HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1741 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 27. 09:16

Fájör, csekkdiszáut:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...=0#entry5757138

#1742 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 18:09

Szepek:)
Nagy-nagy bajuk, hogy 2-3 generacioval ezelotti eszkozok (=tanulasra alkalmatlan), legfeljebb 10/100-as (eselyes, hogy a kartyak tobbsege csak 10-es:), rohadtul kurva nagy, hangos, RJ-21 csatlakozok vannak rajta, es gond nelkul becuppant 300-400W-ot, meg ilyen felig kiepitett alapotban is:) Voltak ilyeneknalunk is regebben, teli pakolva, meghajtva a UPS szoftvere szerint 680-700W-ot evett:D Mondjuk amire le lett cserelve (C4500) abban meg 2db 4kW-os tap van:D (igaz, valami 384db POE-s portja van, szoval kell is)

#1743 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 19:55

Bazz, szegyen.
Kukaztam egy 5ALI61-et (eretlen (zold) NYAK-os verzio), erre szar az 500-as K6/2-m. Nagy hiba, mert a P55C-k szemrebbenes nelkul zudulnak benne 300MHz korul... Erdekes, hogy kondizni is kell (pedig HITANO kondik vannak benne, nekem ugy dereng, hogy ezek nem gagyik,  na mindegy), azert remelem, hogy a K6/2-nek is csak a kondik miatt nem tetszik valami, mondjuk ketlem. Nincs valakinek mukodo, 'felesleges' minel nagyobb K6/2/K6/III(+) procija? :)

Amugy ezekbe a lapokba milyen grafikushartyat erdemes tenni? G400/Savage4/Savage2000/Rage128/egyeb? :)

#1744 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 01. 22:40

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 19:55

Bazz, szegyen.

Legyen? :-) ;)
Hitano meg ugyanúgy szar. ennyi :D
Hivatalosan az NV nem garantálja ezekben a lapokban kártyái működését, gyakorlatilag meg az F-es rev  eszik majdnem mindent. Ilyen lapba én Kyro II-t tennék, mert az illik hozzá :Đ és mert nekem is az volt benne :) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1745 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 23:03

Kukaztam egy 5ALI61-et (eretlen (zold) NYAK-os verzio),

nem kell még egy? :Đ

tesóm régi gépének maradéka itt áll a lábamnál 1-2 éve, oszt már unom :D van még benne valami ájemdé procc, 300mhz, desőt még egy usb kártya is. meg igénytelen at ház, inkluzíve floki és 24x cd. naaaa? :Đ
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1746 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 20:23

Idézet: didyman - Dátum: 2008. Dec. 1., Monday - 22:40

Legyen? :-) ;)

Hat, ha van:)
En hulye fejjel odaadtam GI-nek az 533-as K6-2+-t, szerintem azota is az agy mogott rohad nala, vagy bedobta az olba a gyesznyok koze:D

Idézet

Hitano meg ugyanúgy szar. ennyi :D

Akko' nem tudom mire emlekeztem.
A 'konthaban van meg 1200/6.3V-os low-ESR Jamicon? Vagy hol lehet ilyesmit szerezni? (az 1500/6.3-as kondik ugyanolyan szarok szerintem, az elobb emlitett Jamicon mar ranezesre is masfelszeres kapacitasu, es 4-5 eve nekem bevallt, csak azota elfogyott a fiokbol:)

Idézet

Hivatalosan az NV nem garantálja ezekben a lapokban kártyái működését, gyakorlatilag meg az F-es rev  eszik majdnem mindent.

Ja, azt tudom, hogy az NV kartyak nem szeretnek ilyen chipsettel mukodni, de nem is tennek bele semmi ilyesmit, alapvetoen a fenti listabol lehet valogatni:) (G400/Savage4/Savage2000/Rage128)

Idézet

Ilyen lapba én Kyro II-t tennék, mert az illik hozzá :Đ és mert nekem is az volt benne :)

Hmm, miert is? Mind az Aladdin V, mind a Kyro egy-egy jobb sorsra erdemes probalkozas volt, vagy mi a tokom? :D
En pl. pont Kyrot nem raknek bele, mert az ala combos proci kell, hogy porogjon, gyenge procival a VGA is harmatgyenge.
En inkabb G400MAX vagy AIW Rage128 fele huzok:)

qnadam:
Hat, haz nelkul talan, de hazzal nem tudom hova rakni:D

#1747 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 22:29

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 20:23

qnadam:
Hat, haz nelkul talan, de hazzal nem tudom hova rakni:D

felőlem... akkor a ház majd megy a... hm. kukába? méhbe? hova is? :think: messzire nem szeretném vinni, lustaság van.

mondjuk nagyon messzire a lapot sem :)

Szerkesztette: qnadam 2008. 12. 02. 22:30 -kor

#1748 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 20:23

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. Dec. 2., Tuesday - 22:29

felőlem... akkor a ház majd megy a... hm. kukába? méhbe? hova is? :think: messzire nem szeretném vinni, lustaság van.

mondjuk nagyon messzire a lapot sem :)

Amelyik szimpatikusabb, tap nelkul csak fem+muanyag, elvileg nem veszelyes hulladek:)

Budapest nagyon messze van?

