HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#1321 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 03. 17:42

Idézet: kovibarn - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 23:59

Sziasztok!

Keresek 1 ráérős vallalkozo kedvu emberkét, aki tudna nekem segíteni a következőben:
Szükségem lenne 1 olyan számítógépházra, aminek a következők lennenek a kriteriumai:

- 2-3 tapegyseg elferjen, redundans, es sima is
- 1 rendszervinyo + 32 sata hdd elferjen
- a tapegysegek egyutt tudjanak bekapcsolni, 1 db bekapcsologomb megnyomasa utan
- szabvany ATX, EATX Intel & AMD Opteron server alaplapokat is be kene tudnia fogadni(xeon CPU-cooler rogzitesi pontokkal az aljan)
- a háznak kivulrol vhogy ki kell neznie(belulrol tok mind1), mert nem otthoni hasznalatra kell
- a haznak termeszetesen kiemelt szellozessel kell rendelkeznie, valamint sok-sok ventivel a megfelelo hutes erdekeben
- minnel kisebb kell, hogy legyen, mert nem otthoni hasznalatra kell

Ha barkinek van otlete, elkepzelese, esetleg csinalt mar ilyet, illetve el tudna vallalni az elkesziteset termeszetesen anyagi tamogatas fejeben, plz irjon ide, vagy a kovibarn@freemail.hu email cimre. Belinkelek 1 kepet, vmi hasonlora lenne szuksegem, optimalizalva.

Kép

Ebbe pont 32 sata fér el.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1322 Felhasználó inaktív   kovibarn 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 04. 13:08

Koszi, de ilyeneket talalni szazaval, csak 1ikre sincs 4000$ -om(szallitassal, vammal egyutt). Nem veletlenul talaltam ki, hogy inkabb epittetek egyet...plusz ez tul nagy, meretbeli korlatok is vannak, aminek az ilyen hazak nem felelnek meg, valamint nem kell nekem hot-swap funkcio se, valamint rackes megoldas sem. Ez tul draga giccs.

#1323 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 10:56

Idézet: kovibarn - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 14:08

Koszi, de ilyeneket talalni szazaval, csak 1ikre sincs 4000$ -om(szallitassal, vammal egyutt). Nem veletlenul talaltam ki, hogy inkabb epittetek egyet...plusz ez tul nagy, meretbeli korlatok is vannak, aminek az ilyen hazak nem felelnek meg, valamint nem kell nekem hot-swap funkcio se, valamint rackes megoldas sem. Ez tul draga giccs.

Na, és hogy haladsz? Vannak fejlemények?
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1324 Felhasználó inaktív   kovibarn 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 04:07

Van igen. Aki eddig csinalta lemondta, ugyhogy ujra nyitott a dolog. Van 1-2 elkepzeles, ahol az elozo emberke abbahagyta a tervezest, belinkelem a kepeket.

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  1uj.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

#1325 Felhasználó inaktív   kovibarn 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 04:08

es megegy

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  2uj.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

#1326 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 07. 15:02

Idézet: kovibarn - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 4:07

Van igen. Aki eddig csinalta lemondta, ugyhogy ujra nyitott a dolog. Van 1-2 elkepzeles, ahol az elozo emberke abbahagyta a tervezest, belinkelem a kepeket.

Mail ment.

Mennyire elorehaladott ez a terv? Reszleteiben is kidolgozott, vagy olyan elnagyolt, mint a kepeken?
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1327 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 15:11

Kép

Vajon hasonló szerkezetű fémrácsból (kicsit talán vastagabból) nem lehetne házat csinálni? A szellőzése meglehetősen jó lenne... Esetleg merevítőkkel? Nagyjából úgy képzelem, hogy valamilyen fémszelvényből lehetne egy téglatestet csnálni, laponként egy-egy átlóval, és beborítani egy ilyen ráccsal. Éljen a szabad levegőáramlás! :)

Szerkesztette: bean 2006. 01. 07. 15:13 -kor

#1328 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 19:04

Idézet: bean - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 15:11

Kép

Vajon hasonló szerkezetű fémrácsból (kicsit talán vastagabból) nem lehetne házat csinálni? A szellőzése meglehetősen jó lenne... Esetleg merevítőkkel? Nagyjából úgy képzelem, hogy valamilyen fémszelvényből lehetne egy téglatestet csnálni, laponként egy-egy átlóval, és beborítani egy ilyen ráccsal. Éljen a szabad levegőáramlás! :)

Horror ara van a perforalt lemezeknek, s akkor meg nem is errol a mehsejt mintasrol beszelunk, hanem az egyszerubb kor alakuval rendelkezorol.

Eltekintve az ehhez hasonlo jelentektelen kompromisszumoktol, szinte mindent lehet :cool:

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#1329 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 20:19

Hm, 1*2m méter perforált lemez (körmintás) 1mm vastag rozsdamentes acélból 10.5e forint. http://www.metmark.hu/akciok.htm nem tűnik olyan iszonyú vészesnek.

Szerkesztette: bean 2006. 01. 07. 20:20 -kor

#1330 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 20:35

(Igaz en 2mm-es alulemezben gondolkodtam anno...)

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#1331 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 23:48

Idézet: bean - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 15:11

...

És mi a helyzet a porral? Még egy patyolat szobában is a por kb 50%-a a gépben rakódik le. Egy megoldás, ha túlnyomást csinálsz a házban, de azt egy csuparács házban hogy oldod meg? Ahhoz kéne egy venti, ami tolja a léget, mint állat, de annak meg van hangja rendesen.

#1332 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 05:36

Veszek egy http://www.hampton-t...com/CS-Mesh.htm házat és legfeljebb havonta kiporszívózóm :)

#1333 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 05:37

Hopp. Találtam egy Yesico OpenAIR nevű cuccot bruttó 16 250 forintért. Az szűr is... szép az élet.

#1334 Felhasználó inaktív   Chosen1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 11:20

Idézet: bean - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 21:19

Hm, 1*2m méter perforált lemez (körmintás) 1mm vastag rozsdamentes acélból 10.5e forint. http://www.metmark.hu/akciok.htm nem tűnik olyan iszonyú vészesnek.

Csak 50db felett akcióban ilyen olcsó 5db alatt kb. 20k lehet max 25k.
Az a gond ezzel a 5-ös lyukmérettel hogy a túl nagy számú lyuk miatt nagyon alacsony az  árnyékolócsillapítása.

#1335 Felhasználó inaktív   Mr-Pamacs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 18:37

Kovibarn írtam a mailedre ami a radikalmodon meg van adva. Meg a radikalmod-os fórumodba is. Jó lenne ha válaszolnál.
EGYEDI HŰTŐVENTILLÁTOR RÁCSOK és PLEXIS OLDALLAPOK készítése képek alapján. Fémek anyaga: házilag polírozott, sima,gyári egyoldalú polírozott, gyári két oldalú polírozott, krómozott. GRAVÍROZÁST is vállalunk.
Két kép hűtőrácsról:
Elefánt

Oldallapoknál ne foglalkozzatok semmivel csak h a figura teccen nektek.

Elérhetőség:diszracsok@freemail.hu

#1336 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 19. 17:35

Ilyen gombokat vajh hol lehet olcsobban szerezni? 4310.-, illetve 6710.- egy vacak kapcsoloert kisse horrorisztikus.

<Katt>
Kép

<Katt>
Kép

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#1337 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 21:14

Idézet: HookR - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 17:35

Ilyen gombokat vajh hol lehet olcsobban szerezni? 4310.-, illetve 6710.- egy vacak kapcsoloert kisse horrorisztikus.

kép

kép

Tényleg jó lenne olcsóbban, pont ilyesmit kerestem a készülő házhoz.

#1338 Felhasználó inaktív   cons 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 19:57

Hi!

Réges-régen a távli.... ja nem, kb 2 éve :) láttam/"hallottam" vhol itt egy olyan technikáról, amivel anyagdeformáció nélkül lehet fémbe vágni..... Ha jól emlékszem vmi homok + víz keverékes, nagy nyomásos vágás volt és volt itt 1-2 cégnév is, ahol foglalkoznak ilyennel.
Vki tudja, hogy melyik cégek voltak, vagy tud ilyen cégről, ahol viszonylag olcsón lehetne formát vágatni a ház oldalába? (Pontosabban vmi rácsféleséget..... :) )

Köszi  :)

#1339 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 20:33

Idézet: bean - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 16:11

Kép

Én is hasonló dolgokon gondolkoztam (gondolkozom :)).
Utána is jártam tavaly, 2000HUF/m2 volt a rács ára (vagy kicsit több, de nekem ennyiért ide adta volna, mert teljes táblát kérdeztem, nem akartam vele vágatni). Ez az autó tuningnál használatos rács lett volna, amit a fronra, lökhárítók hatalmas beömlőire feszítenek ki.
Illetve még felmerült a fém szúnyogháló gondolata is, de annak nem tudom az árait (biztos olcsóbb még ennél is). Porszűrés céljából pedig filc szerű anyag, vagy aktívszenes cucc (amit az elszívókban használnak).
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1340 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 23:10

Idézet: cons - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 19:57

Hi!

Réges-régen a távli.... ja nem, kb 2 éve :) láttam/"hallottam" vhol itt egy olyan technikáról, amivel anyagdeformáció nélkül lehet fémbe vágni..... Ha jól emlékszem vmi homok + víz keverékes, nagy nyomásos vágás volt és volt itt 1-2 cégnév is, ahol foglalkoznak ilyennel.
Vki tudja, hogy melyik cégek voltak, vagy tud ilyen cégről, ahol viszonylag olcsón lehetne formát vágatni a ház oldalába? (Pontosabban vmi rácsféleséget..... :) )

Köszi  :)

<Vizsugaras vagas>

- A precizios vagasok kozul ez a legdragabb
- Racsot (ismetlodo mintasat, pl. kor, mehsejt... stb.) vagatni vele egyaltalan nem gazdasagos.
Akkor jon jol, ha a minta a bonyulultsagabol fakadoan massal nem kivitelezheto.

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69