HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   LInux-power 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 23. 11:10

@Leni: Mert béna vagy...

Ki beszélt itt telefonokról? Direkt csinálsz magadból hülyét?

Szóval, ha nincs több érved, akkor elkezdesz sorban mindenkit sértegetni?
Hidd el, akikkel vitatkozol, azok több nagyobb rendszert láttak mint te. Valószínű "esze" is több van itt mindenkinek, én is csak lazítani jövök ide nem keménykedni...

Itt vannak a te "eszes" hozzá szólásaid, légy rá büszke........ :) Troll király

#122 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 23. 11:18

@LInux-power: Itt te vagy a troll, én meg etetlek:)

#123 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 11:30

@nhw: "Desktop OS SW-t futtat."

Ezt csak Te mondod, mint IT területen mozgó ember... az átlag emberek számára nincs ilyen kritérium, hogy "Desktop OS", fogalma nincs és egyre kevésbé érdekli, hogy mit értesz ez alatt. Neki annyi a lényeg, hogy tudjon levelezni, netezni, szkájpolni, lájkolni, fotókat-videókat nézni és megosztani.

"Sok év alatt folyamatosan úgy fejlesztették, hogy az asztali igényekre specializálódott. Az ami a tabletban van táblázatkezelő és szövegszerkesztő nem egy OOo vagy MSO."

És? Mi az a nagy tömegek által gyakorolt használati eset, ami speciálisan desktop OS-t igényel? Úgy tűnik, hogy magadból és az általad használt dolgokból indulsz ki, de ezek az igények nem átlagember igényei.

Én 7 évig tanítottam informatikát és számítástechnikát olyan középiskolában, és egyszerűen az a helyzet, hogy az IT területen kívül a consumer piacot tekintve egyátalán nincs szükség azokra a programokra, amelyek jelenleg a desktop oprendszerken futnak. Egy MSO/OOo felesleges otthonra, oda elég egy Google Docs szerű program, nem használnak több funkciót az átlagemberek, sőt: tipikusan a középre igazítást is szóközökkel oldják meg.

Egy hivatalos levelet gond nélkül meg lehet írni GDocs használatával, egy átlagos HÉV út alatt meg lehet fogalmazni és formázni egy egyszerű levelet, a nyomtatási lehetőség hiányzik mindössze (még). Ha a GDocs kevés, akkor van tucatjával Office program, amelyek szépen és könnyen tudnak működni tableten. Ha van fizikai billentyűzet, akkor pedig teljes a boldogság -- és van lehetőség USB vagy BT billentyűzet és egér használatára.

"ABEV java-t nem tudsz rá rakni, mert nincs a Store-ban."

Az ABEV Java senkit se érdekel a bérből és fizetésből élők közül... a feltöltések kétharmadát kb. 1000 könyvelőiroda végzi, a maradék egyharmad nagyobb része pedig a munkaügyön történik. Elképesztően kevesen használják megánemberként otthonról az ABEV-et, nagyobb részük EV vagy EVA-s kis cég.

A sok alkalmazás között pedig van szinte minden, amit átlagember használ vagy használna... ha eléri a nem Windows oprendszeres tablet és netbook penetráció a kritikus tömeget, akkor nem desktop oprendszerre fognak programot írni, hanem tablet-re. És ez közel van, a consumer szoftverfejlesztések többsége most már nem Windows-ra történik.

Szóval ne a saját igényeidből indulj ki...tévútra vezet.

#124 Felhasználó inaktív   LInux-power 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 11:32

@Leni: Azt hiszed, hiszen dróton rángatlan mint egy kis marionette bábut, te meg kajálod mint állat.... :)

Túl könnyű, akármikor, kinyerlek.. :D

#125 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 11:48

@LInux-power: Ok, kezdjük előröl. Ha adsz a anyukádnak egy Win8 és egy általad szabadon választott linux disztro cd-t, melyiket eredeti OS-t fogja tudni gyorsabban frissíteni? Vagyis egyáltalán frissíteni?:)

Az egy dolog, hogy te/én zsigerből nyomjuk az apt-t, mert 10+ éve ezzel foglalkozunk, de a maradék 99%?

