HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#2201 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 08. 22:13

Üzenet megtekintéseIdézet: unix - Dátum: 2011. 11. 08. 20:18

Mi a kérdés? Kép

42.

Ja, az a Válasz. :)
... a trip back in time is all I need ...

#2202 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2011. 11. 12. 17:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 11. 08. 20:06

In nomine Jahve, Xenu and Devla

<ontopik>
Ilyet sem kaptok bolha-
piacon:

</ontopik>

#2203 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 12. 19:39

Nagyon beteg, de kene:)

#2204 Felhasználó inaktív   unix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 21. 13:43

Üzenet megtekintéseIdézet: kettoc64elado - Dátum: 2011. 11. 12. 17:16

<ontopik>
megint hazudok kicsit
</ontopik>

csőtészta.irjál privit ha ráérsz tüdő.Kép
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2205 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 20:45

Üzenet megtekintéseIdézet: unix - Dátum: 2011. 11. 21. 14:43

csőtészta.irjál privit ha ráérsz tüdő.Kép

s írtam

#2206 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 11. 30. 10:25

Üzenet megtekintéseIdézet: kettoc64elado - Dátum: 2011. 11. 12. 17:16

<ontopik>
Ilyet sem kaptok bolha-
piacon:

</ontopik>

Multitask at your disposal. :-D Azé döbbenet, hogy mennyire szarul használunk ki manapság mindenféle izomgépet és megy pocsékba mennyi energia és eszköz vele.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2207 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 12. 07:26

qemu 1.0 ringyóz x86 host buildek elérhetők a virtuallyfun.superglobalmegacorp.com -on. AFAIK aix/ppc -t még mindig nem tud, slowaris-sparc*ból meg a legfrissebb, amely települni és indulni is képes, az a 2.5.1

Decemberi rejtetlen elsőzés :p

Továbbra is keresek aixps2-kompatibilis ISA-s etherlinket

#2208 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 12. 16:27

Üzenet megtekintéseIdézet: kettoc64elado - Dátum: 2011. 12. 12. 07:26

Továbbra is keresek aixps2-kompatibilis ISA-s etherlinket

Irj mar valami tipusokat, aztan korbenezek, jol.

#2209 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 12. 18:19

3c509, de olyat, amin UTP NINCS, BNC van (aui, rudvibrator stb. mindegy)

Tovabba keresek bnc t-elosztot, bnc kabelt, es egy bnc lezarot. mert nincs. nem lehet kapni a 3-4 ismert bontoban. Mondjátok, hogy hány gabátkomb, mert ha kijátszottam magam végre, akkor legalább továbbpasszolhatnám az itt levő ormótlan 4U házba szorult p1 masinát.

Okoskodás: ez a szartartály aixps2 olybá néz ki a korábbi teszteim alapján, hogy csak a régebbi etherlinkIII (eterlinkhárom, legénykori nevén 3c509*.*) ISA-s kályhákat támogatja >:(

Magyarul 3c50[1357], 3c5[278]9 (MCA), 3c509-B és egyéb porhintés nem játszik.

FYI: BNC-UTP hubom van, mint UTP hub, tokosen mukodik.

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2011. 12. 12. 17:27

Irj mar valami tipusokat, aztan korbenezek, jol.

#2210 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 18. 18:10

C509B-TPO-t talaltam, meg valami Inteleket (EtherExpress+ talan).
BNC-s kartyam nem is nagyon van, csak mindenfele NE2000 kompatibilis szutyok (meg Arcnet, de most ethernet kartya kellik). NE2000 kompatibilisbil viszont egy vodorrel, SMC, Accton, stb.
Amugy nem ertem minek szopsz AIXPS2-vel, amikor a mult heten hirdettek egy nem gyenge (2xPOWER3, 512M(?) RAM, GXT130) RS6000-et 5k-ert. Ha tudtam volna szallitast intezni, akkor most azt hasznalnam labtartonak, de a 40+ kilos gepet kezben cipelni nem volt sok kedvem:)

#2211 Felhasználó inaktív   HaraldB 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 18. 21:43

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2011. 12. 18. 18:10

BNC-s kartyam nem is nagyon van, csak mindenfele NE2000 kompatibilis szutyok (meg Arcnet, de most ethernet kartya kellik). NE2000 kompatibilisbil viszont egy vodorrel, SMC, Accton, stb.
Amugy nem ertem minek szopsz AIXPS2-vel, amikor a mult heten hirdettek egy nem gyenge (2xPOWER3, 512M(?) RAM, GXT130) RS6000-et 5k-ert. Ha tudtam volna szallitast intezni, akkor most azt hasznalnam labtartonak, de a 40+ kilos gepet kezben cipelni nem volt sok kedvem:)

Jelige: sajtreszelovel szep az elet :D

#2212 Felhasználó inaktív   HaraldB 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 00:58

Van egy 486-osom, amitol a hajamat tepem. FreeDOS-t nem hajlando feltelepiteni, bejon a menu, ahonnan kivalaszthatom a telepitest. Miutan meggyozom, hogy bizonyosan telepitenek, kettot vakkant a floppy, azutan elhallgat. Kiderult, hogy van MSDOS 6 es 6.22 UPG keszletem, viszont az nincs, amire rarakhatnam. Vegul talaltam egy Win95 inditolemezt, amivel beroffentem a masinat. Elinditom az fdisket, hogy balta helyett azzal piszkaljam a vinyot, erre roppant kedves modon lefagy, csak a szentharomsag hathatos segitsegevel valik ujra hasznalhatova a gepsarkany. Ket kismeretu, korabeli vinyot is probaltam, a BIOS felismeri.
Mi lehet itt a problema szerintetek? :s

#2213 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 04:04

Üzenet megtekintéseIdézet: HaraldB - Dátum: 2011. 12. 19. 00:58

Van egy 486-osom, amitol a hajamat tepem. FreeDOS-t nem hajlando feltelepiteni, bejon a menu, ahonnan kivalaszthatom a telepitest. Miutan meggyozom, hogy bizonyosan telepitenek, kettot vakkant a floppy, azutan elhallgat. Kiderult, hogy van MSDOS 6 es 6.22 UPG keszletem, viszont az nincs, amire rarakhatnam. Vegul talaltam egy Win95 inditolemezt, amivel beroffentem a masinat. Elinditom az fdisket, hogy balta helyett azzal piszkaljam a vinyot, erre roppant kedves modon lefagy, csak a szentharomsag hathatos segitsegevel valik ujra hasznalhatova a gepsarkany. Ket kismeretu, korabeli vinyot is probaltam, a BIOS felismeri.
Mi lehet itt a problema szerintetek? :s

BIOS-ban bekapcsolt 'virusvedelem'? Ilyenkor nem hagyja piszkalni az MBR-t, amitol az fdisk igen szomoru lesz.

#2214 Felhasználó inaktív   HaraldB 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 17:14

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2011. 12. 19. 04:04

BIOS-ban bekapcsolt 'virusvedelem'? Ilyenkor nem hagyja piszkalni az MBR-t, amitol az fdisk igen szomoru lesz.

Ebben nem lattam virusvedelmet. Estve jott a mentootlet, hogy hasznaljam a BIOS altal optimalisnak velt beallitasokat. Igy megoldodott a problema, mert az egyik regi vinyon 6.22 es Win3.1 terpeszkedik es azt sikeresen bebutulja a gep. Viszont a FreeDOS-t meg mindig nem szereti. A nagyobb problema a CF kartyarol valo boot teljes megtagadasa. BIOS-ban szepen latszik, format c: /s utan lathatoan atkerulnek a megfelelo fajlok, de bootnal csak villog a kurzor. Ez roppant mod frusztralo :(

#2215 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 21. 18:40

Lehet, hogy hulye kerdes, de aktiv a particio? :) Vagy lehet, hogy a geometriaval vannak gondjai; nem tudom mekkora kartya (ha <=512M, akkor mindegy), de lehetnek gondok ha 1024 cylindernel tobbet hazudik. BTW a CF nem fog szetbaszodni a a FAT-tol?

Mas:
Van itt par ilyen es hasonlo haz, 2-3 evesek, mindenfele mini-ITX-es gepek laknak/laktak bennuk, viszont a kulso 12V-os tapok (12V/8A, belso felirat alapjan 12V/10A:) sorban fekszenek ki. Szerencsere szep csendben, nyugalom megzavarasara alkalmas kep- es hanghatasok nelkul. A legutolso pl. azt csinalta, hogy lelottem a gepet (ne zugjon, mar rohadtul untam), aztan par nap mulva mar nem sikerult visszakapcsolni, kb. masodpercenkent 'ciripel' egy kicsit, mintha probalna elindulni, de nem sikerul neki. Egy masiknak ~2V-14V kozott kolbaszol a kimeneti feszultsege, a terhelest nem birja. A harmadikra nem emlekszem, de az is szar. A negyedik meg mukodik, egyelore nem merem kikapcsolni:)
Na mindegy, szetkaptam (idiota, haromszog hornyu biztonsagi csavarok vannak benne, szoval a 'szetkapas' helyett inkabb a 'szetbarmolas' szot kellett volna hasznalni, de nem ez a lenyeg:), ekkor derult ki, hogy igazabol ezt elborult sarga mernokok 120W-osnak almodtak meg, aztan kivulre mar csak 96W-ot volt pofajuk rairni. Kiderult az is, hogy az egeszen kivalo minosegu, 'FEC' gyartmanyu elkok nem allnak a helyzet magaslatan. Az egy dolog, hogy a szekunder oldalon a kimeneti pufferkondik puposak es folyik beloluk valami barna szar (ami idovel remekul raegett a NYAK-ra meg mindenre), debazmeg ezekban a tapokban meg a primer pufferkondi is pupos mint Quasimodo (raadasul az egyik primer kondinak ki van rohadva fel laba, ugyhogy hol erintkezett, hol nem...), es persze ott is mindenen all az odaegett barna fos. Szoval kondicsere (primer: Jamicon THC, szekunder: Rubycon YXF), szerencsere a Jamicon labai tul rovidek (nehogy mar ne kelljen takonyolni...), es a helyzet valtozatlan. (Lassan ideje lenne kicsit tudomanyosabban hozzaallnom a tapjavitashoz, mert a jelenlegi, trial&error modszer aranylag nem tul celravezeto:) A masodik szamu gyanusitott a primer oldalon levo 22u/50V-os kondi, ami szep szakszeruen oda van hajtogatva a hutoborda melle...

A masik problemas tap egy switchben lakik, a random idokozonkent ujraindulgat (atlag fel percenkent; masik tappal jo), meg panaszkodik, hogy PSU FAIL, meg szep pirosan vilagit. Ez raadasul valami hotswap borzalom, ugyhogy nem tudom mi lesz vele. 2.5V, 3.3V, 5V-ot ad le, osszesen ~120W, ranezesre otszor olyan bonyolult, mint egy atlag PC-s tap.

Viszont sikerult szereznem a heten egy Cisco 1612-t, amin ket LAN port van: Ethernet 10baseT es 16megas TokenRing:)

#2216 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 21. 19:46

Na, harom tapbol egyet meggyogyitott a kondicsere:) A masik ketto valtozatlan: az egyiknek kolbaszol a kimenete mindenfele, a masik nem tud elindulni, csak probalkozik.

#2217 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 21. 20:56

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2011. 12. 18. 19:10

BNC-s kartyam nem is nagyon van, csak mindenfele NE2000 kompatibilis szutyok fikafikafikafika...

aixps2 projekt már kész. vmben és éles vason is tud slipet. viszont tetűlassú (meg instabil). Azt hiszem, hogy itt az ideje feladnom.

#2218 Felhasználó inaktív   HaraldB 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 12. 22. 14:31

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2011. 12. 21. 18:40

Lehet, hogy hulye kerdes, de aktiv a particio? :) Vagy lehet, hogy a geometriaval vannak gondjai; nem tudom mekkora kartya (ha <=512M, akkor mindegy), de lehetnek gondok ha 1024 cylindernel tobbet hazudik. BTW a CF nem fog szetbaszodni a a FAT-tol?

AKtiv a particio. Vegul mukodott a gep a vinyoval, heureka! Ma pedig szepen rendbeszedtem, raraktam a tetejet, erre beszol, hogy nincs rendszer meghajto vagy diszk hiba. Na ezen a ponton jutottam el oda, hogy kib@szom az ablakon. Beraktam a szekrenybe, ott rohadjon meg. Kereshetek masik 486 deszkat ehelyett a hig fos helyett :(
Az uj 8GB CF kartyamat is FAT32-vel formaztak, csak tudjak, mit csinalnak :)

Szerkesztette: HaraldB 2011. 12. 22. 14:32 -kor

#2219 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 23. 07:04

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2011. 12. 21. 19:46

Na, harom tapbol egyet meggyogyitott a kondicsere:) A masik ketto valtozatlan: az egyiknek kolbaszol a kimenete mindenfele, a masik nem tud elindulni, csak probalkozik.

Szótá? .Đ
Lefotóztam neked egy Gravis US-t. Feltegyem, vagy láttál elég ilyet? :Đ
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2220 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 23. 07:05

Üzenet megtekintéseIdézet: HaraldB - Dátum: 2011. 12. 22. 14:31

AKtiv a particio. Vegul mukodott a gep a vinyoval, heureka! Ma pedig szepen rendbeszedtem, raraktam a tetejet, erre beszol, hogy nincs rendszer meghajto vagy diszk hiba. Na ezen a ponton jutottam el oda, hogy kib@szom az ablakon. Beraktam a szekrenybe, ott rohadjon meg. Kereshetek masik 486 deszkat ehelyett a hig fos helyett :(
Az uj 8GB CF kartyamat is FAT32-vel formaztak, csak tudjak, mit csinalnak :)

Persze, hogy tudják, tervezett élettartamot. :) Meg más a sűrűn változó, rahedli apró fájl és a ritkán változó kevesebb nagy fájl felállás (amire a CF-et inkább használják).

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.