HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 18. 14:40

Akkor biztataskent kozlom, hogy nalam paronkent egyforma MoSys/WD RAM-ok (meg talan volt meg egy harmadik gyartotol is) ket ET6000-ben sem mentek:)

Az Intergraph kartya meg atom, mar latom, hogy ezt fogom belerakni az OS/2-es gepbe (atepites utan, mert a jelenlegi lapnal az otletes tervezok olyan kib*szott sz*r helyre raktak a procifoglalatot, hogy egyik slotban sem fer el meg egy ruhes Voodoo^2 sem, nemhogy egy full-lenght PCI kartya...).

ps. full-lenght ISA kartyak meg a VRM-tol nem fernek... Koszonom, UNISYS:)

#322 Felhasználó inaktív   wigyori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 15:26

neuro, 2-more, honnan szereztetek et6k-ba memoriat? :)  kene az enyembe is :)

-w-
23:54 < _andrej_> meddig huzhato? a szemetesig edesfiam
Virtualis szerver Xen-nel
UNIX manpage gyujtemeny

#323 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 15:29

Idézet: wigyori - Dátum: 2004. jún. 18., péntek - 16:26

neuro, 2-more, honnan szereztetek et6k-ba memoriat? :)  kene az enyembe is :)

En meg vagy 3 eve Kismukktol szereztem egy sorert:) Allitolag mukodo kartyakbol lett kiszedve.

#324 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 10:16

Én is abból szedtem ki. Sz*r Acorp, lila a képe meg zöld minden monitoron.
Amugy, szereztem VÉÉÉÉGRA RD-RAMot. 2*128 1066 kingston, meg 2*128 1066 samsung. Már csak a proci kell, és indul a verkli.
Amugy, van egy közel full-length ISA kártyám 8 ram foglalattal meg 2 386 DX-33as intel procival, középen egy koproci hellyel, kiváncsi lennék mire jó? Lehet csak procikártya, de akkor miért szabvány ISA? Még a Compaq szerverlapom procikártyája sem ilyen puritán, pedig az összevissza 12 lábban tér el az EISA-tól. Bios, speaker, reset csati, minden van rajt.
Na majd egyszer...
Amugy, anno láttam ilyen 32 megás EDO ramra integrálva. AMD 386DX-40, koproci, 2 emeletes SIMMen. Persze nem testközelben, csak a komferr szuperkiállitáson. Ott b*szta el az IBM...elzavartak a standjukról. Ezért is ment csődba. Mert haragudtam rájuk:D

#325 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 12:22

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. jún. 19., szombat - 11:16

Amugy, van egy közel full-length ISA kártyám 8 ram foglalattal meg 2 386 DX-33as intel procival, középen egy koproci hellyel, kiváncsi lennék mire jó? Lehet csak procikártya, de akkor miért szabvány ISA?

Ilyet mar en is latam, csak VIE EDEN procival. Nemtom mire jo:)

#326 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 12:31

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. jún. 19., szombat - 11:16

Amugy, van egy közel full-length ISA kártyám 8 ram foglalattal meg 2 386 DX-33as intel procival, középen egy koproci hellyel, kiváncsi lennék mire jó? Lehet csak procikártya, de akkor miért szabvány ISA?

ugyan már.  lehet, hogy valami szaskközépiskola diákj olvasta, hogy amikor angliába került az első kacsasőrű emlős, a nagy tudósok először aszitték, csak össze van varrva sok állatból.
elképzelhető, hogy amit a kezedben tartasz az csak egy olyan diák remekműve, akit megichletett valami nagy ISA zsuga meg 4 darab 386-os alaplap, és iparművészeti alkotást hozott lére, majd mikor rájött, hogy ennek baromira semmi értelme, akkor beadta a zaciba, hátha valaki egyszer majd komolyan gondolja élete első alkotását, ő meg majd iszik az egészségére(a tiedre) 2 sört a befolyó nyereségből, mielőtt leül, és forraszt mégegy ilyet, látván a termék életképes a hatlmas számítástechnikai világpiacon :nevet2:

#327 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 15:19

Nem hinném, de majd csinálok képet róla oszt elküldöm. Én is szakközepet végeztem, de szeretnék tudni igy forrasztani ahogy ez van....

#328 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 16:26

Kuldd el nekem is:)

Ha berakod egy gepbe csinal valamit? Van rajta valami (E)EPROM? Vannak rajta jumperek, vagy barmi utalas IO cimre vag yegyebre? Netan ha van rajta FCC ID az alapjan is be lehet azonositani.

Nekem anno memoria-bovito kartyaim voltak (full-lenght ISA, rajta egy csomo 74xxx, tobbnyire buszmeghajtok, par cimdekoder, meg 8db 30 pines RAM foglalat). Allat modon kihajitottam oket par eve... Amugy allitolag ilyen 286-os csodagepekhez gyartottak.
Valahol lattam belso UPS-t is. Ugy mukodott, hogy aramszunet eseten atvette a tapellatast (egy ISA kartya volt) a memoria tartalmat, a proci regisztereit, stb-t kiirta a vinyora (mindez par masodperc volt csak), aztan kikapcs. Bekapcsolas utan ugyanott lehetett folytatni a munkat, ahol abbamaradt. Durva.

