HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Itanium 2: egy új korszak kezdete - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Itanium 2: egy új korszak kezdete Értékeld a témát: -----

#2541 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 31. 21:31

Idézet: special - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 20:26

nem várnám el mástól, hogy fizesse helyettem. fizesse ki mindenki maga a sajátját, ne ingyen akarjon másoknál több fizetéshez jutni. kitalálni sem nagyon kell, vannak sok szép modellek világszerte, úgy hívják, tandíjhitel. majdnem diákhitel, csak nem (csak) (luxus)fogyasztásra (alkohol, cigi, belépő, tévé, számítógép, playstation) menne, hanem az oktatás minőségére is.

:offtopic:

rohadtul offtopik, de persze mindig azok ilyen szigorúak akik már túlvannak ezen a tanulás dolgon, persze még ingyé'. nota bene én még bokross alatt végignyögtem azt a nyüves tandíjat - nemvol öröm, de kismiska ahhoz képest hogy fél miller, ha úgy tetszik két és fél pc ára lesz most egy szemeszter.

másfelől pont jókor jött ez a handbrake, mikoris a magyar lakosság elkezdett a segghülye állapotból a civilizáltság felé kacsintgatni, de nembaj.

nem vagyok tandíj ellenes, de amilyen számok repkednek - éshát ugye nyelvtudás úgyis kell a bejutáshoz elmodható hogy a bécsi egyetem, vagy a sorbone, karlsruhe, valamelyik fraunhoffer institut, sőt netán a MIT is megfontolható, ugyanis olcsóbbak. Ez utóbbiaknak még neve is van, amíg magyar MSc-ddel BSc--del vag PhD-del max a seggedet törölheted ki a nemzetközi porondon.

lényeg a lényeg: az ilyesforma irígység - ami sajnos echte zsigeri magyar pontosan úgy, ahogy megfogalmaztad, nos pontosan ez veti vissza az országot. ráadásul ilyen alapon az összes társadalmi jövedelem transzfert a gyestől a nyugdíjig górcső alá lehetne venni. tom szegény nyugdíjasok megdolgoztak érte... persze. kicist osztasz és szorzol, kiderül, kb 5 évnyi nyugdíj jár neki, a hatodik évet már a te véredet szívva kezdi meg....

Szerkesztette: SFIJ 2006. 07. 31. 21:37 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2542 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 31. 22:01

:offtopic: semmiféle irigység, sőt ezt úgy hívják, hogy társadalmi igazságosság és szolidaritás. ez az az elv, amire hivatkozva rombadőlt a magyar költségvetés: a szociális kiadások.

namost beszedni az adókat, majd alanyi jogon visszaosztani értelmetlen, gazdaságtalan, a gyakorlatban pedig kontraproduktív. adóból finanszírozni mindenki felsőoktatását az adózás értelmét veszi el az egyetemre járók többségének családja számára (felesleges bürokratikus overhead, dupla transzfer), és igazságtalan a felsőoktatásra nem járók számára, hiszen az ő adójukokból arra fordítanak pénzt, hogy más jobb munkalehetőséghez jusson, előnyhöz a munkaerőpiacon (verseny). nem utakra, nem jobb egészségügyre, nem több rendőrre, nem jobb bíróságra, vagy jobb szolgáltatást nyújtó önkormányzatra -- hogy az kisebb adókat ne említsük.

és van az metszet, akiknek szükségszerűen kisebbségben kell lenniük, különbne valami definíciós vagy működésbeli hiba van a rendszerben, szóval van a metszet, akik valóban szociálisan rászorulnak, hogy képességeik kibontakoztatásához (tanulmányi eredmények, képességek) támogassa őket az állam vagy bárki más felsőoktatási tanulmányaikban.

a "mindenki" felsőoktatása fokozza a társadalmi különbségeket. a társadalom alsóbb rétegeiből értelemszerűen sokkal kevesebben jutnak be, mint a felsőbb rétegekből, ergo az állami támogatásban a tehetősebbek részesednek. pont ahogyan a lakáshitelprogram, vagy a sex esetében. ezek egyenként egy ötperces társadalompolitikai meghallgatást nem bírnának ki, evidens jellemzőik miatt.

egszen egyszerű. a többi demagógia vagy önzés.

