HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Itanium 2: egy új korszak kezdete - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Itanium 2: egy új korszak kezdete Értékeld a témát: -----

#2301 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 11. 17:51

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 16:40

nem lepodnek meg, ha kiderulne, hogy a via chispet vagy az nForce platform kifejlesztese sokkal-de-sokkal tobbe kerult mint 300 millio dollar.

Ok, legyen 500 millió dollár. Kb. 25 dollárért adhatják átlagosan darabját. A gyártási, tokozási és egyéb költségek elég jelentősek összességében, legyen mondjuk összesen 15 dollár (mert rendes vagyok). Ez azt jelenti, hogy 50 milliót kell gyártani ahhoz, hogy nullszaldós legyen. Ez kb. 2.5-3 évet jelent (felfutással együtt). És most nagyon-nagyon optimistán számoltam, ennél vélhetőleg lényegesen kedvezőtlenebb a haszonrés. Nem hiszem, hogy bevállalják így. A megtérülési idő szerintem maximum 1 év lehet.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2302 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 17:57

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. May. 8., Monday - 14:22

Itanic is SGI's Iceberg.  :Đ
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2303 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 18:28

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 18:51

Ok, legyen 500 millió dollár. Kb. 25 dollárért adhatják átlagosan darabját. A gyártási, tokozási és egyéb költségek elég jelentősek összességében, legyen mondjuk összesen 15 dollár (mert rendes vagyok). Ez azt jelenti, hogy 50 milliót kell gyártani ahhoz, hogy nullszaldós legyen. Ez kb. 2.5-3 évet jelent (felfutással együtt). És most nagyon-nagyon optimistán számoltam, ennél vélhetőleg lényegesen kedvezőtlenebb a haszonrés. Nem hiszem, hogy bevállalják így. A megtérülési idő szerintem maximum 1 év lehet.

Mikor jelent meg az Nvidia 4 chipset ?
2004 vegen ?
Itt azt irjak, hogy 2005 Juniusaig csak az SLI chipsetbol mar tobb mint 1,5 milliot ertekesitettek.

http://www.theinquir.../?article=25003

Mondjuk nem ez a lenyeges, hanem mekkora nyereseget konyvelhettek el az eladasukbol.
Megprobalok adatokat keresni a neten a tiszta beveteli teteleikbol, ebben a szegmensben.

Szerkesztette: Jakuza 2006. 05. 11. 18:31 -kor

My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#2304 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 18:35

http://biz.yahoo.com...2/nvda10-q.html

MCP Business revenue was $71.8 million for the first quarter of fiscal 2006 and $34.9 million for the first quarter of fiscal 2005, which represented an increase of 105.7%. The increase in MCP Business revenue is primarily due to increased sales of NVIDIA nForce4 products, which we began selling during the fourth quarter of fiscal 2005 and, to a lesser degree, to increased sales of NVIDIA nForce3 products.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#2305 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 22:47

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 12:26

"Ha en intel lettem volna, akkor szepen kivettem vona az itanicbol a cache-t, belenyomtam volna egy RAMBUS XDR IMC-t, I/O-nak Rambus FlexIO-t, parzottam volna az ATi-val es beneveztem volna a konzol/set top box piacra. Igy meglett volna a volume..."
par evvel kesobb meg jo lesz a nyomtatokba processzornak, ugyi? ;)

most betóltak egy kanyon irodai cuccot. fénymásol, faxol nyomtat. namost ha kicsit utána számolsz CYMK colour processzel, postscriptből 2400 dpis finomsággal 40 lap/percet produkál. nagyon nem lepődnék meg ha egy D805-ös P4 nem tudná ezt utána csinálni és az opteron is izzadna a job súlya alatt, de cefetül...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2306 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 22:52

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 17:51

termékcsalád. nForce, nForce2, nForce3, Nforce4. igen kb 2.5-3 év felfutással együtt. de a pc ipar inkrementumokban működik, ne feledd - így szépen szétkenték a költségeket. az Nf2-ben tanluták meg pl a HT-t, mert az NF2-ben az SB-NB kapcsolat már HT linken van...

#2307 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 22:58

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 18:28

Mikor jelent meg az Nvidia 4 chipset ?
2004 vegen ?
Itt azt irjak, hogy 2005 Juniusaig csak az SLI chipsetbol mar tobb mint 1,5 milliot ertekesitettek.

http://www.theinquir.../?article=25003

Mondjuk nem ez a lenyeges, hanem mekkora nyereseget konyvelhettek el az eladasukbol.
Megprobalok adatokat keresni a neten a tiszta beveteli teteleikbol, ebben a szegmensben.

pontosan. az NForce alaplapok átlagosan 40%-kal voltak drágábbak mint a nagyátlag, és ennek ellenére kellettek mindenkinek, mint egy falat kenyér. mit ne mondjak az nForde DD enkódere miatt váltottam AMD-re addíg hardcore inteles voltam és meg voltam győződve hogy igazam van :Đ. mamár senki sem  kezd jajveszékelni egy 30-35 ezer forintos alaplapon, míg régebben már egy 20 ezer forintos is a fájdalomküszöb határa volt. ma vígan vesznek az emberek 100 ezer forintnál drágább VGA-kat, míg 2000 magasságában a 40 ezer forint egy akkora barrier volt, hogy mindenki lepattant róla. arról nemis beszélve, hogy most sokkal erősebb, értékesebb a forint...

#2308 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 22:59

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 18:35

http://biz.yahoo.com...2/nvda10-q.html

MCP Business revenue was $71.8 million for the first quarter of fiscal 2006 and $34.9 million for the first quarter of fiscal 2005, which represented an increase of 105.7%. The increase in MCP Business revenue is primarily due to increased sales of NVIDIA nForce4 products, which we began selling during the fourth quarter of fiscal 2005 and, to a lesser degree, to increased sales of NVIDIA nForce3 products.

vagyis 1 év alatt 250-300 miller usd revenue....

#2309 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 08:34

"most betóltak egy kanyon irodai cuccot."

ennyire nehezen olvashato ki, hogy az i860/i960-ra utaltam?? ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2310 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:15

Egyébként az itthoni SGI-osok szerint ők kicsit fellélegeztek a csődvédelem kapcsán. Az európai részleg ugyanis alapvetően nyereséges (ami kicsit csúszik, mert odakint fejlesztenek), másrészt - a hírek szerint - csak a csődvédelmi kérelemmel lehet egyszerűen megszabadulni az inkompetens vezetőségtől.

Szerk.: persze lehet, hogy ez is csak PR....

Szerkesztette: Emvy 2006. 05. 12. 11:16 -kor

while (!sleep) sheep++;

#2311 Felhasználó inaktív   Michell 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:34

"én _tudom_, miért nem itaniummal indult végül a hp, viszont nem mondhatom meg"

Szép ez. Én annyi kiegészítő infot tudok csak hozzátenni, hogy a HP mostanság már az általam látott KKV szektorban is megpróbál Opteronokkal nyomulni.
Persze ahhoz én messze vagyok - a felsőbb szintektől - hogy tudjam az okát.
Talán túl sokat készletezett be Opteronokból és most kiszórná mielőtt felfut a kereslet a vadonatúj Xeonok iránt :) .

Szerkesztette: Michell 2006. 05. 12. 11:35 -kor

#2312 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:36

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 8:34

"most betóltak egy kanyon irodai cuccot."

ennyire nehezen olvashato ki, hogy az i860/i960-ra utaltam?? ;)

tudom en, hogyt arra utaltal. csak valahogy nagyon lenezesre kerulnek ellefele a nagynyomtatok processzorai. csak ezert irtam, hogy lassek, igen komoly teljesitmeny kell oda mamar.

#2313 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:38

Idézet: Emvy - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 11:15

Egyébként az itthoni SGI-osok szerint ők kicsit fellélegeztek a csődvédelem kapcsán. Az európai részleg ugyanis alapvetően nyereséges (ami kicsit csúszik, mert odakint fejlesztenek), másrészt - a hírek szerint - csak a csődvédelmi kérelemmel lehet egyszerűen megszabadulni az inkompetens vezetőségtől.

Szerk.: persze lehet, hogy ez is csak PR....

a magyar parmalat is nyereseges volt, amikor az anyaceg tonkrement tarjanfolden....

#2314 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:38

Idézet: Michell - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 11:34

Talán túl sokat készletezett be Opteronokból és most kiszórná mielőtt felfut a kereslet a vadonatúj Xeonok iránt :) .

vagy, ami plauzibilisebb - erre van piaci kereslet :Đ

#2315 Felhasználó inaktív   Michell 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:47

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 10:20

" Ha en intel lettem volna, akkor szepen kivettem vona az itanicbol a cache-t, belenyomtam volna egy RAMBUS XDR IMC-t, I/O-nak Rambus FlexIO-t, parzottam volna az ATi-val es beneveztem volna a konzol/set top box piacra. Igy meglett volna a volume..."

K. SFIJ !

Amikor sokadszorra hozod elő az idézett ötleted, akkor mindig rámjön a moroghatnék. Mert még emlékszem mit kaptam, amikor theoretice ilyesmi átalakítást javasoltam az AMD már meglévő IMC + HT architektúrája helyett/mellett - talán pont tőled.
Merthogy  "a Rambusz így meg úgy, a késleltetés így meg úgy ... "

Igaz én PC/WS piacon szerettem volna ilyesmit látni.

#2316 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:56

Idézet: Michell - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 11:47

K. SFIJ !

Amikor sokadszorra hozod elő az idézett ötleted, akkor mindig rámjön a moroghatnék. Mert még emlékszem mit kaptam, amikor theoretice ilyesmi átalakítást javasoltam az AMD már meglévő IMC + HT architektúrája helyett/mellett - talán pont tőled.
Merthogy  "a Rambusz így meg úgy, a késleltetés így meg úgy ... "

Igaz én PC/WS piacon szerettem volna ilyesmit látni.

Mitchell. Az Opteronnnak van beagyazott piaci szegmense, az Itaniumnak nemigazan van eletkepes szegmense es ami van az is zsugorodik. a vendorok szepen hatralnak ki mogule, mennek csodbe. Az intel nagyon jol meglatta, hogy kell egy home entertainment system, lett is a V//V. Namost az otlet az, hogy az orphaned itanium pontosan megfelelo lett volna ebbe a keszulekbe processzornak. A Rambus XDR kituno multimedia alkalmazasokhoz, de az opteron fele konzervativ szerver alkalmazasokhoz szuboptimalis. az XDR nagy savszelesseget tud biztositani, az itaniumnak meg eredendoen az kell. Ha streamed appokat irsz itaniumra akkor a latency kevesbe lesz problematikus, ha viszont nem, akkor meg igen, es erre valo az FB-DIMM. Csak ez megint egy olyan dolog, hogy tovabb dragitja a mar isgyis heroinaru rendszert. Az opteron-t a midrange szerverekbe szantak. az itanic all-roundernek lett szanva, csak kenyszerusegbol szorult be a HPC arenaba, aminek eredendo oka a rossz startegia, a koncepciotlansag es az ebbol meghozott hibas tervezesi/interfeszelesi dontesek.

#2317 Felhasználó inaktív   Michell 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:59

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 10:38

vagy, ami plauzibilisebb - erre van piaci kereslet :Đ

Magyarországon ?!  :rolleyes:

Akkor már inkább az történt, hogy az Usákiai/központi marketing anyagokat, projekteket mostanra hozták be, fordították le.

#2318 Felhasználó inaktív   Michell 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 12:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 10:56

Mitchell. Az Opteronnnak van beagyazott piaci szegmense, az Itaniumnak nemigazan van eletkepes szegmense es ami van az is zsugorodik. a vendorok szepen hatralnak ki mogule, mennek csodbe. Az intel nagyon jol meglatta, hogy kell egy home entertainment system, lett is a V//V. Namost az otlet az, hogy az orphaned itanium pontosan megfelelo lett volna ebbe a keszulekbe processzornak. A Rambus XDR kituno multimedia alkalmazasokhoz, de az opteron fele konzervativ szerver alkalmazasokhoz szuboptimalis. az XDR nagy savszelesseget tud biztositani, az itaniumnak meg eredendoen az kell. Ha streamed appokat irsz itaniumra akkor a latency kevesbe lesz problematikus, ha viszont nem, akkor meg igen, es erre valo az FB-DIMM. Csak ez megint egy olyan dolog, hogy tovabb dragitja a mar isgyis heroinaru rendszert. Az opteron-t a midrange szerverekbe szantak. az itanic all-roundernek lett szanva, csak kenyszerusegbol szorult be a HPC arenaba, aminek eredendo oka a rossz startegia, a koncepciotlansag es az ebbol meghozott hibas tervezesi/interfeszelesi dontesek.

SFIJ !

Egyáltalán nem azt vitattam, hogy mi az Itanium piaci szegmense, vagy hogy az ötletedet rossznak találnám, sőt ...

Viszont "Az intel nagyon jol meglatta, hogy kell egy home entertainment system" - ezt az AMD is láthatta és erre a szegmensre akkor a Hammer indulásánál kellett volna rástartolnia:
ad. 1. akkor jóval nagyobb pénzügyi szüksége lett volna egy gyorsabb felfutásra
ad. 2. akkora időelőnnyel - ha arra is elindul - ma az xbox-okat AMD processzorokkal árulnák
...

Tovább szerintem a technikai alapjai már akkor meglettek volna, minimális módosítással. Itt elsősorban a HT-re gondolok.
Pl.: az IMC csak egy kisebb, de gyors memóriát kezelne, a HT linkekre pedig lehetne spec célprocesszorokat aggatni.  Kicsit a PS3-ra hajazva.
Vagy vegyük az egyre inkább sorosan kezelt perifériákat (ma lenne Opteron/A64 2-3 koherens és 8 további HT linkkel pl. ha már mi lett volna hát játszunk).

#2319 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 12:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 11:38

a magyar parmalat is nyereseges volt, amikor az anyaceg tonkrement tarjanfolden....

:offtopic: nem szokasom helyesirast javitgatni, de ez inkabb legyen taLjanfold. a tarja, az mas! ;) (minthogy az Italia, es nem az itaRia szobol szarmazik..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2320 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:20

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 12:57

:offtopic: nem szokasom helyesirast javitgatni, de ez inkabb legyen taLjanfold. a tarja, az mas! ;) (minthogy az Italia, es nem az itaRia szobol szarmazik..)

huuu, igazad van  :respect2:

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118