Pentium 6 GHz??, 2 GB RAM??) fog csak jonni a Longhorn, mivel a cegek a mar meglevo gepparkon nem szoktak oprencert upgrade-elni (semmi ertelme nem lenne ugyanis ennek, ebbe most megint ne menjunk bele, hogy miert is).[/quote]Ugyanazt mondjuk! Jelenleg semmi értelme desktop célra csúcsgépet venni, mert ami kihasználná (csilli-villi színes-szagos OS) az úgyis csak a következő garnitúra géppel jön.idézet:
A Longhorn minimalis gepigenye inkabb valahol az 1-1.5 GHz-es tartomanyban lesz, marmint onnantol lehet majd problemamentesen hasznalni. Ami igazan fontos lesz hozza, az inkabb az, hogy a videokartya legalabb egy Radeon 9600 szintjet tudja teljesiteni, a mindenfele shaderekkel meg egyeb kacatokkal egyutt ugyebar (DX9 required).[/quote]Szerintem 1-1.5G cpu + 256-512 RAM konfig képes az XP-t problémamentesen, megfelelő sebességgel futtatni. Longhorn-hoz szerintem ennek a duplája kell majd.
Video-hoz nem tudok hozzászólni.idézet:
Wake up, Neo! Ez qrvara nem ilyen egyszeru, beszeltel Te mar verbeli magyar titkarnovel?? Nala atallitod a Windows temajat vagy a kepernyo felbontasat, es mar meg van zavarodva, hozza se mer nyulni a gephez...[/quote]Szerintem ugyanakkora sokk egy w2k desktop -> wxp desktop váltás, mint egy -> KDE váltás. Ugyanolyan "könnyen" tanulja meg, hogy mihez hova kell kattintani.idézet:
xclusivUgyanakkor egyre terjednek a JAVA-s illetve a server-en futó és browser-rel használható progik. Ezek alá igazából mindegy, hogy milyen az OS/browser. (Kivétel, ha M$ specifikus, de ebbe ne menjünk bele.)[/quote]idézet:
FieryNo comment, ezt remelem csak viccnek szantad [/quote]Nem. pl. a bankokban a párszáz eHUF-os PC-ket gyakorlatilag terminálként használják. A legtöbb közigazgatási feladat gyakorlatilag központi böszme nagy adatbázisok remote piszkálásából áll. Erre írnak cél sw-eket. Ezt nem nehezebb megírni egy webserver-re, mint egy windows-ra.idézet:
Hehe, en nem az OS hibakra gondolok, hanem a hasznalat kozben elojovo problemakra (ami nem a szoftver hibaja altalaban, hanem a juzer hujesege). Tudod, mint amikor a titkarno letorol ezt-azt a geprol, eltuntet egy ikont, elbaltazza a nyomtato beallitasait, ilyesmi. Ezeket ugyan Linux alatt altalaban konnyebb helyretenni, de ahhoz borzaszto nagy rutin es szakmai tudas is szukseges (hiszen a Windows alatti ikonos-GUIs-kattintgatos muveletek Linux alatt _altalaban_ parancssorban mennek ugye, legalabbis aki ad magara, az parancssorban fixalja ezeket a hibakat).[/quote]Írsz egy script-et, ami cron-ból óránként lefut, és a /etc/xxx könyvtár tartalmát mv -f módszerrel betolja a user homedir-be. Nem olyan nagy dolog a szükséges dolgokat lementeni majd egy 2 soros script-et berakni cron-ba. Ha itt megáll a tudomány akkor nem beszélhetünk szakmai tudásról.
x.
Elküldve: 2004. 01. 05. 16:07
idézet:
Ezt írta Fiery:
En szemely szerint egeszen biztos vagyok abban, hogy az assemblyhez mar nem fogunk visszaterni.[/quote]
Nem is így gondoltam. Inkább úgy, hogy idővel néhány manapság még meglehetősen "hízott" szint egyszerűen el fog tűnni a SW fejlesztés és a HW közül.
[ 2004. január 05.: Cybernetics Core szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 05. 16:17
idézet:
Ezt írta Vajonész:
Csak két linket nézz meg: [url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=23407"]https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=23407[/url]
illetve: [url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=23346"]https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=23346[/url][/quote]
megnéztem. Még mindig azt mondom, hogy mammutcég versenyzik, mindkettő nyereséges. Csak az egyik több lábon áll. Melyik az?
x.
