HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Kipróbáltuk: Ubuntu 11.04 Natty Narwhal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Kipróbáltuk: Ubuntu 11.04 Natty Narwhal Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   szvn 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 28. 16:50

@Virus9AX:

A Virtualboxban a gép beállításainál engedélyezd a 3D acceleration-t.

Ha így sem megy, és a guest-utils már telepítve van, akkor próbáld meg ezt:

sudo apt-get update

Majd:

sudo apt-get install virtualbox-ose-guest-utils

De mostanában mintha azt olvastam volna valahol, hogy ezt már nem kell telepíteni, ha a legfrissebb VB-t és a hozzá tartozó guest-utilst használod.

#42 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 28. 17:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 04. 28. 16:48

Akkor baj van a memóriáddal, ugyanis az XP simán leáll ezután a hibaüzenet után, nem kell nyomni semmit. Csak egyeseknek kattinthatnékjuk van, azt hiszik, kötelező. Hidd el, leáll, ráadásul belenyúlás nélkül. Honnan tudom? Mert vagy 100 gépen jelentkezett nálam is már. Soha nem volt gond vele a hisztin kívül. :smoker:

Ezt valamelyik vírusirtó csinálta rendszeresen. Nyilván felkúrhatott ezerfélét belőle, aztán pislog mikor valamelyik összekúrja a rendszert.

#43 Felhasználó inaktív   Nameless 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 17:12

Már annyiszor Windows 7 szintjére hozták az ubuntut, hogy már azt se tudom melyik kiadást válasszam, mert mind windows 7 szintjén van. 10.4-től ez a jel mondat. Kicsit nevetséges.
Az első Magyar Lumia Közösség a Google+on: http://goo.gl/tXJr34

#44 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 18:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Nameless - Dátum: 2011. 04. 28. 18:12

... már azt se tudom melyik kiadást válasszam ...

Egyik se való neked. Kész. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#45 Felhasználó inaktív   jani1701 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2011. 04. 28. 18:15

"Ezt valamelyik vírusirtó csinálta rendszeresen. Nyilván felkúrhatott ezerfélét belőle, aztán pislog mikor valamelyik összekúrja a rendszert."

Légyszives ne találgassatok ki dolgokat, legalábbis megköszönném. Elmondom, hogy az a Windows 10 Gb-os partición volt rajta, nettől eltiltva ,ebből kifolyólag vírusírtót se tettem fel rá. Egy 2003-as office volt rajta anno, legutoljára csak ennyire használtam windowst. Vagy esetleg valaki jobban tudja, hogy miket tettem fel? :o

Nameless, igen, kicsit viccesnek tartottam én is ezt a cikkben. Ettől függetlenül végre normálisan nyilatkoztak róla, és ezt értékelem. A windows 7 nevét meg ilyesmiket amúgy is muszáj felhozni, most ha cikk író lennél te nem említenéd fel? ;) Korrekt cikk, bár van benne kis ellentmondás. Ha a Windows 7 szintjéra hozták azt, de egyes területeken (pl a helykihasználásos mód miatt) az túl is lépte azt, akkor most a Windows 7 szintjén van, vagy már túl lépte? Ezt mondjuk nem értettem... bár fáradtan olvastam végig a cikket, majd elolvasom még egyszer.

#46 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 18:26

@Yv@n: "Ja hogyne. Ha mérnöki módon álnának a témához, akkor átvennék a hasznos funkciókat és kijavítva kínálnák a saját rendszerükben."

Láttál -e már bsd -t?

#47 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 18:28

@Nameless: "Már annyiszor Windows 7 szintjére hozták az ubuntut, hogy már azt se tudom melyik kiadást válasszam, mert mind windows 7 szintjén van. 10.4-től ez a jel mondat. Kicsit nevetséges."

Pedig éppen hogy inkább butítottak rajta, és mobiltelefon és/vagy netbook szintre alacsonyítják. Eddig erre legalább volt egy külön vonal, de most a főverziót is ilyenre faragták.

#48 Felhasználó inaktív   nikola tesla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 18:38

Hát, én is kipróbáltam azaz kipróbáltam volna a mai napon megjelent UBUNTU 11.04-et, ha a telepítés után elindult vona.
Fekete képernyő, villogó kurzorral, hibaüzenet nélkül. :(

Mindezt kétszer is eljátszottam. Már vissza is tértem a SUSE-hez, ami egy jó darabig marad is.

Szerkesztette: nikola tesla 2011. 04. 28. 18:39 -kor

A raktárbázis a raktárbázison van. Ja-ja-ja. Kiküldtük tegnap, ma délelőtt.

#49 Felhasználó inaktív   jani1701 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 18:48

Pedig éppen hogy inkább butítottak rajta, és mobiltelefon és/vagy netbook szintre alacsonyítják. Eddig erre legalább volt egy külön vonal, de most a főverziót is ilyenre faragták.

Használtad is? Mert nekem nem úgy tűnt, hogy roszabb lenne a 10.10-nél... sztem jobb ez a fajta felállás, nekem legalábbis logikusnak tűnik. Menüt ritkán használom, az indotóra elférnek az alkalmazásaim és minden sokkal nagyobb területen fut, ez sztem előre lépés. a 38-as kernel meg eléggé gyors lett. Mi ebben a hátralépés? Avval, hogy egységesítették a két vonalat sztem csak jól jár mindenki, mindenhol ugyanúgy néz ki és mindenhol a lehető legoptimálisabban van kihasználva a kijelző. Valamint a fejlesztőknek így már csak egy asztali kiadásra kell koncentrálni a 2 helyett.

#50 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 18:51

Merjek frissíteni 10.10-ről, vagy ez kockázatos mutatvány?
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#51 Felhasználó inaktív   jani1701 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 19:06

potyo: tegnap frissítettem, semmi baja nem lett. Asztali gépről van szó semmi különleges hardver nincs benne, gond az nem volt. Ha külön van a /home márpedig azt ajánlatos külön tenni akkor meg bátran frissíthetsz bármikor. (sztem nem lesz vele gond)

#52 Felhasználó inaktív   Nameless 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 19:18

@attila9988: Pont ezért írtam ilyen felháborodott módon. Ahelyett hogy értelmesen ráfeküdnének a hardverek támogatására, fél évente kiadják ugyan azt, csak épp annyit módosítanak rajta, hogy a régi userek is otthagyják.

#53 Felhasználó inaktív   EdgarPE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 19:23

A Unity elrendezése szerintem nagyon jó, csak túl látványos és erőforrás zabáló. Viszont létezik Unity 2D, ami szvsz minden tekintetben jobb az alap Unity-nél. Kevesebb erőforrást zabál mint a gnome, viszont minden másban ugyanúgy viselkedik mint a sima Unity. És nagyon kiforrott. Infó pl. itt: http://www.webupd8.org/2011/01/unity-2d-qt-now-available-in-ppa-for.html

#54 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 19:33

Üzenet megtekintéseIdézet: jani1701 - Dátum: 2011. 04. 28. 20:06

potyo: tegnap frissítettem, semmi baja nem lett. Asztali gépről van szó semmi különleges hardver nincs benne, gond az nem volt. Ha külön van a /home márpedig azt ajánlatos külön tenni akkor meg bátran frissíthetsz bármikor. (sztem nem lesz vele gond)

Nekem laptopon van, ebben sincs semmi spéci hardver, de ki tudja. Megvárom a holnapot, mert most dolgozok rajta.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#55 Felhasználó inaktív   floatr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 20:03

@Nameless: Az "Ubuntu" egy afrikai szó; jelentése: nem találom a classic desktopot bejelentkezéskor :)

Amúgy ha olyan nagy hw-es emberekből állna a canonical, akkor nem disztribúciót csinálnának, hanem amper- és izzadtságszagú modulokat.

#56 Felhasználó inaktív   lgb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 20:14

@LCoder: Azert onbizalom az van nalad, ha szerinted fos, akkor az ugy is van, es csakis lefizetessel lehetseges, hogy barki ezen a bolygon barmi pozitivat irjon rola. Gratulalok .... [btw, nekem sem jon be az Unity, de ettol nem tartom feltetlen szarnak - es plane nem allitom, hogy aki jonak es hasznosnak tartja, az le van fizetve -, egyszeruen _nekem_ nem jon be, ettol siman lehet jo masnak, vagy akar a tobbsegnek is, stb stb stb]

#57 Felhasználó inaktív   jani1701 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 20:55

@lgb: Először én is néztem, hogy hát ez nem biztos, hogy jó lesz... elkezdtem használni hát nem rossz, most meg semmiért nem váltanék vissza a régi felületre, mondjuk avval se volt gondom. Nekem nem hiányzott a unity, de most már nem akarok nélküle gépezni. :) Egyébként a családomnak is nagyon bejött, nem minden monitorunk nagy felbontású, nah azokon maga megváltás.

#58 Felhasználó inaktív   jani1701 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 21:08

plusz ha ehhez hozzávesszük azt, hogy ma jelent meg és már számtalan lencse elérhető hozzá... a linuxos társadalom egy nagy része Ubuntuzik, jönni fognak hozzá a kiegészítők szép számmal, októberben pedig rátesznek még pár lapáttal, addig is akinek nem elég kiforrott használhatja a klassikus gnome-t sőt még 1.5 év támogatást adnak hozzá. Sztem nagyon korrekt, semmi kényszerítő erő nincsen.

#59 Felhasználó inaktív   Nameless 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 21:25

@floatr: Attól, hogy még elérem a sima gnome ot ami mac másolat lett, hangom ugyan úgy nem lesz.

#60 Felhasználó inaktív   Seregély 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 22:06

@strogg: +1
Nagyjából ezért használtunk eddig Open Solarist Linux helyett, csak sajnos jött az Oracle felvásárlás.

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.