HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#281 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 21. 10:49

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 20, kedd - 20:33

Ki mondta, hogy engem érdekel a súlya? Nem viszem én sehova! :) A megmunkálás nehézségeivel tisztában vagyok. Viszont esztétikailag a sötétített, csiszolt edzett üveghez sehol nem jön a plexi... Amúgy nem lesz olyan vészesen nehéz, az edzett üveg pedig nem olyan hímestojás mint az ablaküveg, pláne egy 4-5 mm vastagságú. És hát... szeretem a kihívásokat.
Ezek szerint eddig senki sem foglalkozott nagyon a témával?  :rolleyes:

Kép
Mi a bajod a plexivel??

#282 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 21:44

Nem elég szépek a szélei (vesd össze egy csiszolt szélű üveglappal), az optikai tulajdonságai is mások (fénytörés, kritikus szög, amik esztétikusabbá teszik az üveget, valahogy tisztább és jobban csillog, nem tudom leírni igazán amire gondolok), könnyebben karcolódik a plexi.
Ja és ha már itt tartunk, nem tud valaki helyet ahol ksiebb mennyiségben lehet inoxhoz hozzájutni?  :rolleyes:
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#283 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 22:01

Idézet: Kalebris - Dátum: 2004. április 21, szerda - 9:05

De mi lenne ha az alaplapi csatlakozobol csak azokat  a kis tuket kellene kiszedni es arra raforrasztani kis kabelt  +-ba es azoknak a vegere az atx csatit!!!

Hogy mi?  :think:  :confused:

#284 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 12:44

Én azt csinálnám a helyedben, hogy a tápot szétkapnám, abból kiforrasztanám egyenként a drótokat, és ott toldanék be a táp nyákja és a vezeték közé. szigorúan egyenként, igy nincs kavarodás. Ezzel a megoldással egy dróton csak egy, zsugorral szépen fedhető toldás lesz, ami mindenképp jobb, mint a többi megoldás. esetleg még ugyanez a végén lévő csatlakozónál is történhet, csak akkor a csatiba nem fogod tudni szépen illeszteni az uj drótokat.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#285 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 15:03

Idézet: freeone - Dátum: 2004. április 28, szerda - 11:44

Én azt csinálnám a helyedben, hogy a tápot szétkapnám, abból kiforrasztanám egyenként a drótokat, és ott toldanék be a táp nyákja és a vezeték közé. szigorúan egyenként, igy nincs kavarodás. Ezzel a megoldással egy dróton csak egy, zsugorral szépen fedhető toldás lesz, ami mindenképp jobb, mint a többi megoldás. esetleg még ugyanez a végén lévő csatlakozónál is történhet, csak akkor a csatiba nem fogod tudni szépen illeszteni az uj drótokat.

Ez is lehet egy alternativa, de igy a garanciat agyonutod.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#286 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 15:49

drága tápnál eleve hosszú a madzag általában. :think:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#287 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 18:09

Idézet: freeone - Dátum: 2004. április 28, szerda - 16:49

drága tápnál eleve hosszú a madzag általában. :think:

Ami azt illeti a táp egy 300 W-os Chieftec. Átlagos elhelyezéssel "normál" alaplappal tényleg hosszú lenne. De itt a bibi. A táp állítva lesz, és a kábelek így a felső részen jönnek ki a tápból. Az alaplap pedig egy Albatron KX18D PRO II (lásd ITT), amin - az én szemszögemből nézve - ezt az egy dolgot, nevezetesen az ATX csatit a lehető leg sz@rabb helyre rakták. :(

Most összeraktam egy hosszabbítót, de még nem sikerült leteszteltem táppal is. A bekötés jó, tehát talán abból lehet gáz, hogy hosszú. De mondjuk nem volt egyszerű egy rossz alaplapból kiforrasztott csati apró tüskéire ráforrasztani mind a 20 vezetéket.

Szerkesztette: Mumtaz 2004. 04. 28. 18:11 -kor

#288 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 18:27

Egyébként más téma:
Van valaki enyhe műszerész hajlammal megáldott egyén, aki tudna nekem kapcsolási rajzot csinálni a következő témához?

Szeretnék venti fordulátszám méréséhez egy pici elektronikát. A dolog annyi lenne, hogy lenne 6-8 led egy nyákon, és a rádugott venti fordulatszámának függvényében világítanának rajta a ledek. Gondolom, hogy problémát jelentene, hogy mekkora fordulatszámnál hány darab led világítana, mivel a ventik maximális fordulatszáma elég nagy különbségekkel fordul elő. Pl van, amelyiknek 1800 rpm a max, de van, amelyiknél 4500 rpm. tehát kellene hozzá egy beültetett potis megoldás, hogy kalibrálni lehessen az adott ventihez. Vagy esetleg az is jó lenne, ha mindez egybe lenne ültetve egy potis fordulatszám szabályzóval. Az már csak hab lenne a tortán, ha az egész cuccot át lehetne kapcsolni, hogy a fordulatszám-szabályzóval beállított áramot, vagy a venti tényleges fordulatszámát mutassa.

Tehát összefoglalva:
  • Kalibrálható legyen a különböző ventikhez
  • Mérni tudja a fordulatszámot
  • Kapcsolóval átkapcsolható legyen, hogy ne a fordulatszámot, hanem a fordulatszám-szabályzóval beállított áramot mérje.
Tud valaki erre kapcsolási rajzot csinálni nekem?

Szerkesztette: Mumtaz 2004. 04. 28. 18:29 -kor

#289 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 19:43

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2004. április 28, szerda - 17:27

Egyébként más téma:
Van valaki enyhe műszerész hajlammal megáldott egyén, aki tudna nekem kapcsolási rajzot csinálni a következő témához?

Szeretnék venti fordulátszám méréséhez egy pici elektronikát. A dolog annyi lenne, hogy lenne 6-8 led egy nyákon, és a rádugott venti fordulatszámának függvényében világítanának rajta a ledek. Gondolom, hogy problémát jelentene, hogy mekkora fordulatszámnál hány darab led világítana, mivel a ventik maximális fordulatszáma elég nagy különbségekkel fordul elő. Pl van, amelyiknek 1800 rpm a max, de van, amelyiknél 4500 rpm. tehát kellene hozzá egy beültetett potis megoldás, hogy kalibrálni lehessen az adott ventihez. Vagy esetleg az is jó lenne, ha mindez egybe lenne ültetve egy potis fordulatszám szabályzóval. Az már csak hab lenne a tortán, ha az egész cuccot át lehetne kapcsolni, hogy a fordulatszám-szabályzóval beállított áramot, vagy a venti tényleges fordulatszámát mutassa.

Tehát összefoglalva:
  • Kapcsolóval átkapcsolható legyen, hogy ne a fordulatszámot, hanem a fordulatszám-szabályzóval beállított áramot mérje.

Csao pont egy ilyen kütyüt csinálok a haveromnak szóval ha meg lessz a nyák feldobok egy képet róla,de sajnos most elég kevés az időm.
Asus P8z68-VPro,2600K + Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4 GB,Nec AD7261S DVD,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,Sound Blaster X-Fi Platinum,Logitech Z5300 5.1 THX,LG W2600H-PF,Cooler Master Haf-X 942 Ház,Corsair TX 850,Logitech G15,Logitech Mx1000

#290 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 21:11

Idézet: zsombor22 - Dátum: 2004. április 28, szerda - 20:43

Csao pont egy ilyen kütyüt csinálok a haveromnak szóval ha meg lessz a nyák feldobok egy képet róla,de sajnos most elég kevés az időm.

Nekem kapcsolási rajz kellene, esetleg beültetési rajz.

#291 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 21:23

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2004. április 28, szerda - 20:11

Nekem kapcsolási rajz kellene, esetleg beültetési rajz.

Majd feldobom a kapcsolási rajzot de még egyenlőre sok hibát ki kell javitani rajta és gondok vannak a kalibrálásal nagy a szórás 1000-5000Rpm között.Lehet hogy jobb ha ujra tervezem,de ez majd még meglátom.
Asus P8z68-VPro,2600K + Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4 GB,Nec AD7261S DVD,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,Sound Blaster X-Fi Platinum,Logitech Z5300 5.1 THX,LG W2600H-PF,Cooler Master Haf-X 942 Ház,Corsair TX 850,Logitech G15,Logitech Mx1000

#292 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 22:01

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2004. április 28, szerda - 18:27

Egyébként más téma:

Tehát összefoglalva:

olvasd el ezt!
Itt egy hdd terheléskijelző van(én most ezt bütykölöm). ha a hdd led helyett a venti sárgájára teszed, és az ellenállást potira cseréled, azt kapod, amit szeretnél.

Szerk.: elvileg ;)

Szerkesztette: freeone 2004. 04. 28. 22:03 -kor

#293 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 23:29

Idézet: freeone - Dátum: 2004. április 28, szerda - 23:01

olvasd el ezt!
Itt egy hdd terheléskijelző van(én most ezt bütykölöm). ha a hdd led helyett a venti sárgájára teszed, és az ellenállást potira cseréled, azt kapod, amit szeretnél.

Szerk.: elvileg ;)

Hmmm. Ennyire nem vágom az angolt, de asszem jól értelmezem, hogy minél tovább kap folyamatosan "jelet" a HDD led kivezetéséről, annál több led világít. mármint folyamatosan "kúszik" felfelé a fény.
Nem semmi cucc ez Te. :D  :respect:

Már csak az a kérdés, hogy melyik ellenállások helyére kell poti. És hogyan lehetne megjátszani, hogy ugyanaz a ledsor a venti felé menő feszültséget mérje?

Lehet, hogy megcsinálom ezt eredeti felállásban is. csak azt kéne kitalálni, hogy a HDD-k egyenként hol küldenek aktivitás "jelet". mert ugye sok HDD-n van saját led is, de a HDD-re ráforrasztani egy vezetéket kicsit erős lenne. :)

#294 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 07:15

Sziasztok. Én cak egy szimlpa ventillátor-fordulatszabályozást készítenék. Valéak meg tudná mondani, hogy hogyan lehet egy ilyet megcsinálni? Kapcsolási rajz megvan, csak fogalmam sincs hogy lehetne egy ilyet izlésesen rápakolni egy nyákra. Valaki meg tudná nekem mondani hogy hogy működik ez és mennyibe kerül (a lehető legolcsóbb megoldás)? Előre is köszi!
A HDDk aktivitásjelét meg nem hinném hogy le tudod csaploni. Bár talán ha megnézed az ide csatlakozó kiosztását, akkor a HDD csatlakozójánál rá tudsz kötni egy drótot a megfelelő tüskére. Azt már viszont nem tudom hogy ez mennyire zavarja meg az alaplap felé küldött jelet...
A másik, biztonságosabb megoldás a meghajtószoftver átírása, hogy pl. soros portra kuldjon egy jelet valamelyik tüsire ha az adott eszköz aktív :)
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#295 Felhasználó inaktív   dent 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 29. 11:15

Hali!
Egy gyors kérdés:
Hogyan hívják azt a lemeztípust, és hol lehet kapni, ami ugy nez ki, mintha az eszetrgatokmánnyal összenyomkodták volna a felületét? A felületébe körök vannak marva jo surun, de a lemez alapjában véve sima. :think:

egy másik alternatíva a bordáslemez lenne/lett volna, de abból azt mondták, nincs 3 mm-nél vékonyabb.
Ha mégi studtok, osszátok meg légyszi.
gépháznak kellene, fontos lenne, hogy ne aluminium legyen, hanem vmi magensesen is jól árnyékoló.
Köszi

#296 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 08:01

bakelit?LP?

#297 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 08:26

ezt kifejtenéd nekünk egy kicsit bővebben is? :)
--HunFrost vízhűtés--

#298 Felhasználó inaktív   dent 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 30. 10:58

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 30, péntek - 7:26

ezt kifejtenéd nekünk egy kicsit bővebben is? :)

Sima fémlemez, koncentrikus körök halmazából álló csillogo felület.....
asszem valahogy ugy csinaljak, hogy a lemez felületét beszórják vmi csiszolóképes anyaggal, pl homok, és utána egy raszterháló pontjain rányomnak valami fúróba fogott fadarabot egy pár pillanatra(forgás közben) igy olyan koncentrikus köröket tartalmazó felülete lesz, ami ha tartják a rasztereket, igényesnek kinéző, csillogó, szabályosan elrendezkedő, koncentrikus körök tömkelegét tartalmazó felületet ad a lemeznek. A legnagyobb kör átmérője függ a rányomott fadarabtól! :confused:
Valami ilyesmi.
Érthető? :think:
ha nem, inkább eltáncolom
:banana:

#299 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 14:06

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 8:15

A HDDk aktivitásjelét meg nem hinném hogy le tudod csaploni. Bár talán ha megnézed az ide csatlakozó kiosztását, akkor a HDD csatlakozójánál rá tudsz kötni egy drótot a megfelelő tüskére. Azt már viszont nem tudom hogy ez mennyire zavarja meg az alaplap felé küldött jelet...
A másik, biztonságosabb megoldás a meghajtószoftver átírása, hogy pl. soros portra kuldjon egy jelet valamelyik tüsire ha az adott eszköz aktív :)

Na szerintem le lehet csapolni. Nem tudom találkoztatok e hordozható winchesterrel, de ott meg van oldva. Kiv an vezetve a gépbe tartozó keretre 2 led, ami az eggyik a POWER a másiknak a nevét nem tudom :D, de lényeg hogy villog ha "dógozik" :).
Szerintem egy ilyet tanulmányozz! Én is gondoltam rá, csak lusta disznó vagyok :mad:

#300 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 14:52

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2004. április 28, szerda - 23:29

Hmmm. Ennyire nem vágom az angolt, de asszem jól értelmezem, hogy minél tovább kap folyamatosan "jelet" a HDD led kivezetéséről, annál több led világít. mármint folyamatosan "kúszik" felfelé a fény.
Nem semmi cucc ez Te. :D  :respect:

Már csak az a kérdés, hogy melyik ellenállások helyére kell poti. És hogyan lehetne megjátszani, hogy ugyanaz a ledsor a venti felé menő feszültséget mérje?

Lehet, hogy megcsinálom ezt eredeti felállásban is. csak azt kéne kitalálni, hogy a HDD-k egyenként hol küldenek aktivitás "jelet". mert ugye sok HDD-n van saját led is, de a HDD-re ráforrasztani egy vezetéket kicsit erős lenne. :)

ha a kondi mellett lévőt cseréled potira, azzal a bejövő jel csillapítását szabályzod(mennyira "simitsa ki" a négyszögjelet), a másik, az ic lábára kötött ellenállás lecserélésével meg azt szabályozhatod, mekkora érzékenysége legyen a sornak gyakorlatilag.

Feszültségmérés: hagyd el az egész hokit, csak az ic marad, meg a ledek, meg a kis ellenállás helyén a poti(az ic bemenetén), mert ez eredetileg egy feszültségkijelző áramkör ledmeghajtó IC-je:))))

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.