#2543 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 22:08

Kicsit offtopicokolok én is. Elvégre Itanium fronton mostanában semmi érdekes nem történik. :D

A tandíj ügye hasonló az autópályához, illetve az autópálya díjhoz. Abban is két végletes álláspont van: fizessen aki használja annyit, hogy abból fent lehessen tartani, illetve legyen ingyenes és a közösből fedezzük. Szerintem mindkét esetben a két véglet közti kompromisszum a helyes megoldás (lásd még: arany középút). Mindkét esetben van ugyanis a közösségnek is haszna a dologból és az egyénnek is. A közösség haszna az, hogy "kiművelt emberfők" lesznek az országban és ebből profitál az ország is, nő a versenyképesség, az egyén nyeresége meg a magasabb jövedelem, plusz a kellemesebb munka. Tehát szerintem is legyen tandíj, de legyen olyan mértékű, illetve legyen olyan konstrukcó hozzá, hogy a szegényebb anyagi helyzetűek is megengedhessék maguknak. Egy normális tandíjhitel tényleg a minimum lenne.

A fél milkás félévben nem nagyon hiszek. Nonszensz lenne, ha az állami egyetemen többet kellene fizetni, mint a magánegyetemen. Kutya nem menne oda. Hasonló okok miatt kételkedett persze minden ember a 300 ezer forintos mandulaműtétben is, ha a magánklinikán 50 ezerért megcsinálják, akkor ki menne az állami intézetbe?

A felsőoktatásban meg nem igazán ott van a gond, hogy fizetős vagy nem fizetős, hanem ott, hogy szar a képzés. A tanított dolgok nagy részét később nem tudja felhasználni a munkájában, márpedig ez lenne a  minimális elvárás. Kellene egy olyan tanulmányi lehetőség, ahol 2-3 év alatt megtanulható lenne egy gyakorlati jellegű képzés keretében a legtöbb szakma, és lehetne egy elméletibb jellegű képzés azoknak, akik mélyebben akarnak foglalkozni a dologgal (ez persze 4-5 éves lenne). A fizetős jellegnek ott van jelentősége, hogy ha valaki fizet érte, akkor elvárásokat támaszthat, sőt egyenesen megkövetelheti az igényes képzést. Jelenleg erre nincs igény és nincs késztetés sem (a diákok részéről sem), mivel inkább nyaralásnak fogják fel. Én is annak fogtam fel, így aztán veréb mondja bagolnyka, hogy nagyfejű.

Jó, most sok közhelyet soroltam fel, de mit csináljak, ha ezek a közhelyek igazak? :D
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2544 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 22:20

Idézet: special - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 23:01

namost beszedni az adókat, majd alanyi jogon visszaosztani értelmetlen, gazdaságtalan, a gyakorlatban pedig kontraproduktív. adóból finanszírozni mindenki felsőoktatását az adózás értelmét veszi el az egyetemre járók többségének családja számára (felesleges bürokratikus overhead, dupla transzfer), és igazságtalan a felsőoktatásra nem járók számára, hiszen az ő adójukokból arra fordítanak pénzt, hogy más jobb munkalehetőséghez jusson, előnyhöz a munkaerőpiacon (verseny). nem utakra, nem jobb egészségügyre, nem több rendőrre, nem jobb bíróságra, vagy jobb szolgáltatást nyújtó önkormányzatra -- hogy az kisebb adókat ne említsük.

Ezzel én egyet is értek, de van azonban egy megfontolandó dolog. Ugyanaz ami az autópályák esetén is fennál: a közösségnek is nem kicsi haszna van belőle. Épp emiatt igazságtalan és hülyeség lenne, ha az egyetemi oktatás önköltségi alapú lenne, hiszen ekkor az egyetemen 5-6 évig tanuló joggal mondhatná, hogy de hát az én - később megszerzett - pénzemből és képességemből mások profitálnak. Hülyeség meg azért lenne, mert ha lényegesen kevesebb értelmiségi lenne az országban, akkor az erősen visszavetné az ország fejlődését.

Vannak országok, ahol hatalmas mértékben támogatják a felsőoktatást és ezek az országok nagyon jól fejlődnek (tudtommal Dél-Korea például ilyen). Mivel a mai világban nagyon nagy mennyiségű felsőfokú végzettségűre van szükség. Ha a tandíj elriasztja az embereket a tanulástól, akkor az nagyon súlyosan visszaüthet. Az a baj, hogy a magyarok általában pesszimisták, ergo nem biztos, hogy belevágnak egy olyan hitelbe, ami kemény eladósodáshoz vezet. Más, optimistább országokban egy ilyet lazán felvállalnak az emberek, nálunk viszont jóval kevesebben.

Ettől függetlenül szerintem is szükség van tandíjra, hogy érezzék a tanulók, hogy kapnak valamit és hogy ez a valami nem ingyen van, viszont a tandíj nem lehet olyan mértékű, hogy az komolyan visszariasszon embereket. És ami a legfontosabb: a tandíjjal együtt kell járnia a felsőoktatás reformjának és igényes és színvonalas oktatást kell nyújtani. Mert ha van tandíj, akkor ez már megkövetelhető és elvárható.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2545 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 22:47

Idézet: special - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 22:01

a "mindenki" felsőoktatása fokozza a társadalmi különbségeket. a társadalom alsóbb rétegeiből értelemszerűen sokkal kevesebben jutnak be, mint a felsőbb rétegekből, ergo az állami támogatásban a tehetősebbek részesednek. pont ahogyan a lakáshitelprogram, vagy a sex esetében. ezek egyenként egy ötperces társadalompolitikai meghallgatást nem bírnának ki, evidens jellemzőik miatt.

ez nemes egyszerűséggel szólva - ökörség. a jelen rendszerben is működik/működött a cenzus, ami tudás alapú volt amíg az érettségi "reformmal" tavaly szét nem lett verve. szó sem volt mindenik, hanem az odavalók és azok felsőoktatásáról akiben megvolt erre az igény.

ha ténylehg azt hiszed hogy egy fuzetős, félmiller per szemeszteres rendszerbe az alsóbb társadalmi rétegből többen kerülnek be, hát az enyén szólva mosolykeltő. nem kedves special, az átlagos jövedelműek közül egy sem fog ezentúl továbbtanulni. az új rendszer nem más mint az újarisztokrácia kisérlete a rendi társadalom restaurációjára. félmilliós szemeszterek esetén csak a gazdag réteg ilyen, amolyan az okostól a középszer alatti szintig terjedő csemetéi kapnak csak egyedül esélyt a továbbtanulásra - és a középosztályt kirekesztik a felsőoktatás lehetőségéből. ha ez az oktatáspolitikai cél, akkor csak gratulálni lehet, mert a középosztály állítja elő a GDP tetemes részét. Ha elzárod a középosztályt atudás ,egszerzésének lehetőségétől akkor egy szép, latin-amerikanizálódó terásadalomra jutssz. persze ez jó rövídtávú duma, a legszegényebbek felé, hogy igenis fizessenek csak a gazdagok az egyetemi diplomáik után. Csak a társadalmi igazságosság oltárán említendő meg, hogy a diplomások döntően a legmagasabb SZJA sávba esnek, szinte dupla akkora kulccsal adóznak mint az "átlagjövedelem" miközben bőszen csápolnak a minimálbéresek, hogy jeee, igen fizessenek csak a gazdagok a diplomájukért... na tudod ez az igazi szociális demagógia.

és aztis jól tudom, hogy a maszlag mögött miért is vagy te isten igazából tandíjpárti... :)

Szerkesztette: SFIJ 2006. 07. 31. 22:50 -kor

#2546 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 22:58

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 22:08

A felsőoktatásban meg nem igazán ott van a gond, hogy fizetős vagy nem fizetős, hanem ott, hogy szar a képzés.

nalátod ez meg a másik fele. Itt állami egyetemkről beszélünk, "hatósági áras" képzéssel így "A" egyetem roszabb médiatanszakára ugyannannyi a tandíj mint "B" egyetem jobbjára.

lényegében a rendszer nem változik, hanem az állam miközben államinak nevezi az egyetemeit kihúzza belőlük a lovettát és ezek után a hallgatókkal tartaja el az egészet.

Oké. de akkor csinálja rendesen, privatizálja el az egyetemeket és a magántőke mejd kialakítja az optimális tantervet és a tanári kart. na ez azért nem szeretné az állam, mert az oktatók fele repülne...

#2547 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 23:14

Kicsit pironkodva (pironkodva, mert nem hallottam róla), de megkérdeném, hogy hol hallott a kedves kollega fél millás szemeszterről?  :think:
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2548 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 23:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 23:47

és aztis jól tudom, hogy a maszlag mögött miért is vagy te isten igazából tandíjpárti... :)

erre még kiváncsi lennék.

a többire nem kívánok érdemben reagálni, maradjunk annyiban, hogy kölcsönösen demagógnak nézzük egymást. mondjuk neked még egy kis összeesküvés-elméletet is sikerült belevinned.:)

#2549 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 23:56

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 23:14

Kicsit pironkodva (pironkodva, mert nem hallottam róla), de megkérdeném, hogy hol hallott a kedves kollega fél millás szemeszterről?  :think:

bizonyos tervezetekeben  kurrens és felkapott stúdiumok esetére.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 07. 31. 23:59 -kor

#2550 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 23:57

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 0:14

Szerintem pont onnan, mint ahonnan a 300 ezer forintos mandula műtétről. :D

#2551 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 00:01

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 23:57

khmmm... nem hiszem hogy mandula-műtét kapcsán nyilatkozam volna.

#2552 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 00:15

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 0:57

Igen, én is erre tippelek  :Đ

Egy haveromra emlékeztet, aki mindig azzal jött haza(albérlet), hogy halotta, hogy valakinek a valakijének a valakije mondott valamikor valamit és dobálólozott a százezrekkel, meg milliókkal, millárdokkal, hogy ez lesz meg az lesz, meg de szar lesz nekünk. Hát mondanom sem kell, jobboldali a srác :) (ami nem lenne baj, a baj h egyre jobban ez a jellemző arra az oldalra)

Szerkesztette: Valdy 2006. 08. 01. 00:16 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2553 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 00:19

ami nem véletlen, van személyiségbeli összefüggés a meggyőződéses magyar jobboldali szavazó és az ilyen viselkedés között.

#2554 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 00:48

Idézet: special - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 23:19

erre még kiváncsi lennék.

a többire nem kívánok érdemben reagálni, maradjunk annyiban, hogy kölcsönösen demagógnak nézzük egymást. mondjuk neked még egy kis összeesküvés-elméletet is sikerült belevinned.:)

mielőtt válasxzolnék hadd kérdezzem máer meg, hogy te a diplomád eléréséhez mennyi tandíjat fizettél úgy átlagosan szemeszterenként?

#2555 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 00:50

Idézet: special - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 0:19

ami nem véletlen, van személyiségbeli összefüggés a meggyőződéses magyar jobboldali szavazó és az ilyen viselkedés között.

ez meg az előítéletes magatartás tipikus esete...

#2556 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 01:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 1:48

mielőtt válasxzolnék hadd kérdezzem máer meg, hogy te a diplomád eléréséhez mennyi tandíjat fizettél úgy átlagosan szemeszterenként?

0.

#2557 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 01:38

Idézet: special - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 1:24

0.

nalátod. én Bokross alatt szemeszerenként 20k-t fizettem 3 éven át. ez ma reálértéken kb 100k-nak felel meg. egész érdekes szociológiája van ám annak, hogy mi történt 95-ben, a tandíj bevezetésekor :D
de azt esetleg gondold végig, hogy mi lesz 20 év múlva, a te esetedben mikor uez a kérdés felemrül és mondjuk valami oknál fogva anyagilag nem a felső középosztályban találod magadat.. :Đ

és akkor a válaszom, amivel adósod vagyok.
megfigyeltem, hogy nagyon sokan nézik rossz szemmel azt, hogy egyre több a diplomás sőt a másod, harmad diplomás is. esp azért, mert úgy gondolják érzik/hogy ezzel a diploma piacilag leértékelődik. akikben ez a félelem jelen van - nos az ismerettségi körömben ők helyeslik leginkább a tandíj bevezetését.

