HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#881 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 13. 14:00

Na igen. És mire szereled az alaplapot, a meghajtókat satöbbi. És azért benne lesz a házban egy komplett vízhűtés, 2-3 vinyó dobozolva, stb. A világítási megoldáson és is gondolkoztam, de picit másként (az ötlet alapja, a nagyon kicsi rés az átfedő lapok között, ugyanaz). Majd meglátjuk mi sül ki belőle. De nekem első az önálló és stabil keret.
A csavar nélküli megoldásra pedig van egy ötletem. Mivel vékony oldallapokat szeretnék, ezért a sajtolás nem megoldható. De mivel a vékony lemezek magukban úgyis túl hajlékonyak, sima lapos aluból (5mm) lesz egy keret, amihez hozzáragasztom. Ebbe aztán olyan csapokat esztergáltatok amilyeneket csak akarok. Bár valószínűbb lesz az oldalról csavarozott, elöl kampós megoldás, mint a standard házaknál.
Az L-profilos megoldáson is gondolkoztam kicsikét. A megfelelő sarokelemek kialakításával egy síkba hozhatók a kocka élei és az L-profil. A profilba pedig ha süllyesztett csavarokat használok (M3-asat vagy kisebbet), akkor az is síkba vihető...
Asszem a hét elején leülök marós bácsival beszélgetni egy picikét  :smoker:
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#882 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 14:49

Idézet: HookR - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 13:06

Burkolatnak megfelel, de eleg massziv ahhoz, hogy onhordo legyen?

IMHO igen. Ha a kockaban a rudak furata passzentos es eros a ket tarto rugo. Tovabba lehetne belulre szerelni egy plussz alaplapi talcat, meghajto tartot, stb. Most arrol van szo, hogy egyedi legyen es finom kidolgozasu, nem pedig arrol, hogy gigabrutal strapabiro legyen. Szerintem...

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#883 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 13. 14:51

Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 15:00

...

Sok sikert kivanok!

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#884 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 16:46

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 15:51

Sok sikert kivanok!

PeppeR

köszi!

színesfém ügyben sikerült találni alamit?
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#885 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 19:01

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 14:49

...Tovabba lehetne belulre szerelni egy plussz alaplapi talcat...

PeppeR

!... sőt !!!... :D van egy ötletem... igen, megint egy új, de ezt asszem már megszokta mindenki :Đ ... de ez most olyan hogy hajha... csak ehhez nemcsak kreativitás, meg eszköz, hanem szponzor is kéne... :(

#886 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 19:19

Idézet: reandre - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 20:01

!... sőt !!!... :D van egy ötletem... igen, megint egy új, de ezt asszem már megszokta mindenki :Đ ... de ez most olyan hogy hajha... csak ehhez nemcsak kreativitás, meg eszköz, hanem szponzor is kéne... :(

megosztanád velünk? vagy ennyire revolúcionális? amúgy meg mindenre van olcsó megoldás...
--HunFrost vízhűtés--

#887 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 19:51

Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 19:19

megosztanád velünk? vagy ennyire revolúcionális? amúgy meg mindenre van olcsó megoldás...

revolúcionális? nemigazán... két gép egy házban, már régóta létezik... csak eljátszottam a gondolattal, hogy mit lehetne kihozni a dologból...

#888 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 13. 19:56

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 14:49

IMHO igen. Ha a kockaban a rudak furata passzentos es eros a ket tarto rugo. Tovabba lehetne belulre szerelni egy plussz alaplapi talcat, meghajto tartot, stb. Most arrol van szo, hogy egyedi legyen es finom kidolgozasu, nem pedig arrol, hogy gigabrutal strapabiro legyen. Szerintem...

Nagy precizitasu (kielegitoen alacsony turest szavatolo) megmunkalas leginkabb a robotizalt gyartosorokra jellemzo, nem pediglen a hazi barkacsra, ezert en a helyedben e;gondolkoznek azon, hogy egy ilyen szerkezet valoban kepes-e kello merevseget biztositani, vagy sem. Szemely szerint szkeptikus vagyok, de lehet, hogy nem jol ertelmeztem az elkepzeleseid.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#889 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 23:10

Gondolkoztam a dolgon. Ha a fedlap negy sarkaban es a hosszu oldalak felezesi pontjaban rogzitjuk a kockakat (hatlapfeju csavar, imbusz csavar), akkor meg hordfulet is lehet eszkozolni a fedlapra. Az aljaval ugyan ezt el kell vegezni, de legalabb egyuttal meg vannak a labak is. Az oldallapokba sajtolt rudak tengelyere pedig szallitaskor merolegesen hat az ero, igy max kifordulni tudnak a helyukrol. Osszessegeben en meg mindig tartom, hogy stramm haz lenne.

Eljatszottam azzal a gondolattal, hogy mi lenne, ha osszealna egy kisebb csapat. Sot, tovabb szottem a szalakat, ha ez a csapat megnyerne az osszes mod bajnoksagot 2005-ben es a nyeremenyuk az lenne, hogy megmerettethessek magunkat kulfoldon is...

orbano: meg nem ugyeztem semmit, mert nem ertem ra! De koszonom kerdesed! Jol esett!

PeppeR

#890 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 23:52

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 23:10

Gondolkoztam a dolgon. Ha a fedlap negy sarkaban es a hosszu oldalak felezesi pontjaban rogzitjuk a kockakat (hatlapfeju csavar, imbusz csavar), akkor meg hordfulet is lehet eszkozolni a fedlapra. Az aljaval ugyan ezt el kell vegezni, de legalabb egyuttal meg vannak a labak is. Az oldallapokba sajtolt rudak tengelyere pedig szallitaskor merolegesen hat az ero, igy max kifordulni tudnak a helyukrol. Osszessegeben en meg mindig tartom, hogy stramm haz lenne.

Eljatszottam azzal a gondolattal, hogy mi lenne, ha osszealna egy kisebb csapat. Sot, tovabb szottem a szalakat, ha ez a csapat megnyerne az osszes mod bajnoksagot 2005-ben es a nyeremenyuk az lenne, hogy megmerettethessek magunkat kulfoldon is...

orbano: meg nem ugyeztem semmit, mert nem ertem ra! De koszonom kerdesed! Jol esett!

PeppeR

az ötlet nem rossz... másrmint a modteames, mert a másikat eleve alapjában nem értem, hogy hogyan akarod azt megcsinálni, hogy kivül nem látszik, belülről mégis betonstabil... de ezt tudjuk be a tegnapi görbe estének... :Đ

#891 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 23:57

A rajzok max-bol. Magyarazom:
Az attetszo zold resz a kocka. A sarga rudak az aceldrotokat jelolik. A krom hatasu resz pedig, amit az oldallapokba kell sajtolni. A rajz nem meretaranyos es nem is preciz!

Most van egypar otletem, hogy mitol lenne igazan jo ez a megoldas, de mar rettentoen faradt vagyok. Egesz nap projekteltem. Egy fontosat azert leirok, a hornyok szele nem lehet 90 fokos! Finoman le kell torni oket, hogy kihuzaskor ne akadjanak el.

HookR: szerintem nem olyan veszes a gyartas! A sajtolas es az esztergalas nem az en asztalom, de a tobbi szamomra nem jelent akadalyt.

A sajtolas dolgot hogyan kell kivitelezni? Otleteim vannak, de nem erek ra kiserletezni.
Nagyon tetszik ez a kialakitas, csak kar, hogy mar foglalt. Remelem most mar mindenki erti a felepiteset es a mukodeset a "patentnek"?!

PeppeR

U.i.: az egesz lenyege a rudak oldallapokba valo sajtolasa

Csatolt fájl:

#892 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 23:58

Idézet: reandre - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 0:52

de ezt tudjuk be a tegnapi görbe estének... :Đ

Soha sem iszom alkoholt.

PeppeR

#893 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 00:01

óóóó hát ez így már világoss... :) most énis elgondolkodtam egy hasonló, kívülről nem láthatóan összecsavarozott koncepcióról... de egyellőre megtartom magamnak...

#894 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 00:16

A patent elgondolasa eddig is vilagos volt, ellenben a kivitelezese, illetve a 'kocka a sarkokon' szerkezet tovabbra is kerdeses szamomra.
Jol ertem, hogy az oldallapok alkotjak a vazszerkezetet, es a kis kockak csak ezek illesztesere szolgalnak? Ezesetben egyreszt az egyik oldallapnak mindig fenn kell maradnia, masreszt szerintem lotyogesre hajlamos. Es akkor meg nem is esett szo a belsosegek rogziteserol.
Mit gondolsz ezekrol?
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#895 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 01:15

Sziasztok! :)

Lenne pár kérdésem, hátha tudtok segíteni. :)
Hol tudtok jó helyet, ahol lehetőleg fenyőlapokat lehet venni, pontos méretreszabással?
Mi elterjedtebb itt Mo-n a lemezek vastagságának jelölésére? mm vagy inkább az angol forma?

És még egy kérdés: Ti hogyan tüntetnétek el 2 falap illesztési csíkját?

Előre is kösz :)

#896 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 01:37

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 23:57

A rajzok max-bol. Magyarazom:
Az attetszo zold resz a kocka. A sarga rudak az aceldrotokat jelolik. A krom hatasu resz pedig, amit az oldallapokba kell sajtolni.

...

milenne ha nem sajtolva lenne, hanem sima menettel kellene rögzíteni?!
szerintem nem rossz megoldás, és nem is bonyolult! ;)
>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

#897 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 10:23

f-x: egy vékony fémlemezbe nehéz belecsavarozni bármit is... sajtolni kell.

PeppeR: a sajtolásról: a sajtolandó eszköz végénél szintén csinálnak egy U-fazonú bemetszést. Így amikor belesajtolják a lemezbe, be tud gyűrődni a lemez anyaga, így megfelelő tartást biztosít. Ezen felül egy csillag alakú, erősen tüskés fejet is szoktak neki kialakítani, persze csak akkor ha forgatónyomaték is hat a csapra. Jelen esetben ez elhanyagolható. Majd megkérdezem a maróst, mit tud erről a csapos rögzítéses dologról, biztos van ilyen gyárilag, vagy legalábbis szabvány szerinti tervezésben.
De én attól még mindig elhatárolom magam, hogy az oldallapok képezzék a gép vázát. Ez baromira kényelmetlenné és bonyolulttá tenné a szerelést. Ezen felül egyetértek HookR-el, 100%-osan stabilra nem tudod megépíteni, eleve a rögzítés rugalmassága miatt.
A másik nagy probléma a fölöslegesen vastag oldallap. Ehhez a megoldáshoz minimum 2-3 milis alulemezre lenne szükség, vékonyabba nem lehet semmit sem sajtolni.
A megoldás maga jó, de én a már említett kerettel próbálom ezt megoldani. Régebben is ezt akartam, most már legalább tudom hogyan álljak neki :)

A házépítős-moddolós team nem rossz ötlet, ha van ilyen kezdeményezés, én vevő vagyok rá!
--HunFrost vízhűtés--

#898 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 10:36

A haz mindket oldallapja eltavolithato, nem befolyasolja a stabilitast. Sot, ha az alaplapi talca is patent megoldassal lenne rogzitve, akkor a szereles pofon egyszeru lenne. Feltetele, hogy a kartyakat tarto resz az alaplapi talcahoz illeszkedjen.
A pirossal jelolt kockakba nem a patentos modszerrel rogzulne az oldallapok csapjai, hanem csak egy sima furatba illeszkednenek a sima hengerek. Ennek mas szerepe nincs, mint a csavarodast gatlo stabilizalas.
Meggyozodesem, hogy stabil szerkezetu lenne a haz! Foleg, ha a sarokkockak helyett hasabok lennenek. A hatarolo lapok nem lehetnek papirvekonyak, egy 5-6mm egeszseges vastagsagnak tunik. A lapokat pedig igen precizen le lehet vagni egy jol beallitott nagyuzemi lemezvago olloval. A hasabokat marni kell, a csapokat esztergalni. Szoval szerintem mast nem igenyel a dolog, mint pontos tervezest.

PeppeR

Csatolt fájl:

#899 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 10:41

Ha 5-6mm-es lemezbe nem lehet sajtolni, akkor hozza kell forrasztani a csapokat. Azon a kis feluleten galvanizalni kell es kesz. En nem zarkozom el a vastag lapok elol, valamiert jobban tetszenek, mint a mostani papirvekony hazak. Ha pedig feltavra be vannak teve a stabilizalast szolgalo kockak, akkor a haz nem fog instabil lenni. De nem akarok senkit le- illetve rabeszelni!

Szerintetek az megoldhato lenne, hogy egy magyar csapat kijusson kulfoldi megmerettetesre? Valamennyi toket tudnek befektetni a dologba, de akkor mar biztosra kell menni - a csapattarsak hozzaallasat illetoen.
Hol es kinel lehetne kezdemenyezni?

PeppeR

#900 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 11:05

Nemtom jó helyre irom e, de végülis házépítésről van szó:)

Hogy képen legyen mindenki, ez a helyzet:
Kép1
Kép2

Lent van 2 IDE winyo, fent meg két optikai cucc.

Úgy akarom bekötni őket, hogy primary: HDD0+DVD, secondary: HDD1+CD. Viszont, ehhez a fentiekből látszik, hogy minimum 30cm-es kábelhossz kell a master és slave csatlakozók között.
A kérdés tehát, hogy létezik e ilyen?

A legtöbb kábelnek a csak a master csati előtti része hosszú, a két eszköz közötti kábel meg 20cm max. Vantecből a 90cm-es verziónak 30cm a kábelhossza a két bekötött eszköz között is, de ez éppen necces nekem. Ha van hosszabb, akkor inkább olyant vennék.

Szal tud valaki hosszabb fajta kábelről, vagy netán toldalék-idekábelről?

/A házam átrendezése nem opció, max a felső Cdromot tudom 1-el lejjebb tenni./

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.