HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Itanium 2: egy új korszak kezdete - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Itanium 2: egy új korszak kezdete Értékeld a témát: -----

#2201 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 03. 11:36

Idézet: Samott - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 11:29

Intel, HP: "A Montecito-alapú HP Integrity az a gép, amelyre valójában vártunk"

Az elozohoz is:  en csak az (x) jelet hianyolom a cikkek aljarol... ugy nem lenne felreertheto a stilus.

Samott

Gondoltam, hogy lesz ilyen reakció. Várom a javaslatot, hogyan lehet a te szemszögedből obejktívebben beszámolni egy vállalati eseményről. Még mielőtt Ytse megy az IDF-re, hogy tudjuk, kell-e majd minden második mondatban leírni, hogy Opteron, Athlon, vagy AMD.

#2202 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 03. 12:03

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 11:36

Gondoltam, hogy lesz ilyen reakció. Várom a javaslatot, hogyan lehet a te szemszögedből obejktívebben beszámolni egy vállalati eseményről. Még mielőtt Ytse megy az IDF-re, hogy tudjuk, kell-e majd minden második mondatban leírni, hogy Opteron, Athlon, vagy AMD.

Nagyon elfogultan vagy csak kepes szemlelni az esemenyeket... szerintem nem neked kellene irnod ezekrol a dolgokrol (ahogy a PS3 hireket is sokkal hitelesebben kepes megfogalmazni mind Krinyo mind Ytse). Elfogult vagy bizonyos temakorokben, es sajnos ez atjon a cikkeid megfogalmazasan is. Keress magadnak olyan temakat, amibe kevesbe lovaltad bele magadat, ezeket a temakat meg hagyd olyanokra a szerkesztosegen belul, akik meg kepesek objektivan tudositani irni roluk...

Ne vedd szemelyed elleni tamadasnak a fentieket...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2203 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 12:11

Idézet: Samott - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 12:03

Nagyon elfogultan vagy csak kepes szemlelni az esemenyeket... szerintem nem neked kellene irnod ezekrol a dolgokrol (ahogy a PS3 hireket is sokkal hitelesebben kepes megfogalmazni mind Krinyo mind Ytse). Elfogult vagy bizonyos temakorokben, es sajnos ez atjon a cikkeid megfogalmazasan is. Keress magadnak olyan temakat, amibe kevesbe lovaltad bele magadat, ezeket a temakat meg hagyd olyanokra a szerkesztosegen belul, akik meg kepesek objektivan tudositani irni roluk...

Ne vedd szemelyed elleni tamadasnak a fentieket...

Samott

Nem veszem, az viszont zavar, hogy a kritikát nem kíséri konstruktív javaslat. Azzal, hogy elfogult vagyok, ne én írjam, nem tudok szakmailag mit kezdeni. Megnéztem a webcastot, leírtam, mint mondtak, kiegészítettem némi saját anyaggal, amelyek szintén tényszerűek akartak lenni, és kész. Az a baj, hogy így nem látom, min kellene javítani, mert hogy az nem megoldás, hogy más írja, az is biztos.

#2204 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 12:23

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 12:11

Nem veszem, az viszont zavar, hogy a kritikát nem kíséri konstruktív javaslat. Azzal, hogy elfogult vagyok, ne én írjam, nem tudok szakmailag mit kezdeni. Megnéztem a webcastot, leírtam, mint mondtak, kiegészítettem némi saját anyaggal, amelyek szintén tényszerűek akartak lenni, és kész. Az a baj, hogy így nem látom, min kellene javítani, mert hogy az nem megoldás, hogy más írja, az is biztos.

Sajnalom, mas megoldast nem tudok javasolni. Vagytok eppen elegen, hogy jusson mindenkinek olyan tema, amirol kepes elfogolatlanul tudositani. Nem allok neki a cikket elemezni, mert nem ez a szakmam... de az ujsagironak - szerintem - nem az a feladata hogy szolgaian beszamoljon minden PR esemenyrol... hanem az, hogy az ott elhangzottakbol megprobalja kideriteni a valosagot es ne doljon be a cegek PR dumajanak... te ahelyett, hogy kritikusan szemleltel volna egy nyilvanvaloan reklamcelu esemenyt meg szolgaian az ott szereplok konkurenciajat kritizaltad.

Ez sokkal inkabb a (x) kategoria ala tartozik mint a fuggetlen beszamolo kategoriajaba... (ugyanakkor a Sun PR kozlemenyet a masik cikkben izekre szeded... pedig a se nem jobb, se nem rosszabb, mint a HP-Intel PR - csak eppen a kedvenc architekturaddal szemben fogalmazott meg kritikakat). Az egyiket kritikatlanul kiszolgalod, a masikat meg kritizalod... pedig ugyanazt teszik: PR mindketto.

Elnezest, hogy ide kerult, tudom hogy offtopic...

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 03. 03. 12:24 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2205 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 12:53

Kösz, hogy elmondtad, nem akarlak ezzel fárasztani. Megbeszéltem Ytsével (főszerk), ő nem sem gondolja, hogy elfogult lett volna (ő rakta ki). A sunos dologgal kapcsolatban: szerintem mindkettőt keretbe helyeztem, mindkettőt értelmeztem ezáltal, nem csak simán közöltem, mint mondtak. Viszont a sunos pr sokkal magasabb kontextusban íródott, azaz rengeteg mögöttes gondolat, utalás volt benne, ezért kellett jobban elemezni, míg a HP/INTC pr, most legalábbis, eléggé egyenesnek tűnt. És elsősorban magukról beszéltek, és leírtam, miért. Szándékosan raktam bele ellensúlyt is, ezért van szó a múltbéli nehézségekről.

A sajtó célja valóban nem az, hogy a pr-t kiszolgálja. Viszont kötelessége az olvasókat tájékoztatni, és úgy gondoltuk, hogy erről az eseményről érdemes beszámolni, mivel a téma, a szerverpiac, hozzátartozik a lap profiljához.

Ez pedig már végképp nem tartozik ide, de nem, nem vagyunk elegen. Ytsével még nagy az átfedés a követett témákban, de pl. Krinyóval egyáltalán nem tudnánk egymás témáit lefedni, kivéve talán a konzolokat. A többi író pedig az ilyen témákra nem fogható be, akkor és arról írnak, amikor és amire ráérnek, és képben vannak.

Szerkesztette: special 2006. 03. 03. 12:56 -kor

#2206 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 14:07

Nekem semmi bajom ezzel a cikkel. Mit lehet egy ilyen bemutatóról közölni? Semmit vagy esetleg egy rövid kis hírt (ez is egy megoldás, de nem tehetitek mindig ezt) vagy pedig egy objektív beszámolót. Ez végül is szerintem az volt.

A másik cikkel kapcsolatban kisebb kiigazításaim azért lennének. Pl. a keretes részben, ahol a SUN pénzügyi eredményeit részletezed nyugodtan leírhattad volna, hogy 4 millió felletti letöltést produkált az opensource Solaris (megemlítve persze, hogy ez azért nem mond olyan sokat), sőt esetleg megemlíthetted volna az opensource mivoltát. Vagy megemlíthetted volna a szerverk értéke mellett annak darabszámát vagy azt, hogy lényegesen elterjedtebb a Solaris, mint a HP-UX. Ezek részletkérdések., de a cikk hangulatát befolyásolják. Ennek ellenére nekem azzal a cikkel sem volt igazi lényegi kifogásolnivalóm.

Ez most itt nem a benyalás helye volt. :D :kma:

Szerkesztette: hvuk 2006. 03. 03. 14:08 -kor

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2207 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 15:43

hvuk, priviben add meg a számlaszámodat újra, mert véletlenül kitöröltem a levelet, a címedről meg visszapattanok.

#2208 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 15:44

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 15:43

hvuk, priviben add meg a számlaszámodat újra, mert véletlenül kitöröltem a levelet, a címedről meg visszapattanok.

Na ha ezt tudom, akkor en is dicsertelek volna... ;)

Samott

#2209 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 15:50

Idézet: Samott - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 15:44

Na ha ezt tudom, akkor en is dicsertelek volna... ;)

Samott

már késő. már úton van feléd egy fekete autó.

#2210 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 18:58

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 15:43

:pokeas2:  :nevet:
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2211 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 20:40

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 15:07

az opensource Solaris

bocs, nem csak ingyenes?

special: emlekszel, mar volt egy vitank, hogy ki hogy ertekeli a HP es a Sun egy tukorvelemenyet. amig a forumon kotjuk az ebet a karohoz, addig nincs gond. ha cikk szuletik belole, akkor mar objektivnek kell lennije. ezt neked sokszor el sikerult mar erned, foleg az Inteles beszamolokban.

kertel konkretumokat, nos omlesztek nehanyat. (ne alljunk le rajta vitazni, kifejezetten ugy kuldom, hogy miben lehetett volna tobb objektivitast, es ez az en velemenyem persze, nem elvaras.)

* apropo: uj Itanium (hol a megjegyzes, hogy szegeny fel eve kesik, es nem lesz olyanm eros, mint akkorra vartuk?)
* piac: hol a megjegyzes, hogy ez a piac csokken? (mivel a mainframe-et is belevetted, ez tuti.)
* rivalis RISC-ektol veszi el a piacot: eddig csak azt lattuk, hogy a PA-RISC-el folyik a csere
* az utolso bekezdes (mara szinte az osszes rendszerszallito Itaniumra tert at, nem csak hogy eros baromsag (upszi, a Dell-t kifelejtetted! es hol az ertekeles, hogy ezek mekkora reszesedessel birnak??), de meg tortenelmi tenyferdites is! (ugye pont hatralnak belole..)
* vegen platformok harca: hol az x86? ;)

na befejeztem. csak hogy lasd, lehetett volna tobb kritikat is belerakni valoban!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2212 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 12:52

Idézet: Samott - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 12:03

Elfogult vagy bizonyos temakorokben, es sajnos ez atjon a cikkeid megfogalmazasan is. Keress magadnak olyan temakat, amibe kevesbe lovaltad bele magadat, ezeket a temakat meg hagyd olyanokra a szerkesztosegen belul, akik meg kepesek objektivan tudositani irni roluk...

szpesöl kartács tud a témában objektív és korrekt cikkeket is írni - ennek nem egyszer tanubizonyságát is tette már - csak az a jó kérdés, hogy aktualice akar-e.. .Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2213 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 23:11

Érdekes ez a pdf dokumentum. Egy szlovákiai HP/Intel Itanium konferenciára készült. Kb. egy éves lehet, de ennek ellenére érdekes dolgok vannak benne. Bár a doksiban novemberi dátum szerepel, de szerintem az csak az utolsó update ideje és csak a 36. oldal utáni részre vonatkozik. Van az eleje és a vége között némi ellentmondás ugyanis (pl. Montecito órajelek).

Először is kiderül belőle, hogy a Tukwilla-t eredetileg 4GHz körüli frekvenciára tervezték (41. oldal). Ez az amit aztán dobtak és ez az ami 7-szeres teljesítményt ígért volna az Itanium2-höz képest. Charlie szerint azért dobták mert nem váltotta be a reményeket (gyenge lett volna), van egy olyan érzésem, hogy messze nem tudták volna ezt az órajelet, sőt még a 3 GHz-et sem a TDP-n belül.

A 27-es slide nagyon tanulságos, na ez az a rész, amiből semmi nem válik valóra. 2007-re +50-100% teljesítmény a Xeonhoz képest ugyanakkora költségekkel bizots nem fog teljesülni. Külön-külön sem, nemhogy együtt. Az ezt megelőző oldalakon (pl. 24.) is érdekes dolgok vannak, pl. meglepődve láttam, hogy TPC-C alatt csak 1.7-szeres növekedést várnak 4-socketes rendszernél a Madison 9M-hez képest. Tudni kell, hogy szinte biztosan a 2 GHz-es Montecitot vették alapul, mivel itt végig arról beszélnek. A 2 socketes FP rate növekedést meg csak 1.6-szorosra teszik, én közel duplázást vártam volna (+25% órajel, dupla annyi mag). Ez nagyon érdekes. Bár tény, hogy az Opteron esetében is kb. 55-60%-os gyorsulás volt mérhető 2 socket esetén azonos órajelen. De a Montecitoban vannak egyéb fejlesztések is (pl. TLP). Ez a 60%-os növekedés (már ha lesz annyi, lásd 2->1.6GHz) 90 körüli értékre lesz elegendő, ami elég kevésnek tűnik. A Power5 1.9 GHz-es verziója 130-at tud, míg az 2.6 GHz-es Opteron 80-at és a Woodcrest is kb. hasonlóra lesz képes.  Érdekes, hogy az fp fronton (értsd: SPECfp) ennyire nem lesz erős az Itanium.

#2214 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 00:01

nem tagadva azt, hogy az alacsonyabb órajel hátrány, a montecito által hozott teljesítménybeli újdonságok mind azt a területet veszik célba, ahol az órajel határhaszna rendkívül alacsony: adatbázis-alapú üzleti loadok. ennek oka, hogy az itanium 2 compilerfejlesztései a legkisebb gyorsulást ezen a területen produkálták, ugyanis az adatáramlás itt gyakorlatilag előrejelezhetetlen sok esetben, így a processzor idejének nagy részét a memóriára való várással tölti, a slide-ok alapján tpc-c alatt több mint 80 százalékát!

a két mag és a soemt azonos órajelen hatalmas ugrást jelent majd valós adatbázis-alapú loadoknál, nagyobbat bármilyen órajelemelésnél. érdekes módon otellini a csütörtöki webcast alatt pontosan 2x-s gyorsulást mondott 4-foglalatos TPC-C esetén, szemben a slide-okkal, amelyeknek az adatai egyébként több évesek sok helyen (1.7x). kérdéses persze, hogy pl. otellini belvette-e pl. az új integrity chipsetek hatását, szemben a slide-okkal, vagy sem, illetve egyéb faktorok.

Szerkesztette: special 2006. 03. 06. 00:04 -kor

#2215 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 09:59

special, jol ertem, kisse atfogalmazva amit mondasz (es tudva, hogy Onmagad sohasem fogalmaznal igy), az valami olyasmit jelent, hogy a nehez, hanyatott sorsu Itaniumba az utolso kegyelemdofest, rugast a hatarozottan pocsek FSB adja, es igy semmi, de semmi eselye sem marad a tobbiekkel szemben?
a forum ma:

#2216 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 10:21

őszintén szólva, nem tudom, ez a postom melyik részéből következne. viszont azt már látom, nagy lepődések lesznek itt még idén a témában. vagy én lepődök meg nagyon, vagy te (ti?) :).

#2217 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 10:27

ebbol: "a processzor idejének nagy részét a memóriára való várással tölti". mikozben tudjuk, hogy milyen az FSB busz es miert.

a meglepodes allitasod nagyon jo! :)
a forum ma:

#2218 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 12:13

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 10:27

ebbol: "a processzor idejének nagy részét a memóriára való várással tölti". mikozben tudjuk, hogy milyen az FSB busz es miert.

a meglepodes allitasod nagyon jo! :)

szerintem nem varhatto hogy a montectio buszahoz 2007-ig hozzanyuljanak. eloeszor a foxton okozta fiasco-t kell kikuszobolni.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2219 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 12:21

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 12:13

szerintem nem varhatto hogy a montectio buszahoz 2007-ig hozzanyuljanak. eloeszor a foxton okozta fiasco-t kell kikuszobolni.

az buszórajel később emelkedhet elvileg az életciklusa alatt, ahogyan a Madison esetében is láttuk, sőt asszem a Montvale eredeti sepcifikázicója 800-as buszra szól, tehát a chipsetek ezt tudják elvileg. a CSI 2008-ban jön, a tyúkvillával.

#2220 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 12:41

dupla magnak az mint halottnak a csok! ha eddig is ez volt az egyik legnagyobb gond, ez semmit sem segit rajta. (az eddigiek ugye 533-667 voltak, es kevesek. most a duplaja fole kene vinni. ehhez 800??)
a forum ma:

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »