HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 11. 28. 15:56

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 28. 13:01

@auth.gabor: Egyébként gyorskeresés után találtam egy tabletet 26 ezer párszázért, de az annyira hurkagyurka masina, hogy nem tudom miért azzal számolsz. Ellenfélnek akkor bedobok egy p3 -ast. 5000 ft -ért megkapható, és még mindig 1000x jobb vétel.

30 000 -ért ebook reader -t kapsz viszonylag normálisat, annak legalább még értelme is van.

Aztán az 5ezres P3as dobozból kicsmagolva, hordozható, elmegy akkuról valamennyit, wifis, satöbbis? Ennyiért OS nincs rajt, de ha van valami értelmes egyben gép, akkor jöhet.

A 30ezres ebookreaderről is kérünk linket, mert ennyiért még elég butácska van, júzer első nap rájön miből kellene több.
Make love not Wor.

#342 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 15:57

Üzenet megtekintéseIdézet: auth.gabor - Dátum: 2011. 11. 28. 13:01

A többségnek viszont nem kell PC, elég nekik a tablet tudása és még boldogok is. Ez van.

Ja, ezt a markating mondja, piac meg nem ezt mutatja.
Make love not Wor.

#343 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 28. 15:58

@attila9988: "Na most már tényleg.... Ki mondta hogy senki nem használja?"

Senki. Átvettem kicsit a stílusodat, és látszólag nagyon nem tetszik a tükör... :)

#344 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 15:58

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 11. 28. 13:04

Akkor nem voltam egyértelmű. Ezt írtam: "Mondok egy nehezebbet: tippeld meg, hogy az otthoni felhasználók hány százaléka gépel be összesen 4500 karaktert 1 hét alatt. Szerintem nekem is van olyan hetem, hogy én se gépelek be ennyit, pedig konzolhuszár vagyok meg ilyesmi."

Nem a fenét nem, ezek annyit csetelnek, hogy jajj. Aztán nem csak HWSW létezik, hanem egyéb fórumok meg nlcafé. Vazz.
Make love not Wor.

#345 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 16:00

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 11. 28. 13:09

De, azt csinálja. Ez eddig nem jutott eszembe, de tényleg. Bár belegondolva, hogy egyes emberek mekkora sms forgalmat képesek generálni, simán látom azt a réteget, aki tapibillentyűzettel megalkotja xD

Kíváncsiságból megnéztem a telefonom, abban 549ezer karakternyi SMS van.
Make love not Wor.

#346 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 16:02

Üzenet megtekintéseIdézet: auth.gabor - Dátum: 2011. 11. 28. 13:19

Egy sörben fogadok, hogy a dokkolható tablet fog elterjedni.

10 éve a HPnak nem jött be. Azóta lehet változott a világ, de még mindig ott van, hogy néha kicsi a teljesítménye és korlátos a képessége, hiába van monitorkimenet, meg billentyű/egér.
Make love not Wor.

#347 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 16:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 11. 28. 15:46

iPadon meg a többin teljesen jól megy, azokat nálunk most TV-n tesztelik, nem győzöm venni a HDMI kábeleket.

iPaddal nincs ilyen gond, az fix. De nem is 80 dollár. :)
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#348 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 16:03

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 28. 13:37

Azért a csak netezés dolog megbukott egyik ismerősnél. Megvette az iPad2-t mert az ausztrál rokon mondta, hogy milyen fasza. Aztán nézné a hamilton.hu-t (árfolyamot itt nézi 5 éve) oszt annyit mondott a tablet, hogy no-flash. Nem örült! :)

Naja, de ez sem a tablet, mint technológia hibája, hanem az OS-é. Mert droidoson pld. simán ment volna.
Make love not Wor.

#349 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 16:04

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 11. 28. 13:39

Nekem személyes tapasztalatom:
HDD - adatvesztést csak akkor tapasztaltam, ha az eszköz hibás volt (bad sector, stb.)
ODD - volt, hogy pár hónap alatt is olvashatatlanná vált, pedig brand lemez, boltból számlásan, normális íróval, normális sebességgel, stb.

HDD vagy fogja amgát és megáll. Vagy piros. Elég benézni ide az adatvesztős topikba. Ráadásul onnan a legtöbb egyszeri júzer nem szokott archiválni, aztán manapság egy notiban is 500 gigás vinyók vannak, akkor jön a meglepetés ha egyben száll el.
Make love not Wor.

#350 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 16:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 11. 28. 15:54

Miárt szopás? Mert buta vagy hozzá? Attól még nem fos. Legtöbb júzer használja, minden cuccán van egy folder, amit belehúz az ott lesz a többin is. Ha meg szeretné osztani, akkor tol róla egy linket.

Az tudtad egyébként, hogy van download limit pubic folderre. Én akkor tudtam meg, mikor egy 500 megás cumót beleraktam, aztán 4. letöltő már csak 403-mat kapott rá. :D Én meg e-mailt, hogy "Due extreme traffic your public directory is temporary suspensed" :angry:
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#351 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 16:09

Üzenet megtekintéseIdézet: auth.gabor - Dátum: 2011. 11. 28. 14:24

És miért adnak el kétszer annyi tabletet, mint amennyire idén számítottak?

Mer5t akár divat is, ha asztali gépet kapott 2 éve az még jó, noteszt meg tavaly, idén húsvétra meg volt a netbook, akkor mi más lehetne, mint tablet?
Make love not Wor.

#352 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 16:20

@Jahno: Nem figyeled mi volt a kiindulópont. Kértem egy dvd -t helyettesítő olcsó adathordozót, amin tetszőleges típusú adatokat adhatok át másoknak, mely adatok akár bizalmasak is lehetnek... Erre jöttek a dropbox -os válaszok. Nekem az bizony szopás ha 4 gb -okat kellene felzúznom dropbox -ba azért, hogy a másik letölthesse. Akkor már inkább bittorrenttel, titkosított csomaggal oldanám meg ha mindenképpen neten kell. A dvd jelenleg ilyen értelemben pótolhatatlan. Pendrive -ot nem osztogatok, a netes cucc meg ugye kevés. Online tárhelyért meg nem fizetek, de ha megtenném is le kellene időnként törölnöm onnan az anyagot. Ezért aztán megint nem megoldás a dvd ellen.

#353 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 16:20

@auth.gabor: "Senki. Átvettem kicsit a stílusodat, és látszólag nagyon nem tetszik a tükör..."

???????????

#354 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 16:36

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 28. 16:20

@Jahno: Nem figyeled mi volt a kiindulópont. Kértem egy dvd -t helyettesítő olcsó adathordozót, amin tetszőleges típusú adatokat adhatok át másoknak, mely adatok akár bizalmasak is lehetnek...

Nekem meg nem szopás, mert van sávszél. Időnként PENt is osztogatok, de most DVD, megírni, posta, akármi. Ugyanmár. Gépeim mindig mennek, jobb gomb, share, aztán mailban kap linket, majd ssl átcsorog.
Make love not Wor.

#355 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 17:05

@attila9988: "A dvd jelenleg ilyen értelemben pótolhatatlan. Pendrive -ot nem osztogatok, a netes cucc meg ugye kevés."

Én pendrive-ot osztogatok, eddig mindig visszajött mindegyik napok vagy hetek alatt. Van néhány a bumszli 512M-s kapacitástól egészen a kicsi és vékony 4G méretig. Olyan ritkán van, hogy valakinek adok valamit és hetekig nem találkozunk, dehát mindenkinek más az ismerettségi köre... nekem ilyenek jutottak, akik átlagos felhasználók de gyakran találkozok velük, neked meg poweruser jut, akikkel persze alig találkozol, ezért kell DVD-t adnod, mert nem hoznák vissza az USB sticket. :)

Egyébként van pár smartphone tulaj, akikkel telefon-telefon megosztást használok, 50-100M méretig egész jó a BT sávszélessége és amíg átmegy a cucc, addig a pár percig úgyis van beszédtéma.

Ezek ugyanúgy biztonságos adatátvitelek, mint a DVD... kb. 4-5 éve volt a DVD írás csúcsa, akkor az irodában havonta mindig volt szervezkedés, hogy kinek mennyi DVD kell, mert akkor rendelnek egy raklappal olcsón valahonnan, de ez a szervezkedés meredeken esett, és 1-2 éve egyátalán nincs... bárkinek kell valami cucc, akkor vagy ad 2,5" mobil vinyót, hogy tegyem rá, vagy 8-16G-s USB sticket, hogy arra tegyem rá... ok, elfogadom, hogy nem jó körökben mozgok.

#356 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 20:46

Üzenet megtekintéseIdézet: auth.gabor - Dátum: 2011. 11. 28. 18:05

nekem ilyenek jutottak, akik átlagos felhasználók de gyakran találkozok velük, neked meg poweruser jut, akikkel persze alig találkozol, ezért kell DVD-t adnod, mert nem hoznák vissza az USB sticket. :)

Nálunk országban lenni mondás: Azok az 50-60 éves "átlagúzerek" akik otthon powerpoint-ban heggesztenek sose adják vissza a pendrive-okat. Nekik csak DVD-t szabad adni. De azt meg letörlik. Még ha egyszer írható akkor is. Mert 5 perc alatt megtanulták hogy kell. Most már csak ujjgyakorlat. :D

Szerkesztette: delphijos 2011. 11. 28. 20:46 -kor

PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#357 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 29. 14:08

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 28. 16:28

@xclusiv: "Baszki, tavaly szemptemberben még a noti se volt jó szerinted, csak a desktop PC,"

Semmi nem változott, még ebben a topic -ban is megjegyeztem, hogy nem szeretek notival dolgozni.

"Aztán amikor idén februárban jöttél egy okostelós kreténséggel, konkrétan ezzel:"

Az okostelót sem szeretem, tehát nekem konkrétan nem kell.

Az teljesen rendben van, produktív (esetemben IT jellegű, nem ppt ember vagyok) munkára jobb a desktop, azzal még egyet is értek. Az is teljesen rendben van, hogy nem szereted az okostelót, semmi baj, nem kell használnod. Én nem szeretem a csalamádét és nem eszem, ez ilyen. Ezzel nincs is semmi baj.

Idézet

"ez volt az utolsó hsz-ed abban a topicban."

Az a véleményem sem változott azóta, mert nem volt ami, vagy aki megváltoztassa.

Ó igen, és nyilván kerestél negyedannyiért konfigot, csak épp nem találtál 65-ért csak 66-ért, azért nem válaszoltál amikor arra kértelek, hogy bizonyítsd a kreténséget, amit összehordtál.

Idézet

De amúgy megint kibújtál, és megint nem válaszoltál, csak idéztél tőlem pár dolgot, amivel nincs is semmi baj, Mert ma is jobb az asztali a notinál ha rendesen akarod használni, és ma is drága mulatság az okosteló ahhoz képest amit tud, és ma is értelmetlen minden feladatra külön keresgélni okosbiztbaszt, főleg hogy nem is lehet minden feladatra találni. Tabletes témát meg épp most tárgyaljuk.

Mi alól bújtam ki? Csak azt vázoltam, hogy más szemében a szálkát is észreveszed, míg a sajátodban a gerendát se. Itt matolcsizol valakit, erre hoztam példaként néhány nettó hazugságot tőled, és azt, hogy amikor konkrétan példát kértem erre, akkor semmi válaszod nem volt. Itt is csak terelsz. Mert ha a negyedárú desktop konfig szétcincálja kezdetű dologra reagáltál volna annyit, hogy "igazad van, a 4x-es ár túlzás, de egy bő másfél-kétszeres szorzó van", akkor az teljesen rendben van. Ugyanez az okostelónál, a 100x erősebb és tizedébe kerülő PC-dről, nyilván kreténség, arra se volt értelmes válaszod. Ugyanmár...

#358 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 29. 14:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 11. 28. 16:57

Ja, ezt a markating mondja, piac meg nem ezt mutatja.

A fene tudja, hogy mit mutat a piac. Nincs 2 éve, hogy maga a tablet kategória megjelent, és eddig gyakorlatilag egyszereplős volt a piac, az egyetlen érdemi szereplő az apple volt, a szokásos nemolcsó (500+ dodó) árával. És így is eladtak pártízmilliót belőle. Most pedig jött az olcsó konkurencia (amazon, b&n), a hírek szerint jobban viszik, mint az ipad-et. Hamarosan az android tableten is kiforrja magát, és akkor jó eséllyel lesz egy olyan "feltörés", mint ami az okostelópiacon is történt. Szerintem ez a várhatóan évente kb. százmilliós eladás erősen a notebook piacba fog harapni.
Szerintem várhatóan nem úgy váltja le a notebook-ot, hogy hősünk a régit kidobja, hanem hősünk a régi noti mellé vesz egy táblát, általában azt használja, és ha kell hetente/havonta néhányszor, akkor a régi c2d notit bekapcsolja és használja. De nem cseréli le, nem vesz helyette új notit, és a lényeg ez szerintem.

#359 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 29. 14:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 11. 28. 16:58

Nem a fenét nem, ezek annyit csetelnek, hogy jajj. Aztán nem csak HWSW létezik, hanem egyéb fórumok meg nlcafé. Vazz.

Ja, az internet penetráció (de szép szó) idén valahol 60% környékén van, de biztosan 50+. Namost ez minimum 5 millió ember. Ha ebből 1 millió _aktívan_ csetel/blogol/kommentel/akármi, az már egy baromi nagy szám, de akkor is csak 20-ról beszélünk, a maradék 80% meg se nagyon mukkan, csak néha lájkol, vagy dob egy smiley-t, esetleg pötyög egy "De szép vagy Marcsikám" szöveget, vagy valami hasonló, de többnyire csak fogyasztja a kontentot. Na ennek a 80%-nak simán elég egy tablet. Nem csak itthon, worldwide.

#360 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 29. 14:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 11. 28. 17:00

Kíváncsiságból megnéztem a telefonom, abban 549ezer karakternyi SMS van.

És ebből mennyi a nagios? xD

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.