idézet:
Ezt írta special:
Biztos a beteges Intel-imádatom az oka, de az AMD-nek ez sehogy sem jó. Szerintem jobban jártak volna, ha az Intel megpróbálja az IA-64-et erőltetni. Így most elveszik a legnagyobb technológiai előnyük. [/quote]
Biztos. Fejbe kéned téged csapni egy kalapáccsal (Hammer, nagy H-val), akkor talán kigyógyulnál belőle.
![]()
Egyébként mintha régebben arról lett volna szó, hogy az Opteron/A64 legnagyobb technológiai előnye az integrált memóriavezérlő. Valamint még nem tudjuk, hogy az Intel-féle 64 bites implementáció mennyire hatékony. És az a hosszú pipeline is befolyásolhatja a 64 bites végrehajtás hatékonyságát. Tavasszal úgy is minden ki fog derülni, addig csak spekulálhatunk.
A másik folyománya ennek a helyzetnek, hogy most az Intel vett valamit át az AMD-től. Talán épp te, Special tudnád megmondani, hogy az ilyen preztízspontok milyen hatással vannak az eladásokra és arra, hogy milyen kép alakul ki egy cégről az emberekben, de ami még fontosabb a HW-építő cégekben. Ezért én úgy érzem, hogy az Intel-féle 64 bitesítés az AMD-nek is kedvez. Elég csak arra gondolni, hogy a szoftverfejlesztők mennyivel inkább szoktak Intel architektúrára optimalizálni. Ilyen felállás mellett az AMD is profitál (már megint) az Intelre optimalizáltságból (kivétel természetesen egyelőre az SSE3,HT).
idézet:
Btw, szerintem az IA-64-gyel az Intelnek még mindig komoly tervei vannak, csak kicsit máshogy alakultak a dolgok, mint ahogyan mi vártuk. Ők viszont évekkel ezelőtt tudták azt, amit mi most...[/quote]
Az utolsó mondattal kapcsolatban van is morognivalóm. Mivel sokra tartom a tisztességes viselkedést, ezért nem tetszik az, hogy évek óta hajtogatták, hogy a 64 bitnek az otthoni gépek piacán nincsen keresnivalója, tagadták a yamhill létezését és most látjuk, hogy (sajnos szokás szerint és nem csak az Intel csinál ilyet) üzleti érdekből félrevezettek minket.
Az Itanium szálhoz csak annyit tennék hozzá, hogy bár egyelőre nem temetném (túl sok az ismeretlen tényező (pl. mennyire hatékony compiler-t lehet készíteni), amik jelentősen változtathatják a jövőbeli képet), de az biztos, hogy az Intel 64 bites lépése megnehezíti a piacra való bevezetését, különösen az otthoni szektorba (ez persze még a jövő zenéje lesz/lenne, de most még egy akadállyal több került az útjába).
AMD Hammer -- harmadik rész
Elküldve: 2004. 02. 18. 11:05
Elküldve: 2004. 02. 18. 11:05
idézet:
Ezt írta special:
Biztos a beteges Intel-imádatom az oka, de az AMD-nek ez sehogy sem jó. Szerintem jobban jártak volna, ha az Intel megpróbálja az IA-64-et erőltetni. Így most elveszik a legnagyobb technológiai előnyük.
[/quote]
Az biztos volt, hogy az Intel kihoz egy 64 bites bővítést. Ha inkompatibilitist hoz ki, azzal az AMD tuti szívott volna mivel az Intel gőzhengere maga alá söpörte volna. Ha Itanium kompatibilis lett volna, akkor bizonyára nehezebben ért volna célt az Intel, de előbb-utóbb beőrölte volna jó eséllyel. A technológia előnye nem veszett el, hiszen egyelőre csak neki van IMC-je és HyperTransportja és ezeket az Intel nem a közeljövőben fogja implementálni. Ja, és neki van egyedül terve a jelenlegi processzorgeneráció leváltására, mert az Intelnek - legalábbis publikusan - csak az Itanium van. A P4 toldozgatott verzióinak meg nem hiszem, hogy sok esélye lenne a K9-el szemben.
idézet:
Btw, szerintem az IA-64-gyel az Intelnek még mindig komoly tervei vannak, csak kicsit máshogy alakultak a dolgok, mint ahogyan mi vártuk. Ők viszont évekkel ezelőtt tudták azt, amit mi most... [/quote]
Na, ez az, amiben nem hiszek. Ha tudták volna, hogy az Itanium ennyire sikertelen lesz, akkor ők kezdték volna el ezt az egész 64 bites kiterjesztést. De nem tudták. Ha tudták volna anno, hogy az Athlon ilyen jó lesz, akkor felgyorsítják a P4 fejlesztését. És így tovább. Én szimplán nem hiszek a nagy cégek mindenhatóságában és mindentudásában. Ők is követnek el súlyos hibákat, lásd példának még a Microsoftot, aki gyakorlatilag mindenről lemarad(t) - az már más kérdés, hogy aztán a piaci erejével mégis győz. Azt viszont aláírom, hogy készültek erre az eshetőségre is.
