HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 04. 09:12

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 4:06

Jaaaa, hogy fizetős... Akkor nem megy :(
Elköltöztem :-)

#1182 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 18:52

b-max eleg nagy kukas, te is szoktal erdekes dolgokat turni, szerintem nem kizart, hogy megegyeztek:D
Amugy tuti embedded, a 32megz flash az loszar, egy 10 eves routerben van annyi:>
Mondjuk erdemes vegignezni a listat, van olyan is, aminek van ATA portja, meg szabvany DIMM megy bele. Mondjuk azokban meg tobbnyire kicsi a proci, ahogy elneztem, de annyira nem melyedtem bele a temaba, a thin client valahogy nem az en asztalom, annak ellenere, hogy sok helyre megfelelobbnek tartom, mint a jelenleg elterjedt, 'fullos, retkes, otvaros pc-t, minden szoken sikito titkarnonek' felallast.

#1183 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 19:00

XP Embeddednek 64 mega az alja, CE Embedded is elmegy annyiban grafikus felülettel, mindennel, 32 az elég vékonykliensben/ipari ezmegazban, de van NT4.0ból is van Embedded változat. Amúgy, azért nem terjed el szerintem, amiért a linux. Mert ha valami egy szikrányira is eltér attól, amit a mancika megszokott, akkor dzsihád van, és ki szopik? Az informatikus. Nem a mancika tanulja meg, hogy más lett a vörd ikonja, hanem te járod végig az irodákat floppyn az office2000 ikonjaival, és csereberélsz...

#1184 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 19:55

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 18:52

b-max eleg nagy kukas, te is szoktal erdekes dolgokat turni, szerintem nem kizart, hogy megegyeztek:D
Amugy tuti embedded, a 32megz flash az loszar, egy 10 eves routerben van annyi:>
Mondjuk erdemes vegignezni a listat, van olyan is, aminek van ATA portja, meg szabvany DIMM megy bele. Mondjuk azokban meg tobbnyire kicsi a proci, ahogy elneztem, de annyira nem melyedtem bele a temaba, a thin client valahogy nem az en asztalom, annak ellenere, hogy sok helyre megfelelobbnek tartom, mint a jelenleg elterjedt, 'fullos, retkes, otvaros pc-t, minden szoken sikito titkarnonek' felallast.

Na, majd szaladok egy kört az ügyben. Olyan cucc kell, ami passzívan elmegy, és rá lehet akasztani egy laptopvinyót meg egy (laptop)DVD-olvasót. Bár igazából ha rászánnám magam, hogy végre bepakoljam egy hervadt router dobozába a meglevő uATX cuccot, akkor lehet, hogy nem is kéne... No, majd.

#1185 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 16:50

Passziv cuccnak esetleg jo lehet az Intel D201, mar itt is irkaltam rola:) Jelenleg egy Wincor-Nixdorf Beetle/S nevu masineria hazaba akarom belegyogyitani, pont belefer, bar elegge hatareset. Ja, amugy az emlitett laprol azota kiderult, hogy a Celeron 215 igazabol egy Core Solo, kicsit herelve (FSB, cache).

#1186 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 10:14

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 17:50

Ja, amugy az emlitett laprol azota kiderult, hogy a Celeron 215 igazabol egy Core Solo, kicsit herelve (FSB, cache).

Erről hol találok infót egy kicsit bővebben?  :think:

#1187 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 10:32

[quote name='-=PAraNOia=-' date='2007. Oct. 6., Saturday - 11:14'] Erről hol találok infót egy kicsit bővebben?  :think: [/quote]
Google? :D
[quote name='http://episteme.arstechnica.com/eve/forums/a/tpc/f/77909774/m/632008257831']
I don't think DVD decoding would be a big deal. The Celeron 215 is basically a 65nm Yonah core cpu, with 512K L2.. It runs very cool with the attached heatsink, like less than 40C with Prime95 running.. Might be able to get away with using a single Panaflo L1A to cool both the CPU and PSU, and disable the CPU fan.
[/quote]
Hiteles forras nincs, ill. nem is nagyon kerestem.
Meg arra gondoltam, hogy megmerem a core feszultseget valamelyik kondi laban, mert a proci meghajtva sem nagyon melegszik... Hatha valami ULV, vagy ilyesmi, bar azt valoszinuleg nem 15k-ert adnak:)

#1188 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 17:21

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 11:32

Google? :D

Az már megvolt  ;)

Idézet

Hiteles forras nincs, ill. nem is nagyon kerestem.
Meg arra gondoltam, hogy megmerem a core feszultseget valamelyik kondi laban, mert a proci meghajtva sem nagyon melegszik... Hatha valami ULV, vagy ilyesmi, bar azt valoszinuleg nem 15k-ert adnak:)

A kérdéssel pontosan arra gondoltam, hogy hátha az önfeledt gúglizás közepette nekem elkerülte valami megbízható infó a figyelmemet.  :Đ Intel olalán ugyi csak ez van: Intel® Celeron® Processor 215, amiből nem derül ki, hogy milyen magos a kicsike. Közben rájöttem, hogy én hol olvastam, hogy Yonah magos: PH! hír

#1189 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 14:37

Mik elő nem kergülnek  :Đ Van itt a kezemben egy 80 bites ECC-s SD-ram, 64M. Meg egy akkupack a hátsóján  :think:
Kép

Mondjuk ami a kezemben van, azon már nincs akkupack :(

#1190 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 15:01

Idézet: Rive - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 15:37

Mik elő nem kergülnek  :Đ Van itt a kezemben egy 80 bites ECC-s SD-ram, 64M. Meg egy akkupack a hátsóján  :think:
Kép

kinda funny - gondolom vanik self refesh generatora is :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1191 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 15:08

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 15:01

Mijaz'ogy! Még procija is!

Igaz, csak egy PIC16LC72A  :fly:

#1192 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 15:19

Kép

#1193 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 15:48

Kép

#1194 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 17:11

Hja, flooder;>

A RAM eleg laza, kivancsi vagyok miben lehetett... (kb. olyasmi cuccot tudok elkepzelni, mint amiben a redundans Compaq VRM volt:)

BTW keresek SL2U7 vagy SL358 procit. Mindketto 450-es PII, ugyanaz a stepping, szepen mukodnek is SMP-ben, csak a mas tokozas (SECC/SECC2) miatt randa:D
Ja, meg 500-as PIII is kene, sSPEC-et holnap nezek, ha nem felejtem el.

Tovabb jatszottam a SmartArray 3200-zal (csak egy szammal kisebb szerverben), eddig ugy nez ki, hogy a driver telepitese utan mukodik, nem ir hibakat, nem csinal faszsagokat. Van valakinek otlete, hogy mivel lehet egy vinyotombot es vezerlot folyamatosan, kulso beavatkozas nelkul (azaz nem kell ott ulni elotte) huzamosabb idon at terhelni? Kivancsi vagyok, hogy birja-e a strapat, annal is inkabb, mivel egy masik ugyanilyen kartya nem hibazott driver nelkul sem, csak lassabb volt...
A szokasos dolgokat (tobb szalon masolas, service pack telepites, full scandisk, meg valami iozone nevu vinyobizgeto program futtatasa, termeszetesen mindezt egyszerre:) mar eljatszottam, de tobb otletem nincs.

#1195 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 17:19

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 17:11

A RAM eleg laza, kivancsi vagyok miben lehetett...

Smart Array 53xx, szám alapján  :)

#1196 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 18:45

Bazzeg, tenyleg, meg en is neztem, hogy mifele allat lakik az 5300-as kartyankon:D Mondjuk az 128megas, es talan ebben a threadben is irtam, hogy a kora ellenere nem viccel (barmilyen konfiguracioban stabil 90megz/sec, szemrebbenes nelkul:)

#1197 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 06:31

Vicces ez a battpackos ram, viszont, már nem tudom hol láttam, de rémlik valahonnan hogy még a SIMM időkben volt valami olyasmi, hogy egy 32 megás SIMM EDO modulon egy 386os gép lakott pluszban. Aztán lehet hogy megint valami gyökérség rémlik :D
Aztán, lehet kommersz parasztság, de vinyóteszt: a Hdtechot nem lehet loopban kínozni?

#1198 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 09:22

Idézet: 2-More - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 6:31

Vicces ez a battpackos ram, viszont, már nem tudom hol láttam, de rémlik valahonnan hogy még a SIMM időkben volt valami olyasmi, hogy egy 32 megás SIMM EDO modulon egy 386os gép lakott pluszban. Aztán lehet hogy megint valami gyökérség rémlik :D

Nekem is rémlik efféle, bár nem 386os porcogóval, hanem valami 960 vagy effélével  :think:

Vinyókínzásnak: Linuxot rá és badblocks bele :)

#1199 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 09:53

Aztán lehet hogy csak lábszámra-méretre simm, mint az a mogyoró féle prockártya, ami lábszámra VLB, de köze nincs hozzá, van nekem is egy doboz SOM kártya, ami 144 pines SODIMM-be mászik az egyik végéről, van rajta 64 mega ram, 300as geode, ide kontroller, anyámtyúkja minden.

#1200 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 16:31

Valoszinuleg csak labszamra-meretre:D
En 30pines SIMM-re emlekezteto cuccon valami mikrovezerlot lattam, 'basic stamp' neven emlegettek:>

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.