idézet:
Ezt írta Rive:
Szerinted azon, hogy egy hete majd' minden nap előjössz ezzel a kapitális marhasággal, amit szerinted valaki mondott, de tulajdonképpen senki se - mennyit javít egy smiley?
Tudod mit? Kipróbáljuk.
Hvuk nagyon-nagyon hülye
Na, hogy tetszik? Berakjam egy héten keresztül minden nap? Hozzáfűzzem még azt is, hogy ezzel még egyet is értettél? Képzelem, az hogy tetszene...
Szerintem kettőnk közül nem én nem vagyok tisztában a fórumozás szokásaival. Higgadj le, és ne kavarj többet - a példát, ha felfogtad, mit üzen, majd kiszerkesztem.
Ez volt nagyjából egy hete. Azóta napont ezzel a laptop-marhasággal jössz. Persze, tuti nem kavarsz, csak poénkodsz, igaz? Elsőre még lehet: poénos is volt.
[/quote]
Nem kell kiszerkesztened. Engem nem zavar. Viszont szeretném, ha a következőkre egyértelmű és világos bizonyítokakat hoznál:
- Hol mondtam az utóbbi héten minden nap ezt az úgymond kapitális baromságot? Idézeteket kérnék dátumokkal ellátva.
- Hol írtam, hogy egyetértettél vele? Én abban a hozzászólásomban sehol nem láttam ilyet.
Ha nem tudod alátámasztani a fenti állításaidat, akkor viszont jó lenne, ha bocsánatot kérnél. Ha nem csináltad még, akkor ideje elkezdened gyakolni. És jó lenne, ha a fröcsögést abbahagynád.
idézet:
Még egyszer, bár ez a téma ezerszer előjött már: a desktophoz tartozó, jelenleg kétséges kategóriákban az erőviszonyokat a D3 és a HL2 dönti majd el - az SSE-igényes média-alkalmazások nem tartoznak a kétségesek közé. Ezt megbeszéltük már. Ne kavarj!
[/quote]
Így van, ez a téma már tényleg sokszor volt. Viszont azóta is állandóan azt harsogjátok, hogy a P4 milyen jó a stream jellegű feladatokban. Mintha ennek a piacon bármi jelentősége lenne. Ennek csak akkor lenne jelentősége, ha a játékokra is igaz lenne a gyorsulás, de erre jelenleg semmilyen bizonyíték nincs. Majd ha lesz rá bizonyíték, akkor érdekes lesz ez a vélemény. Így a fenti stream dicshimnusz emlegetésével egyelőre te kavarsz.
AMD Hammer -- harmadik rész
Elküldve: 2004. 02. 18. 13:12
Elküldve: 2004. 02. 18. 13:17

Pont egy olyan topikban, ami úgy kezdődik, ahogy

Nem semmi

Melléduma, az megy, persze - kíváncsi vagyok, felfogja-e valaha, mit csinál

[ 2004. február 18.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 18. 13:40
idézet:
Ezt írta Rive:
Te totál kész vagy
Pont egy olyan topikban, ami úgy kezdődik, ahogy![]()
Nem semmi![]()
Melléduma, az megy, persze - kíváncsi vagyok, felfogja-e valaha, mit csinálSzerencsétlen
[ 2004. február 18.: Rive szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
No comment.
Elküldve: 2004. 02. 18. 13:41
Mindet.
[ 2004. február 18.: hvuk szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 18. 13:41
idézet:
Ezt írta Rive:
Nem hiszem, hogy csak az IMC jönne itt szóba. Mindketten ismerünk még a teljesítmény növelésével kapcsolatos lehetőségeket az IA64 számára - 'elegendően jó' becslés lehet a 7X
[ 2004. február 18.: Rive szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
SUN Niagara: 4 utas SMT, 8 utas CMP, 4 IMC (erre lehet, hogy rosszul emlékszek) jól bejáratott architektúra kiemelkedő többprocesszoros skálzódással(+solaris)(ami a többiekről ilyen szinten azért nem mondható el) erre mit prognosztizálsz? nem sok az a 7 az itaniumnak?
[url="http://"http://www.aceshardware.com/read.jsp?id=60000308"]how to kill X86? (aceshardware)[/url]
és az utóbbi hozzászólásokat elnézve: bocs, hogy On voltam :confused:
Elküldve: 2004. 02. 18. 13:42
idézet:
Ezt írta Rive:
Mennyiben releváns az akkori helyzettel kapcsolatban a mostani I2-höz viszonyított sebesség?
A dual-core SMT K8 sebessége azonos órajelen a mostanihoz képest ~3.5X-re várható.
A Dual-core SMT + IMC IA64 sebességnövekedésére azonos órajelen körülbelül helytálló becslés lehet a 7X.[/quote]
Ez az azonos orajel nagyon nem stimmel, leven hogy semmi sem igazolja azt, hogy a K9 orajele nem fog jobban novekedni, mint az Itaniume.
---
Az Intel utitervet meg sztem nem kene emlegetni: hiaba van elore 7 evre tervuk, felevente kenytelen modositani rajta a nyomorek AMD miatt... Mocskos kis ceg, allandoan alatesz a csodas Intelnek, es szegenyek emiatt nem tudtak 2003-ra elerni az 50-60 %-os szerverpiaci reszesedest, nem tudtak idoben kihozni a Mercedet, nem tudtak idoben kihozni a Deerfieldet, raadasul ez utobbi semmit sem tud abbol, amit igertek. Arra is kivancsi lennek, vajon a 2 GHz-rol meg az IMC-rol mit igergettek mondjuk 2000-ben.
Fiery
Elküldve: 2004. 02. 18. 13:48
idézet:
Ezt írta Fiery:
Ez az azonos orajel nagyon nem stimmel, leven hogy semmi sem igazolja azt, hogy a K9 orajele nem fog jobban novekedni, mint az Itaniume.
Fiery[/quote]
Ha 2007-ig a mostani buszt kell használniuk, akkor addig nem lesz IMC és jelentős sebességnövekedés sem...
[ 2004. február 18.: Atti szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 18. 13:50
idézet:
Ezt írta special:
Szerintem az Intel igenis évekkel ezelőtt előre kellett, hogy lássa a mai helyzet kialakulásának valószínűségét, márpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy különben nem tudott volna megjelenni a Prescottal, ami már igen régóta létezik szilíciumon. Szóval a fejlesztési ciklusok nagysága miatt 2-3 évre legalább előre kell tudni nagy biztonsággal jelezni az eseményeket, márpedig az AMD elég régóta lobogtatja az x86-64-et, és nem hinném, hogy az Intel ne lett volna képes felmérni a helyzetet.[/quote]
Arra senki sem gondol, hogy a Prescott nem is a Prescott? Az Intelnek egeszen bizonyosan volt "B" meg "C" terve is: mi van, ha a Prescott valojaban egy "B" terv, ami mondjuk 2000-ben valt ki az "A" tervbol? Az Intel megteheti, hogy tobb architekturat fejleszt, es eldobja, amelyik nem valik be.
Az "A" terv sztem egy Prescott volt AMD64 nelkul, a "B" terv meg atalakitotta ezt ugy, hogy AMD64-et is tudjon, majd az Intel megvarta az Opteront es az Athlon 64-et, hogy eldontse, melyik proci lesz az, amelyiket piacra kell dobnia.
Mivel az AMD64 specifikacio csak 2000-ben kerult nyilvanossagra, olyan nagyon azert az Intel sem tudott elore tervezni
Fiery
Elküldve: 2004. 02. 18. 13:52
idézet:
Ezt írta Fiery:
Ez az azonos orajel nagyon nem stimmel, leven hogy semmi sem igazolja azt, hogy a K9 orajele nem fog jobban novekedni, mint az Itaniume.[/quote]
Mint írtam, órajel-ügyben nem tudok tippelni.
idézet:
Ezt írta Miracle:
SUN Niagara: 4 utas SMT, 8 utas CMP, 4 IMC (erre lehet, hogy rosszul emlékszek) jól bejáratott architektúra kiemelkedő többprocesszoros skálzódással(+solaris)(ami a többiekről ilyen szinten azért nem mondható el) erre mit prognosztizálsz? nem sok az a 7 az itaniumnak?[/quote]
Mihez képest mit prognosztizálok?
Elküldve: 2004. 02. 18. 13:53
idézet:
Ezt írta Atti:
Ha 2007-ig a mostani buszt kell használniuk, akkor nem lesz IMC és sebességnövekedés sem...[/quote]
Azért, azért. Compiler, mikroarchitekturális fejlesztések (VE-k hozzáadaása, átszabása), CMP, SMT. És az órajel is emelkedik. A Montectiótól legalább háromszoros raw performance várható a Madisonhoz képest. Igaz ez csak több szálas végrehajtás esetén fog jelentkezni, de ahol ezeket a processzorokat használják, ott szinte minden app multithreadelt.
Elküldve: 2004. 02. 18. 13:55
idézet:
Ezt írta Fiery:
[/quote]
figyelembe véve a 20 lépcsős pipelinet, meg hogy 12 lépcsővel is eljutottak 2.2 GHz-ig (az intel 1.4 ha jól emlékszem) szerintem nem túlzás azt feltételezni, hogy az AMDnek kicsit több tapasztalata van a rövid pipe+magas órajel elérésben nem? szerintem az a 20 lépcső sokat fog segíteni.
idézet:
Az Intel utitervet meg sztem nem kene emlegetni: hiaba van elore 7 evre tervuk, felevente kenytelen modositani rajta a nyomorek AMD miatt... Mocskos kis ceg, allandoan alatesz a csodas Intelnek, es szegenyek emiatt nem tudtak 2003-ra elerni az 50-60 %-os szerverpiaci reszesedest, nem tudtak idoben kihozni a Mercedet, nem tudtak idoben kihozni a Deerfieldet, raadasul ez utobbi semmit sem tud abbol, amit igertek. Arra is kivancsi lennek, vajon a 2 GHz-rol meg az IMC-rol mit igergettek mondjuk 2000-ben.
[/quote]
szerintem abban, hogy nem érték el azt az 50-60%ot a legkisebb szerepe sincs az AMDnek![]()
amúgy a cikk, amit belinkeltem épp erről szól.
Elküldve: 2004. 02. 18. 13:56
idézet:
Ezt írta Fiery:
Arra senki sem gondol, hogy a Prescott nem is a Prescott? Az Intelnek egeszen bizonyosan volt "B" meg "C" terve is: mi van, ha a Prescott valojaban egy "B" terv, ami mondjuk 2000-ben valt ki az "A" tervbol? Az Intel megteheti, hogy tobb architekturat fejleszt, es eldobja, amelyik nem valik be.
Az "A" terv sztem egy Prescott volt AMD64 nelkul, a "B" terv meg atalakitotta ezt ugy, hogy AMD64-et is tudjon, majd az Intel megvarta az Opteront es az Athlon 64-et, hogy eldontse, melyik proci lesz az, amelyiket piacra kell dobnia.
Mivel az AMD64 specifikacio csak 2000-ben kerult nyilvanossagra, olyan nagyon azert az Intel sem tudott elore tervezni
Fiery[/quote]
De igen, de ebből is az látszik, hogy ez kapkodva nem megy. Számítottak az eshetőségre. Nem lehet pár hónappal a premier előtt a homlokunkra csapni.
Elküldve: 2004. 02. 18. 13:56
idézet:
Ezt írta Fiery:
Az "A" terv sztem egy Prescott volt AMD64 nelkul, a "B" terv meg atalakitotta ezt ugy, hogy AMD64-et is tudjon, majd az Intel megvarta az Opteront es az Athlon 64-et, hogy eldontse, melyik proci lesz az, amelyiket piacra kell dobnia.[/quote]
Ez érdekes gondolat. Pláne, hogy a mostani processzorok már nem mennek huzalozott utasítás-dekóder nélkül - legalábbis nem jelentős sebességgel
Azt átalakítani pedig nem kis feladat - nem fél év.
Elküldve: 2004. 02. 18. 14:00
idézet:
Ezt írta Miracle:
figyelembe véve a 20 lépcsős pipelinet, meg hogy 12 lépcsővel is eljutottak 2.2 GHz-ig (az intel 1.4 ha jól emlékszem) szerintem nem túlzás azt feltételezni, hogy az AMDnek kicsit több tapasztalata van a rövid pipe+magas órajel elérésben nem? szerintem az a 20 lépcső sokat fog segíteni.[/quote]
A K8 pipeline nem 20 lepcsos, csak kb. 14. A K9 meg szerintem kb. 20-25 lepcsos lesz, saccra mint a Northwood.
idézet:
szerintem abban, hogy nem érték el azt az 50-60%ot a legkisebb szerepe sincs az AMDnek[/quote]
Naja, en se komolyan gondoltam
Az Itanic az Intel tokeletesen sajat es onallo benazasa
Fiery
Elküldve: 2004. 02. 18. 14:05
idézet:
Ezt írta Rive:
Ez érdekes gondolat. Pláne, hogy a mostani processzorok már nem mennek huzalozott utasítás-dekóder nélkül - legalábbis nem jelentős sebességgel
Azt átalakítani pedig nem kis feladat - nem fél év.[/quote]
Utána pedig az elkészült maszkokat elküldeni a gyárnak, ott elkezdeni a próbagyártást, az újabb hónapokat jelent. Ez így együtt már évben mérhető differenciát hoz össze, talán még többet is.
Elküldve: 2004. 02. 18. 14:08
idézet:
Ezt írta Fiery:
A K8 pipeline nem 20 lepcsos, csak kb. 14. A K9 meg szerintem kb. 20-25 lepcsos lesz, saccra mint a Northwood.
Fiery[/quote]
Tudom, és volt is róla szó, hogy 20 lépcsős lesz, be van jelentve. én sem a K8ra gondoltam, henm a K9re, de valaki a K9et azonos órajelen emlegette, arra reagáltam.
Elküldve: 2004. 02. 18. 14:19
idézet:
Ezt írta special:
Azért, azért. Compiler, mikroarchitekturális fejlesztések (VE-k hozzáadaása, átszabása), CMP, SMT. És az órajel is emelkedik. A Montectiótól legalább háromszoros raw performance várható a Madisonhoz képest. Igaz ez csak több szálas végrehajtás esetén fog jelentkezni, de ahol ezeket a processzorokat használják, ott szinte minden app multithreadelt.[/quote]
Javítottam a hozzászólásomat, jelentős változás nem lesz szvsz, hiába a processzor nagy teljesítménye ha a busz lassú hozzá.
Lehet hogy már most is busz a szűk keresztmetszet (a sok cache miatt gyaníthatóan az), akkor meg szinte semmit sem számít hogy mit tuningolnak a processzoron
[ 2004. február 18.: Atti szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 18. 14:20
idézet:
Ezt írta Atti:
Javítottam a hozzászólásomat, jelentős változás nem lesz szvsz, hiába a processzor nagy teljesítménye ha a busz lassú hozzá.
Lehet hogy már most is busz a szűk keresztmetszet (a sok cache miatt gyaníthatóan az), akkor meg szinte semmit sem számít hogy mit tuningolnak a processzoron[/quote]
Viszont: utána annál durvábban üt az IMC![]()
Elküldve: 2004. 02. 18. 14:26
idézet:
Ezt írta Rive:
Viszont: utána annál durvábban üt az IMC[/quote]
Utana, majd, 2007, 2 ev mulva, Montecito. Tok jo ez az Itanic, mar 9 eve jovo idoben igazza le a piacot
Mondjuk amig van annyi profitja az Intelnek, hogy evente nehany szazmillio dolcsit eltapsoljon az Itanic projektre... Vegul is, ez is egyfajta hobbi
Fiery
Elküldve: 2004. 02. 18. 14:26
idézet:
Ezt írta Rive:
Viszont: utána annál durvábban üt az IMC[/quote]
3 év sok idő, addigra a versenytársaknak (IBM, Sun, AMD
) már mind meglesz a hasonló megoldásuk, míg az Itanium ismét szinte pályakezdőként indulhat