Idézet: special - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 18:40
ha te a mistralba mész vásárolni, akkor komoly problémák vannak.
miért, szerinted hogyan fog működni a linux? kapsz egy dvd-t forrással, hogy forgasd le magadnak? szerinted ez egy konzumerbarát termék lenne?

mi más verzió lenne, mint az add-onként vehető, hdd-n előre telepített, bekonfigurált linux, megfelelő GIU-val, stb. igen, lehet, hogy lesznek extra szoftverek, ugyanúgy, mint a PC esetében, de nem kötelező semmi sem. nem értem, miért kell dramatizálni a dolgokat. ezek _lehetőségek_ lesznek, mégpedig minden okunk megvan rá, hogy ismerve a piacot és a vállalat szándékait, ezek a lehetőségek ésszerűek lesznek, megfizethetőek és hasznosak.
nah special megmondom neked a frankót, hogy mi lesz
Ugye az usákban mamár commonpalce a 10 megabites full duplex előfiztői hurok. Nos fogja magát a picipuha, betalicskázik az ISP-hez egy datahenger szervert és lerakja tök ingyé' mint dallamyr a kávéautómatát. Neked buta júzernek kioszt egy pen drive-ot amin rajta van egy citrix meg 1 db cal. havi 10 dodóért szépen beléphecc a datahenger szerverre ott lesz egy full blown vindóz egy full blown ofisszal. mindenből a legújabb. kapsz az accountodhoz mondjuk 32 Giga disk space-t. Na ez lesz

Ami az STI-t illeti, az IBM már 1998-ban demózta ezt a ceBit-en a san francisco keretrendszer esetére. Ot nem vindóz volt, hanem egy java alapú megoldás.
A lényeg: a konzol ekkor egy buta grafikus terminálként működik és minden a nagygépen van ami a picipuháé az ibm-é vagy a sonyé. Amikor szegény szomszéd annyire csirke hogy egy vacak UPC direct-ér kicsenget 6ezer forintot, akkor ilyen vindóz hozzáférésért is ki fog csengetni 2ezret. és nem kell lapítani mint szar a fűben hogy mi lopott és mi nem.
Na ez lesz a konzolgúnároknak. És a picipuha így tudja megmenteni a gazdaságilag megroggyanni látszó windows termék-portfólióját. A Windózból szolgáltatás lesz, ennyi.
a linux a büdös életben nem volt consumer-barát termék és sosem lesz az amíg RMS-ek meg ESR-ek állnak mögötte. A Linux egy elitista techie toy, amiből 1-2 nagyobb cég redhat, mandrake, debian, va linux, próbál az üzlezi szféra számára tolerálahtó renszert faragni több, kevesebb sikerrel. Az üzleti szféra meg tudja fizetni azt a szakembert, aki a linux boxokat működteti és nagy, sokügyfeles renszerek esetére ez jelenleg olcsóbb mint a vindózzal bajlódni.
PS: Már mérne mennék a Mistralba vásárolni amikor ebédszünetben ki tudok ugrani hozzájuk, mindet 5 percre vannak a melóhelytől? Én vagyok az a kivétel, akinek sose volt gondja a Mistral-lal, persze én nem hulladék hardvert szoktam vásárolni
Szerkesztette: SFIJ 2005. 06. 28. 19:06 -kor