HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#861 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 10. 23:21

Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 23:48

mondom teljesen sík felület kell a külső élekre a lemezborításhoz. A kapupánt csavar meg nem éppen high-tech :D :p

Szerintem marass aluminium kockakat es azokat hasznaldd a hat sarokban. Az eleket osszekotod L idomokkal. Szegecseled, vagy csavarozod - Te dolgod. Szerintem csavarozdd feluletkezelt hatlapfeju csavarral. Az imbusz csavar ugy is uj ertelmet nyer az en projektemben...

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#862 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 08:13

Az L idommal ebben az esetben szerintem az a gond, hogy nem tudom annyira besüllyeszteni a felfogató csavarokat, hogy sík maradjon a külső él. Ami pedig kellene, mert reményeim szerint nem lesznek csavarfejek a házon kívül (az oldallemezekbe spéci csavarokat sajtolnak, ami a lemez "színén" nem látszanak)
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#863 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 11:00

Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 8:13

Az L idommal ebben az esetben szerintem az a gond, hogy nem tudom annyira besüllyeszteni a felfogató csavarokat, hogy sík maradjon a külső él. Ami pedig kellene, mert reményeim szerint nem lesznek csavarfejek a házon kívül (az oldallemezekbe spéci csavarokat sajtolnak, ami a lemez "színén" nem látszanak)

ebben az esetben: csavar helyett ragasztás?  :think: 
>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

#864 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 14:58

Nekem van egy otletem. Feltetele, hogy meg ne legyenek a csavarok belesajtolva a lemezekbe. Este megprobalom lemodellezni max-ben.

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#865 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 19:48

Ma sajnos nem tudok foglalkozni vele. Boccs!

PeppeR

#866 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 21:42

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 19:48

Ma sajnos nem tudok foglalkozni vele. Boccs!

PeppeR

ohh az elfoglalt ember...  :D
épp most láttam egy oldalt, ahol elopták az egyik ötletemet...  :mad: gusztustalan dolog... pedig arról az ötletről még senkinek se beszéltem... de lehet hogy álmomban már igen? vagyis ebből az következik, hogy leghallgatnak?  :confused: :Đ

#867 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 22:00

Idézet: reandre - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 22:42

ohh az elfoglalt ember...  :D
épp most láttam egy oldalt, ahol elopták az egyik ötletemet...  :mad: gusztustalan dolog... pedig arról az ötletről még senkinek se beszéltem... de lehet hogy álmomban már igen? vagyis ebből az következik, hogy leghallgatnak?  :confused: :Đ

Mutasdd!!!

PeppeR

#868 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 22:02

A rajzot magyarazom. Szoval valami patent-elv szeru lenne a rogzites. Az oldallapokba nem csavart kell sajtolni, hanem egy sima rudat, amibe kozel a vegehez egy horony van korbe marva. Ez bal oldalt a legalso reszlet. A befogado egyseg a kockakban lenne. Egy sima furt lyuk, amibe ket rugalmas szal van illesztve a rajz szerint. A ket szal belso tavolsaga egymastol a rudon levo horonyban a rud atmeroje. Ahhoz szerintem, hogy stramm legyen maga a haz, kulonleges merevito szalak nelkul, egy oldallapon 8 kockat kell elhelyezni. Jobboldali reszlet, pirossal a kockak helye.

Elsore arra gondoltam, hogy nem is kellenek kockak, hanem eleg egy kockat ket egy sikban levo atlok menten felbevagni. De a mostani otletemmel ez meghiusult.

Egyre jobban tetszik ez az otlet, jo kis haz lesz. Gyakorlatilag kisebb feszitoerot alkalmazva sik lapokra es kockakra bonthato. Tetszik. Azert persze precizre kell tervezni, de elsosorban orbano-nak keszult az otlet, rola pedig tudom, hogy vagy o ert patent modon az esztergalashoz es marashoz, vagy csak ugyes ismerosei vannak. Mindegy, tervezesben o is otthon van.

Ha valakinek kerdese van, akkor johet nyugodtan! Jo kis haz lesz...

PeppeR

Csatolt fájl:

#869 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 22:27

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 22:02

A rajzot magyarazom. Szoval valami patent-elv szeru lenne a rogzites. Az oldallapokba nem csavart kell sajtolni, hanem egy sima rudat, amibe kozel a vegehez egy horony van korbe marva. Ez bal oldalt a legalso reszlet. A befogado egyseg a kockakban lenne. Egy sima furt lyuk, amibe ket rugalmas szal van illesztve a rajz szerint. A ket szal belso tavolsaga egymastol a rudon levo horonyban a rud atmeroje. Ahhoz szerintem, hogy stramm legyen maga a haz, kulonleges merevito szalak nelkul, egy oldallapon 8 kockat kell elhelyezni. Jobboldali reszlet, pirossal a kockak helye.

Elsore arra gondoltam, hogy nem is kellenek kockak, hanem eleg egy kockat ket egy sikban levo atlok menten felbevagni. De a mostani otletemmel ez meghiusult.

Egyre jobban tetszik ez az otlet, jo kis haz lesz. Gyakorlatilag kisebb feszitoerot alkalmazva sik lapokra es kockakra bonthato. Tetszik. Azert persze precizre kell tervezni, de elsosorban orbano-nak keszult az otlet, rola pedig tudom, hogy vagy o ert patent modon az esztergalashoz es marashoz, vagy csak ugyes ismerosei vannak. Mindegy, tervezesben o is otthon van.

Ha valakinek kerdese van, akkor johet nyugodtan! Jo kis haz lesz...

PeppeR

nem tiszta... mind1, majd még párszor átolvasom... :Đ

www.blingmethod.com

nakérem, itt a version 7 / 15. kép... ez az én ötletem kérem... már meg is van hozzá a légszűrő háza... már elég rég óta... szerzői jogdíjat követelek! :Đ

#870 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 10:12

Lehet, hogy nem valami ertheto modon irtam le. Max-ben majd megrajzolom es akkor mindenki szamara vilagos lesz.

PeppeR

#871 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 14:00

hegesztettetek már alumíniumot?
A múlt hétvégén próbálkoztam vele, de a radiátor keretét teljesen szétfújta anélkül, hogy a hegesztőanyaggal keveredett volna.....olyan lett, mint a nem forrasztható felületre elkövetett forrasztás, ami inkább az olvadék szétnyomkodása. Kellene hozzá valami felületkezelő szer?
"Asszony kell a házba!" -Kőműves Kelemen-
Szerintem is, csak nem pont úgy, wazze.

#872 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 15:46

Ha tudod galvanizalni, akkor hazilag forraszthato.

PeppeR

#873 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 17:39

Sziasztok. A házam oldalát lecserélném egy üveglapra, de kellene rá fúrnom négy darab 3mm átméröjü lyukat. Hol kapok hozzá fúrószárat? Mi az ára Kb? Vagy egyszerübb elvinnem egy üvegeshez?
"Lehet hogy én találtam fel, de Bill tette híressé" -- viccelődött Bradley, ám Gates nem nevetett.

#874 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 17:45

Szerintem üveg helyett célszerűbb lenne plexi, azt pedig már igen egyszerű fúrni.

#875 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 18:08

Volt plexi is, de ég és föld a kettö között a külömbség!
Ígaz megmunkálni nehezebb de megéri, az elözö üveg ragasztva volt ezt csavarral szeretném.
"Lehet hogy én találtam fel, de Bill tette híressé" -- viccelődött Bradley, ám Gates nem nevetett.

#876 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 23:27

Idézet: insert - Dátum: 2004. nov. 12., péntek - 19:08

Volt plexi is, de ég és föld a kettö között a külömbség!
Ígaz megmunkálni nehezebb de megéri, az elözö üveg ragasztva volt ezt csavarral szeretném.

Uvegeshez vidd!

PeppeR

#877 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 10:20

PeppeR! Köszi az ötletet, régen és is ilyenen gondolkoztam, de letettem róla. Végülis a sima kocka és hozzácsavarozva az L profil simán jó és szépen megoldható egy-két díszítőelemmel. A lemezt meg süllyesztettfejű belső csavarnyílású csavarokkal rögzítem.
De ez a patent megoldás asszem jó lesz az oldallapok felszereléséhez... na majd megtervezem szépen...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#878 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 10:48

Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 11:20

PeppeR! Köszi az ötletet, régen és is ilyenen gondolkoztam, de letettem róla. Végülis a sima kocka és hozzácsavarozva az L profil simán jó és szépen megoldható egy-két díszítőelemmel. A lemezt meg süllyesztettfejű belső csavarnyílású csavarokkal rögzítem.
De ez a patent megoldás asszem jó lesz az oldallapok felszereléséhez... na majd megtervezem szépen...

Kevesebb anyagkoltsege lesz, nincs L idom. Az oldallapok eleinel pedig ha hagysz 0.5mm hezagot es belulrol megvilagitod, akkor Te leszel a masodik. Tovabbi erdekessege lehet a dolognak, hogy par perc alatt darabokra szedheto a haz - puszta kezzel.

PeppeR

#879 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 10:51

Az lemaradt, hogy ha ugy keszited, ahogy Te is irtad es en is javasoltam, csavarok nelkul, az oldallapokba hornyolt rudakat sajtoltatsz, akkor kivulrol hat darab totalisan tiszta oldallap fogja hatarolni a hazat. Rejtett meghajtok, szolid elvilagitas. Ha nem keszitened el, akkor megepitenem en is.

PeppeR

#880 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 13. 12:06

Burkolatnak megfelel, de eleg massziv ahhoz, hogy onhordo legyen?
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46