HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer -- harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer -- harmadik rész Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 18. 14:27

idézet:
Ezt írta Atti:
3 év sok idő, addigra a versenytársaknak (IBM, Sun, AMD
:cool: ) már mind meglesz a hasonló megoldásuk, míg az Itanium ismét szinte pályakezdőként indulhat
[/quote]

Nincs is igazad, nezd meg a Mercedet meg a McKinleyt, mindketto mar indulaskor leigazta a piacot ;) :D :cool:

Fiery

#182 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 14:31

idézet:
Ezt írta Miracle:

Tudom, és volt is róla szó, hogy 20 lépcsős lesz, be van jelentve. én sem a K8ra gondoltam, henm a K9re, de valaki a K9et azonos órajelen emlegette, arra reagáltam.
[/quote]

Erről hol olvastál?
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#183 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 14:37

idézet:
Ezt írta Atti:
3 év sok idő, addigra a versenytársaknak (IBM, Sun, AMD
:cool: ) már mind meglesz a hasonló megoldásuk, míg az Itanium ismét szinte pályakezdőként indulhat
[/quote]

Ezeknek már van hasonló megoldásuk, ugyebár: ezeknek a piacon betöltött szerepe más tészta :)

idézet:
Ezt írta Fiery:
Mondjuk amig van annyi profitja az Intelnek, hogy evente nehany szazmillio dolcsit eltapsoljon az Itanic projektre... Vegul is, ez is egyfajta hobbi :)[/quote]

Ha eldöntötték, hogy felülről próbálkoznak be a piacszerzéssel, akkor ez bizony benne volt a pakliban...
Elköltöztem :-)

#184 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 14:42

idézet:
Ezt írta Fiery:

A K8 pipeline nem 20 lepcsos, csak kb. 14...

Fiery
[/quote]

"Processor Core:
...
Pipeline Depth: 12 (Integer), 17 (FP) "

:D

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#185 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 14:42

idézet:
Ezt írta Fiery:

Utana, majd, 2007, 2 ev mulva, Montecito. Tok jo ez az Itanic, mar 9 eve jovo idoben igazza le a piacot :D

Mondjuk amig van annyi profitja az Intelnek, hogy evente nehany szazmillio dolcsit eltapsoljon az Itanic projektre... Vegul is, ez is egyfajta hobbi :)

Fiery
[/quote]

Ez olyan, mint amikor a Gyalog Galoppban rohan a vár felé Lancelot. :D Bár amikor ő odaért, akkor mindenkit lemészárolt és megmentette a királyfit. Függönyöstül. :cool:
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#186 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 14:43

idézet:
Ezt írta hobizoli:

"Processor Core:
...
Pipeline Depth: 12 (Integer), 17 (FP) "

:D

hobizoli
[/quote]

Vagyis a 14 a szamtani kozep ;) Kb. :D

Fiery

#187 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 14:44

idézet:
Ezt írta Rive:
Ha eldöntötték, hogy felülről próbálkoznak be a piacszerzéssel, akkor ez bizony benne volt a pakliban...[/quote]

Ez mar az Alphanak sem sikerult... Valamint pl. SPARC desktop system sincs, vajon miert? :)

Es egy koltoi kerdes: az Intel csak a sajat hibajabol tud tanulni?

Fiery

#188 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 14:52

idézet:
Ezt írta Fiery:
Ez mar az Alphanak sem sikerult... Valamint pl. SPARC desktop system sincs, vajon miert? :)[/quote]

Hm.

Mi a különbség az emlegetettek és az Intel között? ;)

#189 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 14:54

idézet:
Ezt írta Rive:
Hm.

Mi a különbség az emlegetettek és az Intel között? ;)
[/quote]

Piaci ero? (bar a Sunnal az nem olyan hangsulyos az Intelhez kepest) x86 piacon szerzett tapasztalat? Csak tippelgetek... ;)

Fiery

#190 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 14:59

idézet:
Ezt írta Fiery:
Piaci ero? (bar a Sunnal az nem olyan hangsulyos az Intelhez kepest) x86 piacon szerzett tapasztalat? Csak tippelgetek... ;)

Fiery
[/quote]

Itt főleg a piaci erő :)
Ez önbizalmat és lehetőségeket is teremt: azt pedig, hogy ténylegesen igazuk volt-e, úgyis csak a győztes tudja majd eldönteni :)

#191 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 14:59

idézet:
Ezt írta Rive:

Ezeknek már van hasonló megoldásuk, ugyebár: ezeknek a piacon betöltött szerepe más tészta

[/quote]

Ha már van, akkor 2007-re biztosan meglesz :D
Kicsit komolyabban: mind a Power, mind a Sparc jelentős múlttal, nagy szoftverbázissal rendelkeznek, ami nem mondható el az Itaniumról.
Ha valaki dönt valamelyik mellett, akkor valószínűleg meg is marad mellette a szoftverei miatt.
WoT nick: Atti77

#192 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 15:02

idézet:
Ezt írta Atti:
Ha már van, akkor 2007-re biztosan meglesz :D
Kicsit komolyabban: mind a Power, mind a Sparc jelentős múlttal, nagy szoftverbázissal rendelkeznek, ami nem mondható el az Itaniumról.
Ha valaki dönt valamelyik mellett, akkor valószínűleg meg is marad mellette a szoftverei miatt.
[/quote]

Az utóbbi okozza a top-szerverpiac nagy tehetetlenségét: ám míg a többi ebben a szegmensben szereplő processzor egyre kisebb szerepet tölt be, az Itanium egyre elfogadottabb.

Ebben a szegmensben az AMD64 nem szerepel, még legalább két évig.

#193 Felhasználó inaktív   Balala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 15:08

Hi,

[url="http://"http://www.tecchannel.de/news/hardware/14545/2.html"]Itt valakik 1149-es WinXP64-es builden FarCry-oznak egy FX53-on...[/url] Látta ezt a buildet már vki? Driverek szaporodtak?

[url="http://"http://www.intel.com/technology/64bitextensions/faq.htm"]Intel 64-bit extension technology FAQ[/url]

idézet:
Is it possible to write software that will run on Intel's processors with 64-bit extension technology, and AMD's 64-bit capable processors?

A9: With both companies designing entirely different architectures, the question is whether the operating system and software ported to each processor will run on the other processor, and the answer is yes in most cases. However, Intel processors support additional features, like the SSE3 instructions and Hyper-Threading Technology, which are not supported on non-Intel platforms. As such, we believe developers will achieve maximum performance and stability by designing specifically for Intel architectures and by taking advantage of Intel's breadth of software tools and enabling services.
[/quote]

Üdv,
Balala

#194 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 15:10

nincsenek infóim erről, de talán másnak igen: kb hány darab 32+ processzoros szervert adnak el egy évben és processzorok szerint milyen eloszlásban?
WoT nick: Atti77

#195 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 15:22

idézet:
Ezt írta hvuk:

Erről hol olvastál?
[/quote]

rosszul emlékeztem, sorry, csak P4-szerűt emlegettek, én meg gyorsan ráasszociáltam a 20 lépcsőre.

#196 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 15:46

Ezek a grafikonok elég tetszetősek. És még engedélyezni akarnak további 32 bitet. :) Persze lehet, hogy ott arrafelé nagyon hideg van mostanában. :D

Kép

Kép

Azok a baba lángok ezt jelentették:

idézet:
After taking temperature measurements with F@H, we fired off PC Mark next. Here’s where things got dicey. About half way through the testing, is where it happened. POP. HISS. Silence. Immediate shutdown, the system came grounding to a halt. A fresh scent of burning electronics filled the air. It appeared as though we’d blown the power supply unit, as evidenced by the scorched scent near that section of the case. And that, my friends, was the end of our PSU.

Now, to be fair, let me remind you that this was an original SB75G2 review unit, which featured the Enhance 220W PSU. As of approximately 2-3 weeks ago, current SB75G2’s ship with the new Shuttle branded SilentX 250W PSU, which runs cooler, and obviously provides more wattage. That said, I’d still be careful when overclocking Prescott, or even running the system at stock speeds.
[/quote]

#197 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 15:50

Update: Kivettem a duplázás miatt.

[ 2004. február 18.: hvuk szerkesztette a hozzászólást ]

#198 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 15:50

idézet:
Ezt írta hvuk:
Ezek a grafikonok elég tetszetősek. És még engedélyezni akarnak további 32 bitet. :) Persze lehet, hogy ott arrafelé nagyon hideg van mostanában. :D[/quote]

En is egy bonusz 40 centis szobaventivel hutom a 3.9-re huzott PSC-t :)

Fiery

#199 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 15:54

Most brutálisan lassú a HWSW külföldről, így átálltam "write only" módba. :)

Van ez a hír, ami talán hozzátesz ahhoz a vitához, ami az Itanium 7-szeresre növeli a teljesítményét 3 év alatt témáról szól. Ez alapján a konkurenciának nem kell ennyivel növelnie, elég, ha 3-4-szeres teljesítményt mutatnak fel.

idézet:
IBM now has a 32 processor p690 box churning out 1,025,486 transactions per minute - the highest mark for any single system. The score beats out the 1,008,144 tpm set earlier by HP with a 64 processor Itanium-based Superdome server. The IBM kit ran DB2, while HP ran Oracle. [/quote]

#200 Felhasználó inaktív   Vajonész 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 17:17

idézet:
Ezt írta hvuk:

Van ez a hír, ami talán hozzátesz ahhoz a vitához, ami az Itanium 7-szeresre növeli a teljesítményét 3 év alatt témáról szól. Ez alapján a konkurenciának nem kell ennyivel növelnie, elég, ha 3-4-szeres teljesítményt mutatnak fel.
[/quote]

Azt csak halkan jegyzem, meg hogy ráadásul 1 Power4+-on van 2 cpu, akkor még kevesebbet kell.
Bár itt az itanium lelkes hívei ezt mindig lehurrogják, hogy az nem számít, de akkor az itaniumnál miért számoljuk bele? :)
Hamarosan jön Power5 amiben még SMT is lesz :)

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.