HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   fns 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 10. 23:28

hali,

akkor sorolom en is: GUS PnP, Matrox G400DH (ez a linux serverben szalad) es talan a fiok melyen egy Number Nine S3 referencia kartya is akad :)

ha mar itt tartunk: ismerek olyan "barbar" szerzeteket, akik 80 centis "szeggel" szurtak fel a szobajuk falara egy eredeti, magashatu, sotetbillentyuk, angliaban gyartott C64-et! Gyalazat!

eFi

#122 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 14. 09:11

Nálam egy GUS ACE punnyad a fiók mélyén, és a minap kotorásztomban találtam a mélyrétegekben egy akkora vesa localos Spea Mirage V7est, mint egy ház. Ja a top vesaban egy Cirrus Logic vga kártya, 1 portos ide kontrollerrel, floppy+gameport+soros+párhuzamos. kicsit intgerált a cucc....

#123 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 16:55

Beszállok én is, van nekem a szekrényben egy Amiga 500, Hurricane Stormbringer H530-as procikártyával (68030-25MHz, 68882-25MHz) 50 megára húzva(!) hűtés nélkül(!!), rajta 8MB SIPP RAM, valamilyen flickerfixer kártya is van benne (nevére nem emléxem), persze Kickstart 3.0, van hozzá egy A590-es SCSI vezérlő 500 megás duplamagas 5 1/4-es Seagate vinyóval. Valaha ezzel a cuccal én voltam a királ :D Már rég tervezem, hogy felélesztem a masinát és nyomok rajta egy Silkworm-t, sajna a hdd vezérlőn valszeg ismét behaltak a buszmeghajtó ICk (ilyen 74F245) oszt sosincs időm forrasztgatni...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#124 Felhasználó inaktív   fns 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 17:31

idézet:
Ezt írta EV6:
Beszállok én is, van nekem a szekrényben egy Amiga 500, Hurricane Stormbringer H530-as procikártyával (68030-25MHz, 68882-25MHz) 50 megára húzva(!) hűtés nélkül(!!), rajta 8MB SIPP RAM, valamilyen flickerfixer kártya is van benne (nevére nem emléxem), persze Kickstart 3.0, van hozzá egy A590-es SCSI vezérlő 500 megás duplamagas 5 1/4-es Seagate vinyóval. [/quote]
basszus, micsoda stuff! regi szep amigas vilag - na meg Silkworm!)

Errol jutott eszembe: nekem meg anno aegy 4000-s amigahoz volt egy SyQuest drive-om, ami 80 megas cserelheto diszkeket evett (mekkora szo volt ez akkor!).
Egy darab diszk a mai napig megvan, rajta az osszes amigas munkam - valszleg ma csak mosolyognek rajtuk, de nosztalgiakeppen nagyon szivesen latnam oket viszont egy CD-n.
Nem ismersz esetleg olyat, akinek lenne SyQuest drive-ja? A diszk tartalmaert CD-n cserebe szivesen hagynam barkinel a lemezt.

eFi

[ 2003. február 06.: fns szerkesztette a hozzászólást ]

#125 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 18:48

Hát nem tudom, én speciel az autós egéralátétemért rajongok... :o :)

#126 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 16. 08:32

SCSI cucc compo? Nálam hever egy Exabyte 2rekeszes DAT, van vagy 5 kiló, csak bánatomra valami conan kiforrasztotta belőle a tápcsatit és ennek az alaplapja 3 rétegű, és a középrétegben mennek az 5v tápsinek. nagy paraszt lehetett az illető.

#127 Felhasználó inaktív   dekoninck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 22. 10:34

unsubscribe

#128 Felhasználó inaktív   dh1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 25. 23:12

Ahhhh imadom az amigas hw-ket!!! Gyonyoruek, mind a gepek mind a kiegeszitok, kartyak, monitorok!!!

A4000-esemmel nem tudok betelni! WOAHHHHH

Benne a fullsize meretu S3-as CyberVision64!!! 1024*768-ban 100 hz-en tukortiszta a kepe!!! S a megvalositas is gyonyoru!!!

Felette egy VLab 1.3-as digitalizalo kartya! Az is kafa!!!

A3640-es processzor kartya! Felemetesen mutat a 68040/25-os procin a 6x akkora huttoborda :) Pedig elmegy nekule is (biztos ami biztos Commodore szerint :).

Az egesz gepre ha csak ranezek latom, hogy megerte az arat!!!

Hohooo s a jo kis A500-asok!!! Micsoda feeling mikor beraksz egy lemezt s mar megy is a stuff/demo!

Van itt C16 64k-ra bovitve (eletem elso gepem)!!! Uberrulez!!!

C64II - zsir allapotban - mintha uj lenne!!! C64 demok rulz!!!

Amugy ha lenne penzem en minden Commodore vagy Amiga cuccot beszereznek!!!

Van egy PC-m is. De azert nem rajongok. Valahogy nem jarja at a dicso es tanulsagos mult szele. Olyan nem tul "emberi" szamomra... Nem ebreszt erzelmeket!

Akiket erdekelnek az amigas HW-k itt kutakodjanak mert igen igen sok cucc leirasat keppel egyutt megtalalhatja (ilyen profi site-ot en meg nem lattam - magyar fejlesztes).
[url="http://"http://amiga.resource.cx/"]http://amiga.resource.cx/[/url]
COMMODORE AMIGA 500
COMMODORE AMIGA 3000
COMMODORE AMIGA CD32
AMIGA RULEZ!!!

#129 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 06. 11:35

Méghogy PChez semmi érzelem? nekem máshoz se. ancient Adaptec 1542/CP scsi kártya, 2x SCSI pana cd (előlapon semmi, csak a gomb, egyébként szabvány pana előlap).
Az uj cd favorit viszont a 40x plextor, most vettem egyet hasnyáltan, össz baja hogy vmi konan kitörte a panelból az audiocsati aljzatát, de aprít mint az állat.ÉS végre összekókányoltam a 486ost, Soyo deszka, Tekram VESAs RAID kártya, rajta két 420 western vinyó linkben, nagyon ászul szalad rajta a win95....szinte egy kis család, lehet az ilyenhez nem érzelmet fűzni? előbb fűzök ezekhez bármit, mint az iskoláimhoz.

#130 Felhasználó inaktív   dekoninck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 06. 12:52

unsubscribe! :)

#131 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 06. 17:55

idézet:
Ezt írta dekoninck:
unsubscribe! :)[/quote]

azt nem így kell.. (én is csak sokára jöttem rá..)

egy korábbi hozzászólást szerkessz és onnan vedd ki a pipát
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#132 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 07. 00:39

Hát. Ismerős dolgokat írtok. Én egy 1986-os IBM billentyűzeten írom ezt. Nem egy LAN partyra való darab (valami 2,5 kiló), de szerintem még néhány évtized még benne van... Nem tud valaki 1987-eset, egészen pontosan egy Modell M-ért fáj a szívem. :cool:

#133 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 10. 11:24

AZ biztos hogy van még benne pár év. Ezek az öregek állítom tovább birják a hajszát, mint amit idén gyártottak. Kocsiban detto,enyim idén decemberben tölti a 40et.

#134 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 16. 09:38

idézet:
Ezt írta 2-More: Ezek az öregek állítom tovább birják a hajszát, mint amit idén gyártottak.[/quote] Egyetertek
udv fram
Ciciman is on borda

#135 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 10:17

Két dologgal kapcsolatban is hozzászólnék.

1. van egy levlista, a nedobd-l, ahol a régi gépek és hardverek "szerelmesei" levelezgetnek, számítógépmúzeumot szerveznek, stb. Általában a "minden ami nem PC" a hozzáállás, de kezdik belátni, hogy lehetnek azért értékes PC cuccok is. Sajnos a feliratkozási címet már elhánytam valahová, de ha a google -vel rákerestek, kidobja.

2. Visszatérve még az eredeti kérdésfeltevéshez. Mostanság jött ki ez a csodaprogram, a FutureMark2003 vagy mi a szösz. Ezzel kapcsolatban indult egy topic, és pár nap alatt ezernyi hozzászólás gyűlt össze. Jól szórakoztam, míg elolvasgattam, és azt vettem észre, hogy van pár ember, aki mintha lelkileg azonosulna egy-egy cég termékeivel vagy egy-egy termékével. Nem arról van szó, hogy gyűjtené, vagy hogy elismerné a technikai ötleteit vagy kivitelezését, hanem imádja: csak rá gondol, arról olvasgat a neten, mint az Egy Gyűrű, megőrjíti. A mostani Mark épp ezt a terméket favorizálja, ezért boldog, és aki meg meri kérdőjelezni a progi objektivitását, vagy felveti a konkurenci termékének pozitív oldalait, arra fröcsög, és anyáz, és abban a boldog tudatban él, hogy ő és a grafikus kártyája áll mindenek felett.

Szerintetek ez normális?

#136 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 12:21

idézet:

Ha te pl asztalos vagy akár ügyvéd lennél akkor szerintem ugyanúgy gondolnád mint a nagy átlag hogy a 'számittógépesek' - rosszabb esetben: számittógépbuzik - egy külön állatfaj. :rolleyes:

[/quote]

Tiltakozom!!! :D :p :) Többek elmondása szerint én egy monitorfejű asztalos vagyok ;)

[ 2003. február 18.: NeoPampalini szerkesztette a hozzászólást ]

#137 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 20. 11:18

sz*rok rá normális e vagy se. én is kb ezt csinálom, leugatok mindent ami szurja a szememet, és kész. ez baj lenne talán?
CSak hogy legyen témába vágó is, tegnap kukáztam egy Sound Blaster 2.0át, eredeti dobozban, nem sámli. hangerőszabályzó potinb a hátlapon, nagyon rusztikus.

#138 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 20. 18:01

idézet:
Ezt írta 2-More:
CSak hogy legyen témába vágó is, tegnap kukáztam egy Sound Blaster 2.0át, eredeti dobozban, nem sámli. hangerőszabályzó potinb a hátlapon, nagyon rusztikus.[/quote]
AdLib.
1987, made in Canada:)
Ezen is vanik hangeroszabalyozo;>
8(11?)kHz, mono, 8bit.
Na ez az igazi feeling, az elmult kb. masfel het alatt nagyjabol minden delutanomat/estemet/ejszakamat azzal toltottem, hogy stunts-ot (amugy ezt vmi arc megirta opengl-ben, csak meg lusta voltam utananezni, sourceforge-on vanik), streetrod-ot meg goblins-t nyomattam rajta, napkozben a suliban jool kialudtam magam, aztan meint egesz ejjel ezeket a regi stuffokat nyomattam:)
Ja, mellesleg en sem vagyok normalis sokak szerint:)

#139 Felhasználó inaktív   Tomcsiboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 10:35

Én pl. a Trabantokért rajongok. Azért, annyira fanatikus nem vagyok, de egy szép, ápolt, dizájnos küllemű csodáért oda vagyok. Mivel nekem is egy ilyen járműkomplexum van, így a rajongásom érthető. Nem is adnám el, dee sajnos az idő diktál (na meg a törvény). 2005 júliusáig meg kell válni tőle, ha esetleg eladnám, akkor 170 ezerért tartom, mint eszmei érték. Ez az ár reális (Trabant fanatikusoknak). De ha máshogy tekintjük a dolgot, akkor a piaci értéke talán az 50 ezer Ft-ot érné el. Viszont, ha új autót vennék a Suzukinál, akkor meg 200 ezerért számítanák be.
Szóval, nagy dilemma ez az egész!!! :(

Hardware-ileg meg azokat a cuccokat kedvelem, amik stabilan, megfelelően működnek, sosincs semmi programfutási hiba, stb... :)
AMD Athlon XP 2000+, Abit NF7, GeForcec 4 Ti4200 64MB TV-out, 2x256MB DDR2700, Seagate Barracuda IV 60GB, Pioneer 16x/40x, Teac 52x/24x/52x, Chieftec 360W, GlacialTech Silent Breeze 462, 15"LG.

#140 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 23:35

idézet:
Ezt írta 2-More:
AZ biztos hogy van még benne pár év. Ezek az öregek állítom tovább birják a hajszát, mint amit idén gyártottak. Kocsiban detto,enyim idén decemberben tölti a 40et.[/quote]

Én is elég régi billentyűzetet nyúzok, de már(régóta) nem vehetek újat, most már csak fos windows gombos meg multimedias szarokat árulnak, amik bénák, és 2 év alatt szarrá használódnak. Már akkor is úgy kellett keresni, hogy kapjak olyat amin nincsenek windows gombok.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.