idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
2002-ben a magyar GDP 70 billon € vot. Ennek a 600 mill € olyan kemeny 8‰-eke. Jah, ha valaki persze abszolute nem akar kolteni strategiai k+f-re az maaaas...[/quote]
Mondok akkor jobbat: mondom máshogy.
Épp akkor alkudoztunk az Eu-val - a németekkel is - hogy tagok leszünk-e, és hogy milyen feltételekkel...
AMD Hammer -- harmadik rész
Elküldve: 2004. 02. 13. 05:59
Elküldve: 2004. 02. 13. 10:52
És egy érdekes részlet a cikkből:
idézet:
It is not absolutely clear what is actually negative about Intel’s new CPUs, but keeping in mind that Intel’s another 90nm processor code-named Dothan designed by the company’s developers in Israel and that has nothing to do with Prescott is also postponed, it is logical to suggest that there are fabrication technology or material-related issues. The issues presumably affect yields, ability to increase core-clock and heat dissipation/power consumption of the products. [/quote]
Elküldve: 2004. 02. 13. 16:15
idézet:
Ezt írta Rive:
Mondok akkor jobbat: mondom máshogy.
Épp akkor alkudoztunk az Eu-val - a németekkel is - hogy tagok leszünk-e, és hogy milyen feltételekkel...[/quote]
Tudod Rive a magyar emberek egy dologban nagyon jok. Mindig meg tudjak magyarazni/ki tudjak magyarazni a hulyeseguket es a faszsagukat...![]()
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2004. 02. 14. 19:12
idézet:
No hamar igy belejottem akkor pletyozok is egy kicsit, yoNos tegnep tudtam meg, hogy 2002 magassagaban volt megkeres AMD reszrol FAB ugyben, Magyarorszagra. A hires politikai elitunknek meg nem volt ra erkezese mert ugye az egyik fele a 100 napos TOTO programjaval volt elfoglalva, a masik fele meg a szavazat ujraszamlalassal.
A guta megutott amikor megtudtam ezt...[/quote]
Szerinted ha ez így megtörtént volna, akkor a meg nem nevezett oldal, amelyik kikapott a választásokon nem ordibálta volna tele a sajtót, hogy milyen pancser vezetőink vannak?
Elküldve: 2004. 02. 14. 21:48
idézet:
Ezt írta Miracle:
Szerinted ha ez így megtörtént volna, akkor a meg nem nevezett oldal, amelyik kikapott a választásokon nem ordibálta volna tele a sajtót, hogy milyen pancser vezetőink vannak?[/quote]
Te komolyan hiszed, hogy az a 386 pancser egyatalan tisztaban van azzal, hogy letezik egy AMD nevu mikroelektronikai vallatcsoport?![]()
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2004. 02. 14. 22:54
idézet:
Nos tegnep tudtam meg, hogy 2002 magassagaban volt megkeres AMD reszrol FAB ugyben, Magyarorszagra. [/quote]
Nemá!!!
Lezúzom a szájukat!!
Apám, pedig akkor jöttek volna a jó kis olcsó A64-ek... Mint annó az Ultrastar vinyők.
Látom a kormányunk tényleg szeretne munkahelyekez teremteni.
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector
Elküldve: 2004. 02. 14. 22:58
idézet:
Ezt írta GI:
Apám, pedig akkor jöttek volna a jó kis olcsó A64-ek... Mint annó az Ultrastar vinyők.[/quote]
Ize, ezt nem kene idekeverni... Gyumolcsleves doboz es tarsai...
Fiery
Elküldve: 2004. 02. 14. 22:58
idézet:
Te komolyan hiszed, hogy az a 386 pancser egyatalan tisztaban van azzal, hogy letezik egy AMD nevu mikroelektronikai vallatcsoport?[/quote]
De az a bizonyos megkeresés biztos lehetsz benne, hogy nem úgy zajlott, hogy valamelyik képviselőt keresték meg, megvannak a hivatalos utak, küldtek levelet vagy mittomén a gazdasági minisztériumba, ahol hidd el, hogy tudták, milyen cég az az AMD. azzal lehet, hogy nem votak tisztában, hogy a HAMMER milyen jó reményű processzor a 64bites kibővítésnek, és az integrált memóriavezérlőnek köszönhetően, de azzal biztosan tisztában voltak, hogy egy félvezetőgyár az nem kis dolog.
most kérdeztem meg édesapámat ezzel a témával kapcsolatban, és szerintem az, hogy megkérdeztek még csak nm is jelzésértékű: ők is beruházással foglalkoznak(egy nagy petrolkémiai gyárban, amit nem említenék) és a szabályzat szerint akármit, amit beszereznek, meg kell versenyeztetni, és gyakran meghívnak 5 céget a versenyre, holott tudják, már az elején, hogy kitől fognak rendelni(nem csalás: egyszerűen az adott cégnek van mo.on képviselete, ők a legolcsóbbak, és nem rossz a termékük stb.) de meg kell versenyeztetni, mert ez a szabály. hasonló szabály sok helyen lehet, még az AMDnél is, még az EUnál is(600 millió euró megér egy pár levelet különböző országokba) sok minden lehet.
Elküldve: 2004. 02. 17. 09:40
idézet:
Bár arra a kérdésre, hogy miben különbözik a Kealiánál fejlesztett technológia más gyártók Opteronra építő termékeitől, Bechtolsheim nem adott választ, annyit azonban elárult, hogy a néhány negyedév múlva piacra kerülő rendszerek számítási teljesítményét, sávszélességét és hálózati sebességét nagy mértékben gyorsították. Azt is hozzátette, hogy 6-9 hónapos ciklusokban folyamatosan fejlesztéseket fognak eszközölni.
...
A UNIX/RISC létjogosultságát firtató kérdésre a veterán röviden csak annyit válaszolt, hogy 100 milliárd dolláros a telepített rendszerek piaca, és az IDC és mások rosszul teszik, ha bedőlnek az Intel marketinggépezetének. [/quote]
[url="http://"https://hwsw.hu/hir.php3?id=24504"]Opteron-alapú rendszereken dolgozik a Sun visszatérő társalapítója[/url]
Elküldve: 2004. 02. 17. 10:56
[url="http://"http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=5562"]Ez is érdekes[/url].
idézet:
A szerverprocesszor immár alacsony fogyasztású változatban is hozzáférhető.
Az AMD ma bejelentette szerverekbe és munkaállomásokba szánt Opteron processzorainak alacsony fogyasztású változatait. Az új modellek megjelenésének köszönhetően a platform immár lefedi a vállalati rendszerek teljes spektrumát, a nagyteljesítményű klaszterektől egészen a blade szerverekig – állítja a sunnyvale-i gyártó.
A HE jelölésű Opteron processzorok fogyasztása 55 watt, míg az EE jelölésű modelleké 30 watt. A vállalat nem közölte, hogy milyen eljárással sikerült a chipek étvágyát csökkenteni. A termékek ára 1000 darabos közvetlen megrendelés esetén a következőképpen alakul: Opteron 846 HE és 840 EE 1514 dollár; Opteron 246 HE és 240 EE 851 dollár; Opteron 146 HE és 140 EE 733 dollár. A vállalat körülbelül egy hónap múlva kezdi meg az új processzorok szállítását.
[/quote]
Elküldve: 2004. 02. 17. 12:36
idézet:
Ezt írta hvuk:
Tényleg érdekel, hogy mitől és mennyiben lesz gyorsabb. Az is kérdés, hogy csak sokprocesszoros rendszer esetén fog-e gyorsulni vagy pedig 2-4 processzzor esetén is.
[/quote]
Gondolom terveznek hozzá egy új chipkészletet, bár hogy a számítási teljesítményt hogyan növelik? :confused:
Elküldve: 2004. 02. 17. 12:40
idézet:
Ezt írta Atti:
Gondolom terveznek hozzá egy új chipkészletet, bár hogy a számítási teljesítményt hogyan növelik? :confused:[/quote]
A szamitasi teljesitmenyt az AMD noveli, a savszelessegrol meg az uj chipset fog gondoskodni. Megfejelik a zsugat et CSA-szeru Dual Gigabit LAN megoldassal, pakolnak az alaplapra jo sok PCI-X-et meg U320 SCSI-t, es lehet nyalcsorgatni
Fiery
Elküldve: 2004. 02. 17. 12:41
idézet:
Ezt írta Atti:
Gondolom terveznek hozzá egy új chipkészletet, bár hogy a számítási teljesítményt hogyan növelik? :confused:[/quote]
Fordító? (GCC optimalizáció...)
Elküldve: 2004. 02. 17. 14:14
idézet:
Ezt írta Fiery:
A szamitasi teljesitmenyt az AMD noveli, a savszelessegrol meg az uj chipset fog gondoskodni. Megfejelik a zsugat et CSA-szeru Dual Gigabit LAN megoldassal, pakolnak az alaplapra jo sok PCI-X-et meg U320 SCSI-t, es lehet nyalcsorgatni
Fiery[/quote]
De ebben semmi különleges nincsen. Én inkább valami olyasmire gondoltam, hogy mondjuk 4 processzoros blokkokat kapcsolnak össze valamilyen spéci chipsettel és nagy sebességen. Így tudnának építeni 16 vagy akár több processzoros multiprocesszoros rendszereket. Csak ezt meg azért nem tartom valószínűnek, mert egy ilyen rendszer komoly konkurenciát állítana az UltraSPARC IV-nek.
Elküldve: 2004. 02. 17. 21:57
Ha valaki még nem olvasta volna:
[url="http://"http://news.com.com/2100-1006_3-5160169.html?tag=nefd_top"]Végre kiderült az is, mikor lesz WinXP64...[/url]
Üdv,
Balala
Elküldve: 2004. 02. 17. 22:01
idézet:
... A HE jelölésű Opteron processzorok fogyasztása 55 watt, míg az EE jelölésű modelleké 30 watt. [/quote]
Biztos nem csak nekem tűnt fel az EE jelölés. Bár egészen mást takar, de azért szinte elkerülhetetlen az asszociáció a P4EE-re. És ezért ez szerintem csúnya húzás volt, nekem az ilyen szurkálások (bármelyik fél is tegyen ilyet) nem tetszenek.
Elküldve: 2004. 02. 17. 22:03
[url="http://"http://biz.yahoo.com/prnews/040217/sftu144_1.html"] Mostantól valamivel több WinXP64 driverre számítok...[/url]
B.
[ 2004. február 17.: Balala szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 18. 00:44
idézet:
Ezt írta Balala:
Hali,
Ha valaki még nem olvasta volna:
[url="http://"http://news.com.com/2100-1006_3-5160169.html?tag=nefd_top"]Végre kiderült az is, mikor lesz WinXP64...[/url]
Üdv,
Balala[/quote]
Azt hiszem, ez a mondat utolag is engem igazol:
Intel's approach is compatible with AMD's, the Microsoft representative said. "There will be one operating system that will support all (64-bit) extended systems," the representative said.
Barrett concurred, noting that the design of the chips from the two companies will differ but that software and OSes for this market "probably, for the most part, will run on both systems."
Ezt szajkoztam mar egy ideje: az MS tavaly megmondta, NEM CSINAL EGY 3. OSt az Intel kedveert, csak neki EGY MASODIKAT.
Tetszettek volna forradalmat csinalni...![]()
PS: Amugy meg 'hala istennek', hogy az AMD64et valasztottak...![]()
Elküldve: 2004. 02. 18. 03:30
idézet:
Ezt írta T2k:
Azt hiszem, ez a mondat utolag is engem igazol:
Intel's approach is compatible with AMD's, the Microsoft representative said. "There will be one operating system that will support all (64-bit) extended systems," the representative said.
Barrett concurred, noting that the design of the chips from the two companies will differ but that software and OSes for this market "probably, for the most part, will run on both systems." [/quote]
Meg engem is
Fiery