HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer -- harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer -- harmadik rész Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 18. 13:12

idézet:
Ezt írta Rive:

Szerinted azon, hogy egy hete majd' minden nap előjössz ezzel a kapitális marhasággal, amit szerinted valaki mondott, de tulajdonképpen senki se - mennyit javít egy smiley?
Tudod mit? Kipróbáljuk.

Hvuk nagyon-nagyon hülye :)

Na, hogy tetszik? Berakjam egy héten keresztül minden nap? Hozzáfűzzem még azt is, hogy ezzel még egyet is értettél? Képzelem, az hogy tetszene...
Szerintem kettőnk közül nem én nem vagyok tisztában a fórumozás szokásaival. Higgadj le, és ne kavarj többet - a példát, ha felfogtad, mit üzen, majd kiszerkesztem.

Ez volt nagyjából egy hete. Azóta napont ezzel a laptop-marhasággal jössz. Persze, tuti nem kavarsz, csak poénkodsz, igaz? Elsőre még lehet: poénos is volt.
[/quote]

Nem kell kiszerkesztened. Engem nem zavar. Viszont szeretném, ha a következőkre egyértelmű és világos bizonyítokakat hoznál:
- Hol mondtam az utóbbi héten minden nap ezt az úgymond kapitális baromságot? Idézeteket kérnék dátumokkal ellátva.
- Hol írtam, hogy egyetértettél vele? Én abban a hozzászólásomban sehol nem láttam ilyet.

Ha nem tudod alátámasztani a fenti állításaidat, akkor viszont jó lenne, ha bocsánatot kérnél. Ha nem csináltad még, akkor ideje elkezdened gyakolni. És jó lenne, ha a fröcsögést abbahagynád.

idézet:
Még egyszer, bár ez a téma ezerszer előjött már: a desktophoz tartozó, jelenleg kétséges kategóriákban az erőviszonyokat a D3 és a HL2 dönti majd el - az SSE-igényes média-alkalmazások nem tartoznak a kétségesek közé. Ezt megbeszéltük már. Ne kavarj!
[/quote]

Így van, ez a téma már tényleg sokszor volt. Viszont azóta is állandóan azt harsogjátok, hogy a P4 milyen jó a stream jellegű feladatokban. Mintha ennek a piacon bármi jelentősége lenne. Ennek csak akkor lenne jelentősége, ha a játékokra is igaz lenne a gyorsulás, de erre jelenleg semmilyen bizonyíték nincs. Majd ha lesz rá bizonyíték, akkor érdekes lesz ez a vélemény. Így a fenti stream dicshimnusz emlegetésével egyelőre te kavarsz.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#162 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 13:17

Te totál kész vagy :eek:

Pont egy olyan topikban, ami úgy kezdődik, ahogy :eek:
Nem semmi :rolleyes:

Melléduma, az megy, persze - kíváncsi vagyok, felfogja-e valaha, mit csinál :D Szerencsétlen :D

[ 2004. február 18.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
Elköltöztem :-)

#163 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 13:40

idézet:
Ezt írta Rive:
Te totál kész vagy :eek:

Pont egy olyan topikban, ami úgy kezdődik, ahogy :eek:
Nem semmi :rolleyes:

Melléduma, az megy, persze - kíváncsi vagyok, felfogja-e valaha, mit csinál :D Szerencsétlen :D

[/quote]

No comment.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#164 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 13:41

Jó lenne,ha erre járna egy moderátor, aztán kitörölné ezt a sok fröcsögést.

Mindet.

[ 2004. február 18.: hvuk szerkesztette a hozzászólást ]

#165 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 13:41

idézet:
Ezt írta Rive:

Nem hiszem, hogy csak az IMC jönne itt szóba. Mindketten ismerünk még a teljesítmény növelésével kapcsolatos lehetőségeket az IA64 számára - 'elegendően jó' becslés lehet a 7X :)
[/quote]

SUN Niagara: 4 utas SMT, 8 utas CMP, 4 IMC (erre lehet, hogy rosszul emlékszek) jól bejáratott architektúra kiemelkedő többprocesszoros skálzódással(+solaris)(ami a többiekről ilyen szinten azért nem mondható el) erre mit prognosztizálsz? nem sok az a 7 az itaniumnak?

