HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Az okostelefon az új PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Az okostelefon az új PC Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Modeller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 11. 14:19

@Warrior: Én nagyon szivesen meghallgatom, hogy a fenti esetben milyen előnye volt a string spagettiben tárolt config fileoknak. Az, hogy backupoljak, meg diffeljek az inkább a vicc kategória. Nem az volt a kérdés, hogyan oldjam meg a gyári telepitő dokumentált "működése" soron hazavágott szolgáltatásokat, mert magamtól is megoldottam 10 perc alatt (bár mint megtudtam hülye vagyok a linuxhoz is), csak rámutattam, hogy ilyen dolgok mellett minimum mosolyra fakasztó sokév óta öröklődő windows tervezési hibákról beszélni, az ACL téma meg a másik óriási öngól volt...

#162 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 14:45

@xclusiv: Most csak erre válaszolok, mert nincs idő... de majd később megy a többi:

"Ma pedig arra megy a világ, hogy minden funkcióra egy eszköz: videóra médialejátszó, játékra konzol, adattárolásra NAS, netezésre tablet, stb. Ez nyilván nem jelenti a PC halálát, munkára máig a legjobb, sok helyen nélkülözhetetlen, de sok (gyakran használt) funkciója kiváltható célszerszámokkal. És az emberek nem akarnak egy fölösleges dobozt a nappaliba."

A marketingesek világa megy erre... A logika buktatója ugyanis ott van, hogy ha a számítógépet kivesszük a képletből, és az összes kütyüt egyetlen halmaznak tekintjük ahogy te is teszed - hiszen te mindenre külön cuccot veszel - akkor lesz mindenre egy korlátos, gyártóhoz kötött eszközöd, egy zsák pénzért... ha innentől kezdve SOHA egyetlen egyszer sem kell neked semmi amit pc -vel kellene csinálni, akkor boldog lehetsz vele, igaz meglehetősen drágán kapod a kevesebbet. Ha meg egyszer is kell valami amire nincs kütyü, és arra mégis kell neked egy gép, akkor meg mi a jó életnek a sok kütyü a pc mellé..... érted? Ha egyszer ott van a gép mert mondjuk úgyis kell, akkor nem kell kiváltanom semmit, mert ott a gép.... ha meg kiváltom, de nem tudom 100% -ban megtenni ezt, akkor meg feleslegesen fizettem egy csomó pénzt... És ne mondd hogy SOHA nem kell leülnöd a gép elé....
Nekem személy szerint a korlátlan szabadság az, ami nélkülözhetetlenné teszi.
A többit később...

#163 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 15:12

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 02. 11. 13:38

... És az emberek nem akarnak egy fölösleges dobozt a nappaliba.

De akarnak talán 1 dobozt az egész lakásba, ami a fentieket ellátja. Az is inspiráló, erre gondoltam. Ki tudja, hosszú távon jobb lesz-e több, kisebb készülék helyett 1 nagyobb?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#164 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 15:23

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi113 - Dátum: 2011. 02. 11. 01:01

... A HDD is fárad. Különben is, mire elfáradnak addigra úgyis elavultak lesznek mindketten....
...

Arra gondoltam, hogy a hdd-nek a flash-hez képest azért ma még jobb az élettartama, ha használják. Szívemre venném, ha esetleg flash-t használnék, mint RAM, aztán pár hónap után fáradna, s menne tönkre akár 1 cella, ami hibát eredményezne. A hdd bőven kibírja ezt, az ő élettartama kevésbé függ az írási műveletek mennyiségétől, a flash-é pedig nagyon is. Tehát nem lehet a flash-t ugyanúgy használni, mint a hdd-t, erre akartam célozni.

De valóban, ahol dinamikus RAM van, ott ez nyilván nem kérdés. Csak a flash nem arra "való", ezt akartam mondani, még ha mérete, sebessége engedné is.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#165 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 15:25

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 02. 11. 13:38

Ezt a marketinget egyedül az epül tudja megcsinálni, ha megnézed mind a hp, dell, acer, stb. mind jelen van a mobilpiacon és tabletpiacon, meg akarja vetni ott a lábát. Nem a PC-t tuszkolják az emberekre, hanem próbálnak olyan terméket gyártani, ami kell az embereknek.

Aztán minek vennél 1 központi gépet?
Régen a PC volt az univerzális eszköz, mint a svájci bicska, mindenre alkalmas, kompromisszumokkal.
Ma pedig arra megy a világ, hogy minden funkcióra egy eszköz: videóra médialejátszó, játékra konzol, adattárolásra NAS, netezésre tablet, stb. Ez nyilván nem jelenti a PC halálát, munkára máig a legjobb, sok helyen nélkülözhetetlen, de sok (gyakran használt) funkciója kiváltható célszerszámokkal. És az emberek nem akarnak egy fölösleges dobozt a nappaliba.

Épp ezt mondom, hogy ha ma szétszedik a funkciókat, holnap lesz ok, amiért összehozzák őket ismét. Ha már csak 3 kis doboz lesz a lakásban, s azt mondja a gyártó, hogy ő fog 1-et adni, olcsón, jobbat, akkor ki fogják dobni a többit holnapután. Te írtad, az emberek nem akarnak 1 fölösleges dobozt.

Sőt, tovább megyek, azt gondolom pl., hogy ha a mai PC "megbővül médiás és kommunikációs képességekkel", akkor bizony épp a mobiloknak lesz rosszabb a helyzete. A megbővülés alatt ezen szolgáltatások paramétereit értem, pl. az asztali PC-ben ott lesz a mobilkártya, nem kell külön internet-előfizu, azaz megveszed a boltban, azonnal bárhol használhatod, sokféle egyéb készüléket tudsz vele összekötni, stb., akkor bizony megmozgatja az emberek fantáziáját, azokét is, akik el vannak kényelmesedve. Ilyenből több van. A megmozgatás pedig szülni fog valamit, lehet, hogy épp rátolódik a hangsúly az 1 központi lakásgép-re. Az MS anno a média centerrel épp ezt akarta. Nem hülyeség, pl. ezt is figyelembe kell venni!!

Szerkesztette: Warrior 2011. 02. 11. 15:31 -kor

#166 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 15:55

Üzenet megtekintéseIdézet: prygme - Dátum: 2011. 02. 11. 08:45

@hkpk: "Kínában biciklivel is többen közlekednek, mint autóval, bizakodom a távlatokban"

Kínában egyre többen már autóval közlekednek, Pekingben már alig lehet látni a szmogtól.
Itt Európában ugyanakkor mindenhol építik a bicikli kölcsönözőket, kerékpárutakat. a végén már elég lesz egy/egy sáv az autóknak a többi lehet bicikliseké. jól szimbolizálja ez is a hanyatló nyugat és a felemelkedő távolkelet viszonyait:D

:laugh:
De amúgy ez meg a másik: Peking!=Kína, ahogy Budapest sem = Magyarország, akármennyire is nem látják be sokan.
Valóban rohamosan nő Kínában az autók száma, de a biciklikhez viszonyítva még mindig kevés.

A szmog meg nem az autóktól van. Hanem a gigászi ipari tevékenységtől. Ezt az USA szarta oda. Merthogy neki elfogy állandóan a CO2 kvótája, és nem bír eleget megvásárolni Afrikától, meg akitől szokta. Ezért a füstös büdös gyárakat szépen átvitték Kínába, 1mrd lakosra azért már szép kis CO2 kvótamennyiség jut... A pénz az atyaúristen, nem számít hogy átfújja a tenger felett a büdöst előbb utóbb hozzájuk is.
A sok hülye kütyüt is, többségében ott gyártják...

#167 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 16:49

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 02. 11. 13:15

és 40%-os töltöttségen berakni fagyasztóba, tartaléknak.

Jó lesz azt csak a hűtőbe rakni. (5-10 fok pont ideális neki) A li-ion akkut nem szabad lefagyasztani tárolás céljából . Bár szerintem mást sem nagyon.

Szerkesztette: des 2011. 02. 11. 16:50 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#168 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 02. 11. 14:45

@xclusiv: Most csak erre válaszolok, mert nincs idõ... de majd késõbb megy a többi:

"Ma pedig arra megy a világ, hogy minden funkcióra egy eszköz: videóra médialejátszó, játékra konzol, adattárolásra NAS, netezésre tablet, stb. Ez nyilván nem jelenti a PC halálát, munkára máig a legjobb, sok helyen nélkülözhetetlen, de sok (gyakran használt) funkciója kiváltható célszerszámokkal. És az emberek nem akarnak egy fölösleges dobozt a nappaliba."

A marketingesek világa megy erre... A logika buktatója ugyanis ott van, hogy ha a számítógépet kivesszük a képletbõl, és az összes kütyüt egyetlen halmaznak tekintjük ahogy te is teszed - hiszen te mindenre külön cuccot veszel - akkor lesz mindenre egy korlátos, gyártóhoz kötött eszközöd, egy zsák pénzért... ha innentõl kezdve SOHA egyetlen egyszer sem kell neked semmi amit pc -vel kellene csinálni, akkor boldog lehetsz vele, igaz meglehetõsen drágán kapod a kevesebbet.

Nem akarom kivenni a PC-t, félreértés ne essék, semmi bajom a PC-vel. De tegyük fel, hogy kiveszem.
Miért lenne gyártóhoz kötött egy NAS? Szabványos csatlakozóval köthető szabványos hálózatba, szabványos protokollokon keresztül kommunikál, semmi korlát és röghöz kötés nincs. Eléggé elborult NAS árak vannak, de ott most kb. az játszódik le szerintem, mint 1-2 éve a lejátszók piacán, betörnek a piacra az olcsó cuccok.
Ugyanez igaz médialejátszónál. Lejátsza amit tud. Én 20 körül vettem a lejátszót, a notim HD-val már halódik, ráadásul macerás is videót nézni vele (DVI-HDI kábellel a TV-re, de DVI csak a dokkolón van, szóval tegyem dokkolóra, de akkor ha meg akarom állítani a filmet akkor oda kell menni hozzá), és akkor a notimban nem is cserélhető a VGA, de TFH asztali PC-m lenne, akkor se úsztam volna meg sokkal olcsóbban, de legalább nem is lett volna ennyire kényelmes.
Konzolnál már van némi röghöz kötés, mert csak a hozzá készült játékokkal lehet vele játszani, de ugyanez igaz a PC-re is, PC-n ugyanúgy nem tudok játszani egy PS3 játékkal, mint XBOX-on. Ráadásul egy konzol kb. egy VGA ára.

Idézet

Ha meg egyszer is kell valami amire nincs kütyü, és arra mégis kell neked egy gép, akkor meg mi a jó életnek a sok kütyü a pc mellé..... érted? Ha egyszer ott van a gép mert mondjuk úgyis kell, akkor nem kell kiváltanom semmit, mert ott a gép.... ha meg kiváltom, de nem tudom 100% -ban megtenni ezt, akkor meg feleslegesen fizettem egy csomó pénzt... És ne mondd hogy SOHA nem kell leülnöd a gép elé....

Már ha adódik ilyen feladat. Nem azt mondom, hogy a PC eltűnik, a helyét sóval beszórjuk és beszántjuk, hanem ezek a cuccok kényelmesebbé teszik az életünket.
Nem egy PC-t kötök a TV-re filmnézéshez, de ó***szameg, az a film pont a másik szobában levő PC-n van, akkor azt is be kell kapcsolni, aztán szopolni a kodekkel, mindennel, hanem rákötök a TV-re egy kis szappantartót, ami eszik 7 W-ot, meg van egy NAS-om, ami eszik idle 15 W-ot, és az egész csendes, nagyon csendes, nem is hallható egyik sem, ráadásul nem fűtöm a lakást 100-150W-tal fölöslegesen, hanem hátradőlök a kanapén, kezemben a távirányítóval, megnyomom a play gombot és nézem a filmet.
Tehát nem kell minden embernek és minden funkciónak (pl. storage, filmnézés) külön egy PC-t/notit, hanem mondjuk van 1 vagy 2, vagy akár egy sem, csak amennyi kell, mert fészbúkon lájkolni lehet egy tablettel is :)

Idézet

Nekem személy szerint a korlátlan szabadság az, ami nélkülözhetetlenné teszi.

Neked. Nekem is ott a PC (a noti is az). Viszont sokaknak épp elég az, amit egy-egy célszerszám nyújt.

Szerkesztette: xclusiv 2011. 02. 11. 19:00 -kor

#169 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 19:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 02. 11. 15:12

De akarnak talán 1 dobozt az egész lakásba, ami a fentieket ellátja. Az is inspiráló, erre gondoltam. Ki tudja, hosszú távon jobb lesz-e több, kisebb készülék helyett 1 nagyobb?

A fene se tudja. A storage kivételével nehezen tudom elképzelni, hogy egy máshol (más helyiségben, akár elrejtve) elhelyezett cucc használható lenne. Triviális feladat a filmnézés, amihez a távval piszkálom a cuccot, ahhoz kell rálátás, bár előbb-utóbb a TV-k átveszik ezt a feladatot.
Netezéshez és játékhoz is kell valami kijelző és egy beviteli eszköz. Szerintem maximum egy egyszemélyes garzonban lehet 1 eszközzel kiváltani a több helyen felmerülő "feladatokat".

#170 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 19:11

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 02. 11. 19:04

amihez a távval piszkálom a cuccot, ahhoz kell rálátás

Mondjuk ha már PC, az úgyis hálózatra van kötve, aztán elég egy VLC meg egy androidos újpc, aztán oda rakod a kijelzőt, hova akarod.

Az ilyen egykütyüs megoldásban én inkább ott látom a problémát, hogy elromlik, és visz magával mindent. Ez főleg akkor gáz, ha - ahogy itt elhangzott - a fűtés, a világítás meg az ajtózárak is a gépen lógnak, olyan rendszerhez már kell redundancia.

#171 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 19:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 02. 11. 15:23

Arra gondoltam, hogy a hdd-nek a flash-hez képest azért ma még jobb az élettartama, ha használják. Szívemre venném, ha esetleg flash-t használnék, mint RAM, aztán pár hónap után fáradna, s menne tönkre akár 1 cella, ami hibát eredményezne. A hdd bőven kibírja ezt, az ő élettartama kevésbé függ az írási műveletek mennyiségétől, a flash-é pedig nagyon is. Tehát nem lehet a flash-t ugyanúgy használni, mint a hdd-t, erre akartam célozni.

Egy évet dolgoztam szervízesként, a leggyakrabban elhalálozó alkatrész a HDD volt. Utána messze lemaradva a táp és az alaplap (púposkondis szériákkal szopoltunk), nagyon ritkán a RAM, és 1 év alatt egyszer kellett procit cserélnem, mert az volt hibás.
Az SSD-vel úgy vagyok, hogy bírja amíg bírja, de nem számítok gyors halálra.

#172 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 19:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 02. 11. 15:25

...

Passz, én azt látom, hogy jelenleg a világ egyrészt a mobilizálódás felé halad, másrészt a kicsi, specializált eszközök felé, kivéve a mobilpiacot, ahol az a tendencia, hogy lassan vasaló is lesz egy mobilban.

#173 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 19:16

Üzenet megtekintéseIdézet: des - Dátum: 2011. 02. 11. 16:49

Jó lesz azt csak a hűtőbe rakni. (5-10 fok pont ideális neki) A li-ion akkut nem szabad lefagyasztani tárolás céljából . Bár szerintem mást sem nagyon.

OK, kösz, rég olvastam róla, de megcsinálás előtt mindenképp utána nézek. Most még látok értelmes áron akkut a nótához, addig kellene, amíg lehet kapni

#174 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 19:19

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 02. 11. 19:16

OK, kösz, rég olvastam róla, de megcsinálás előtt mindenképp utána nézek.

Szagértők úgy mondják, hogy hűtő alsó polca, 40%-ra merítve az ideális, ha hosszú távon tárolni akarod. De ez is csak lassítja a folyamatot.

Viszont vagy három éve a 2000 vége óta nem gyártott Powerbook Pismo-mhoz is tudtam venni akkut az akkuk.hu-ról, pedig abból nem hinném, hogy túl sok szaladgált volna itthon.

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó