Idézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 28. 17:20
@Jahno: Nem figyeled mi volt a kiindulópont. Kértem egy dvd -t helyettesítő olcsó adathordozót, amin tetszőleges típusú adatokat adhatok át másoknak, mely adatok akár bizalmasak is lehetnek... Erre jöttek a dropbox -os válaszok. Nekem az bizony szopás ha 4 gb -okat kellene felzúznom dropbox -ba azért, hogy a másik letölthesse. Akkor már inkább bittorrenttel, titkosított csomaggal oldanám meg ha mindenképpen neten kell. A dvd jelenleg ilyen értelemben pótolhatatlan. Pendrive -ot nem osztogatok, a netes cucc meg ugye kevés. Online tárhelyért meg nem fizetek, de ha megtenném is le kellene időnként törölnöm onnan az anyagot. Ezért aztán megint nem megoldás a dvd ellen.
És erre kaptad azt a választ, hogy az általad adott peremfeltételekkel a DVD az ideális megoldás. Hangsúlyozom: "az általad adott peremfeltételekkel".
Szemezgessünk néhány peremfeltételt, amire nem jó a DVD:
- mi van akkor, ha 5 gigányi fotót akarsz 15 embernek eljuttatni? Az ugye pont nem fér rá 1 DVD-re, tehát írsz 30 DVD-t?
- mi van akkor, ha az egyik címzet Ámerikában van? Vagy csak az országban szétszórva több helyen? Feladod postán?
- mi van akkor, ha az egyik címzett subnotebook-jában/hoz nincs DVD olvasója? Vagy van, csak nem működik?
Szóval nagyon a feltételeken múlik. Én pl. privát adatcserére az elmúlt évekből 1 esetre emlékszem, amikor DVD-n kaptam valamit, minden más esetben pendrive/net volt a megoldás.