én a magam részéről örülök a sok diplomásnak és a minél több nyelveket beszélő magyarnak. ez a befektetés hosszútávon megtérül. sokkalta inkább mint a kirakatnak készül és panamákkal terhes autópálya, körúti villamos és metróprojektek. egyszerűen jobban érzem kiművelt emberek között magam. jellemzöen a suhogomelegítős és bunkófonos korszak már elmúlt és szvsz ebben nagy szerepe van annak, hogy sokan fértek hozzá a felsőoktatáshoz. ha ez változik, akkor sajnos ez az amúgy kedvező folyamat nagyon gyorsan visszafordulhat.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 08. 01. 01:44 -kor

#2558 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 04:45

:eek:
Kicsit meglepodtem ahogy atfutotam az oldalt mintha rossz helyre keveredtem volna.

Szvsz nem feltetlen kell annyi diplomas lehet emelni a kozepiskolai szintet is a kotelezo nyelvvizsga sem hatrany, de nem vagyok kepben a jelenlegi kovetelmenyekkel, a tandij bevezeteset pedig ellenem.

Vannak itt durvabb egyetemek ahol 20 000 dollar per felev a beugro es erre a szulok mar a gyerek szuletesekor elkezdenek felretenni.
Eddig azert elmondhattuk, hogy euban a magasabb adokert ingyenes az oktatas, egesszegugyi ellatas jar volt meg ingyenes autopalya mert beepitettek az uzemeanyagba e de lassan mar csak azt lehet mondani tobbet fizetunk mert csak.  :(
Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

#2559 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 06:55

Félretéve a pártokat.. tudjátok mi a hihetetlen.
Az, hogy ilyenről a szeretett bal vagy jobb oldal megtudja győzni a kedves választóit. Durva.
Megnézném komolyan ezt a kérdést akkor is, ha a kedvenc pártjainknak nincs véleménye a kérdéssel kapcsolatban.
Persze a rablóállam papol, hogy így meg úgy, jogos lesz.. de ha kicsit kinyílik az ember szeme, akkor láthatja, hogy azért lesz így a jó, hogy kicsit jobban "egyensúlyba" hozzák a gazdaságot (megsarcolják a lakosságot) K*rvára nincs köze ahhoz, hogy szociális szempontból mi a jó és mi a rossz.
Feriék elhatározták, hogy kell a zsé.. megtakarítanak azálltal, hogy rablóállamunk helyett ők fizetnek, ennyi a story.

Én jövő félévben valami 30k-t fizetek majd uccsó szemeszteremre, pár maradék kreditre. Haverjaimmal most is azt mondjuk, hogy ezért a f*sért szégyen fizetni. SZE - Villamosmérnöki szak
Szóval a mai napig állítom, egy győri Kossuth Lajos - Villanyszerelő szakmunkásra bármikor bármilyen villamos feladatot jobban rábíznék, mint egy átlag gimnáziumból (tehát előképzés nélkül) jött átlagtanulóra.
Namost 300k-ról én sem tok.
De ha megnézzük a jelenlegi költségtérítéses szakokat, akkor ott nálunk olyan 150-160k-t kell fizetni szemeszterenként, ami azért eléggé kemény szerintem.
Ha ez korábban is így lett volna, valszeg én továbbtanulásom is kétes lenne.. sőőt.

SFIJ-el egyetértek.
A lényeg pedig az, hogy a Budapestiek szép és jónak látják a jövőt a közel dupla átlagbérükkel és alacsonyabb áraikkal. Én sem panaszkodnék. Itt Gy-M-S megyében is ellehet vegetálgatni, nem mondom. Van 60%-os átlagbérünk, 10-20%-al magasabb áraink (perzse lehet majd példálózni olyannal ami olcsóbb, tudom), szóval miden szuper. Máshol meg mégjobb.
Az egészről a "kormány" kimagaslóan jó gazdaságpolitikája a felelős, nem más.
Kár az igazságosság oltárára felcipelni a dolgot, hiszen csak az a gond, hogy feriék nem jól bánnak a pénztárcával. Ennyi.

Szerkesztette: GI 2006. 08. 01. 06:56 -kor

-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#2560 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 07:03

diákhitel köszi.
talán fel is venném ha utána kapnék normális munkát, úgy mint pl az USAban.
de itt ebben a dübörgő gazdaságban?
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.