HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer -- harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer -- harmadik rész Értékeld a témát: -----

#2781 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 06. 12:40

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 22:59

tigerton, kedves inq olvasóink, tigerton.

It's a hat trick! Java 1.5 Tiger, Apple OS X Tiger, and now Intel's Tigerton.  :sing:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2782 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 21:41

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 8:56

this is the beginning of a beautiful friendship... :D

Na, ez az idézet két filmből is lehet, de mind a kettő állat jó. :D
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2783 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 21:43

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 21:16

A WS piac nem tényező ma az AMD-nek, részesedése 2 %. A WS piachoz ezek az appok édeskevesek.
Az Apache pedig 1 szem alkalmazás a szerver softwarechainben, ráadásul nincs összehasonlítási alap. Ez édeskevés.

Olvastam arról az egy szem piackutatásról, ami szerint 2%, de nekem ez egy egész csöppet gyanús. Van egy olyan gyanúm, hogy valamit félremértek, szerintem ez nagyon nem stimmel.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2784 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 21:50

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 21:58

engem csak az kúr fel, hogy egy nyomorék, összehasonlítás alap nélküli, ellenőrizetlen gémpécé teszt alapján verjük a csalánt. az, hogy nekimenjünk spec teszteket analizálni, tpc-c, sap, stb. aaaz nem. gémpécé.

A feladat adott: linkelj be ennél megbízhatóbb és relevánsabb teszteket. Szerintem nem nagyon találsz ilyeneket, addig pedig hadd verjük már azzal a fasszal a csalánt, amink van. :D

Mellesleg nem csak a GamePC teszt alapján, mivel ne feledkezz meg róla, hogy ez a proci nem vadiúj, ilyet már láttunk desktopon is, ahol elég sok progival tesztelték (persze azok jó része a szerver/WS szegmensben nem releváns). Meg láttunk jó néhán 2 és processzor normál Xeon vs Opteron teszteket és az alapján elég jól ki lehet következtetni, hogy mi fog tudni a dual-core Xeon.

Igazából nem is értelek, de komolyan azt hiszed, hogy azokban a tesztekben azért égett le a Xeon, mert valamit elrontottak tesztelés közben? Komolyan azt hiszed, hogy komolyabb oldalak tesztjében majd váratlanul feltámad a Xeon? :eek:

Idézet

a ws teszt márcsak azért is tökéletesen irreleváns piaci szempontból, mert 1) gyakorlatilag nincs jelen, a technika piacformáló késleltetése éves nagyságrendű ma még, 2) már gyártásban van a 65 nanométeres dempsey, így a paxville szereplése jó egy negyedévre szorítkozott. várjuk meg a dempsey-vel szerelt konfigok hogyan teljesítenek mérvadó tesztek alapján, és akkor csörcsögjünk.

Az 1-es pontot nem értem, légyszi fejtsd ki, mert halvány dunsztom nincs, hogy mire gondolsz. A 2-es pontra majd akkor térjünk vissza, ha bemutatkoztak a 65 nanos Dempsey-k.

Ja igen, az majdnem teljesen irreleváns, hogy mekkora az Opteron részesedése a WS piacon. Ha ugyanis az állítólagos kis részesedés alapján vetnénk el a relevanciáját, akkor ugyanezt megtehettük volna 2 évvel ezelőtt az Opteronos szerver tesztekkel is.

#2785 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 06. 22:42

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 21:50

A feladat adott: linkelj be ennél megbízhatóbb és relevánsabb teszteket. Szerintem nem nagyon találsz ilyeneket, addig pedig hadd verjük már azzal a fasszal a csalánt, amink van. :D

Mellesleg nem csak a GamePC teszt alapján, mivel ne feledkezz meg róla, hogy ez a proci nem vadiúj, ilyet már láttunk desktopon is, ahol elég sok progival tesztelték (persze azok jó része a szerver/WS szegmensben nem releváns). Meg láttunk jó néhán 2 és processzor normál Xeon vs Opteron teszteket és az alapján elég jól ki lehet következtetni, hogy mi fog tudni a dual-core Xeon.

Igazából nem is értelek, de komolyan azt hiszed, hogy azokban a tesztekben azért égett le a Xeon, mert valamit elrontottak tesztelés közben? Komolyan azt hiszed, hogy komolyabb oldalak tesztjében majd váratlanul feltámad a Xeon? :eek:

Arra jöttem rá, hogy összefügg  a legutóbbi INQ körüli vitában tanúsított hozzáállásod, és a mostani: olyan dolgokban kötsz kompromisszumot, ahol nem kellene. Bevallom, engem ez zavar. Ennek semmi köze ahhoz, hogy X chip Y-nal szemben hogyan teljesít. Magasabbra kellene tolni a lécet.

Az égvilágon nem fogok belinkelni semmit, a spec.org, tpc.org, az sap és a google elég ismertek mindenki előtt szerintem. Azt, hogy te miért éred be a gamepc-vel, tudod is: "elég jól ki lehet következtetni, hogy mi fog tudni a dual-core Xeon."

az utolsó bekezdésnek semmi köze a jelenlegi kérdéshez. az, hogy te általános érvényű következtetésekre jutsz az alapján, a te dolgod.

Idézet

Az 1-es pontot nem értem, légyszi fejtsd ki, mert halvány dunsztom nincs, hogy mire gondolsz. A 2-es pontra majd akkor térjünk vissza, ha bemutatkoztak a 65 nanos Dempsey-k.

Ja igen, az majdnem teljesen irreleváns, hogy mekkora az Opteron részesedése a WS piacon. Ha ugyanis az állítólagos kis részesedés alapján vetnénk el a relevanciáját, akkor ugyanezt megtehettük volna 2 évvel ezelőtt az Opteronos szerver tesztekkel is.

És. 1-es és 2-es pont együtt. Az Opteron nagyon jó példa: rámutat, hogy mennyi idő is kellett az AMD-nek ahhoz, hogy az Opteron fölénye formáló erővé váljon a piacon.

#2786 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 23:19

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 22:42

Arra jöttem rá, hogy összefügg  a legutóbbi INQ körüli vitában tanúsított hozzáállásod, és a mostani: olyan dolgokban kötsz kompromisszumot, ahol nem kellene. Bevallom, engem ez zavar. Ennek semmi köze ahhoz, hogy X chip Y-nal szemben hogyan teljesít. Magasabbra kellene tolni a lécet.

Szerintem a GamePC-s teszt nem gyengébb teszt semmivel sem, mint mondjuk egy HWSW-s teszt vagy egy Prohardveres vagy egy Anandteches, azaz a neten fellelhető informatikai oldalak által elvégzett tesztelések átlagát bőven eléri.

De vedd észre, hogy a legfontosabb érv mellette, hogy összhangban van a többi teszttel amit eddig láttam Opteron és Xeon vonalon. Ha egy teszt megfelel az eddigi teszteknek, azt mutatja ami elvárható, akkor nem kell erős bizonyíték, hogy elhiggyem, hogy nem hibáztak tesztelés közben. A teszt semmilyen meglepő állítást nem tartalmazott, az általa közölt adatok hitelesnek tűnnek, nem mondanak ellent a józan észnek és az elvárásoknak, noha tény, hogy messze nem elég alaposan járják körül a témát, igazából ez csak egy "preview" és nem "review".

Ja igen, nem tudodm tudod-e, de a gamepc nevével ellentétben nem egy játékokkal foglalkozó online fan oldal, hanem egy hardver cég, aki szokott tesztelni is. Lehet, hogy a név kicsit becsapós. :D

De ha neked az úgy tetszik, akkor felejtsük el a GamePC-s tesztet, elvégre tényleg tök felesleges (hiszen eddig is tudtam amit mértek, új dfolgot nem tudtam meg), és én azt mondom, hogy e nélkül a teszt nélkül is ki lehet jelenteni határozottan a Paxville gyakorlatilag semmilyen téren nem tudja felvenni a versenyt a DC-s Opteronokkal. Ez mindenki számára nyilvánvalónak kell lennie, aki már látott valaha 2.8 GHz Xeon vs. 2.4 GHz Opteron tesztet.

Idézet

Az égvilágon nem fogok belinkelni semmit, a spec.org, tpc.org, az sap és a google elég ismertek mindenki előtt szerintem. Azt, hogy te miért éred be a gamepc-vel, tudod is: "elég jól ki lehet következtetni, hogy mi fog tudni a dual-core Xeon."

Hát igen, ezek alapján is meg lehet a fenti kijelentésemet tenni, illetve én ezek alapján tettem meg.

Mellesleg már látom a félreértésedet: te azt hiszed, hogy én csak és kizárólag a GamePC-s teszt alapján teszem a kijelentésemet. Erről pedig szó sincs, a GamePC súlya összességében 10% alatt van.

Idézet

És. 1-es és 2-es pont együtt. Az Opteron nagyon jó példa: rámutat, hogy mennyi idő is kellett az AMD-nek ahhoz, hogy az Opteron fölénye formáló erővé váljon a piacon.

Aha, tehát a piaci hatásról beszélsz! Bár még mindig nem értem milyen értelemben, de azt kell mondanom, hogy igazad van, a Paxville nem oszt nem szoroz, különösen azért, mert ez csak egy kirakatbábú, piaci jelentősége nincsen. Aki eddig Intelt akart venni ezután is azt vesz, aki meg elgondolkodott Opteronban (mert pl. a vendorja szállít ilyet), az meg nem a Paxville miatt fog mégis az Intelt mellett dönteni.

Szerkesztette: hvuk 2005. 11. 06. 23:21 -kor

#2787 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 13:25

A Spansion kezdeti nyilvános ajánlatot tett, amiben részvények eladásáról beszél. Pontosabb fordítást ne várjatok tőlem, mert tele van hülye pénzügyi kifejezésekkel. :)

Idézet

...
In the IPO, Spansion hopes to sell 35,294,118 shares of Class A common stock at a price between $16.00-to-$18.00, according to an amended S-1 filing issued by the company.

In addition, Spansion is making a public offering of 8 million shares of mandatory convertible preferred stock, with a price of $25 per share. Its indirect subsidiary intends to issue up to $400 million in a private placement of senior unsecured notes.

Spansion said it estimates it will receive $561 million in net proceeds from the IPO, and $193 million in net proceeds from the sale of convertible preferred stock, according to reports.
...

#2788 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 16:29

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. Nov. 5., Saturday - 8:56

this is the beginning of a beautiful friendship... :D

Kép
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2789 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 19:18

:offtopic:  kedves Asker, probaljunk szakmaiak maradni. Ne mozduljunk el örömtopik irányba.. ;)

#2790 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 19:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. Nov. 7., Monday - 19:18

:offtopic:  kedves Asker, probaljunk szakmaiak maradni. Ne mozduljunk el örömtopik irányba.. ;)

Bagoly mondja verébnek...  :D
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2791 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 21:00

Idézet: Asker - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 19:48

Bagoly mondja verébnek...  :D

talán vérebnek, nem?  :]

#2792 Felhasználó inaktív   AzErdos[TM] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:48

Babelfish olyan amilyen, a kepek viszont magukert beszelnek:

Socket F

Kép

Kép

Kép

Forditatlan cikk
Forditatlan forum

Babelfish cikk
Babelfish forum
AzErdos[TM]
--------------------------------
"Those who desire to give up freedom in order to gain security, will not have, nor do they deserve, either one." -- Benjamin Franklin
Kedvenc szamom: 45 5F E1 04 22 CA 29 C4 93 3F 95 05 2B 79 2A B2

#2793 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 13:41

Erdos azer ez nagon jo. ha a proci seggere tuskek helyett bogyokat tesznek, akkor ugye csokken a procc eloallitasi ara 1-2 dodval. cserebe az alaplapis socket dragul meg 8-10-zel...  :rolleyes:

#2794 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 13:55

Muszájos lehet a dolog, nem tudom mekkora méretű a socket, de már a 939-nél is elég sűrűen vannak a lábak, egyszerűen nincs nekik hely.
Sun:
Kép
Alpha 21364C:
Kép

szerk.: muszály -> muszáj

Szerkesztette: Atti 2005. 11. 08. 14:22 -kor

WoT nick: Atti77

#2795 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 13:58

Idézet: Atti - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 13:55

Muszályos lehet a dolog, nem tudom mekkora méretű a socket, de már a 939-nél is elég sűrűen vannak a lábak, egyszerűen nincs nekik hely.
Sun:
[USIV kep]
Alpha 21364C:
[alpha kep]

mar elnezest, de az alaplapi rugos erintkezomatrix nem ugyanilyen surun kell hogy legyen? raadasul ez utobbit sokkal nehezebb gyartani.... Amugy S939-ben is a labak kozel fele betap, gnd vagy nc

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 08. 14:01 -kor

#2796 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 14:39

Szvsz egy "rugós " socketet egyszerűbb gyártani mint egy ugyanolyan méretű és lábszámú zif socketet, de ez csak feltételezés a részemről, még sohasem terveztem/gyártottam egyiket sem (sőt, még csak szét sem szedtem, de van otthon egy rossz socket7-es lapom, lehet szétkapom délután és csinálok róla pár képet)

#2797 Felhasználó inaktív   Elric 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 17:34

Bocsanat, de az a kep NEM az UltraSPARC-IV, hanem a Niagara....
Elric

#2798 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 18:42

Idézet: Atti - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 14:39

Szvsz egy "rugós " socketet egyszerűbb gyártani mint egy ugyanolyan méretű és lábszámú zif socketet, de ez csak feltételezés a részemről, még sohasem terveztem/gyártottam egyiket sem (sőt, még csak szét sem szedtem, de van otthon egy rossz socket7-es lapom, lehet szétkapom délután és csinálok róla pár képet)

ha az LGA socket gyartasa egyszerubb/olcsobb lenne, akkor mar regesreg ilyen socketek lennenek mindenhol. Ami ellenben az LGA tokozast illeti, az apropenz a labakkal rendelkezo tokhoz kepest. osszessegeben te mint juzer nem jarsz jol, ellenben a CPU gyarto jelentos koltsegmegtakaritast tud elerni a tokozason.

#2799 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 20:27

kis socket-hazdasagtan.

Idézet: Charlie Demerjian - Dátum: Friday 06 August 2004, 15:03

THERE ARE a few other details that made the 'bitch rounds', and cost is by far the most prevalent one of them. The cost of a LGA775 socket is in the $3-5 range compared to about $1 for a s478 socket.
...
The theory goes that Intel made these fragile, almost self-destructive sockets for no reason other than to shift returns from them to the motherboard makers. Some numbers bandied about are 20% of the defective CPUs returned to Intel are bent pins, and those 20% will no longer be Intel's problem.
...
But there is a more compelling reason, and it is stronger than tin foil underwear worn shiny side out, that is motherboard marketshare. Who makes the vast majority of chipsets for Intel CPUs? Who is one of the biggest mobo makers out there? Hint: The name starts with the non-trademarked letter I. If Intel were to shift the defective parts from CPUs to mobos, and increase the number of them to screw the mobo makers, they would be one of the companies hurt the worst. Which do you think would cost them more?

/s/intel/amd/

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 08. 20:44 -kor

#2800 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 08:53

Hülyeséget írtam tegnap, a "rugós" is zif socket...

Elhiszem hogy drágább a "rugós"(de az LGA775 öszevetése az s478-cal nem sokat mond, mert nem csak a kialakítás, de a lábszám is más, (a többlet valószínűleg a fém leszorítókeret miatt van)) , meg sérülékenyebb is, valószínűleg ezért nem is használták eddig, mert nem volt rá szükség. De 1k pin felett már nem nagyon lehet más megoldás. Az Intel ezt hamarabb meglépte.
Tegnap "szétszedtem" a socket7-et (a kép olyan amilyen, kicsit kevés volt a fény):

Kép

A felső, a zárókarral elcsúsztatható rész (ami most nincs rajta) nekiszorítja a cpu lábait a socket rugalmas lemezkéihez, gondolom a mostani socketek is így működnek.

Kicsit utánanéztem a tokozásoknak:
939: 40*40 mm, pin átmérő: 1 mm, két láb közzéppontja: 1,27 mm-re van
462: 50*50 mm, pin átmérő: 1,4 mm, két láb középpontja: 2,54 és 1,27 mm (a sorok el vannak csúsztatva egymáshoz képest egy fél osztásközzel)

Az 1207 pin egy 35*35-ös socketet feltételez.  Ha a socket 40*40 mm, akkor egy csatlakozásra  jut 1,143 mm, ebbe bele kell férnie a pinnek, és a két oldalon lévő szigetelésnek is.
Ha a socket 50*50 mm, akkor kicsit jobb a helyzet, 1,43 mm jut egy csatlakozásra, az sem valami sok.
Én továbbra is fenntartom hogy szükséges volt ez a lépés

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »