HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer -- harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer -- harmadik rész Értékeld a témát: -----

#2621 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 13. 23:05

Na, Special ugrani fog a max. TDP témára! :) :p

A dolgot azért árnyalja, hogy ugyanakkor úgy néz ki, hogy lehet, hogy magasabb órajelen fog debütálni, mint várták. Bár az is lehet, hogy ebben a mondatban túl sok volt a "lehet". :D

A kérdés mellesleg nem az, hogy az Intel megtartja-e a szavát (noha nyilván ez is érdekes), hanem az, hogy az AMD DC Turionja mennyire lesz ütős és milyen lesz az egymás elleni eredményük. A Turion jelenleg nagyon jól fogy, vélhetőleg az AMD növelte is a részesedését a laptop piacon. A dual-core chipeken pedig nagyon sok fog múlni.

A cikk különben nem lett egy kicsit belterjes? Gondolok itt a szakértő megkérdezésére. :D
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2622 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 23:05

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 0:02

a TDP-t meg ezerszer lerágtuk, meg utána is lehet olvasni. aki nem érti, az ne fakkoljon, művelődjön.

Na mit mondtam! :D
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2623 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 23:14

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 0:02

a TDP-t meg ezerszer lerágtuk, meg utána is lehet olvasni. aki nem érti, az ne fakkoljon, művelődjön.

Amúgy meg igaz, hogy lerágtuk, de azért még adós vagy emlékeim szerint a bizonyítékkal, hogy miért is hiteltelenek és pontatlanok a különböző oldalak fogyasztásmérései annyira, hogy azokra nem lehet adni. Mert legutóbb itt hagytuk abba.

Mellesleg nem értem, hogy miért ilyen rendkívüli fontosságú a laptopoknál az üzemidő. Én sok éven keresztül dolgoztam laptoppal (és csak azzal), de ez soha nem volt gond, amíg az aksi ki nem fáradt. A repülőtéri várakozást bírta a gép (lazán nyomtam rajta a Might and Magic-et 1-2 óráig, ami bőven elég volt). Aki sokat utazik, az ugyis hozzájut tápellátáshoz, aki nem annak meg minek a 3-4 órás üzemidő? Nyilván a használók egy részének fontos, de a többség szerintem 1 órával bőven megelégszik.

#2624 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 23:25

Idézet: special - Dátum: 2005. Oct. 13., Thursday - 23:00

Mivan, ember? Az energiahatékonyság növekedni fog. Kapsz virtualizációt(!), a felhasználó szokások alapján optimalizált mikroarchitektúrát, SSE3 támogatást, fejlettebb energiagazdálkodást, magasabb potenciális teljesítményt, azaz mozgásteret, hogy kedved szerint mozogj az akuidő/teljesítmény térképen. Ezek mind az olyanokat szolgálják ki, akik mindenféle elbaszott cadeket futtatnak notebookon. a seggem a 3d komoly reprezentációja.

De ha nem tetszik, akkor egy évet kb. kibírsz guggolva is, az ULV Merom 0.5 watt fogyasztást ígér ultra low leakage processen.

vandeerpool: laptopnál parasztvakítás
SSE3:Turionba benne van
mozgástér: ezt most is tudod kontrollálni

ULV MEROM: 0,5 W fogyasztást IGÉR <- ezzel van a gond /na csak ígérje, tegye is meg!/
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2625 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 13. 23:25

hvuk, mert az ember egy rohadt lusta dög általában, ha kényszerítve nincs is akkuidőre. gondolj a mobilra. mennyi ideig vagy elektromos hálózattól távol? max. 1-2 óra legtöbbször, ott is, ugye. nade mit szólnál, ha most azt mondanák, hogy 2 óránkén töltened kell? nem akarok töltőt vinni. nem, nem és nem. 12 órás akuidőt akarok 1 kilóból. tablet legyen, transzflektív kijelzővel. ilyen állat vagyok. ha van ilyen már, valaki ébresszen fel, addig alszok.

ezenkívül az én kb. 4 órás akkuidőm is van, hogy kevés, mert nem tudom bedugni, sehol, mert van hogy egész nap megyek, vonatozok, ide-oda pl. életstílustól függ.

#2626 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 23:35

Idézet: Asker - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 0:25

vandeerpool: laptopnál parasztvakítás
SSE3:Turionba benne van
mozgástér: ezt most is tudod kontrollálni

ULV MEROM: 0,5 W fogyasztást IGÉR <- ezzel van a gond /na csak ígérje, tegye is meg!/

VT: nagyon nem adok igazat. ártól függ. ha megfizethető lesz, nekem kell. kezdjük azzal, hogy akkor lesz munka, és lesz bohócwindowsom a gépen.
SSE3: ki nem szarja le a turiont most. energiahatékonyság. logikát zabál rendesen az implementációja, de adott outputot pucér x87 műveletekkel nem oldasz meg annyi energia büdzséből.
mozgástér: meg persze, de növekszik. ha nem kell kraft, letiltod az egyik magot, örök kómára kárhoztatod, és futtatod egy gigahertzen a chipet. vagy veszel logikailag single core-os változatot. abból is ULV-t. viszont ha kraft kell, vehetsz 2,33 gigahertzeset is, két maggal, az kb. odabasz mindennek kivéve a leggyorsabb DC A64 FX-eket. és akár azt is visszafoghatod, ha úgy tetszik. több lesz a lehetőséged vásárláskor _és_ használat közben.

#2627 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 23:39

ja, hvuk, tdp. ha ez neked ilyen sarkalatos kérdés, akkor megígérem, egyszer összeszedem magam, és leírom, mi van. a lényege a dolgoknak, hogy egyenáramú, de nagy frekvencián üzemelő mikrochipek fogyasztását nem lehet pontosan, sőt sokszor sehogy bemérni "nép"kereskedelmi forgalomban kapható eszközökkel. a gép teljes fogyasztását igen. azt most százegyszerre nem írom le, hogy az intel tdp értékét túllépni csak ideiglenesen, néhány pillanatra lehet, ha ezt adják meg, az nem fair teljesen, mert nem az az átlagos csúcsfogyasztás, ha pedig mégis, azok az ún. power virus kódok. na és akkor bejön, hogy mennyi a mérőeszköz overheadje, mégha pontosan is mér. és hol mér, a vrd előtt, után stb. mert ha a cpu táp előtt mérnek pl, akkor annak a hatékonyságát is figyelembe kellene venni. stb-stb.

Szerkesztette: special 2005. 10. 13. 23:40 -kor

#2628 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 23:50

Idézet: special - Dátum: 2005. Oct. 13., Thursday - 23:35

viszont ha kraft kell, vehetsz 2,33 gigahertzeset is, két maggal, az kb. odabasz mindennek kivéve a leggyorsabb DC A64 FX-eket.

Nalátod, itt van a kutya elásva.
Nekem kraft kell de nem 2 percre,  nem 50+ W TDPvel. ;)

Mivel ezt  turiontól nem kapom meg, jónástól sem, így merom lesz belőle. ha el nem baxák

és akkor Sossaman? alacsony fogysztás? ott nem a kevesebb villanyszámla, hő meg halkserver volt a lényeg? He? vagy csak hype volt? a teljesítménye meg ***? lsd Cinebencs

Szerkesztette: Asker 2005. 10. 13. 23:51 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2629 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 00:11

a merom sem úgy fog fél wattot enni, hogy közben világverő teljesítménye lesz. szolíd órajelen, kis terhelésen, mondjuk 1 maggal. 

50 watt pedig még blade-be sem sok processoronként, ha annyi lesz. magonként 25. és különben meg akinek kevesebb fogyasztás kell, az vegyen lassabbat. vagy mást. kétmagos opteronból is csak HE van, asszem az 55 wattos elektornikai max, 2 GHz jelenleg, azaz 40-45 wattot az is elemészthet, ha megkérik rá.

bocs, de a cinebench nem tudom, mennyire releváns a sossaman alkalmazási területére. hacsak nem cinebecnh nem computing node-ként használja valaki.

de azért mielőtt szétvitatkoznákn magunkat be sem jelentett termékek fogyasztásáról, várjuk meg inkább, míg kiderül.

#2630 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 00:42

persze hvuk, asker. járjon egy CR2-es gombelemről 24/7/52 távlatban és még az itaniumot is nyomja le, ugye? :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2631 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 00:53

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 1:42

persze hvuk, asker. járjon egy CR2-es gombelemről 24/7/52 távlatban és még az itaniumot is nyomja le, ugye? :Đ

ez is megtörténik majd, csak türelem kell hozzá.:)

na, de azért látod SFIJ, hogy irreális várakozásokból aztán hogyan lehet jókat fakkolni később.:) sőt előre.

#2632 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 09:27

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 0:39

ja, hvuk, tdp. ha ez neked ilyen sarkalatos kérdés, akkor megígérem, egyszer összeszedem magam, és leírom, mi van. a lényege a dolgoknak, hogy egyenáramú, de nagy frekvencián üzemelő mikrochipek fogyasztását nem lehet pontosan, sőt sokszor sehogy bemérni "nép"kereskedelmi forgalomban kapható eszközökkel. a gép teljes fogyasztását igen. azt most százegyszerre nem írom le, hogy az intel tdp értékét túllépni csak ideiglenesen, néhány pillanatra lehet, ha ezt adják meg, az nem fair teljesen, mert nem az az átlagos csúcsfogyasztás, ha pedig mégis, azok az ún. power virus kódok. na és akkor bejön, hogy mennyi a mérőeszköz overheadje, mégha pontosan is mér. és hol mér, a vrd előtt, után stb. mert ha a cpu táp előtt mérnek pl, akkor annak a hatékonyságát is figyelembe kellene venni. stb-stb.

Azt azért elmagyarázhatnád, hogy miért nem lehet, mert én ilyet nem tanultam anno és nem is hallottam, pedig 2 évig tanultam elektronikát. Ettől még lehet ilyen, mert miért ne lehetne, de én nagyon furcsállanám a dolgot! Hacsak nem arra gondolsz, hogy a bemenő jelvezetékek miatt is van plusszfogyasztása, de gondolom azt tudod, hogy azokon minimális az áramerősség, így a fogyasztás is, szerintem +-1% szinten befolyásolja a fogyasztást.

Amúgy nem sarkalatos kérdés, csak ne mondj olyanokat, hogy a TDP-ből nem lehet következtetni két chip fogyasztáskülönbségére (vagy arányára). Sőt, a teljes fogyasztásra is lehet, bár ehhez már bizonyára tapasztalat kell.

Mellesleg szerintem a teljes rendszer fogyasztása a mérvadó, nem pedig a külön chipeké. Ha a memórián=alaplapon/procin kívűl minden más azonos a két gépben (márpedig így szokott lenni), akkor messze ez a legkorrektebb összehasonlítás. Különösen noteszgépek esetén. Mert ugye pl. a Turionban benne van a memóriavezérlő, míg a Dothanban nincs benne. És nyilván a chipseten is sok múlik, így azt is számításba kell venni, csak a környezettel együtt van értelme tesztelni egy processzort.

#2633 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 09:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 1:42

Már biocsi, de én nem kívántam ilyet. Nem is tudom, hogy ezt honnan vetted, mert a hozzászólásomból semmikképpen nem. Szerintem sincs semmi gond a Yonah fogyasztásával, nyilván Dc prociknál csodákat nem kell elvárni. Különösen nem az Inteltől, azokat majd az AMD hozza. :D :p

#2634 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 11:50

Hoppá, az ember mindig jól szórakozik az ekkora baromságok hallatán! Az Index cikke (kiemelés tőlem).

Idézet

Persze Gepner nem az Intelnél dolgozna, ha nem kezdené el rögtön fikázni az AMD processzorát: szerinte számolási teljesítményben egy Pentium 3-as is lenyomja az Opteront (vagy egy Pentium M, ami Gepner bevallása szerint is csak egy feljavított P3-as), az AMD szerverprocesszorának felépítése egyszerű, egyetlen előnye az integrált memóriavezérlő. A szakember elmondja, hogy korábban már az Intel is próbálkozott integrált memóriavezérlővel, akkor azonban a HP és a Dell még hallani sem akart ilyesmiről. Érdekes, hogy most már nem ilyen finnyásak a cégek, a HP készít Opteronnal szerelt szervereket. Thank you guys! – üzenik némi iróniával Budapestről az Intel illetékesei. Gepner szerint rövidesen a Pentiumokat is integrált memóriavezérlővel gyártják majd, hogy erre miért kell még várni, rejtély, a szakember előtt is.

:banghead:  :omg:

Persze az utolsó mondat sem semmi! :eek:

#2635 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:42

Idézet: special - Dátum: 2005. Oct. 14., Friday - 0:53

na, de azért látod SFIJ, hogy irreális várakozásokból aztán hogyan lehet jókat fakkolni később.:) sőt előre.

ááá

AZ Intel által gerjesztett várakozásból...

#2636 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:44

hvuk, az igazi kérdés az, hogy kinek a baromsága? segítek: szerintem ilyet így Gepner nem mondhatott. Ytse se hallott ilyeneket.

#2637 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:50

Idézet: Asker - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 13:42

ááá

AZ Intel által gerjesztett várakozásból...

tehát te ki tudod emlékezetből szűrni visszamenőleg, hogy mit, hogyan és ki mondott, és ezeket el tudod választani a saját interpretációdtól. hát perszepersze. :)

#2638 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:59

Fab36 átadás

https://www.hwsw.hu/...29967&count14=1

#2639 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 13:02

Idézet: special - Dátum: 2005. Oct. 14., Friday - 12:50

tehát te ki tudod emlékezetből szűrni visszamenőleg, hogy mit, hogyan és ki mondott, és ezeket el tudod választani a saját interpretációdtól. hát perszepersze. :)

LOL :D

Hány olyan "hír" jelent meg a neten ami 31Wattos TDP-ről ír?

Szerkesztette: Asker 2005. 10. 14. 13:02 -kor

#2640 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 13:19

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 13:44

hvuk, az igazi kérdés az, hogy kinek a baromsága? segítek: szerintem ilyet így Gepner nem mondhatott. Ytse se hallott ilyeneket.

Igen, ez is lehet. De elvileg egy profi újságíró diktafont használ, így nem kell utólag tippelgetnie, hogy mi hangzott el. Mondjuk az Index elég láma, így tőlük valóban elképzelhető egy ilyen szintű tévedés.

Lehet különben, hogy P4-et mondtak, de az sem igaz, a P-M-ről már nem is beszélve.

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.