Elküldve: 2004. 02. 18. 11:08
idézet:
Ezt írta hvuk:
Ezt abból vontam le, hogy a múltkor nagyon hangoztattátok, hogy a nagy hőfejlődésnek semmi, de semmi hatása nincs az eladásoknak. Erre szerényen megjegyeztem, hogy esetleg a laptop eladásokra lehet, amire aztán nagy hallgatás volt a válasz. Hát ezért "kavarok" már megint.
Ps. A többi részéhez ha jól látom nincs érdemi mondanivalód.[/quote]
Jó lenne, ha visszafognád magad: már megint nem azzal vitatkozol, amit írtam, hanem amire emlékezni szeretnél. Undorító gyakorlat, és semmi kedvem ebbe belemenni. Ha ezt akarod folytatni, akkor nyugodtan megteheted magadban is, nem szükséges ezzel a fórummotort terhelni.
Anno kifejezetten az asztali, előre szerelt kategória került szóba, ami a legnagyobb nyelője az általános PC-processzoroknak: és ezzel párhuzamosan én is rögtön mondtam pár példát, ahol számít a hőtermelés. Konkrétan a hordozható gépek ugyan nem kerültek szóba, ám pl. a blade-szerverek igen.
Továbbá: az SSE - amiben a P4 erős - kifejezetten olyan terület - mint azt jónéhányszor megállapítottuk - aminél igen keveset számít az IMC. Ami mellesleg a buszrendszernek csupán egy része, és ugyanúgy rendelkezik komoly hátrányokkal, ahogy kétségbevonhatatlan előnyökkel is.
Ezt, ugyebár a jelenlegi helyzet is prímán bemutatja, 32 biten. 64 biten az XP vs P4 és a K8 vs P4 vetélkedés elemei keveredni fognak, ám az már most prímán látszik, hogy az Intel által bevezetendő 64-bites kiegészítéssel az AMD mind az asztali, mind a WS kategóriában lecsúszott az abszolut elsőség és az árverseny nélküli diadal esélyéről. Egy árversenyben pedig determinált vesztesek.
[ 2004. február 18.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 18. 11:11
idézet:
Ezt írta Atti:
OFF:
hivatásos jósokat alkalmaznak, vagy mi? :confused: Ne legyünk elvakultak, ha tudták volna hogy az AMD-nek így bejön a x86-64, akkor ők csinálták volna meg először és nem az AMD után kullognának[/quote]
Ez bezony így van: a WS-piaci egyeduralmukat emiatt el is vesztették. Ha valami csoda folytán az AMD a következő nagyjából négy évben folyamatosan jól teljesítő processzorokat hoz ki konzervatív kódokhoz, és szakít az eddigi gerilla-kampánystratégiáival, akkor a top-szerver piacért is aggódhatnak.
Elküldve: 2004. 02. 18. 11:14
idézet:
Ezt írta Balala:
[url="http://"http://www.nytimes.com/2004/02/18/technology/18chip.html?ex=1077685200&en=3fd0d207e824a99c&ei=5062&partner=GOOGLE"]Ellenpélda1[/url]
[url="http://"http://www.chron.com/cs/CDA/ssistory.mpl/business/2407317"]Ellenpélda2[/url]
Üdv,
Balala[/quote]
Én arról a cikkről beszéltem, amit te akkor belinkeltél. Abban nem szerepelt. Állítólag az egész előadáson összesen egyszer szerepelt az Opteron szó, az AMD64 meg egyszer sem. Illetve igen, mert a kérdésekben ott volt, de a válaszban már nem.![]()
Elküldve: 2004. 02. 18. 11:14
idézet:
A dual-core SMT K8 sebessége azonos órajelen a mostanihoz képest ~3.5X-re várható.
A Dual-core SMT + IMC IA64 sebességnövekedésére azonos órajelen körülbelül helytálló becslés lehet a 7X. [/quote]
Ha jól látom, akkor a két jövő között csak az a különbség, hogy az Itaniumba is bekerül az IMC. Biztos vagy benne, hogy ez meg tudja magyarázni a 7x-es és 3.5x-es szorzó közötti differenciát? Lehet, hogy hiányzik valami még a képből, mert szerintem az IMC nem fog egy 2x-es szorzóval hozzájárulni a teljesítmény növekedéskez, különösen, ha olyan nagy a processzor belső cache-e, mint ahogyan azt az Itanium családnál már megtapasztalhattuk.
Még egy kérdés: mi a helyzet az órajel növelésével. Ez mennyire változhat az Itanium és mennyire az Opteron esetében? Ha az Itanium órajele nagyobb mértékben tud nőni, akkor sokkal nagyobb esélye lesz a fennmaradásra.
Elküldve: 2004. 02. 18. 11:19
idézet:
Ezt írta hajsza:
Ha jól látom, akkor a két jövő között csak az a különbség, hogy az Itaniumba is bekerül az IMC. Biztos vagy benne, hogy ez meg tudja magyarázni a 7x-es és 3.5x-es szorzó közötti differenciát? Lehet, hogy hiányzik valami még a képből, mert szerintem az IMC nem fog egy 2x-es szorzóval hozzájárulni a teljesítmény növekedéskez, különösen, ha olyan nagy a processzor belső cache-e, mint ahogyan azt az Itanium családnál már megtapasztalhattuk.
Még egy kérdés: mi a helyzet az órajel növelésével. Ez mennyire változhat az Itanium és mennyire az Opteron esetében? Ha az Itanium órajele nagyobb mértékben tud nőni, akkor sokkal nagyobb esélye lesz a fennmaradásra.[/quote]
Nem hiszem, hogy csak az IMC jönne itt szóba. Mindketten ismerünk még a teljesítmény növelésével kapcsolatos lehetőségeket az IA64 számára - 'elegendően jó' becslés lehet a 7X
Az órajel tekintetében nem tudok mit mondani, egyik procival kapcsolatban sem. Mindkettő 'rövid'.
Bár, én úgy sejtem, hogy a pipe hosszabbítása eddig főleg az x86-dekódolást érintette: nagysebességű ALU-ra pedig jó példa a P4-integer VE. Mindenesetre, ezt nem tudom. Esetleg: körbe lehetne járni.
Elküldve: 2004. 02. 18. 11:25
idézet:
Ezt írta Rive:
Akit sokszor temetnek, sokáig él. Még mindig egyedül az Itanium ígér két éven belül ~hétszeres sebességnövekedést, és továbbra is csak egy utiterv ismert hosszú távon[/quote]
Nem!![]()
[url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=24443"]Elődjénél akár hétszer nagyobb teljesítményt nyújt az NVIDIA legújabb generációs videochipje, az NV40[/url]
[ 2004. február 18.: 1336 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 18. 11:39
idézet:
Ezt írta Rive:
ám az már most prímán látszik, hogy az Intel által bevezetendő 64-bites kiegészítéssel az AMD mind az asztali, mind a WS kategóriában lecsúszott az abszolut elsőség és az árverseny nélküli diadal esélyéről. Egy árversenyben pedig determinált vesztesek.
[/quote]
Azért előre még ne temessük az Opteront, legalább addig, amíg nincsenek összehasonlító tesztek.
Ha az Intel tényleg nem alkazza az NX-et, azzal szép nagy bakot lő magának
Elküldve: 2004. 02. 18. 11:42
idézet:
Ezt írta Rive:
Mennyiben releváns az akkori helyzettel kapcsolatban a mostani I2-höz viszonyított sebesség?
A dual-core SMT K8 sebessége azonos órajelen a mostanihoz képest ~3.5X-re várható.
A Dual-core SMT + IMC IA64 sebességnövekedésére azonos órajelen körülbelül helytálló becslés lehet a 7X.[/quote]
Ha az Itaniumba bekerül az IMC, azzal elveszti a PA-RISC buszkompatibilitását, ami jó is meg nem is. A kérdés az, hogy az Intelnek és a HP-nak mi a fontosabb
Elküldve: 2004. 02. 18. 11:49
idézet:
Ha az Intel tényleg nem alkazza az NX-et, azzal szép nagy bakot lő magának[/quote]
Egy kis gondolkodnivaló: ha nincs az Intel-féle változatban Nx bit, akkor a 64 bites Microsoft OS melyik processzort is fogja támogatni? Mert az Nx két helyen használható ki: az alkalmazásokban, amikor is az alkalmazást fordító programnak kell ezt támogatnia (és ott nem akkora munka mind a két lehetőséget beleépíteni, pl. #pragma formában és a compiler opciók között egy kapcsoló beépítésével), valamint az operációs rendszerben. Itt viszont a sokmillió soros M$ OS-ben kell megkeresni azokat a pontokat, ahova az Nx támogatást be kell építeni, vagy ha már be volt építve és az Intel megoldását követik, akkor kivenni. Ez a differencia okozhat még csúnya kavarásokat a későbbiekben.
Elküldve: 2004. 02. 18. 12:01
idézet:
Ezt írta Atti:
Ha az Itaniumba bekerül az IMC, azzal elveszti a PA-RISC buszkompatibilitását, ami jó is meg nem is. A kérdés az, hogy az Intelnek és a HP-nak mi a fontosabb[/quote]
A HP-val az Intel szvsz jól megszívta, ugyanis az egyezség szerint 2007-ig kompatibilis buszú Itaniumok jelennek meg, és csak 2007 nyarán fog debütálni az IMC-vel és glueless SMP cpu interconnecttel ellátott új processzor. Nem mellesleg valószínűleg 8 maggal.
Sokan válaszoltak a böfögésemre, sorry, hogy nem reflektálok egyenként. Szerintem az Intel igenis évekkel ezelőtt előre kellett, hogy lássa a mai helyzet kialakulásának valószínűségét, márpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy különben nem tudott volna megjelenni a Prescottal, ami már igen régóta létezik szilíciumon. Szóval a fejlesztési ciklusok nagysága miatt 2-3 évre legalább előre kell tudni nagy biztonsággal jelezni az eseményeket, márpedig az AMD elég régóta lobogtatja az x86-64-et, és nem hinném, hogy az Intel ne lett volna képes felmérni a helyzetet. Én amondó vagyok, hogy az AMD64 alkalmazásával az Intel elismerte a benne rejlő veszélyt, viszont ezzel meg is fogta az AMD-t. Igaz, hogy közben a saját IA-64 architektrúájának tesz egy kicsit keresztbe, de szerintem megpróbáják szuprematív technológiává fejleszteni és a UNIX/RISC piacból kinyírásából kitermelni a tapasztalatokat és talán pénzt is. Annyi bizonyos, hogy az Itanium chipek esetleges lefelé terjedése mostantól még későbbre tolódott ki. 2015?
És nem feledkeznék meg arról sem, hogy az Intel tervezi az Itaniumok árának csökkentését, idén érkeznek gyorsabb változatok, akár 9M cache-sel, illetve jövőre jelenik meg a két magos, SMT-t támogató Montecito. 2 GHz feletti órajel, CMP, SMT, 24 MB cache, javuló compiler, egyéb fejlesztések. Drága lesz, de odabasz.
[ 2004. február 18.: special szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 18. 12:12
idézet:
Ezt írta Rive:
Jó lenne, ha visszafognád magad: már megint nem azzal vitatkozol, amit írtam, hanem amire emlékezni szeretnél. Undorító gyakorlat, és semmi kedvem ebbe belemenni. Ha ezt akarod folytatni, akkor nyugodtan megteheted magadban is, nem szükséges ezzel a fórummotort terhelni.
[/quote]
Látom nem nagyon vagy tisztában a fórumozás szokásaival. Nem tudom feltűnt-e, de azon bizonyos mondandóm végére tettem egy smileyt, amivel jeleztem, hogy nem gondolom teljesen komolyan a dolgot. Ráadásul nem is volt benne semmi sértő. Az egész hozzászólásomra te kizárólag erre a részre válaszoltál, de erre is csak egy felbüfögött "Mit kavarsz már megint?"-re jutotta. Az érdemi részéhez nem szóltál hozzá. Majd a szememre hányod, hogy "már megint nem azzal vitatkozol, amit írtam". Ezt? Pont te? Pont ezután a hozzászólás után? Vicces fiú vagy.
idézet:
Anno kifejezetten az asztali, előre szerelt kategória került szóba, ami a legnagyobb nyelője az általános PC-processzoroknak: és ezzel párhuzamosan én is rögtön mondtam pár példát, ahol számít a hőtermelés. Konkrétan a hordozható gépek ugyan nem kerültek szóba, ám pl. a blade-szerverek igen. [/quote]
Lehet, hogy anno igen, de amire én utaltam az nem anno volt, hanem kb. 1 hete.
idézet:
Továbbá: az SSE - amiben a P4 erős - kifejezetten olyan terület - mint azt jónéhányszor megállapítottuk - aminél igen keveset számít az IMC. Ami mellesleg a buszrendszernek csupán egy része, és ugyanúgy rendelkezik komoly hátrányokkal, ahogy kétségbevonhatatlan előnyökkel is.
Ezt, ugyebár a jelenlegi helyzet is prímán bemutatja, 32 biten. 64 biten az XP vs P4 és a K8 vs P4 vetélkedés elemei keveredni fognak, ám az már most prímán látszik, hogy az Intel által bevezetendő 64-bites kiegészítéssel az AMD mind az asztali, mind a WS kategóriában lecsúszott az abszolut elsőség és az árverseny nélküli diadal esélyéről. Egy árversenyben pedig determinált vesztesek. [/quote]
Itt arról feledkezel el, hogy az Athlon 64 64 bitje - ami vélhetőleg hatékonyabb a P4 feltételezett megoldásánál - helyből gyorsít a multimédia alkalmazásoknál vagy 20-25%-ot, ami szvsz. a P4 esetén lényegesen kisebb növekedés lesz. Ezenkívűl a nem SSE területeken meg nagyon sokat számít az IMC. Nem véletlenül kap ki általában ezeken a területeken a P4. És még egyszer: amelyik desktop piacon számít a teljestmény, ott általában nem a stream jellegű alkalmazások alatt nyújtott teljesítményt nézik.
Elküldve: 2004. 02. 18. 12:13
idézet:
Ezt írta special:
csak 2007 nyarán fog debütálni az ICM-vel és glueless SMP-vel ellátott új processzor. Nem mellesleg valószínűleg 8 maggal.
[/quote]
Kérdés már csak az, hogy lesz e valaki, aki megveszi.
idézet:
Ezt írta special:
Szerintem az Intel igenis évekkel ezelőtt előre kellett, hogy lássa a mai helyzet kialakulásának valószínűségét, márpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy különben nem tudott volna megjelenni a Prescottal, ami már igen régóta létezik szilíciumon. Szóval a fejlesztési ciklusok nagysága miatt 2-3 évre legalább előre kell tudni nagy biztonsággal jelezni az eseményeket, márpedig az AMD elég régóta lobogtatja az x86-64-et, és nem hinném, hogy az Intel ne lett volna képes felmérni a helyzetet. Én amondó vagyok, hogy az AMD64 alkalmazásával az Intel elismerte a benne rejlő veszélyt, viszont ezzel meg is fogta az AMD-t. [/quote]
Én kicsit máshogyan látom: az Intel a folyamatosan tagadott "desktop 64 bit"-tel és az Itanium eröltetésével próbálta elbizonytalanítani az x86-64 esetleges támogatóit de azért a legrosszabb eshetőségre is felkészülve ő is berakta saját procijába.
Ha már olyan régóta létezne a Prescott és az Intel tudta volna hogy mi lesz, akkor minimum az AMD-vel egyidőben kijön saját megoldásával, kb 99-2000 óta lehet tudni hogy az AMD mire készül
ui: az, hogy megfogta e az AMD-t, majd az első tesztek után derül csak ki
[ 2004. február 18.: Atti szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 18. 12:16
idézet:
Ezt írta Atti:
Én kicsit máshogyan látom: az Intel a folyamatosan tagadott "desktop 64 bit"-tel és az Itanium eröltetésével próbálta elbizonytalanítani az x86-64 esetleges támogatóit de azért a legrosszabb eshetőségre is felkészülve ő is berakta saját procijába.
Ha már olyan régóta létezne a Prescott és az Intel tudta volna hogy mi lesz, akkor minimum az AMD-vel egyidőben kijön saját megoldásával, kb 99-2000 óta lehet tudni hogy az AMD mire készül[/quote]
Az sem lehet véletlen, hogy eddig nem aktiválták.
Elküldve: 2004. 02. 18. 12:18
Btw, hvuk kérdezte, hogy mit jelent az eladások szempontjából, hogy az Intel az AMD64-et használja, még ha máshogyan is hívja. Marketing oldalról ez szerintem inkább az AMD-nek kedvezhet, amennyiben megfelelően tudja kommunikálni, mind a fogyasztók, mind a disztrib csatornák szereplői számára, ti. az innovátor, vezető szerepében tetszeleghet, ami a történelmi tapasztalatok szerint kifizetődő szerep.
Elküldve: 2004. 02. 18. 12:20
idézet:
Ezt írta Atti:
Kérdés már csak az, hogy lesz e valaki, aki megveszi.
[/quote]
Az Intel célja nyilvánvalóan az, hogy olyan teljesítményt csikarjon ki az IA-64 processzorokból, hogy ne merüljön fel az a kérdés, hogy mit veszel azonos árkategóriában. Az első gyümölcs szerintem még mindig csak 2007-ben fog beérni.
Elküldve: 2004. 02. 18. 12:22
idézet:
hajsza:
Egy kis gondolkodnivaló: ha nincs az Intel-féle változatban Nx bit, akkor a 64 bites Microsoft OS melyik processzort is fogja támogatni? [/quote]
[url="http://"http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dnwxp/html/securityinxpsp2.asp"]Itt [/url]ezt írják a WinXP SP2-ről:
"Microsoft is working with microprocessor companies to help Windows support hardware-enforced "no execute" (or NX) on microprocessors that contain the feature."
hvuk:
Ok.
Üdv,
Balala
[ 2004. február 18.: Balala szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 18. 12:37
idézet:
Ezt írta hvuk:
Látom nem nagyon vagy tisztában a fórumozás szokásaival. Nem tudom feltűnt-e, de azon bizonyos mondandóm végére tettem egy smileyt, amivel jeleztem, hogy nem gondolom teljesen komolyan a dolgot. Ráadásul nem is volt benne semmi sértő. Az egész hozzászólásomra te kizárólag erre a részre válaszoltál, de erre is csak egy felbüfögött "Mit kavarsz már megint?"-re jutotta. Az érdemi részéhez nem szóltál hozzá. Majd a szememre hányod, hogy "már megint nem azzal vitatkozol, amit írtam". Ezt? Pont te? Pont ezután a hozzászólás után? Vicces fiú vagy.[/quote]
Szerinted azon, hogy egy hete majd' minden nap előjössz ezzel a kapitális marhasággal, amit szerinted valaki mondott, de tulajdonképpen senki se - mennyit javít egy smiley?
Tudod mit? Kipróbáljuk.
Hvuk nagyon-nagyon hülye
Na, hogy tetszik? Berakjam egy héten keresztül minden nap? Hozzáfűzzem még azt is, hogy ezzel még egyet is értettél? Képzelem, az hogy tetszene...
Szerintem kettőnk közül nem én nem vagyok tisztában a fórumozás szokásaival. Higgadj le, és ne kavarj többet - a példát, ha felfogtad, mit üzen, majd kiszerkesztem.
idézet:
Ezt írta hvuk:
Lehet, hogy anno igen, de amire én utaltam az nem anno volt, hanem kb. 1 hete.[/quote]
Ez volt nagyjából egy hete. Azóta naponta ezzel a laptop-marhasággal jössz. Persze, tuti nem kavarsz, csak poénkodsz, igaz? Elsőre még lehet: poénos is volt. Mostanra nem egy visszajelzést kaptam ezzel kapcsolatban: rád hivatkozva állítják, hogy én mit állítottam. Nagyon-nagyon poénos, mondhatom.
idézet:
Ezt írta hvuk:
És még egyszer: amelyik desktop piacon számít a teljestmény, ott általában nem a stream jellegű alkalmazások alatt nyújtott teljesítményt nézik.[/quote]
Még egyszer, bár ez a téma ezerszer előjött már: a desktophoz tartozó, jelenleg kétséges kategóriákban az erőviszonyokat a D3 és a HL2 dönti majd el - az SSE-igényes média-alkalmazások nem tartoznak a kétségesek közé. Ezt megbeszéltük már. Ne kavarj!
Elküldve: 2004. 02. 18. 13:00
idézet:
Ezt írta special:
Az Intel célja nyilvánvalóan az, hogy olyan teljesítményt csikarjon ki az IA-64 processzorokból, hogy ne merüljön fel az a kérdés, hogy mit veszel azonos árkategóriában. Az első gyümölcs szerintem még mindig csak 2007-ben fog beérni.[/quote]
Diófát is az unokájának ültet az ember...![]()

Súgó
A téma zárva.