HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 02. 06:36

Aszem sorosból csak két féle volt, az egyik a váltott eres volt (egy fent 1 lent) a másik meg a 4lent, 5 fent.de az igaz ez csak a 9 pólusonál volt, a 25ösből szintén 2 volt. Másik a ps2/soros és vicaversa átalakítók remek szabványa, olyan nincs két egérhez ugyanaz az átalakitó jó lenne.

#182 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 02. 06:37

Aszem sorosból csak két féle volt, az egyik a váltott eres volt (egy fent 1 lent) a másik meg a 4lent, 5 fent.de az igaz ez csak a 9 pólusonál volt, a 25ösből szintén 2 volt. Másik a ps2/soros és vicaversa átalakítók remek szabványa, olyan nincs két egérhez ugyanaz az átalakitó jó lenne.

#183 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 02. 18:37

idézet:
Ezt írta 2-More:
Aszem sorosból csak két féle volt, az egyik a váltott eres volt (egy fent 1 lent) a másik meg a 4lent, 5 fent.de az igaz ez csak a 9 pólusonál volt, a 25ösből szintén 2 volt. Másik a ps2/soros és vicaversa átalakítók remek szabványa, olyan nincs két egérhez ugyanaz az átalakitó jó lenne.[/quote]
Akkor nem ugyanarrol beszelunk asszem:)
En spec. arrol a csatlakozorol dumalok, ami a regebbi AT-s lapoknal a hatlapra kivezette az alalplaprol a soros port(oka)t.
Ebbol en 3 fele kiosztasrol hallottam: ketto ahhoz hasonlo, amit irtal +meg a tomatonak volt vmi egyeni bekotese (szivtam is miatta nagyokat anno...)

#184 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 03. 10:56

Az lehet, én csak az alap 2ről hallottam, de az biztos voltak házikábelezések, van egy 486os Soyo alaplapom, ahhoz is egyedi kanócok vann (még a ps/2 is) , meg a Totem is élen járt abban, hogy egy későbbiekben beváló szabvány 5 évvel a többiek előtt vezetett be.
Mindenesetre akkor valszeg 3van, a 9pinesből és 2 a 25 pinesből.

#185 Felhasználó inaktív   John Fowler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 07. 18:06

idézet:
Ezt írta shr:

milyen driverrel megy Neked win98 alatt?!
anyámnál akartam beizzítani, 1G-s tündérbőr és GUS... nem rossz neki :) no de a talált driver szarakodott, a divx zajongott, az mp3 eleje vagy igen, vagy nem, aztán vettem bele egy kis olcsó kártyát. így most 2 hangkártyával megy, ha régi szép dosos demót akarna rajta nézni (sajna nem akar), akkor menne a hang is... majd lesz egy ilyen gépem. lesz az aktuális erőmű, egy ilyen nem annyira gyenge gusos, meg lesz egy aprócska, az egészen régi, nem időzített demókhoz és játékokhoz :) meg esetleg egy c64. aztán majd meglátjuk. most csak 3 gép van a szombámban a kölcsön c64-gyel együtt, amihez nincs se monitor, se tv :,-(
a 386-os alaplapom pedig valahol Hajdú-Buharban hányódik, még biztos működőképes, strapabíró kis darab ám. van benne koproci is, amit haver adott ingyen. a PI-embe pedig ram, amit egy másik haver adott ingyen (ráadásul sosem látott, csak assembly coder, mint én, email, méretre optimálás, versengés...) - sok emlék fűz ezekhez. ránézek s visszatekinthetek az életem utóbbi éveire, meg a megelőzőkre, el lehet meditálni a dolgokon...
[/quote]

Meg tudlak erteni. Ezert van nekem is egy 486-om, meg egy K6/2+ is. A K6/2+ mondjuk perpillanat fileszerverkent tengeti napjait, de ha vegzek a sulival es kikoltozok a kolibol, akkor belenyomok egy GUSt meg egy ET-6000-est, es kesz a da ultimate demomachine. :D

A GUS-om egyebkent a gyari 2.2-es W95-os driverrel remekul megy 98SE alatt is, de van hozza egy nem hivatalos, de tokeletes wdm is. Mindketto letoltheto a [url="http://"http://www.maz-sound.com/"]http://www.maz-sound.com/[/url] rol.
A gyari elonye, hogy az olyan regi progik, amelyekben van direkt GUS tamogatas, akkor azok nativ GUS modban mennek. Na ezt jol megaszontam :) A lenyeg, hogy pl. a Mod4win hardveresen interpolalja a hangot 32 csatornan gyakorlatilag 0% prociterheles mellett.
A wdm-driver a hianyzo GUS-environment miatt ezt nem tudja, viszont problemamentesebb Directsound alatt, es nem kell allitgatni a synth/codecet (mert nincs :)), ha veletlenul 48kHz-es film, vagy jatek akad a kezedbe.
"Ne légy hiú és beképzelt, hogy okosabb, és különb légy, mint embertársaid."