#126 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 11:56

@auth.gabor: "Ezt csak Te mondod, mint IT területen mozgó ember... "

Egyetértek, de picit visszásan nézve. Az átlag, épp hogy nem úgy fogalmaz, hogy táblázatkezelő, hanem Excel.

Ergo az átlag igénye: Word, Excel, Powerpoint, TotalCommander, Windows Intéző, Firefox v. Internet Explorer.

Ezek nem saját igényeim, hanem anyós pl akinek semmi köze, folyton kap PPT-t amit végignéz, Word-ben ír meghatalmazást, adásvételi szerződést. Táblázatot Excelben csinál a kiadásokról, ezek hétköznapi igények, hidd el.

"Én 7 évig tanítottam informatikát és számítástechnikát olyan középiskolában, és egyszerűen az a helyzet, hogy az IT területen kívül a consumer piacot tekintve egyátalán nincs szükség azokra a programokra, amelyek jelenleg a desktop oprendszerken futnak. Egy MSO/OOo felesleges otthonra, oda elég egy Google Docs szerű program, nem használnak több funkciót az átlagemberek, sőt: tipikusan a középre igazítást is szóközökkel oldják meg."

Naneeee!!! Ha tanítottad jól tudod, hogy ami az asztalon nincs shortcutként az akkor nem is létezik a gépen. Pont neked kellene tudnod!

"Az ABEV Java senkit se érdekel a bérből és fizetésből élők közül... a feltöltések kétharmadát kb. 1000 könyvelőiroda végzi, a maradék egyharmad nagyobb része pedig a munkaügyön történik." Itt szerintem inkább Te indulsz ki magadból, mert tévedsz! :) Elmondod honnan ez a statisztika, mert inkább ext has gyanús, hogy mondtál egy vakot az egészre.

A szövegszerkesztést próbáltad már GDocs-ban, de komolyan? Esetleg pendrivera rakni utána és odaadni egy barátodnak, hogy nyomtassa ki pl. Hozzánk naponta jönnek be emberek ezt azt nyomtatni, akkor most adjam át a gépemet, hogy lépjen be és nyomtassuk ki onnan?

Egy 128 kbit/s feltöltésű net mellet, pedig öröm lesz a digitális fényképezővel csinált 3-10 megapixeles képeket beágyazni. Főleg később nyomtatni minőségromlás nélkül. Próbáltam már a Docsot, és maradtam a Wordnél!

Hiába mondják, hogy milyen jó online és könnyű megosztani, ha a másik fél tényleg átlagember. Azt meg ne mondd, hogy nagyobb átlag használ Cloud Office-t mint offline verziót. Mert ebben az esetben megint a saját igényeidet projektálod.

"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#127 Felhasználó inaktív   LInux-power 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 12:04

@Leni: Szerintem egyiket sem. :) Szerintem fogalma sincs arról mi az a frissítés, vagy miért kell. Egyébként próbáltam windows felhasználókat linuxra szoktatni, volt hogy bejött volt, hogy nem. Kedvesem pl, teljesen boldog egy w7 netbokkal. Mondtam neki itt egy ujabb noti sokkal erősebb, gyorsabb. Válasz: neki ez kell mert olyan kicsi és szép. :) Ezzel nem tudtam vitatkozni. :) Amúgy a frissítés, szerintem úgy felhasználó barát, ha alapból megy, de közben jól testre szabható. Pl.: átlag user-nek frissítsen és kész. Ellenben céges környezetben már sok olyan frissítés szembe jött, amit nem tehettünk fel egyéb okokból. Szóval a megfelelő alap beállítás és a jól testre szabhatóság a jó megoldás, szerintem. Ez kb meg is van linux/windows oldalon. Nekem a sok restart fáj, meg amikor a frissítés után telepíti a frissítést akkor, leállításnál és elindulásnal miért kell konfigurálni 2x-is? Ezt egy lépésbe el kéne érnie és akkor rendben is volnánk. Vagy legyen ingyenes a windows és akkor rendben van. :)

#128 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2011. 11. 23. 12:10

@LInux-power: szépen felcseperedik az alom
az biztos. ellenben neked meg csak annyi szerencséd volt, h anyád nem feküdt rád, mikor szoptatott.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#129 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 12:12

@Szabcsi: vakolatban erős
ez nehezen, de leesett. :D
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#130 Felhasználó inaktív   LInux-power 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 12:14

@avman: Tudod hol anyázz paraszt! Fóton a kutya ólban ezt tanultad?

#131 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 12:39

popcorn mode: on

#132 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 13:10

@auth.gabor: "Én 7 évig tanítottam informatikát és számítástechnikát olyan középiskolában, és egyszerűen az a helyzet, hogy az IT területen kívül a consumer piacot tekintve egyátalán nincs szükség azokra a programokra, amelyek jelenleg a desktop oprendszerken futnak. Egy MSO/OOo felesleges otthonra, oda elég egy Google Docs szerű program, nem használnak több funkciót az átlagemberek, sőt: tipikusan a középre igazítást is szóközökkel oldják meg."

Akkor rossz tanár vagy.... Képzeld el, ha az emberek nem tanulnak meg autót vezetni, akkor az nem megy nekik... meglepő igaz?

"A sok alkalmazás között pedig van szinte minden, amit átlagember használ vagy használna... "

Mondod te. De ki dönti azt el hogy az átlag embernek nincsenek igényei?

#133 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 13:14

@LInux-power: "Szerintem egyiket sem. Szerintem fogalma sincs arról mi az a frissítés, vagy miért kell. "

A windows viszont megcsinálja neki, majd szól hogy "újraindulhatok?" Ő meg azt mondja neki, hogy igen. Ebben a windows a legfelhasználóbarátabb partner, és a buguntu meg sem tudja közelíteni a szintet, főleg nem ha xorg csere után megdöglik. (valós példa).

#134 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 13:14

@LInux-power: igen, de az interneten, amit bevezettek ide a kutyaólba. most kaptam fűtést, beraktak egy autós ülésmelegítőt. tiszta havaly van itt, lalyikusoknak.
és felétek milyen az élet az állatkertben? a féregtelenítés már megvolt?

#135 Felhasználó inaktív   LInux-power 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 13:25

@avman: Szívesen osztanálak de nem akarok oda süllyedni ahol te vagy.......

#136 Felhasználó inaktív   effendi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 13:28

@nhw: LOL :D
ABIT BD7-II / P4 Northwood 1.8@2.6 GHz / CoolerMaster IHC-L71 Silent, Heat Pipe / 2x IBM 80 GB 7200rpm HDD / 512 MB DDR Samsung PC-2700 / ATi Radeon 9600 / SB Audigy

#137 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 13:29

Üzenet megtekintéseIdézet: effendi - Dátum: 2011. 11. 23. 13:28

@nhw: LOL

De, ugye! :D
Kép :laugh:

Szerkesztette: nhw 2011. 11. 23. 13:29 -kor

#138 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 13:33

@nhw: "Egyetértek, de picit visszásan nézve. Az átlag, épp hogy nem úgy fogalmaz, hogy táblázatkezelő, hanem Excel."

Én sok embert ismerek, akinek a gépén nincs Office. Semmilyen. Nem fogalmaznak sehogy sem, mert nem hiányzik nekik, ha mégis kell valamit írni, akkor azt Notepad-ban írják vagy egy webes formba.

"Ergo az átlag igénye: Word, Excel, Powerpoint, TotalCommander, Windows Intéző, Firefox v. Internet Explorer."

Ezek már átlag feletti felhasználók... olyanok, akiknek több év óta megvan a megszokott környezetük és hozzávetőlegesen értik is. De a többség nem ilyen.

"Ezek nem saját igényeim, hanem anyós pl akinek semmi köze, folyton kap PPT-t amit végignéz, Word-ben ír meghatalmazást, adásvételi szerződést. Táblázatot Excelben csinál a kiadásokról, ezek hétköznapi igények, hidd el. "

PPT-t minden további nélkül meg tudok nézni tableten. Tudok írni meghatalmazást és adásvételi szerződést is (mi olyan formázás van ebben, amit egy utolsó gyüttment JavaScript-es editor nem tud?), és Android-os táblázatkezelővel is lehet csinálni táblázatokat, amelyeket xls-be is tudok menteni, de jópár táblázatom van GDocs-ban, képletekkel együtt sokszor. Ez egyszerűen megszokás kérdése is, hogy az ember _megvesz_ egy drága programcsomagot (ugye megvette?) vagy használ egy ingyenes programot...

Egyébként az anyósod átlag feletti felhasználó, ha ezeket tudja, a 40+ korosztályra nem feltétlen jellemző még az egyszerű netezésen túl bármi más program használata - leszámítva a munkahelyén használt programokat.

Továbbra sem értem, hogy egy "dokkolt" tablet (billentyűzet, egér, monitor, stb) használata miért okozna az átlag felhasználóknál problémákat. A tablet jelenleg pont azoknál terjed futótűz szerűen, akik nem azzal a szemmel tekintenek a desktopra, mint Te vagy én. Ismerőseim több esetben hozzá se nyúlnak már a laptophoz vagy a desktophoz, mert minden felmerülő igényüket kimeríti a tablet tudása - és még csak dokkolva sincs. Ha egy mozdulattal dokkolni tudnák, akkor egyátalán nem lenne szükségük desktopra. Észre kellene venni, hogy az emberek többsége a netes tartalmakat fogyasztja és nem létrehozza. A létrehozók többsége is fotót vagy videót oszt meg, és lassan az elenyésző kisebbség ír pár sornál hosszabb megjegyzést egy fórumba.

"Naneeee!!! Ha tanítottad jól tudod, hogy ami az asztalon nincs shortcutként az akkor nem is létezik a gépen. Pont neked kellene tudnod!"

Ott van a programok között... vagy egy weboldalon, ami ott van a kedvencek között.

Egyébként látod? Itt cáfolod a desktop jelleget. Ki "telepíti fel" a desktopra az ikont? Az a felhasználó, aki kétségbe esik, ha nincs a desktopon az ikon? Egy tableten a telepítés is sokkal egyszerűbb és átláthatóbb: _felhasználóbarátabb_. És minden ott lesz a programok között.

"A szövegszerkesztést próbáltad már GDocs-ban, de komolyan?"

Igen. Billentyűzettel és egérrel a tableten. Teljesen korrekt módon használható.

"Esetleg pendrivera rakni utána és odaadni egy barátodnak, hogy nyomtassa ki"

El tudom küldeni email-ben csatolmányként, akár pedig USB-re kimásolni. Semmivel se nehezebb, mint desktop oprendszeren.

"Hozzánk naponta jönnek be emberek ezt azt nyomtatni, akkor most adjam át a gépemet, hogy lépjen be és nyomtassuk ki onnan?"

Miért kellene?

"Egy 128 kbit/s feltöltésű net mellet, pedig öröm lesz a digitális fényképezővel csinált 3-10 megapixeles képeket beágyazni."

Most is ezt csinálják.

"Főleg később nyomtatni minőségromlás nélkül. Próbáltam már a Docsot, és maradtam a Wordnél! "

Ok, neked nem jó. De attól még sok más embernek jó. Ez van.

"Hiába mondják, hogy milyen jó online és könnyű megosztani, ha a másik fél tényleg átlagember. Azt meg ne mondd, hogy nagyobb átlag használ Cloud Office-t mint offline verziót. Mert ebben az esetben megint a saját igényeidet projektálod."

_Ha_ jövőre több tabletet adnak el, mint desktop gépet, akkor ez lesz. Márpedig úgy néz ki, hogy több tabletet fognak eladni, mint PC-t. Szokj hozzá... :)

#139 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 13:44

@attila9988: "Akkor rossz tanár vagy.... Képzeld el, ha az emberek nem tanulnak meg autót vezetni, akkor az nem megy nekik... meglepő igaz?"

Nem is tanítok már... :)

De egyszerűen az a helyzet, hogy a szövegszerkesztés sok funkcióját nem az átlagembernek találták ki. Nem is tanulja meg. Ha megtanulja, elfelejti. A szövegszerkesztés nem olyan, mint az autóvezetés, az emberek elsöprő többsége nem szerkeszt szöveget, megírja és úgy-ahogy megformázza. Az úgy-ahogy formázásra pedig pont elég egy JS editor eszközkészlete. Nem egy cégről tudok, ahol a teljes Office-t lecserélték egy Confluence-re, mert elég a JS eszközkészlet a céges dokumentációra és tudásbázisra.

"Mondod te. De ki dönti azt el hogy az átlag embernek nincsenek igényei?"

Vannak igényei és ezt le is fedték már pártízezer alkalmazással, illetve annak 200-300 ezer alternatívájával. Alig tudsz olyan felhasználói programot mondani, amit egy átlag felhasználó ne tudna jelenleg Android és/vagy iOS oprendszerre feltelepíteni.

Ja, a héten voltam cégnél, ahol az ügyvezető a tárgyalás közben fogta az iPad2-t, és azon gépelte be a megbeszélteket, illetve tolta is be a naptárba. Láthatóan nem desktop alternatívaként használta, hanem elsődleges gépként.

Nade mindegy, mindenki azt gondol, amit akar, én azt látom, hogy hihetetlen sebességgel terjed az a fajta szemlélet, amit eddig írtam... :)

#140 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 14:04

Üzenet megtekintéseIdézet: auth.gabor - Dátum: 2011. 11. 23. 13:33

Én sok embert ismerek, akinek a gépén nincs Office. Semmilyen. Nem fogalmaznak sehogy sem, mert nem hiányzik nekik, ha mégis kell valamit írni, akkor azt Notepad-ban írják vagy egy webes formba.

Szerintem a notepadot kevesebben ismerik mint a Word-ot. Ha szövegszerkeszés akkor Word. A Wordpad ami talán kiváltaná, mert notepad-ban ugye nincs középre rendez csak space :) hiszen plain text.

Ezek már átlag feletti felhasználók... olyanok, akiknek több év óta megvan a megszokott környezetük és hozzávetõlegesen értik is. De a többség nem ilyen.

Általános és középiskolások.

Ez egyszerûen megszokás kérdése is, hogy az ember _megvesz_ egy drága programcsomagot (ugye megvette?) vagy használ egy ingyenes programot...

Igen megvette, ahogyan én is 3PC licence. You know.

Egyébként az anyósod átlag feletti felhasználó, ha ezeket tudja, a 40+ korosztályra nem feltétlen jellemzõ még az egyszerû netezésen túl bármi más program használata - leszámítva a munkahelyén használt programokat.

Ez igaz és még nagyon jól süt és főz is. :)

Továbbra sem értem, hogy egy "dokkolt" tablet (billentyûzet, egér, monitor, stb) használata miért okozna az átlag felhasználóknál problémákat.

Mert új, nem a megszokott és a célterület sosem a Desktop felhasználás volt.

Egyébként látod? Itt cáfolod a desktop jelleget. Ki "telepíti fel" a desktopra az ikont? Az a felhasználó, aki kétségbe esik, ha nincs a desktopon az ikon? Egy tableten a telepítés is sokkal egyszerûbb és átláthatóbb: _felhasználóbarátabb_. És minden ott lesz a programok között.

Ez igaz is és nem is, valóban egyszerűbb, mégis ugyanúgy szakemberhez fordulnak, mikor arról lenne szó, hogy akkor most kellene egy PDF reader, de ő nem tudja hogy ez a neve, csak azt, hogy nem nyitja meg amit kapott. Mivel még fájlkiterjesztésekben sem jártas.

Szerkesztette: nhw 2011. 11. 23. 14:04 -kor

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »