idézet:
Ezt írta Mumia:
Be jó is lenne.
Gondolom neked nincs, nem informatikai/buheráló beállítottságű ismerősöd, akinek van gépe, mert akkor nem írnád ezt. Náluk szoktak a leg elképzelhetetlenebb hibák előjönni. És a végén mindig kiderül, hogy valamit ők szúrtak al. És a legrosszabb, hogy némelyik még le is tagadja, még akkor is, ha tudja, hogy elszúrt valamit.
Az ilyenek szokták a dokumentumaikat a word könyvtárába menteni, és amikor törölni akarnak véletlenül a winword.exe-t törlik le -> csöng a telefon.
De annyi féle fajta dolog van hogy az hihetetlen. És ha interneteznek, akkor őket fertőzi meg először a vírus, telepíthetsz nekik bármilyen tűzfalat/vírusírtót. Olyat még nem találtak ki, ami teljesen magától működne.
De van aki jó amatőr, elég egyszer elmondani neki, hogy néha-néha töltse le az új vírus-deifiníciókat, és hogy hogyna csinálja. Viszont van akinek ugyanazt 126x kell elmondani, és amikor azt mondja, hogy érti az is csak azért van mert már unja a banánt.[/quote]
Hát, szerintem pont ennek a társaságnak lenne jó egy olyan gép, amit kb. annyira lehet megváltoztatni, mint egy konzolt.
A 126x-os típust ismerem, náluk az "Igen" nem azt jelenti, hogy "Értem és megjegyeztem!", hanem azt hogy "Hallom...". Aynám körlevelet akart csinálni. Szépen lassan végig vettük, leírta, amikor ott ültem mellette, egy szót sem szóltam, megcsinálta. Másnap nem sikerült. Megint végigvettük, nézte a füzetét, és szó nélkül kattintott, és akkor sikerült. Amikor nem voltam ott, megint nem ment. Aztán ráhagytam, elfogyott a türelmem.
De amikor a munkahelyén volt tanfolyam, és ott ugyanezt megtanulta, pedig, ahogy a füzetét néztem, tökre ugyanazt mondta el nekik Szájbarágó Ilonka is. Csak ott fizetnek érte, és a cég jól fenékbe rúgja, ha nem megy át a végén a vizsgán, meg akkor neki kell kifizetnie, ha a fiacskája mondja neki ugyanezt, akkor nincs ez a motiváció.
Szóval, neki a gépét karbantartani, katasztrófa. Fogalmam sincs miért, de úgy havonta előfordul, hogy nem kapcsol be a gép. Ekkor ki kell húzni, áramtalanítani, és utána már megint jó. Előtte fél évig én használtam azt a gépet, és nekem mindig rögtön indult.
Azonban, a legjobb, amit idáig láttam, a fönököm Desktopja, komolyan, ha tudok, majd felrakok egy screenshotot, mert az tényleg nem semmi. A legjobb, hogy a multkor az ssh volt a Desktopra feltelepítve, mármint az volt, ahova települt. Kellett neki, hát felrakta. Na, ha neki olyan lenne a gépe, hogy szépen be lenne állítva, hova és mit menthet, és nem menthet, akkor csak oda mente, és nem tudna semmit törölni. Hardwerileg 3 éves a gépe, és azóta nem volt változtatva, ha lesz változás, akkor valószínű egy 100% új gépet kap.
Mi lesz veled, PC?
Elküldve: 2004. 02. 04. 13:51
Elküldve: 2004. 02. 04. 13:55
idézet:
Ezt írta j.cs.:
Nem arrol van szo, hogy a konzol vagy barmilyen celhardver az atlag informatikai-muszaki beallitottsagu emberek szamara felvaltana a pc-t (tehat azok szamara, akik szeretik buheralni a gepet).
Sokkal inkabb az az erzesem, hogy egy atlag PC bonyolultsaga tul nagy az atlag - nem informatikai beallitottsagu - ember szamara. Inkabb ezen kellene egy kicsit elgondolkodni: igaz ez az allitas, vagy nem? Mert ha igaz, akkor van egy piaci szegmens (nem IT megszalott, IT-t otthon hasznalni akaro felhasznalok), akikre ki lehet talalni es fejleszteni valamilyen specializalt hardver-szoftver egyuttest, aminek ezek szerint lenne piaca...[/quote]
Szerintem elég jól eltaláltad, szerintem is az van, hogy az átlag felhasználónak nem hogy nem előnyös, hanem fölöslegesen bonyolultá teszi a haszálatot a jelenlegi variálhatóság. Nekik megvan a saját kis igényük, hogy mit akarnak csinálni, és arra elég a spéci hardver-szoftver együttes.
Elküldve: 2004. 02. 04. 14:34
idézet:
Ezt írta olee:
bonyolultá teszi a haszálatot a jelenlegi variálhatóság. [/quote]
Ez így szerintem nem igaz, a variálhatóság a használatot nem befolyásolja.
Akármilyen pc-n le lehet tiltani mindent, hogy ne férjen hozzá semmihez, csak ami ahhoz kell, amire használja. De ennek sincs köze a variálhatósághoz.
Elküldve: 2004. 02. 04. 14:37
De ha konzolok lennének akkor ilyenkor gyorsan fejlesztenének, egy újat nekik? Mert pl a memória nem elég a szabványban, a processzor nem elég gyors.
Elküldve: 2004. 02. 04. 15:12
valóban hasznosabb lehet egy a célnak megfelelően
optimalizált hw/sw együttes, egyszerűbb, hatékonyabb
és kevesebb a hibalehetőség. pl. minek p4 és Radeon
egy olyan gépbe, ahol a dolgozó kizárólag egy 486-ra
irt könyvellő és készletnyilvántartó progit futtat.
+ Office, amihez szintén bőven elég lenne a celeron
700.MHz és az integrált vga.
-azért mert jelenleg ezt lehet kapni a boltban és mivel a
keretösszegből futja erre, tehát a boltos azt mondja, hogy ez kell és punktum és megveszik.
Elküldve: 2004. 02. 04. 15:20
sem programozó sem szoftverfejlesztő, hogy
egy viszonylag friss 2002-es kiadású alkalmazásnak
itt magyarországon miért kell úgy kinézni mint egy
rakás ...? Nem igaz, hogy még mindig 486-ra fejlesztenek
amikor már éppenhogycsak elvétve lehet ezeket megtalálni
a munkahelyeken. Semmiféle grafikus felület, az egér is csak úgy van de használni nem tudod mire, kezdetleges
menük és gombok, sőőt még a magyar karakterek támogatása
SINCS!!! Ékezetek helyett ákombákom.
És ezt kapom sok-sok pénzért amikor leveszem a sw-t a polcról a boltban
Tudom, hogy nem tartozik a témához, de ez most kicsúszott,
ezért itt és most elnézést kérek.
Elküldve: 2004. 02. 04. 15:29
Különben mióta érdeke bármely kapitalista elven működő
cégnek az hogy éveken át fejleszt, piacra dob, aztán
3-4 évig csak vegetál?!? Hmmm???
Mert itt sokan ezt vetítik elő a konzolok kapcsán, hogy
fix hw. Majd hiszem, ha látom!
Nem feltételezem az Intel, nVidia, ATI, VIA, M$-ről,
vagy bárkiről azt, hogy jóvanna kiadtuk az Xbox 6-ot, aztán
most 4 évig kuss, elmegyünk nyaralni.
Pláne az eddigiek alapján.
A céljuk az, hogy minden hónapban kijöjjön vmi ami egy kicsit "más" mint, az előző, hadd vegyék mert jobb!
pl: Radeon xxxx, LE, LELE, Pro, SE, ProSE, XT, sorolhatnám.
Vajon miért nem elég egyszerűen 8500, 9000, 9100, 9500...
ezek így is elég gyorsan váltják egymást.
Szoftvertéren is hasonló a helyzet szerintem.
Elküldve: 2004. 02. 05. 08:15
idézet:
Ezt írta bsv419:
Mássss.
most 4 évig kuss, elmegyünk nyaralni.
A céljuk az, hogy minden hónapban kijöjjön vmi ami egy kicsit "más" mint, az előző, hadd vegyék mert jobb!
[/quote]
Ne haragudj, de nem értem a felvetésed. Konzolos vonalon ugyanis pont az általad elképzelhetetlennek leírt model működik már több, mint 20 éve. Kiadják a konzolt, nem nyúlnak hozzá 5 évig, addig jönnek rá a játékok, majd jön az újabb generáció. És éppen az általad említett cégek csinálják ezt: Intel és nVidia az Xbox-ban (+MS, természetesen), az Ati a GameCube -ban, stb. Bár az Xbox talán nem a legjobb példa, mert az MS bénázása miatt az ma is veszteségesen árult gép, de a GC mindig is nyereséges volt, és azóta hozza a pénzt az IBM és az Ati konyhájára. És ez sokkal jobb gazdasági model: egyszeri fejlesztés évekig hozza a pénzt, nem úgy, mint PC vonalon, ahol iszonyatos pénzeket kell beleszórni a féléves termékciklusba, amit kb. egy évig árulnak majd.
Elküldve: 2004. 02. 05. 08:45
idézet:
Ezt írta bsv419:
Mássss.
3-4 évig csak vegetál?!? Hmmm???[/quote]
Ne hidd, hogy vegetál, amint kiment az egyik kezdődik a következő fejlesztése, vagy már rég megy(attól függ, hány csapat van). Egy komolyabb hw/sw kifejlesztése, nem fél év. A féléves ciklust, csak több tervező csapattal tudták elérni és kedvező körülmények mellett, de már ez se annyi.
Vizió szinten pedig még előrébb járnak, több termékciklussal, úgyhogy egyáltalán nem vegetál senki.
Elküldve: 2004. 02. 05. 09:57
A vegetálást nem a fejlesztésre, értettem,hisz
az nyilvánvalóan folyamatos kell legyen, csak ezt
elfelejtettem feltüntetni.
De viszont a konzoloknál a jelenlegi tendencia,
és az ezt megelőzőek nem tekinthetőek folytonosnak
a jövőre nézve, feltéve, ha a konzolok egyre széleseb körben való elterjedéséről beszélünk.
Az eddigi folyamat azért volt ilyen, mert a konzol
csak másodhegedűs szerepet játszik a piacon.
Jelenleg a bevezetés fázisában tart, illetve megy át
a felfutás-ba.
Ha már a konzolhasználók többségben lesznek a pc-vel
szemben (home), akkor nem hiszem, hogy tartható ez
az ütem.
Pl. ha megjelenik egy új atomkonzol 2005.jan-ban,
és az eddigiek alapján előre jósolható, hogy ez lesz
még vagy 4-5 évig, akkor az eladások csak az első egy-két
évre korlátozódnak, mert ha valaki mondjuk, 2007 után akar/tud vásárolni az már inkább megvárja az újat, mert nemsoká úgyis megjelenik a még sokkal szuperebb, minek
vegyek elavult 3 éves technológiát?
Ezért lesz szükség félévente, évente kisebb-nagyobb
módosításokra, hogy FOLYAMATOSAN VEGYÉK!
Sejtésem szerint lesz pl PS4, PS4XT, PS4SE, Xbox3Pro,
(nyilván nem pont ezek, csak tipp volt
Elküldve: 2004. 02. 05. 10:23
Az x86 architekturara epulo szemelyi szamitogep megoldasoknak (koznapi neven: PC) az a baromi nagy elonye az osszes konkurenciajaval szemben, hogy ha nyogvenyelosen is, de az elmult 20 evben az x86 utasitaskeszletre es Dos/Win platformra fejlesztett alkalmazasokat tobb-kevesebb sikerrel , de futtatja. Ez mas architekturakon is igaz - sot, van ahol a gyarto meg garanciat is vallal ra, hogy az uj verzioju hardverarchitekturan futo uj verzioju operacios rendszer alatt minden a korabbi verziokra megirt es leforditott program binarisa ujraforditas nelkul mukodni fog
A fenti NT-s munkaallomassal egybeepitett celgepek eseten egyertelmu, hogy miert esett a fejlesztok megoldasa egy PC-s kontrolling feluletre: ez a legolcsobban kifejlesztheto megoldas:
- NT-re kontrolling szoftver irni tudo emberek ha nem is minden bokorban de viszonylag konnyen talalhatoak
- A PC es az OS tamogatasa megoldhato egyetlen keretszerzodessel a PC es az OS gyartojaval
- Egyedi celhardver kifejlesztese joval dragabb lenne, es gondolom sokkal inkabb a gep valodi funkciojara koltenek el ugyanazt a R&D budget-et...
Az ilyen dontesek az esetek 100%-ban egyertelmuen gazdasagi dontesek: ami alacsonyabb koltsegu, amihez kevesebb mernokot kell raallitani a problema megoldasara, azt valasztjuk. Termeszetesen a gazdasagi dontest megelozi egy mernoki kivalasztas, ahol a szoba joheto alternativak kozul kivalasztjak azokat, amelyik a muszaki szempontoknak eleget tesznek, de a vegso dontes mindig gazdasagi...
Eppen ezert, a konzol azert letezik, mert gazdasagilag kifizetodo egy egyseges celhardvert letrehozni kifejezetten szamitogepes jatekok futtatasara. Mert...
- kenyelmes a felhasznalo szamara
- kenyelmes a jatekgyarto szamara
- a gyarto mindkettotol szamithat bevetelre
- sokkal hosszabb termekciklust lehet elerni (gondolj bele egy videokartya, vagy egy alaplap hany honapon keresztul hoz nagy margin-u bevetelt? 2? 3? Egy konzolt legalabb 2-3 even keresztul viszonylag magas aron lehet ertekesiteni.
A gyors termekciklusok tapasztalatom szerint amugyis a minoseg rovasara mennek: egyszeruen nem lehet elegge tokeletes verifikaciot es QA-t csinalni ennyi ido alatt. Nem csodalom, hogy a gyartok nem nagyon adjak ki a hardver specifikaciokat. Azt hiszem sokan meglepodnenk rajta, hogy mennyi szoftveres workaround probalja az idokozben kiderult hardverhibakat korbebastyazni...
Elküldve: 2004. 02. 05. 10:43
idézet:
Ezt írta bsv419:
évre korlátozódnak, mert ha valaki mondjuk, 2007 után akar/tud vásárolni az már inkább megvárja az újat, mert nemsoká úgyis megjelenik a még sokkal szuperebb, minek
vegyek elavult 3 éves technológiát?
módosításokra, hogy FOLYAMATOSAN VEGYÉK![/quote]
Ez egyaltalan nincs igy a konzol piacon. Koszonheto ez az arak esesenek es persze annak is, hogy sok jo jatek csak a konzol "palyafutasanak" vegen jelenik meg. Tavaly PS2-bol 20 milliot adtak el pedig 2000-ben jelent meg (most 70 millional jarnak). A Playstation eseteben pedig meg jobb a helyzet, ott eveken at egyre tobbet adtak el.
Elküldve: 2004. 02. 05. 12:14
a jelenről ill. a múltról beszélsz, míg én a
jövőbeli elképzeléseimet fejtegettem.
A jelenlegi állapot annak a ténynek az eredménye, hogy
a konzolpiacon még nem alakult ki igazi verseny a
gyártók közt. (pl a Playstation éveken keresztül etalon
gép volt, és még ma is az, az Xbox meg nemrég tört be)
Ez minden bizonnyal változni fog, és akkor kezdődik a
konkurensek harca a vevőkért...
Elküldve: 2004. 02. 05. 12:32
idézet:
Ezt írta bsv419:
Az eddigi folyamat azért volt ilyen, mert a konzol
csak másodhegedűs szerepet játszik a piacon.
Jelenleg a bevezetés fázisában tart, illetve megy át
a felfutás-ba.[/quote]
Ne haragudj, de ez nem így van. A konzolnak megvan a saját szerepe: játékgép. Esetleg extrákkal, de akkor is játékgép.
A PC használható játékgépként is, de a konzolnak rengeteg előnye van. Van persze hátránya is, erről szólt az elmúlt néhány oldal.
Felfutásról: IMHO konzolra több játékot adnak ki/el, mint PC-re.
idézet:
Ezt írta bsv419:
Ha már a konzolhasználók többségben lesznek a pc-vel
szemben (home), akkor nem hiszem, hogy tartható ez
az ütem.[/quote]
Ez nem PC! Teljesen más egy termék életciklusa. Itt a hosszú ideig változatlan hw az előny, hogy a sw-készítők kiismerik az architektúrát, ezért jobban kihasználják.
idézet:
Ezt írta bsv419:
vegyek elavult 3 éves technológiát?[/quote]
Persze, és ezért nem játszik még 2-3 évig. Eléggé irreális.
idézet:
Ezt írta bsv419:
módosításokra, hogy FOLYAMATOSAN VEGYÉK![/quote]
Nem. Folyamatosan új játékokra van szükség (meg hype) hogy vegyék.
idézet:
Ezt írta bsv419:
Sejtésem szerint lesz pl PS4, PS4XT, PS4SE, Xbox3Pro,
(nyilván nem pont ezek, csak tipp volt)[/quote]
ps4-ről semmit sem tudok. Azt tudom, hogy lesz ps3. Így PS3-ként.
x.
Elküldve: 2004. 02. 05. 12:39
idézet:
Ezt írta bsv419:
most 4 évig kuss, elmegyünk nyaralni.[/quote]
Dolgoztak rajta x évig, most hozza a pénzt x évig. Ilyen egyszerű. Nem fogja a saját fejőstehenét levágni.
idézet:
Ezt írta bsv419:
pl: Radeon xxxx, LE, LELE, Pro, SE, ProSE, XT, sorolhatnám.
Vajon miért nem elég egyszerűen 8500, 9000, 9100, 9500...
ezek így is elég gyorsan váltják egymást.
Szoftvertéren is hasonló a helyzet szerintem.[/quote]
Csakhogy a konzol nem PC, így a konzolpiac nem PC-piac. A PC-piacon azért kell ez, mert az új termékről lehet nyomni a hype-ot, meg az új termék kicsit jobb, mint a konkurencia terméke. Aztán ha rá lesznek kényszerítve hozzák a következő terméket, következő hype, gyors, stb.
A konzolpiacon nem csöpögtetik az újdonságokat, egyszer robbantanak egy nagyot aztán abból élnek pár évig.
A konzol előnye a vátozatlan hw, amit a sw-fejlesztők kiismernek és megtanulnak minél jobban kihasználni.
A sw meg szerintem OFF.
edit: még annyit, hogy a vevő vesz egy ps2-t, és vesz ps2 játékokat. Erősen lehúzná az eladásokat az olyan dolog, hogy X játék csak ps2 v2.3-tól megy, v2.2 és régebbi gépekkel ne is kísérletezzünk.
Mert akkor ugye:
1. A user mindig dobhatná ki az új konzolt hogy vegyen egy még újabbat, elveszne a "megveszem és használom" előnye. Ugyanis a konzol ilyen szempontból inkább egy video mint egy számítógép. Gondolj bele, mi lenne ha a fél éve lett HiFi-det ki kellene dobni, mert nem játsza le az új CD-det.
2. A játékfejlesztők
2.a nem használnák ki az újdonságokat, akkor meg minek
2.b kihasználnák, de akkor jelentősen kisebb piacra kellene fejleszteniük, ami kisebb bevételt jelent (vagy magasabb árat)
2.c több verziót is fejlesztenének ugyanazon konzolra, ami ktg-növelő és ez megjelenik az árban is.
3. A gyártónak bele kell nyúlnia a termékbe, plusz ktg.
Tehát ez senkinek sem lenne jó. Ha valaki ilyennel akar szórakozni akkor PC-t vesz.
x.
[ 2004. február 05.: xclusiv szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 05. 12:41
idézet:
Ezt írta bsv419:
Elfogadom az álláspontodat, de szerintem te
a jelenről ill. a múltról beszélsz, míg én a
jövőbeli elképzeléseimet fejtegettem.
Ez minden bizonnyal változni fog, és akkor kezdődik a
konkurensek harca a vevőkért...[/quote]
Na, én is megpróbállak meggyőzni.Nyugodtan hidd el, hogy a jelenlegi kb. 5 éves ciklus a konzolok hw piacán maradni fog, mégpedig egyszerű oknál fogva: a konzol csak kiegészítő termék, minden látszat ellenére, a pénz a rá fejlesztett software-ekben, van, lesz. Márpedig a softwarek optimalizálása egy hardware-re több évet vesz igénybe, és ennek a hatalmas befektetésnek meg kell térülnie. A PlayStation 2 játékok grafikáján még mindig tudnak bőven javítani.
Ahhoz, hogy a mai szemmel színvonalas játékok (később egyéb programok is) hatalmas fejlesztési költségei az elvárt megtérülést biztosítsák, hatalmas eladott példányszám kell, mely szükségszerűen több év alatt teljesül. Az eladások szorosan megkövetelik a releváns hw homogén mivoltát és a konzol nagy számú eladásait. Ez utóbbi viszont magával hozza az eszköz alacsony ára iránti igényt. Ha ehhez az egészhez hozzáadjuk magának a hw-nek a hatalmas fejlesztési és gyártási költségeit, akkor láthatjuk, hogy az ideális működéshez hw oldalról monopólium szükséges, míg software oldalon oligopólium, és hogy utóbbiak finanszírozzák az előbbi költségeit. Látható, hogy konzolpiac működése alapvetően igényli a hosszú ciklusokat. A ciklusok rövidülése hosszútávon nem várható, mivel az káros lenne bármelyik jelenlegi szereplőre nézve, nem érdeke sem a Sonynak, sem az MS, sem a Nintendonak.
Mint látható, ez a modell jobban működik, mint a sokszereplős PC játékpiac. Kétszer annyi játékot adnak el konzolra, ha jól saccolom magasabb átlagos eladási áron, és várhatóan ez a jövőben egyre inkább így lesz.
Úgy látom, a téma egy kicsit elkanyarodott a PC féltésébe. PC volt van és lesz. Csak az otthoni szórakozásra vásárolt PC-k piacából fognak a konzolok egyre nagyobb szeletet kihasítani.
Elküldve: 2004. 02. 05. 15:06
idézet:
Ezt írta bsv419:
[/quote]
No, megint elmondtak mindent előttemAkkor gyorsan csak annyit, hogy a PlayStation sem szűz területre tört be. A konzolok története nagyon is gyilkos konkurenciaharc története: az Atari már megpusztult (nem ez a mostani Atari), a Sega kiszállt a home hw gyártásból, a Nintendo is többször lábon lőtte már magát. A Sony most elég jól tolja a szekeret, de rajta pedig ott az MS árnyéka. És eközben kis cégek tucatjai szállnak be és ki a versenyfogatba, folyamatosan.
Más. Próbáld egy kicsit nem-PC -s szemmel nézni a dolgokat. A konzolok esetében a felhasználók érdeklődése nem fókuszálódik a hw specifikcióira. Míg régi PC-s cuccot alig lehet eladni, 10-15 éves konzoloknak kitűnő piaca van, mert a rájuk fejleszett játékok értékei időtállóak. A 2D, sprite -os GBA pedig épphogy kurrens handheld konzolnak számít, rajongók millióival. Felvetésedre pedig: épp a következő hw generáció bevezetése előtt, vagy kicsivel utána érdemes az épp kifutó konzolt megvásárolni, mert ekkor a legolcsóbb, és ekkorra már hatalmas játékkönyvtár áll rendelkezésre.
[ 2004. február 05.: HaZeX szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 05. 16:16
Szerintem fontos az, hogy melyik országot nézzük, ha mondjuk ahol a legnagyobb piaca van a számítógépnek szerintem, Japánban és az USA-ban, épp az a probléma, hogy már majdnem mindenkinek eladtak egy konzolt, akinek lehetett, és most a nyugdíjasokat veszik célba.
Nálunk Magyarországon szerintem azért van ez a kép, hogy a konzol másodhegedűs, mert sokan azt mondják, hogy "Játékra ennyit nem költünk", és PC-t meg vesznek, mert arról úgy gondolják, hogy az jobban munka, meg behozza az árát.
--
Az iparban nem olyan célhardverre gondolok, amit mondtál, hanem szabvány PC-re. Olyasmire, mint a VIA Epia alaplap, mindenből rajta van egy szabvány dolog, olcsón egybe megveszed, fut rajta a valami Windows XP, és azt telepítesz rá, amit akarsz. A PC ideális választás, azzal egyet értek, hanem hogy milyen vasat vesznek alá. Szerintem a felhasználások 90%-át (most mondtam egy számot) egy átlag hardverrel le lehet fedni, amit szerintem érdemes nagy tömegben, integráltan olcsón gyártani.
Mondjuk, van egy új reaktorom. Kell hozzá egy PC, akkor nem azt nézem, hogy milyen proci legyen benne, milyen merevlemez, stb., hanem veszek "egy PC-t", ami egy kis doboz benne mindennel ami kell, talán még képernyő meg valami vezetéknélküli bill is van hozzá, bekapcsolom, berakom a CD-met a szoftverrel, rádugom RS232-n a reaktorra, és mehet. Kb., mint ahogy megveszem a PS2-t, hazaviszem, berakom a CD-t, és játszom.
Elküldve: 2004. 02. 05. 16:23
idézet:
Ezt írta xclusiv:
edit: még annyit, hogy a vevő vesz egy ps2-t, és vesz ps2 játékokat. Erősen lehúzná az eladásokat az olyan dolog, hogy X játék csak ps2 v2.3-tól megy, v2.2 és régebbi gépekkel ne is kísérletezzünk.
[/quote]
Egyetértek, ha nem lehetnék benne biztos, hogy a PS2-öm minden franc játék fut, nem venném meg. Nekem épp az a vonzerő benne, hogy minden fut rajta, és ehhez nem kell semmit csinálnom.
Elküldve: 2004. 02. 07. 17:48

Súgó
A téma zárva.