Elküldve: 2004. 01. 05. 16:19
LY, pár észrevétel:
Először is nem feledkezel meg az felemelkedő országokról? Kínában még PS2-t sem árusítanak. Tudom, egyelőre alacsony vásárlóerő, de 1.2 milliárd ember messze a világgazdaság feletti növekedési szinten...ott van Indai, ott van a Távol-Kelet többi országa...Kelet-Európa, Közel-Kelet, Dél-Amerika...van még fejlődési potenciál.
Másodszor szerintem nem szüségszerű egy multimédiás képességekkel felruházott konzol kezelésének bonyolulttá válása. A PC azért bonyolult, mert mindenre képes. A konzolnál meghatározható minden felhasználási terület. Nem lenne bonyolultabb, mint egy asztali DVD lejátszó távirányítója. Nem szükségszerű, hogy csak gamepadet adjanak hozzá alapfelszereltségként.
Elküldve: 2004. 01. 05. 16:23
idézet:
Ezt írta xclusiv:
De akkor is nagy pénz. Manapság gyárakat zárnak be, költöztetnek el a világ másik felébe, mert ott olcsóbb a termelés. Előbb-utóbb rájönnek, hogy az a 2M HUF egy jó munkásember évi fizetése.[/quote]
Ergo kirugsz egy dolgozot, es maris megvan a fedezet a Windows+Office-ra. Ezzel szemben viszont ha at akarsz allni Linuxra, vagy felveszel nehany uj dolgozot treningezni a tobbi dolgozot, vagy befizeted oket a treningre (ami mondjuk 50 dolgozonal mar igen szep osszeg tud lenni). Legfeljebb hosszutavon jarhatnal jol, azonban hosszutavon meg baromi nehez a mai vilagban gondolkodni.
idézet:
Vannak a veszélye programhibákból eredő sechole-ok, amik vannak minden OS alá, ezeket általában elég gyorsan frissítik, bár Blaster etc...
Viszont Win alatt a legtöbb vírus az átgondolatlan fejlesztés és agyonintegráltság miatt van. Miért kell, vagyis miért lehet egy levélből script-et futtatni?[/quote]
Ez egy velejaroja annak a koncepcionak, amire a Windows epul, es egyebkent is, mar regen javitottak az Outlookban ezt. Raadasul manapsag mar a leveleket a levelezoszerverek szurik es virusellenorzik (cegeknel nem tipikus a POP3 hasznalata, inkabb Exchange meg hasonlok vannak), ergo ez a script futtatasi hujeseg az idiota home juzereknel okoz csak problemat (ertsd: akik annyira idiotak, hogy nem kepesek felrakni egy viruskergetot es azt beallitani autoupdate-re).
idézet:
Ugyanakkor Lin alatt van 2-4 leginkább használt kernelverzió (ezerféleképpen konfigolva!), ugyanez igaz mail-erekre (opera, mozilla, evolution, kmail etc.) stb. sokkal nehezebb erre vírust írni, és közel sem olyan hatásos.[/quote]
Elfelejted, hogy a Linux csak akkor fog jobban elterjedni, ha ugyanolyan kvazi szabvanyok lesznek ra, mint vindoz alatt. Ha mondjuk a KDE lesz ez a kvazi szabvany a Konquerorral meg a Kmaillel, akkor szepen ra fognak szallni a virusirok ezekre, es frankon kiderulnek majd a disznosagok -- vagyis hogy ezekre is szepen lehet majd virusokat irni.
idézet:
Ugyanazt mondjuk! Jelenleg semmi értelme desktop célra csúcsgépet venni, mert ami kihasználná (csilli-villi színes-szagos OS) az úgyis csak a következő garnitúra géppel jön.[/quote]
Csakhogy mar a WinXP-hez es Office 2003-hoz sem art egy 2 GHz-es gep 512 MB RAM-mal (ha hozzaveszed, hogy mas szoftverek is futnak a gepen, nem csak ezek), ergo nem sokat sporolsz, ha most a kisebb gepet veszed (ertsd: 3 helyett 2 GHz).
idézet:
Szerintem 1-1.5G cpu + 256-512 RAM konfig képes az XP-t problémamentesen, megfelelő sebességgel futtatni.[/quote]
En 1 GHz-es Celeronon (is) hasznalok WinXP-t, 256 MB RAM-mal, es teljesen korrekt. Duplazd meg, es az jo lesz a Longhornnak, minimalis gepigeny gyanant.
idézet:
Szerintem ugyanakkora sokk egy w2k desktop -> wxp desktop váltás, mint egy -> KDE váltás. Ugyanolyan "könnyen" tanulja meg, hogy mihez hova kell kattintani.[/quote]
Nem egeszen, mivel a cegek sok esetben a WinXP-t tobbe vagy kevesbe Win2k "feeling" beallitassal hasznaljak, akkor meg semmi difi a rendszer kozott kulsoleg. Es amugy meg a KDE es a Windows kozott sokkal nagyobb a difi, mint a Win2k es a WinXP kozott, remelem errol nem kell, hogy gyozkodjelek
idézet:
pl. a bankokban a párszáz eHUF-os PC-ket gyakorlatilag terminálként használják. A legtöbb közigazgatási feladat gyakorlatilag központi böszme nagy adatbázisok remote piszkálásából áll. Erre írnak cél sw-eket. Ezt nem nehezebb megírni egy webserver-re, mint egy windows-ra.[/quote]
Ize, ez egy egesz mas felhasznalasi terulet, ne keverd ezt ossze a Javaval meg tarsaival. A terminalok kulonben sem izmos PC-k szoktak lenni, jobb helyeken.
idézet:
Írsz egy script-et, ami cron-ból óránként lefut, és a /etc/xxx könyvtár tartalmát mv -f módszerrel betolja a user homedir-be. Nem olyan nagy dolog a szükséges dolgokat lementeni majd egy 2 soros script-et berakni cron-ba. Ha itt megáll a tudomány akkor nem beszélhetünk szakmai tudásról.[/quote]
Es ezt minden egyes telepitett stuffra megcsinalod, leteszteled, stb... Ezt most probald meg elkepzelni egy Windowshoz szokott rencergazdi agyaval. Nem fogod tudni, ugyhogy segitek, kb. ezeket kerdezne' egy ilyen rencergazdi (akikbol egyebkent sokkal tobb van, mint azokbol, akiknek ezek a kerdesek nem okoznak problemat):
1) Mi az az mv?
2) Mi az a cron?
3) Mi az a /etc?
4) Ja, hogy a /etc egy utvonal? Miert nem -vel kezdodik akkor?
5) Mi a f*szer' nincs ehhez valami GUI-s stuff??
Pusszantalak
Fiery
Elküldve: 2004. 01. 05. 16:34
idézet:
Ezt írta xclusiv:
megnéztem. Még mindig azt mondom, hogy mammutcég versenyzik, mindkettő nyereséges. Csak az egyik több lábon áll. Melyik az?
[/quote]
Azt hiszem nem igazán vagy képben az ms "lábairól" és annak nagyságáról.
Zárjuk le![]()
Elküldve: 2004. 01. 05. 16:43
idézet:
Nekem az jött le, hogy BoGab úgy gondolja, hogy a kódot, amit írnak, PC-n futtatják le fejlesztés közben (mindenféle "forgatás"-ról írt). Ezt kívántam cáfolni. Bocs, ha megtévesztő volt, de a fejlesztői környezetet arra a HWre értettem, amin a kódot kipróbálják (tehát a környezetre, amin a kód fut).[/quote]
Félreértettél. Úgy értettem, hogy a forráskódot PC-n hozzák létre. Amikor azt mondom a PS2es játékokat PC-n fejlesztik nem arra gondolok, hogy azon is tesztelik, azt nyílván a célgépen csinálják, de elég valószinűtlennek tartottam, amit mondtál, hogy kismanus lecsüccsen egy billentyűzetes PS2essel és irogatja a forráskódot![]()
Forgatás alatt azt értettem, hogy PC-re a játékokat egy fordítóprogival fordítják le, ami a konzolos kódot egy futtatható PC-s álománnyá alakítja.
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!
Elküldve: 2004. 01. 05. 16:52
idézet:
Ezt írta BoGab:
Forgatás alatt azt értettem, hogy PC-re a játékokat egy fordítóprogival fordítják le, ami a konzolos kódot egy futtatható PC-s álománnyá alakítja.[/quote]
Értem, de ez még ma - a hordozható kódok idejében - sem teljesen így megy. A portolás nem oldható meg "emberi közrejátszás" nélkül.
Elküldve: 2004. 01. 05. 16:54
idézet:
Ezt írta special:
Az most csak arra szeretném kérni a társaságot, hogy a Linux vs. Microsoft Szent Háború más mezőkön folytatódjék.[/quote]
Nem háború, csak beszélgetünk. A PC jövőjéről IMHO. Persze kicsit OFF.
x.
Elküldve: 2004. 01. 05. 16:58
idézet:
Értem, de ez még ma - a hordozható kódok idejében - sem teljesen így megy. A portolás nem oldható meg "emberi közrejátszás" nélkül.[/quote]
Nem is úgy gondoltam, hogy nyom egy F5-öt mondjuk és kész is a PC-s játék![]()
De a kód amire alapul az egész egy alapjaiban véve konzolra optimalizált kód. Innentől kiszedegetik, amik nem nagyon "mennek" a PCnek és kész. A legtöbben ezt csinálják. Ha PC-re akarna optimalizálni, akkor full újra kéne írni az egész motort egy PC-n, PC-s fejlesztői környezetben.
Mindig nagyon HC értelmezed, amiket mondok, legyél picit rugalmasabb![]()
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Elküldve: 2004. 01. 05. 17:00
idézet:
Ezt írta xclusiv:
Nem háború, csak beszélgetünk. A PC jövőjéről IMHO. Persze kicsit OFF.
x.[/quote]
Nem akarok beleszólni meg ilyenek, de a linux vs MS sztem annyira nem a PC jövője, mivel mind2en attól függnek, méghozzá nem is kicsit![]()
Elküldve: 2004. 01. 05. 17:11
idézet:
Ezt írta Fiery:
ha at akarsz allni Linuxra, vagy felveszel nehany uj dolgozot treningezni a tobbi dolgozot, vagy befizeted oket a treningre (ami mondjuk 50 dolgozonal mar igen szep osszeg tud lenni). Legfeljebb hosszutavon jarhatnal jol, azonban hosszutavon meg baromi nehez a mai vilagban gondolkodni.[/quote]
Egyszerű user kattintgat. Annyit kell neki elmondani, hogy hova kell kattintani. Ő leírja, és majd ha berögződött eldobja a papírt. Nem power user-eket képzünk.
idézet:
Ez egy velejaroja annak a koncepcionak, amire a Windows epul, es egyebkent is, mar regen javitottak az Outlookban ezt. Raadasul manapsag mar a leveleket a levelezoszerverek szurik es virusellenorzik (cegeknel nem tipikus a POP3 hasznalata, inkabb Exchange meg hasonlok vannak), ergo ez a script futtatasi hujeseg az idiota home juzereknel okoz csak problemat (ertsd: akik annyira idiotak, hogy nem kepesek felrakni egy viruskergetot es azt beallitani autoupdate-re).
[/quote]
Javították: ma is vannak bőven vírusok..
Idióta user: Te mondod, hogy tele van velül a világ. Nomeg azt is mondod, hogy tele van idióta rendszergazdákkal is...
idézet:
Elfelejted, hogy a Linux csak akkor fog jobban elterjedni, ha ugyanolyan kvazi szabvanyok lesznek ra, mint vindoz alatt. Ha mondjuk a KDE lesz ez a kvazi szabvany a Konquerorral meg a Kmaillel, akkor szepen ra fognak szallni a virusirok ezekre, es frankon kiderulnek majd a disznosagok -- vagyis hogy ezekre is szepen lehet majd virusokat irni.
[/quote]
Ugyanaz a szabvány kinézet, de alatta minden más. Én a mai Linux-omon használhatom az összes 2.2-2.6 kernelt, mert szabványos, mert müxik. Persze vannak függőségek, de hol nincsenek? Ezért olyan nehéz működő vírust írni Linux-ra.
idézet:
En 1 GHz-es Celeronon (is) hasznalok WinXP-t, 256 MB RAM-mal, es teljesen korrekt. Duplazd meg, es az jo lesz a Longhornnak, minimalis gepigeny gyanant.
[/quote]
Kb. ugyanazt mondjuk.
idézet:
Nem egeszen, mivel a cegek sok esetben a WinXP-t tobbe vagy kevesbe Win2k "feeling" beallitassal hasznaljak, akkor meg semmi difi a rendszer kozott kulsoleg. Es amugy meg a KDE es a Windows kozott sokkal nagyobb a difi, mint a Win2k es a WinXP kozott, remelem errol nem kell, hogy gyozkodjelek
[/quote]
Meg lennék lepve, ha nem lenne w2k skin monnyuk a KDE-hez.
idézet:
Ize, ez egy egesz mas felhasznalasi terulet, ne keverd ezt ossze a Javaval meg tarsaival. A terminalok kulonben sem izmos PC-k szoktak lenni, jobb helyeken.
[/quote]
Ez a kliens-szerver felépítés, erre (is) mondtad azt h nem tudom miről beszélek. A JAVA meg .NET körül meg megy a hype, hogy mi lesz belőle kiderül pár év múlva.
idézet:
Es ezt minden egyes telepitett stuffra megcsinalod, leteszteled, stb... Ezt most probald meg elkepzelni egy Windowshoz szokott rencergazdi agyaval. Nem fogod tudni, ugyhogy segitek, kb. ezeket kerdezne' egy ilyen rencergazdi (akikbol egyebkent sokkal tobb van, mint azokbol, akiknek ezek a kerdesek nem okoznak problemat):
1) Mi az az mv?
2) Mi az a cron?
3) Mi az a /etc?
4) Ja, hogy a /etc egy utvonal? Miert nem -vel kezdodik akkor?
5) Mi a f*szer' nincs ehhez valami GUI-s stuff??
[/quote]
Mirror elkészítése: egy belőtt stuff esetén egy script. Ugyanakkor ha van 10 titkárnőm valszeg ugyanaz kell nekik. Nomeg olyan rendszergazdát nem alkalmazok, aki nem ért ahhoz a rendszerhez, amit üzemeltet. Vagyis hát nem a rendszergazdához választok rendszert, hanem a rendszerhez rendszergazdát.
idézet:
Pusszantalak[/quote]
Én is. Elmentem tanulni.
x.
Elküldve: 2004. 01. 05. 17:15
idézet:
Ezt írta Vajonész:
Azt hiszem nem igazán vagy képben az ms "lábairól" és annak nagyságáról.
Zárjuk le[/quote]
Azt hiszem, sok lába van az MS-nek. De a nagy lóvét a win+office adja. Office-nak úgy emlékszem valami 80% körüli haszonrése van. XBOX veszteséges, többi hw nem hoz túl nagy pénzt IMHO. Meg nagyon sok pénzük van, amivel finanszírozzák azt az iszonyatos marketinget, amit csinálnak. Akkor is ellenének jópár évig, ha a cég részlegenként és egészben masszív veszteséget termelne.
Ennyit tudok. Ha gondolod egészíts ki, szerintem hasznos lenne, meg nem is nagyon OFF.
x.
Elküldve: 2004. 01. 05. 17:23
idézet:
Ezt írta BoGab:
De a kód amire alapul az egész egy alapjaiban véve konzolra optimalizált kód. Innentől kiszedegetik, amik nem nagyon "mennek" a PCnek és kész. A legtöbben ezt csinálják. Ha PC-re akarna optimalizálni, akkor full újra kéne írni az egész motort egy PC-n, PC-s fejlesztői környezetben.[/quote]
SZVSZ ez nem így van, de most nagyon rugalmas leszek, és békén hagylak.![]()
Elküldve: 2004. 01. 05. 17:50
idézet:
Ezt írta Fiery:
Ergo kirugsz egy dolgozot, es maris megvan a fedezet a Windows+Office-ra. Ezzel szemben viszont ha at akarsz allni Linuxra, vagy felveszel nehany uj dolgozot treningezni a tobbi dolgozot, vagy befizeted oket a treningre (ami mondjuk 50 dolgozonal mar igen szep osszeg tud lenni). Legfeljebb hosszutavon jarhatnal jol, azonban hosszutavon meg baromi nehez a mai vilagban gondolkodni.[/quote]
Minek? Azert, hogy megtalalja a levelezo szoftver vagy a szovegszerkeszto ikonjat?
idézet:[/quote]
Hat szerintem a Win 3.1->Win9x vagy a Win9x->WinXP atallas (alapertelmezett kinezettel) is van/volt akkora valtas, mintha mondjuk valakit egy UHU Linux ele "kenyszeritenenek". Raadasul ez sajat tapasztalat (nem magamon)...
[ 2004. január 05.: max-pain szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 05. 17:50
idézet:
SZVSZ ez nem így van, de most nagyon rugalmas leszek, és békén hagylak.[/quote]
Szerintem így van. Ne hagyj békén, győzz meg!![]()
Rugalmasság alatt azt értettem, hogy amikor PC-s optimalizációt emlegettem rögtön assambley szinten gondolkodtál, amikor asszondtam PC-n fejlesztik a konzolos cuccokat, azt hitted úgy gondolom nincs is konzolos teszt![]()
Egy példát említenék. Amikor a TRAOD kijött PS2-re 1-2 hétre rá (ha nem azonnal) kijött a PC-s verzió. Esély nincs PC-re optimalizálásra, össz vissz kivettek kódrészeket, ami a PC-s verziónál komoly gondokat okozott. Másik példa (kedvencem) GTA. Kijött a PS2es verzió, a PC-s rá egy évre következett, mert saját PC-s motort kapott. A 2 játék közül az első PS2-n csupán rövidsége miatt kapott negatív kritikát, PC-s verzió hatalmas bugjai miatt olyan negatív kritikát kapott....
Itt látszik, hogy a kódrészek kiemelése nem elég!
[ 2004. január 05.: BoGab szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó
A téma zárva.