#329 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 01:03

Ilyet én is láttam, de csak képen.A cucc amugy full olyan, mintha egy koplett alaplap lenne, van rajta reset-jumper, cmos clear, de sehol egy qrva matrica v ilyesmi. Na majd belebátorkodom egy gépbe, mit szól hozzá. Csak nehogy kékes lángok legyenek...

#330 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 08:09

tipp
v.mi ilyesmi is lehet talán...

#331 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 08:14

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. jún. 19., szombat - 17:26

Valahol lattam belso UPS-t is. Ugy mukodott, hogy aramszunet eseten atvette a tapellatast (egy ISA kartya volt) a memoria tartalmat, a proci regisztereit, stb-t kiirta a vinyora (mindez par masodperc volt csak), aztan kikapcs. Bekapcsolas utan ugyanott lehetett folytatni a munkat, ahol abbamaradt. Durva.

:OOO ez elég durva... ilyenről még sosem hallottam... de jó, csak ma már 0.5-2 Gbyte memóriát kiírni a merevlemezre... nem tönkrevágva a FS-t a merevlemezen...

#332 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 20:05

Nu. Epp volt egy kis idom, ugyhogy kitalaltam, hogy belehekkelem az Intergraph kartyat egy NT alapu gepbe, ami ugyis csak 2d-re van hasznalva, aztan jo leszik bele a Power9100.
Persze az NT installcd-t delelott lenyultak, de azert csak osszekukaztam valahogy a ket szukseges file-t (igaz magyar nyelvu driver, a rendszer meg angol, de le van...).
Reboot, 640x480, 4bites szinmelyseg. Miarak. Kernel anyazik, hogy gaz van, event viewer eloficcen:
Date:          6/24/04                      Event ID:    1
Time:          12:02:44 PM              Source:     weitekp9
User:         N/A                            Type:         Information
Computer: ZZZ                           Category:   None

Description:
A talált Intergraph videókártya nem kompatíbilis ezzel az illesztõprogrammal. Helyette egy Intergraph illesztõprogram használható.

Persze Intergraph driver sehol, Intergraph oldalan egy darab videokartya sincs, de meg emlitest sem tesznek rola, hogy valaha is gyartottak ilyesmit... Imadom az ilyet. Majd kapnak emailt az arcukba.

Mivel ezzel sehova nem jutottam beletoltam egy masik kis aranyos kartyat:)
7 eves stuff, de a drivere allat, mondjuk a 2d-only ugrott;P
1
2
3
4
5

#333 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 20:38

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 21:05

...

szerintem ha valami integraphoz közeli angol fórumra tennél egy postot, hogy mi a baj, lenne aki segítene neked.

#334 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 23:55

Hmm, nem rossz otlet, kerdes, hogy hol lenne erdemes.
Elkezdtem kicsit tagabb keresoszavakkal is guglizni, az elso hit az intergraph driver support oldala volt, amit a sajat keresojuk nem talalt meg, ugyhogy (ezek utan) nekialltam kezzel is megkeresni a fooldalrol indulva. Kb. 10 perc volt ugy, hogy PONTOSAN tudtam, hogy mit is keresek. Ez am a support;)
Szoval driver van, csak az oldalon a markaneveket soroljak fel, a kartyan meg csak tipus van...
Megprobalom egy linux-os vag yakarmilyen gepen lspci-jal vagy pciconf-fal kiverni a kartyabol a markanevet is, mert post-nal ki nem irna...

#335 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 23:57

Ja, amugy rohej, de DAC960-hoz is talaltam config utility-t i386-ra, pedig par honappal ezelott azt is hetekig kajtattam eredmeny nelkul.

#336 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 00:03

Readme rulz, megvan (valszeg) a kartya neve: Intergraph G91. Majd egyszer kiprobalom, hatha mukodik (mar beizzitottam az egyik Wildcat-et, ugyhogy szet nem szedem a gepet:)

#337 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 12:20

Szopok az RD-RAMmal mint az állat. Krvaanyát. 2*128 Kinston 1066+2*128 Samsung 1066, a jó öreg TH7 meg csak sikít tőle, C1, aza mem faillel áll. Fszom. Pedig az összes külföldi fórum irja hogy megy benne. Lehet bios-update kéne, de ahhoz meg szerznem kell 2 800ast kölcsönba. Idegroham kerülgetett tegnap nem kicsit mikor kiderült a dolog.

#338 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 19:15

Biztos, hogy jo a RAM?

Ize, amugy nem te irtad ket hete, hogy Rambus-szal nincs szopas? :)

#339 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 26. 08:59

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. jún. 25., péntek - 20:15

Biztos, hogy jo a RAM?

Ize, amugy nem te irtad ket hete, hogy Rambus-szal nincs szopas? :)

tudod, van, aki _így_ szereti... :banana:

#340 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 26. 23:07

:>

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15