#186 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 15. 12:01

Tudja valaki, mi is ez a kartya pontosan? Nekem csak tippjeim vannak.

[url="http://"http://www.extra.hu/fram/stuff/hwsw/miez.jpg"] Kép [/url]

Hatul egy soros(nak) es egy parhuzamos(nak tuno) csati van ...

udv fram

[ 2003. április 15.: fram szerkesztette a hozzászólást ]
Ciciman is on borda

#187 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 15. 12:11

idézet:
Ezt írta fram:
Tudja valaki, mi is ez a kartya pontosan? Nekem csak tippjeim vannak.

Hatul egy soros(nak) es egy parhuzamos(nak tuno) csati van ...

udv fram
[/quote]

Ránézésre egy ipari PC-alaplap, talán 286-os procival. Ha leszeded a kieg. kártyát, alatta lesz a proci, valószínűleg.

Mi az a típusjelzés a memória-foglalatok mellett? Nem látszik jól a képen.
Elköltöztem :-)

#188 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 15. 12:22

A 286-ot visszavonom, ez annál jobb, de használhatatlanabb.

Valami : [url="http://"http://downloads.xes.com/old-obsolete/8840D/oem150.pdf"]ilyesmi[/url].

Persze, nem pontosan ez a kártya a tied, de a funkció hasonló. Jó régi, speciális célú eszköz: nemigen fogsz hozzá infó találni, hacsak nincs feltüntetve valahol a kieg. kártya alatt a gyártó.

[ 2003. április 15.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]

#189 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 15. 12:51

idézet:
Ezt írta Rive: Mi az a típusjelzés a memória-foglalatok mellett? Nem látszik jól a képen.[/quote]

VCEP - 3000
Van egy masik is, azon nics rajta a + panel, viszont rajta van a szeles csatin a kabel, ami 60 eres es eleg rovid , ~ 15 cm. A 2 kartyat lehet vele osszekotni :confused:
Nem tudom.

Ha erdekel vkit szoljon, mert akkor kimentem a bezuzandok kozul a (tars)kartyat.

Ezen kivul mentettem meg egy 1992es Panasonic CR-522B, hangkatyara kotheto caddy-s CDt;
ill. Rive-nak (vagy -nek :confused: ) , ha erdekli egy talca nelkuli Yamaha 4x4x16os CDRWt alkatresznek vagy barminek.

Ha nem kell senkinek, irany a qka ...

udv fram
Ciciman is on borda

#190 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 15. 12:56

idézet:
Ezt írta fram:
...[/quote]

Közben én is kiderítettem a típust...

Összefoglalva: valami ipari jellegű plotternek - vagy scannernek? - a grafikus processzor-kártyája a cucc. Ha valakinek épp ilyen kell, kicset érhet, de én a magam részéről semmit se tudok kezdeni vele - sőt, szerintem itt mások se, de ez majd kiderül.

Esetleg valami nyomdász-fórum :)

CD-cuccok természetesen jöhetnek, meg más - modern - dög is, minden mennyiségben :)

#191 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 15. 12:59

Leszedtem a panelt, alatta ez all : DISCORP udv fram
Ciciman is on borda

#192 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 15. 13:10

idézet:
Ezt írta fram:
Leszedtem a panelt, alatta ez all : DISCORP udv fram[/quote]

Szétnéztem ez alapján is, de ez a termék már nem szerepel náluk - vagy legalábbis, nem találom...

#193 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 15. 13:22

idézet:
Ezt írta Rive: Esetleg valami nyomdász-fórum :)
CD-cuccok természetesen jöhetnek, meg más - modern - dög is, minden mennyiségben :)
[/quote]

Nem nyomdaszokra gondoltam, hanem eleg sok AMDs IC (is)lathato ... :)

CD: OK, akkor azok felreteve, jovo heten tudunk visszaterni ra, mert holnap reggel utazom el.

modern: mi szamit annak? :) Mert ezek nemigen :
486os DECek (asszem van egy 386os is), meg egy regi Bull gep, rengeteg Compaq 486L SX25 tol DX50ig, P75 EISA+PCIs. De ha valaki nem megszallott gyujto, akkor ezekkel nemigen tud mit kezdeni. Persze aminek meg piaci erteke van, az mar ki volt rabolva (ures haz effektus). Amiket irtam, ezekben lehet meg "elet". A tobbi megy a sullyesztobe.

udv fram
Ciciman is on borda

#194 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 15. 13:36

idézet:
Ezt írta fram:
Nem nyomdaszokra gondoltam, hanem eleg sok AMDs IC (is)lathato ... :)

CD: OK, akkor azok felreteve, jovo heten tudunk visszaterni ra, mert holnap reggel utazom el.

modern: mi szamit annak? :) Mert ezek nemigen :
486os DECek (asszem van egy 386os is), meg egy regi Bull gep, rengeteg Compaq 486L SX25 tol DX50ig, P75 EISA+PCIs. De ha valaki nem megszallott gyujto, akkor ezekkel nemigen tud mit kezdeni. Persze aminek meg piaci erteke van, az mar ki volt rabolva (ures haz effektus). Amiket irtam, ezekben lehet meg "elet". A tobbi megy a sullyesztobe.

udv fram
[/quote]

Az AMD IC-k főleg RAM-vezérlők, régi standard ramokhoz :)
Ezen kívül akad még néhány előre programozott OTP, de semmi igazán használható, sajnos. Csinálsz egy képet, hogy a levett kiegészítő-kártya alá is vethessek egy pillantást?

A 386 és 486 cuccokk milyen kiépítésben vannak? Vinyó (bármekkora), floppy (kicsi) van bennük?

Nézz csak be ide: [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=19&t=010464&p=11"]https://www.hwsw.hu/...9&t=010464&p=11[/url]

Szerintem találunk helyet a cuccaidnak, ha valamennyire üzemképesek :)

#195 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 15. 14:10

Nem az en cuccaim, de megsemmisites a cel, ezert - ha ott vagyok - es kell vmi, akkor azokat elhozhatom. Egyedul a Compaq-os kisflopik hasznalhatok talan, csak elolap nelkul elegg korlatozott a felhasznalasi lehetoseg. Sem a hazak, sem a tapegysegek nem hasznalhatok, mert specko mindegyik.

Ismerem a topikot, rendszeresen nezem, de bizonytalanra nem igerek semmit. Foleg igy, hogy holnap megyek el, lehet hogy jovo heten mar semmi sem lesz a cuccokbol. Rossz 14" monitorok is vannak, azok is szet lesznek szedve ... azt meg azert nem mondhatom, hogy hozzak mar el a fel cuccot, mert valszeg jo resze hibas (IDE1 hibas, tap rossz, stb. feliratok), es itthon is kivagnanak :D
Wincset egyikben sem lattam, 500MB alatti lehet csak, ami megmaradt (de lehet, hogy azok sem.
CD ez a 2 volt, kulon. Ezeket elhoztam, mar jo helyen vannak :)
Ciciman is on borda

#196 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 15. 14:23

idézet:
Ezt írta fram:
Nem az en cuccaim, de megsemmisites a cel, ezert - ha ott vagyok - es kell vmi, akkor azokat elhozhatom. Egyedul a Compaq-os kisflopik hasznalhatok talan, csak elolap nelkul elegg korlatozott a felhasznalasi lehetoseg. Sem a hazak, sem a tapegysegek nem hasznalhatok, mert specko mindegyik.

Ismerem a topikot, rendszeresen nezem, de bizonytalanra nem igerek semmit. Foleg igy, hogy holnap megyek el, lehet hogy jovo heten mar semmi sem lesz a cuccokbol. Rossz 14" monitorok is vannak, azok is szet lesznek szedve ... azt meg azert nem mondhatom, hogy hozzak mar el a fel cuccot, mert valszeg jo resze hibas (IDE1 hibas, tap rossz, stb. feliratok), es itthon is kivagnanak :D
Wincset egyikben sem lattam, 500MB alatti lehet csak, ami megmaradt (de lehet, hogy azok sem.
CD ez a 2 volt, kulon. Ezeket elhoztam, mar jo helyen vannak :)
[/quote]

Válogatni, gondolom nem lehet odamenni... Vagy hátha?

A spec ház önmagában nem baj, ha megvan hozzá a lap, meg a táp: ügyesek vagyunk, kicsi hibákkal megbírkózunk.

Vinyó, akármekkora is, jöhet: van helye.

Rossz 14' esekre semmit se tudok mondani: valószínű tudnék belőlük javítani, de nekem sincs helyem.

Tényleg az lenne a legjobb, ha lehetne böngészni egy kicsit.
Tuti összeszednék valami kupacot. Hm?

#197 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 15. 14:40

Most foladtad a labdat :) Abbol kiindulva, hogy "kedvenc helyed" a korter, a 17. ker Hungarocamion igencsak kiesik :)

A masik, hogy holnap ugyi lepek, szal nincs sok idom :)

Probalok kijutni en oda meg ma , es csinalok fenykepeket ...
bar nekem sincs 5 percre.

[url="http://"http://www.extra.hu/fram/stuff/hwsw/mieza.jpg"]>>> Itt <<<[/url] A + panel alatti kep.

udv fram
Ciciman is on borda

#198 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 15. 14:47

THX a képet :)

Ha vinyót látsz, kérlek rakd félre: a többit meg majd meglátjuk - végülis, azokat könnyebben pótoljuk.

Sajnos, mostanában abszolut nem vagyok mobil, ma is húzok haza nemsokára.

Ui.: A nagybani piachoz hogyan viszonyul ez a hely? Most hirtelen nagyon nem vagyok képben...

#199 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 15. 23:31

valaki pls meselje el nekem priviben, hogy mi a fene az az atari!!!
Per Aspera Ad Astra

#200 Felhasználó inaktív   John Fowler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 16. 00:33

ne izelj mar....
"Ne légy hiú és beképzelt, hogy okosabb, és különb légy, mint embertársaid."

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első