[url="http://"http://www.aceshardware.com/read.jsp?id=60000308"]how to kill X86? (aceshardware)[/url]
és az utóbbi hozzászólásokat elnézve: bocs, hogy On voltam :confused:

#166 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 13:42

idézet:
Ezt írta Rive:
Mennyiben releváns az akkori helyzettel kapcsolatban a mostani I2-höz viszonyított sebesség?

A dual-core SMT K8 sebessége azonos órajelen a mostanihoz képest ~3.5X-re várható.
A Dual-core SMT + IMC IA64 sebességnövekedésére azonos órajelen körülbelül helytálló becslés lehet a 7X.
[/quote]

Ez az azonos orajel nagyon nem stimmel, leven hogy semmi sem igazolja azt, hogy a K9 orajele nem fog jobban novekedni, mint az Itaniume.

---

Az Intel utitervet meg sztem nem kene emlegetni: hiaba van elore 7 evre tervuk, felevente kenytelen modositani rajta a nyomorek AMD miatt... Mocskos kis ceg, allandoan alatesz a csodas Intelnek, es szegenyek emiatt nem tudtak 2003-ra elerni az 50-60 %-os szerverpiaci reszesedest, nem tudtak idoben kihozni a Mercedet, nem tudtak idoben kihozni a Deerfieldet, raadasul ez utobbi semmit sem tud abbol, amit igertek. Arra is kivancsi lennek, vajon a 2 GHz-rol meg az IMC-rol mit igergettek mondjuk 2000-ben.

Fiery

#167 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 13:48

idézet:
Ezt írta Fiery:

Ez az azonos orajel nagyon nem stimmel, leven hogy semmi sem igazolja azt, hogy a K9 orajele nem fog jobban novekedni, mint az Itaniume.

Fiery
[/quote]

Ha 2007-ig a mostani buszt kell használniuk, akkor addig nem lesz IMC és jelentős sebességnövekedés sem...

[ 2004. február 18.: Atti szerkesztette a hozzászólást ]
WoT nick: Atti77

#168 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 13:50

idézet:
Ezt írta special:
Szerintem az Intel igenis évekkel ezelőtt előre kellett, hogy lássa a mai helyzet kialakulásának valószínűségét, márpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy különben nem tudott volna megjelenni a Prescottal, ami már igen régóta létezik szilíciumon. Szóval a fejlesztési ciklusok nagysága miatt 2-3 évre legalább előre kell tudni nagy biztonsággal jelezni az eseményeket, márpedig az AMD elég régóta lobogtatja az x86-64-et, és nem hinném, hogy az Intel ne lett volna képes felmérni a helyzetet.[/quote]

Arra senki sem gondol, hogy a Prescott nem is a Prescott? Az Intelnek egeszen bizonyosan volt "B" meg "C" terve is: mi van, ha a Prescott valojaban egy "B" terv, ami mondjuk 2000-ben valt ki az "A" tervbol? Az Intel megteheti, hogy tobb architekturat fejleszt, es eldobja, amelyik nem valik be.

Az "A" terv sztem egy Prescott volt AMD64 nelkul, a "B" terv meg atalakitotta ezt ugy, hogy AMD64-et is tudjon, majd az Intel megvarta az Opteront es az Athlon 64-et, hogy eldontse, melyik proci lesz az, amelyiket piacra kell dobnia.

Mivel az AMD64 specifikacio csak 2000-ben kerult nyilvanossagra, olyan nagyon azert az Intel sem tudott elore tervezni ;)

Fiery

#169 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 13:52

idézet:
Ezt írta Fiery:
Ez az azonos orajel nagyon nem stimmel, leven hogy semmi sem igazolja azt, hogy a K9 orajele nem fog jobban novekedni, mint az Itaniume.[/quote]

Mint írtam, órajel-ügyben nem tudok tippelni.

idézet:
Ezt írta Miracle:
SUN Niagara: 4 utas SMT, 8 utas CMP, 4 IMC (erre lehet, hogy rosszul emlékszek) jól bejáratott architektúra kiemelkedő többprocesszoros skálzódással(+solaris)(ami a többiekről ilyen szinten azért nem mondható el) erre mit prognosztizálsz? nem sok az a 7 az itaniumnak?[/quote]

Mihez képest mit prognosztizálok?

#170 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 02. 18. 13:53

idézet:
Ezt írta Atti:

Ha 2007-ig a mostani buszt kell használniuk, akkor nem lesz IMC és sebességnövekedés sem...
[/quote]

Azért, azért. Compiler, mikroarchitekturális fejlesztések (VE-k hozzáadaása, átszabása), CMP, SMT. És az órajel is emelkedik. A Montectiótól legalább háromszoros raw performance várható a Madisonhoz képest. Igaz ez csak több szálas végrehajtás esetén fog jelentkezni, de ahol ezeket a processzorokat használják, ott szinte minden app multithreadelt.

#171 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 13:55

idézet:
Ezt írta Fiery:

[/quote]

figyelembe véve a 20 lépcsős pipelinet, meg hogy 12 lépcsővel is eljutottak 2.2 GHz-ig (az intel 1.4 ha jól emlékszem) szerintem nem túlzás azt feltételezni, hogy az AMDnek kicsit több tapasztalata van a rövid pipe+magas órajel elérésben nem? szerintem az a 20 lépcső sokat fog segíteni.

idézet:
Az Intel utitervet meg sztem nem kene emlegetni: hiaba van elore 7 evre tervuk, felevente kenytelen modositani rajta a nyomorek AMD miatt... Mocskos kis ceg, allandoan alatesz a csodas Intelnek, es szegenyek emiatt nem tudtak 2003-ra elerni az 50-60 %-os szerverpiaci reszesedest, nem tudtak idoben kihozni a Mercedet, nem tudtak idoben kihozni a Deerfieldet, raadasul ez utobbi semmit sem tud abbol, amit igertek. Arra is kivancsi lennek, vajon a 2 GHz-rol meg az IMC-rol mit igergettek mondjuk 2000-ben.
[/quote]
szerintem abban, hogy nem érték el azt az 50-60%ot a legkisebb szerepe sincs az AMDnek ;)
amúgy a cikk, amit belinkeltem épp erről szól.

#172 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 02. 18. 13:56

idézet:
Ezt írta Fiery:

Arra senki sem gondol, hogy a Prescott nem is a Prescott? Az Intelnek egeszen bizonyosan volt "B" meg "C" terve is: mi van, ha a Prescott valojaban egy "B" terv, ami mondjuk 2000-ben valt ki az "A" tervbol? Az Intel megteheti, hogy tobb architekturat fejleszt, es eldobja, amelyik nem valik be.

Az "A" terv sztem egy Prescott volt AMD64 nelkul, a "B" terv meg atalakitotta ezt ugy, hogy AMD64-et is tudjon, majd az Intel megvarta az Opteront es az Athlon 64-et, hogy eldontse, melyik proci lesz az, amelyiket piacra kell dobnia.

Mivel az AMD64 specifikacio csak 2000-ben kerult nyilvanossagra, olyan nagyon azert az Intel sem tudott elore tervezni ;)

Fiery
[/quote]

De igen, de ebből is az látszik, hogy ez kapkodva nem megy. Számítottak az eshetőségre. Nem lehet pár hónappal a premier előtt a homlokunkra csapni.

#173 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 13:56

idézet:
Ezt írta Fiery:

[/quote]

Ez érdekes gondolat. Pláne, hogy a mostani processzorok már nem mennek huzalozott utasítás-dekóder nélkül - legalábbis nem jelentős sebességgel :D
Azt átalakítani pedig nem kis feladat - nem fél év.

#174 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 14:00

idézet:
Ezt írta Miracle:
figyelembe véve a 20 lépcsős pipelinet, meg hogy 12 lépcsővel is eljutottak 2.2 GHz-ig (az intel 1.4 ha jól emlékszem) szerintem nem túlzás azt feltételezni, hogy az AMDnek kicsit több tapasztalata van a rövid pipe+magas órajel elérésben nem? szerintem az a 20 lépcső sokat fog segíteni.[/quote]

A K8 pipeline nem 20 lepcsos, csak kb. 14. A K9 meg szerintem kb. 20-25 lepcsos lesz, saccra mint a Northwood.

idézet:
szerintem abban, hogy nem érték el azt az 50-60%ot a legkisebb szerepe sincs az AMDnek ;)[/quote]

Naja, en se komolyan gondoltam ;)

Az Itanic az Intel tokeletesen sajat es onallo benazasa :D

Fiery

#175 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 14:05

idézet:
Ezt írta Rive:
Ez érdekes gondolat. Pláne, hogy a mostani processzorok már nem mennek huzalozott utasítás-dekóder nélkül - legalábbis nem jelentős sebességgel :D
Azt átalakítani pedig nem kis feladat - nem fél év.[/quote]
Utána pedig az elkészült maszkokat elküldeni a gyárnak, ott elkezdeni a próbagyártást, az újabb hónapokat jelent. Ez így együtt már évben mérhető differenciát hoz össze, talán még többet is.
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#176 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 14:08

idézet:
Ezt írta Fiery:

A K8 pipeline nem 20 lepcsos, csak kb. 14. A K9 meg szerintem kb. 20-25 lepcsos lesz, saccra mint a Northwood.

Fiery
[/quote]

Tudom, és volt is róla szó, hogy 20 lépcsős lesz, be van jelentve. én sem a K8ra gondoltam, henm a K9re, de valaki a K9et azonos órajelen emlegette, arra reagáltam.

#177 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 14:19

idézet:
Ezt írta special:

Azért, azért. Compiler, mikroarchitekturális fejlesztések (VE-k hozzáadaása, átszabása), CMP, SMT. És az órajel is emelkedik. A Montectiótól legalább háromszoros raw performance várható a Madisonhoz képest. Igaz ez csak több szálas végrehajtás esetén fog jelentkezni, de ahol ezeket a processzorokat használják, ott szinte minden app multithreadelt.
[/quote]

Javítottam a hozzászólásomat, jelentős változás nem lesz szvsz, hiába a processzor nagy teljesítménye ha a busz lassú hozzá.
Lehet hogy már most is busz a szűk keresztmetszet (a sok cache miatt gyaníthatóan az), akkor meg szinte semmit sem számít hogy mit tuningolnak a processzoron

[ 2004. február 18.: Atti szerkesztette a hozzászólást ]

#178 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 14:20

idézet:
Ezt írta Atti:
Javítottam a hozzászólásomat, jelentős változás nem lesz szvsz, hiába a processzor nagy teljesítménye ha a busz lassú hozzá.
Lehet hogy már most is busz a szűk keresztmetszet (a sok cache miatt gyaníthatóan az), akkor meg szinte semmit sem számít hogy mit tuningolnak a processzoron
[/quote]

Viszont: utána annál durvábban üt az IMC :)

#179 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 14:26

idézet:
Ezt írta Rive:
Viszont: utána annál durvábban üt az IMC :)[/quote]

Utana, majd, 2007, 2 ev mulva, Montecito. Tok jo ez az Itanic, mar 9 eve jovo idoben igazza le a piacot :D

Mondjuk amig van annyi profitja az Intelnek, hogy evente nehany szazmillio dolcsit eltapsoljon az Itanic projektre... Vegul is, ez is egyfajta hobbi :)

Fiery

#180 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 14:26

idézet:
Ezt írta Rive:

Viszont: utána annál durvábban üt az IMC :)
[/quote]

3 év sok idő, addigra a versenytársaknak (IBM, Sun, AMD
:cool: ) már mind meglesz a hasonló megoldásuk, míg az Itanium ismét szinte pályakezdőként indulhat

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.