#1749 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 00:00

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 20:23

Hat, ha van:)
En hulye fejjel odaadtam GI-nek az 533-as K6-2+-t, szerintem azota is az agy mogott rohad nala, vagy bedobta az olba a gyesznyok koze:D

Akko' nem tudom mire emlekeztem.
A 'konthaban van meg 1200/6.3V-os low-ESR Jamicon? Vagy hol lehet ilyesmit szerezni? (az 1500/6.3-as kondik ugyanolyan szarok szerintem, az elobb emlitett Jamicon mar ranezesre is masfelszeres kapacitasu, es 4-5 eve nekem bevallt, csak azota elfogyott a fiokbol:)

Ja, azt tudom, hogy az NV kartyak nem szeretnek ilyen chipsettel mukodni, de nem is tennek bele semmi ilyesmit, alapvetoen a fenti listabol lehet valogatni:) (G400/Savage4/Savage2000/Rage128)

Hmm, miert is? Mind az Aladdin V, mind a Kyro egy-egy jobb sorsra erdemes probalkozas volt, vagy mi a tokom? :D
En pl. pont Kyrot nem raknek bele, mert az ala combos proci kell, hogy porogjon, gyenge procival a VGA is harmatgyenge.
En inkabb G400MAX vagy AIW Rage128 fele huzok:)

Meglesem, mim van. De ne vedd készpénznek, lehet, ha meglátom, elkap a nosztalgia :Đ
Jamicon: Igen, van olyan átbaszás ezekben a dobozokban, hogy csak a doboz nagyobb, közben a belbecs fejlődik. Yageo SC van dögivel fillérekért, ha nem lesz melege, akkor nagyon sokáig jó lesz az, ha biztosra akarsz menni, akkor meg keress valami alaplapot, amin az 1000uF-os, mindenfelé elszórt kondik Rubycon YXF/YK/YXG-k (Asus-on sokszor van) és azzal kondizd meg.
Kyro CPU limites, jaja, de a fene se említette, hogy játszani köll :Đ G400-at bele. Mert csak :Đ . Én bezzeg férfi voltam, beletettem a Riva TNT2 M64-es Manli kártyát. Soha semmi baja nem volt, Win98-cal atomstabilan ment.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1750 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 01:02

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 20:23

Amelyik szimpatikusabb, tap nelkul csak fem+muanyag, elvileg nem veszelyes hulladek:)

Budapest nagyon messze van?

amennyiben nem budafok vagy rákosrettenet vagy valami hasonló elborulás, nem :)

Szerkesztette: qnadam 2008. 12. 04. 01:02 -kor

#1751 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 21:24

Csepel? :D

Amugy elsosorban 13. ker, de rugalmas vagyok:)

#1752 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 22:21

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 21:24

Csepel? :D

Amugy elsosorban 13. ker, de rugalmas vagyok:)

Csepelig 6 ló sem húzza el :Đ

#1753 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 19:53

NEURO: újpestiként a 13. az remek :cool:

didyman: maga csak maradjon csendben. vidéki... :legyint:

#1754 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 09:37

Bazz, szegyen.
Kukaztam egy 5ALI61-et (eretlen (zold) NYAK-os verzio), erre szar az 500-as K6/2-m. Nagy hiba, mert a P55C-k szemrebbenes nelkul zudulnak benne 300MHz korul... Erdekes, hogy kondizni is kell (pedig HITANO kondik vannak benne, nekem ugy dereng, hogy ezek nem gagyik,  na mindegy), azert remelem, hogy a K6/2-nek is csak a kondik miatt nem tetszik valami, mondjuk ketlem. Nincs valakinek mukodo, 'felesleges' minel nagyobb K6/2/K6/III(+) procija? :)

Amugy ezekbe a lapokba milyen grafikushartyat erdemes tenni? G400/Savage4/Savage2000/Rage128/egyeb? :)

Nekem ilyen lapom volt évekig. Savage4 szarráfagyott benne, tnt2 ultra csak néha fagyott :) Pci-os tnt2 jó volt, meg voodoo3 is ment benne pöpecül. Szóval g400 szerintem a legjobb bele :D
(ja és én is újpesti)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#1755 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 11:13

En meg szinten videki pharaxt:D

Kozben kiderult, hogy megsem teljesen 100-as a Netra, az egyik alaplapi ethernet portja szorakozik. Eloszor azt hittem szar a kabel, vagy felrekonfiguraltam a switchet, ugyhogy gyartottam kabel, konfiguraltam switchportot, probaltam harom masik switchel, de igy is elegge binaris a link: hol van, hol nincs:D (kb. 2-3 masodpercenkent valt:)
Mondjuk erdekes, hogy ezen a porton keresztul, halozatrol telepitettem a rendszert... Meg egy uj drivert meger a tortenet, de ha a driver szar, akkor meg miert csak egy port szorakozik a hatbol?

#1756 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 19:44

Na most vagyok szajabkurt ideges.
Gyartottam kb. 200 fenykepet, amit a fuji elbaszott programja kb. masfel oran keresztul masolt usb-n keresztul. A kimeneti konyvtarban persze egy tetves kurva kep nem volt, de a memoriakartyarol sikerult torolnie.

Remek, ket es fel ora alatt csak annyit sikerult elerni, hogy kibaszott ideges lettem, de egy tetves kurva centivel nem jutottam elobbre. Az is kivalo, hogy a fuji csodaprogramja masfel oran keresztul fullon hajt egy 2.2-es athlont, mikozben bazmeg semmit nem csinal, aztan meg a kepeket is elszarja. Kedves programozo, te budos paraszt: bazd meg az anyad.

Legkozelebb mar kartyaolvasoval allok neki a dolognak, hatha ugy nem tart masfel oraig a nagy budos semmi.
Kepek majd maskor, mert mar torok-zuzok.

#1757 Felhasználó inaktív   KingFishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 08:49

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. dec. 9., kedd - 20:44

Na most vagyok szajabkurt ideges.
Gyartottam kb. 200 fenykepet, amit a fuji elbaszott programja kb. masfel oran keresztul masolt usb-n keresztul. A kimeneti konyvtarban persze egy tetves kurva kep nem volt, de a memoriakartyarol sikerult torolnie.

Remek, ket es fel ora alatt csak annyit sikerult elerni, hogy kibaszott ideges lettem, de egy tetves kurva centivel nem jutottam elobbre. Az is kivalo, hogy a fuji csodaprogramja masfel oran keresztul fullon hajt egy 2.2-es athlont, mikozben bazmeg semmit nem csinal, aztan meg a kepeket is elszarja. Kedves programozo, te budos paraszt: bazd meg az anyad.

Legkozelebb mar kartyaolvasoval allok neki a dolognak, hatha ugy nem tart masfel oraig a nagy budos semmi.
Kepek majd maskor, mert mar torok-zuzok.

Azóta visszaállítottad a képeidet mielőtt felülírtad a kártyát? De az is lehet, hogy a fuji kidolgozott valami erős törlő algoritmust és az terhelte ennyire a gépet :)
Amúgy milyen fujival sikerült ezt összehozni?

#1758 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 09:16

Mind ilyen, a FinePixViewer átnevezi az összes képet kopirozás közben, de olyan teliberakott lassan, hogy én is magam könyvtárazok meg kártyaolvasózok.

#1759 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 17:11

Idézet: KingFishR - Dátum: 2008. Dec. 11., Thursday - 8:49

Azóta visszaállítottad a képeidet mielőtt felülírtad a kártyát? De az is lehet, hogy a fuji kidolgozott valami erős törlő algoritmust és az terhelte ennyire a gépet :)
Amúgy milyen fujival sikerült ezt összehozni?

S5800, de nem a gep szar (illetve relativ), hanem a hozzaadott program. Komolyan beszaras, amit muvel.

Amugy nem csak a masolas lassu, mielott egyaltalan a szamlalo (masolt kepek vagy miafasz) atvaltott volna 0-rol 1-re addig is eltelt vagy fel oranyi (processzor)ido. Elkepzelni nem tudom, hogy hogyan birtak ilyen szart csinalni, de ha mar igy sikerult, akkor ki volt az a barom, aki azt mondta, hogy 'igen, ez jo, oda lehet adni a vasarloknak'. Legalabb lenne egy olyan modja ennek a szarnak, hogy usb mass storagekent latszik (mint egy pendrive vagy akarmi), aztan aki hulye hozza az hasznalhatja a csodalatos programot, aki meg nem er ra egesz nap ket tetves kepet atmasolni az meg csinalja explorerrel/tcmdrrel/akarmivel.

A kartyahoz (es ezzel egyutt a gephez) azota hozza sem nyultam, de ott rohadjon meg ahol van, biztos nem fogok visszaallitassal szarakodni.

Amugy ma beesett egy Hoontech/ST Audio DSP24 Value hanghartya, eleg pofas darab, ICE1712+AK4524, mondjuk kar, hogy RCA csatlakozok vannak rajta, ekkora helyen elfert volna 6.3-as sztereo jack is szimmetrikusra bekotve:)

#1760 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 18:27

Nna, gyartottam egy rakas fenykepet (szo szerint terdig jarok az antisztatikus zacskokban:D), elvileg mindent lefenykepeztem, ami nem dobozos, vagy nincs beepitve. Itt a notebook a kartyaolvasoval, vajon fogok anyazni? Marmint a kepek lementese miatt, mert amugy biztosan fogok, mire a nem is tudom hany kepet megszerkesztem, ujra kiturom a kupacbol azt az eszkozt, aminek szar lett a kepe, plusz atkonvertalom a 8megas kepeket valami emberi mereture.

Na, nem anyaztam, 350 kep 10 perc, a fuji szarjaval kb. ket nap lett volna.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.