HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer -- harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer -- harmadik rész Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 08. 15:04

idézet:
Ezt írta Olasz:

Vazz, ha T2k-ék elnyelik az összeset, még jó hogy lesz... :D
Reméljük bírni fogják, de az tuti, hogy erre ritka lesz
[/quote]

inkább lesz szerintem athlon 64 meg FX hiány...

#342 Felhasználó inaktív   Olasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 16:13

idézet:
Ezt írta Miracle:

inkább lesz szerintem athlon 64 meg FX hiány...
[/quote]

ez egyértelmű következménye Rive véleményének, ui. világos, hogy először opteronba csomagolnak és csak aztán a többibe.
lócitromból nem lesz limonádé

#343 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 11:55

Egy [url="http://"http://www.theinquirer.net/?article=14648"]hír a konkurenciáról[/url]. A cikk azt tárgyalja, hogy vajon valóban lesz-e 2.4 GHZ-es Prescott és ha igen, akkor mi az oka a kihozatalának. De ezen kívűl is érdekes infók vannak benne!

idézet:
Meanwhile, a report on Silicon Investor claimed that a Dell representative had said Prescott processors were recalled in February, and stated that no Prescott machines would be available from Dell until mid-April. [/quote]

Ez meglehetősen érdekes hír. Alátámasztja, hogy elmentem a Dell honlapjára és nem sikerült Prescott processzoros gépet bekonfigurálnom. Pedig a [url="http://"http://catalog.us.dell.com/CS1/cs1page2.aspx?br=1&c=us&cs=19&fm=10798&kc=6V413&l=en&s=dhs"]csúcsverzióval[/url] próbálkoztam (bár gyengébb gépeknél sem jártam sikerrel). Ahhoz képest, hogy az Intel a leggyorsabb felfutásúnk nevezte az átállást, eléggé szopóra áll a szájuk. :D :rolleyes:

idézet:
A GERMAN READER says Ingram Micro already has 2.4GHz Prescotts boxed in stock, with the dealer price approximately €117 excluding value added tax. There's over 150 in stock, and the chip is described as a Pentium 4A, but explicitly listed as a Prescott. The only other Prescott available is a 2.8GHz Pentium 4, which is listed at €155, that's around two Euros less than the 2.8GHz Northwood component.
[/quote]

Ez tovább erősíti azt, hogy a Prescott bejelentés csak paper-launch volt. Csak 2.4-es és 2.8-as Precott kapható. A kérdés, hogy akkor hol vannak az ennél gyorsabbak? Vagy valami gáz miatt nem tudják őket elég magas frelvencián hajtani? De akkor mi volt azokkal a procikkal, amiket a tesztoldalak akár 3.8 GHz-ig tudtak tuningolni? Azok vajon válogatott példányok voltak?

És felmerül bennem, hogy a kedvenc vesszőparipám mégis igaz lehet? Azaz nem csak a Prescottal van baj, hanem az egész gyártástechnológiával? Na, az tényleg hatalmas szívás lenne az Intelnek. Sőt, valószínűleg az egész világgazdaság komolyan megérezné. :( Lehet, hogy az olajválság után 30 évvel itt a szilícium-válság? :) Na jó, ez 50%-ban csak vicc, 50%-ban meg megalapozatlan teória. De sajnos ez az elmélet akár igaz is lehet, mivel jelenleg az az egyetlen ellenérv, hogy "az Intel nem követ el ekkora hibát". Ez meg édeskevés. Legalábbis nekem.

[ 2004. március 11.: hvuk szerkesztette a hozzászólást ]
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#344 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 12:30

idézet:
Ezt írta hvuk:

És felmerül bennem, hogy a kedvenc vesszőparipám mégis igaz lehet? Azaz nem csak a Prescottal van baj, hanem az egész gyártástechnológiával? Na, az tényleg hatalmas szívás lenne az Intelnek. Sőt, valószínűleg az egész világgazdaság komolyan megérezné. :( Lehet, hogy az olajválság után 30 évvel itt a szilícium-válság? :) Na jó, ez 50%-ban csak vicc, 50%-ban meg megalapozatlan teória. De sajnos ez az elmélet akár igaz is lehet, mivel jelenleg az az egyetlen ellenérv, hogy "az Intel nem követ el ekkora hibát". Ez meg édeskevés. Legalábbis nekem.
[/quote]

Ha elolvasod, hogy Dzsoel miket irkal a szofferrol akkor biztosan tudod, hogy semmifele valsag nincs addig, amig rendelkezesre all kello mennyisegu helyettesito termek (=AMD64). Valsag akkor lesz, ha az AMD egymaga nem tudja kielegiteni az igeneyket. Ill. nem lesz valsag, hanem meg fog a CPU dragulni. Ez imho sem az Intelnek sem pedig az AMDnek nem jonne rosszul, eleg nyomott arakon kenytelenek szallitani manapsag.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#345 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 12:41

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

Ha elolvasod, hogy Dzsoel miket irkal a szofferrol akkor biztosan tudod, hogy semmifele valsag nincs addig, amig rendelkezesre all kello mennyisegu helyettesito termek (=AMD64). Valsag akkor lesz, ha az AMD egymaga nem tudja kielegiteni az igeneyket. Ill. nem lesz valsag, hanem meg fog a CPU dragulni. Ez imho sem az Intelnek sem pedig az AMDnek nem jonne rosszul, eleg nyomott arakon kenytelenek szallitani manapsag.
[/quote]

Ki az a Dzsoel? És mi az a szoffer?

Az AMD eymaga biztos nem tudja rövid távon (1 év) kielégíteni a keresletet. Persze az is igaz, hogy átalakulhat úgy a piac, hogy az AMD gyártja a top processzorokat, az Intel meg a value szegmenst és a középkategóriát.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#346 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 12:47

idézet:
Ezt írta hvuk:
Persze az is igaz, hogy átalakulhat úgy a piac, hogy az AMD gyártja a top processzorokat, az Intel meg a value szegmenst és a középkategóriát.[/quote]

Vicces vagy ma :D ...

Fiery

#347 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 12:58

idézet:
Ezt írta Fiery:

Vicces vagy ma :D ...

Fiery
[/quote]

Ja igen. Humoromnál vagyok. :D

Amúgy az egész amit írtunk azon alapul, hogy az Intel gyártási technológiájával baj van és emiatt nem tud - és nem is fog tudni a közeljövőben - a 3.4 GHz-nél lényegesen gyorsabb processzorokat gyártani. Ha tud, akkor az egész gondolatmenetet el lehet felejteni. Ez kb. olyan, mint a Pentagon jelentése a felmelegedésről, ami abból indul ki, hogy leáll a közeljövőben a Golf áramlás és annak milyen hatásai lennének. Tehát az előfeltétel az volt, hogy leáll a Golf áramlás, nem pedig ezt és ennek bekövetkezési valószínűségét vizsgálta, hanem ennek a hipotetikus eseménynek a következményeit. És (mi) is ezt tettük.

#348 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 13:04

idézet:
Ezt írta hvuk:
Ja igen. Humoromnál vagyok. :D

Amúgy az egész amit írtunk azon alapul, hogy az Intel gyártási technológiájával baj van és emiatt nem tud - és nem is fog tudni a közeljövőben - a 3.4 GHz-nél lényegesen gyorsabb processzorokat gyártani. Ha tud, akkor az egész gondolatmenetet el lehet felejteni. Ez kb. olyan, mint a Pentagon jelentése a felmelegedésről, ami abból indul ki, hogy leáll a közeljövőben a Golf áramlás és annak milyen hatásai lennének. Tehát az előfeltétel az volt, hogy leáll a Golf áramlás, nem pedig ezt és ennek bekövetkezési valószínűségét vizsgálta, hanem ennek a hipotetikus eseménynek a következményeit. És (mi) is ezt tettük.
[/quote]

Nem kell felteni az intelt. Tutira van B tervuk erre is -- legrosszabb esetben felveszik a fapofat, es atallnak SOI-ra "hirtelen". Persze az is jelentene cirka fel eves kesest, de nem hiszem, hogy a 0.13-ba ne ferne bele egy atdolgozott Northwood core, ami ezaltal magasabb orajelekre (3.8 GHz-ig?) is kepes lehetne.

Szerk: A 0.13-as Northwood uj core-t persze nem a SOI-val kapcsolatban irtam, hanem kulon gondolatkent (C terv?)

Fiery

[ 2004. március 11.: Fiery szerkesztette a hozzászólást ]

#349 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 13:12

idézet:
Ezt írta Fiery:

Nem kell felteni az intelt. Tutira van B tervuk erre is -- legrosszabb esetben felveszik a fapofat, es atallnak SOI-ra "hirtelen". Persze az is jelentene cirka fel eves kesest, de nem hiszem, hogy a 0.13-ba ne ferne bele egy atdolgozott Northwood core, ami ezaltal magasabb orajelekre (3.8 GHz-ig?) is kepes lehetne.

Szerk: A 0.13-as Northwood uj core-t persze nem a SOI-val kapcsolatban irtam, hanem kulon gondolatkent (C terv?)

Fiery

[ 2004. március 11.: Fiery szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Hát én nagyon nem hiszem, hogy fél év alatt lehetne normálisan implementálni a SOI-t. Ha most elkezdik, akkor szerintem a Tejas már alapulhat azon. De őszintén szólva még ebben is kételkedem. B-terv nem biztos hogy van, hiszen az Athlon megjelenésekor sem volt olyanjuk. C-ről meg nem is beszélve! :D

#350 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 13:40

idézet:
Ezt írta hvuk:
Az AMD egymaga biztos nem tudja rövid távon (1 év) kielégíteni a keresletet. Persze az is igaz, hogy átalakulhat úgy a piac, hogy az AMD gyártja a top processzorokat, az Intel meg a value szegmenst és a középkategóriát.[/quote]

Az AMD most önmagában még erre is képtelen lenne.

A pillanatnyi helyzet - ez nagyjából ebben az évben kitart - alapján az AMD a 'top' egy nagyon speciális szeletébe termel: bizonyos fajta WS-alkalmazásokat és a rack-szerverek közé. Esetleg még az FX-sorozattal a gamereket is zsongítja. Ennyi telik tőle. Az összes többit nem is erőlteti, minek: ezekről a piacokról bőségesen elegendő profitot képes összeszedni, és ennél zsírosabb a termelékenységükkel nem elérhető.
Az Intel viszi nagyjából az összes többi piacot.

Ez egy nagyon 'szép' status quo: mindkét gyártónak vannak olyan piacai, amelyikben a másik nem ellenfél: ezek a piacok képesek felszívni a kibocsátásukat és jól fizetnek. Pillanatnyilag az Intel és az AMD nem konkurrensek. Nem is fognak sietni a procik sebességének növelésével. Az Intel gyúrhat a Prescottjainak a disszipációjára: az AMD heggesztheti az SSE3-at és az SMT-t.

Amint az AMD felfuttatja az új gyártástechnológiáját, lehetősége lesz konkurálni az Intellel néhány más szegmensben is. Pláne, ha elkészül az új gyára is, másfél év múlva. Utána lesz ár- és teljesítményharc: addig meg senki ne várjon semmi igazán egetrengetőt.

[ 2004. március 11.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
Elköltöztem :-)

#351 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 03. 11. 16:54

Ezert is akarok gyorsan-gyorsan venni vmi jo kis, mondjuk S939-es deszkat es beletolni vmi jobban huzigalhato A64-et, esetleg S940 es occsoer' a "kifuto" FX-51-et... :D

PEG legyen rajta meg legalabb egy-ekt tovabbi PCIE, ennyi - ezzel megint elleszek vagy masfel evet. :D

PS: Kivancsian varom az Abit AN8-ra keresztelt lapjat mar... ;)

#352 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 08:09

idézet:
Ezt írta T2k:
Ezert is akarok gyorsan-gyorsan venni vmi jo kis, mondjuk S939-es deszkat es beletolni vmi jobban huzigalhato A64-et, esetleg S940 es occsoer' a "kifuto" FX-51-et... :D[/quote]

Én mindenképpen duál memóriás lapot vennék a helyedben: a jelenlegi procival lehet, hogy nem jelent túl nagy sebességtöbbletet, de ha tényleg jön valami SMT/SMP az AMD-től, akkor az alá már nagyon kelleni fog...

#353 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 09:40

idézet:
Ezt írta Rive:
Én mindenképpen duál memóriás lapot vennék a helyedben: a jelenlegi procival lehet, hogy nem jelent túl nagy sebességtöbbletet, de ha tényleg jön valami SMT/SMP az AMD-től, akkor az alá már nagyon kelleni fog...[/quote]

Az ugyis csak az Opteronban lesz kezdetben, abbol meg csak dual channel memorias verzio van...

Fiery

#354 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 12:27

idézet:
Ezt írta Fiery:
Az ugyis csak az Opteronban lesz kezdetben, abbol meg csak dual channel memorias verzio van...

Fiery
[/quote]

Lehet, hogy kavarok valamit. A 939 tűs verzió az csak az A64-hez jó, vagy pl. az FX-sorozatot is fogadja? Nem csak az alaplapon (gyártón) múlik utána, hogy egy vagy két csatornát inplementál?

#355 Felhasználó inaktív   Olasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 12:39

idézet:
Ezt írta Rive:

Lehet, hogy kavarok valamit. A 939 tűs verzió az csak az A64-hez jó, vagy pl. az FX-sorozatot is fogadja? Nem csak az alaplapon (gyártón) múlik utána, hogy egy vagy két csatornát inplementál?
[/quote]
Az eddigi infók alapján FX is lesz 939-es, nem reg-es memóriával

#356 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 12:44

idézet:
Ezt írta Olasz:
Az eddigi infók alapján FX is lesz 939-es, nem reg-es memóriával[/quote]

Nem egészen ezt kérdeztem: lehet, rosszul fogalmaztam.

Az új 939-es tokozáshoz single és dual csatornás alaplapot is tervezhetnek az alaplapgyártók?

#357 Felhasználó inaktív   Olasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 12:46

idézet:
Ezt írta Rive:

Az új 939-es tokozáshoz single és dual csatornás alaplapot is tervezhetnek az alaplapgyártók?
[/quote]

A deduktív logika szerint dualosnak kell(ene) lennie.

#358 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 13:45

idézet:
Ezt írta Olasz:

A deduktív logika szerint dualosnak kell(ene) lennie.
[/quote] :D

Rive ugylaccik ma reggel nem borotvalkozott ;)

#359 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 14:29

idézet:
Ezt írta Rive:

[/quote]

Attol fugg... Ha az S754-et az AMD megtartja, akkor S754 = single, S939 = dual, S940 = dual channel Opteron lesz a felallas. De mint ahogy single channelt elviekben az S940-en is lehet most is hasznalni..... Van is egy idiota haverom, aki 1 db 1 GB-os DDR333-at hasznal az Opteronjahoz, es hiaba magyarazom neki, hogy ez igy suxos... :(

Fiery

#360 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 14:33

idézet:
Ezt írta Fiery:

Attol fugg... Ha az S754-et az AMD megtartja, akkor S754 = single, S939 = dual, S940 = dual channel Opteron lesz a felallas. De mint ahogy single channelt elviekben az S940-en is lehet most is hasznalni..... Van is egy idiota haverom, aki 1 db 1 GB-os DDR333-at hasznal az Opteronjahoz, es hiaba magyarazom neki, hogy ez igy suxos... :(

Fiery
[/quote]

szerintem az s754 ki fog pusztulni, mert szuksegtelen :D ill. ha az amd a "duron" portfoliot fenn akarja tartani, akkor marad ;)

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »