HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei I.

#501 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 10. 30. 00:45

Atus: megnéztem az új házadról készült képeket. A stealth meghajtók nélkül, azt jelenti, hogy még nem festetted le őket, igaz? Mekkora láma vagyok, de nem baj... :D

Egy szerény, halk megjegyzés: az a air blow vagy nem tudom mi a neve, levegőlyuk szerű izé, szerintem nem passzol a képbe. Egy kis színt az is megérdemelt volna. Persze ez az én SAJÁT véleményem. Ha Neked így tetszik! A fényezés kifogástalan, de gondolom nem saját munka! :D Egyébbként gratula!!!
Wick e-mail címét köszi!
------------------------
Találkozó elméletet, majd leírom, ha lesz ídőm.
-----------------------------------------------
Fentebb írtam valahol, hogy egy lyuk betömésére hungarocellt + dreyvitot használtam. Jó volt, de nem volt sima a felülete. Ma megcsináltam tökéletesre: autógittel. Gyorsan kell vele dolgozni, mert gyorsan köt. De csodákra képes. Ha minden igaz a leendő mod találkozón indulok a kicsikével, addigra csak "kifejlesztem"!
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#502 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 10. 30. 21:28

Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#503 Felhasználó inaktív   ***BalF 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 10. 31. 02:42

idézet:
Fentebb írtam valahol, hogy egy lyuk betömésére hungarocellt + dreyvitot használtam. Jó volt, de nem volt sima a felülete. Ma megcsináltam tökéletesre: autógittel. Gyorsan kell vele dolgozni, mert gyorsan köt. De csodákra képes. Ha minden igaz a leendő mod találkozón indulok a kicsikével, addigra csak "kifejlesztem"! [/quote]

üvegszálas vagy sima kittel csináltad?[

[ 2002. október 31.: ***BalF szerkesztette a hozzászólást ]
Ha JobbGáz akkor BalF...-)
/... Gigabyte GA-7VAXP rev1.x; AMD AthlonXP 1800+@~1702MHz~; 512MB Samsung PC2700; Ati Radeon 8500 290/580; SB Live player 5.1; Titan D5tb, Xtreme FeeLV powered by me&DTK .../

#504 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 10. 31. 07:48

idézet:
Ezt írta valaki egy picivel arrébb:
miota megvan a hangszigetelesem, nem tudom feljebb huzni a procit, mert qrvara melegszik :( ... [/quote]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#505 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 05. 00:40

***BalF: nem igazán tudom. Két komponens volt, egy vajkrém színű meg egy piros adalék (ebből nagyon kevés kellett). Összekevertem, felhordtam, a lehetőségekhez képest elsimítottam. Megvártam míg megköt, aztán finom csiszolóvászonnal (NEM TÚLZOK!!!), "tükör" felületet csináltam. Csak nem látom magam benne! :D
Szal' ez így készült... Nem tudom segítettem-e?!
---
A CASE MOD találkozó egyik lehetséges "kivitelezése":

Tudjátok vannak a lan partyk. Több naposak. Egy iskola, műv. ház, stb általában a helyszín. Arra gondoltam, mi lenne, ha egy ilyen lan party keretein belül oldanánk meg a találkozót? Nem kéne külön bajlódni a rendezéssel. Kiválasztunk egy partyt, aztán akinek van kedve a nézelődéshez, részvételhez úgyis kifizeti a jelképes belépőt.
Esetleg egy barátságos versenyt is lehetne rendezni, csak le kéne "zsírozni" előtte a lan party szervezőkkel! Véleményeket, ötleteket várok!
Ez jutott nekem eszembe. Remélem megtaláljuk a tökéleteshez közeli megoldást!
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#506 Felhasználó inaktív   ***BalF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 06. 00:14

az lanparti ötletét támogatom...
-----------------------------
amiről te beszélsz valszeg a nagyon elterjedt neoplaszt fényezőtapasz. de nem biztos.
Űamire én gondoltam az meg a body (nem reklám) üvegszálas féyezőkitt.
Akettő majdnem ugyanazazzal a képességekkel bír, csak a body jobb arra, hogy domborművet készíts bármilyen előzőleg lekezelt fémfelületre.
/... Gigabyte GA-7VAXP rev1.x; AMD AthlonXP 1800+@~1702MHz~; 512MB Samsung PC2700; Ati Radeon 8500 290/580; SB Live player 5.1; Titan D5tb, Xtreme FeeLV powered by me&DTK .../

#507 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 07. 00:13

***BalF: biztosan igazad van. De, lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam:
- nem lemezfelületre dolgoztam, hanem a gyári kapcsolók helyét tapasztottam be dryevit-tel. Utánna a dryevit rétegre húztm egy autósgitt réteget. Ezt csiszoltam végül. De ez nem is fontos annyira...
---
Case mod találkozó: örülök, hogy tetszik az ötletem! :)
---
Senki más nem jár errefelé? Van esetleg több jelentkező is?

#508 Felhasználó inaktív   CoolNess 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 11. 07. 00:34

idézet:
Ezt írta PeppeR:
hanem a gyári kapcsolók helyét tapasztottam be dryevit-tel. Utánna a dryevit rétegre húztm egy autósgitt réteget. Ezt csiszoltam végül. De ez nem is fontos annyira...
[/quote]
Dehogynem fontos... :) Pontosan mi is volt a célja ennek a gitteléses mókázásnak? Ilyen autótuningban népszerű "clean look" ? Mert ha igen, akkor én is pont ezt csináltam. Jah és tegnap megcsináltam a stealth modot is, tök jó. Örömömben fél órán keresztül nyitogattam-csukogattam a CDt amikor elkészült. :D Vicces darab.
Take Care

#509 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 08. 00:27

Pontosan azért kellett. "Clean" hatás érdekében. Az enyém már 3 hete kész van (mármint az eltüntetés) :p :D
Tervezek egy karcmentes plexi előlapot a meghajtók elé. Nagytorony az áldozat.Készülget csak lassan. Még nagyon sok mindent kell csinálni vele.
---
Case mod találkozó egyik lehetséges megoldásához mit szólsz?
---
Nem írtad, hogy a stealth meghajtó az-e amire én gondolok. Kezdek izgulni... Remélem nem a rejtett (cd, dvd) meghajtót jelenti? (angolból nagyon vágom a témát...)
Nem baj, majd egy kategórián belül viaskodunk. :D
Azért készülj fel... Ezeket az átalakításokat én alapnak szántam :cool: ...

[ 2002. november 08.: PeppeR szerkesztette a hozzászólást ]

#510 Felhasználó inaktív   Kötschög 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 11. 08. 11:16

Ez tök jó!! :D :D :D

#511 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 08. 17:03

Gondolom nem sok vizet zavart, de volt egy kérdésem hogy hogyan a legjobb kivágni a táp fölé 12 cm átmérőjű kerek nyílást. Ott említettem az overclock.hu lézeres házvágását mint lehetséges megoldást. NA FELEJTSÉTEK EL. Telefonáltam nekik, mondták rendben, lehet vágatni, de küldjem emilben az adatokat, és mondanak árat. Hah, 5 perccel azután küldtem az emilt, részletesen leírva mit akarok (Chieftec nagytoronyról van szó, a telefonban az úriember mondta is hogy de jó mert meg tudja majd nézni mert forgalmazzák :) ). Ez történ október 28-án!!!!! És azóta szarnak a fejemre... Semmi válasz, még egy dögölj meg se :) . Egy online boltnál ilyen hozzáállást még nem pipáltam... De sebaj, megmérgesedtem, és hétfőn veszek fémhez vágólapot a dekopíromhoz és nekiesek, magad uram ha szolgád nincs...

[ 2002. november 08.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]

#512 Felhasználó inaktív   koben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 11. 08. 21:37

Hali!

Szeretném egy kicsit átszabni a házam. De nem tudom neki-e merjek esni dekopírral a plexinek. Mármint 8 cm-es ventihez lyukat akarok vágni a proci fölé. Nem gányolja össze a plexit a dekopír?
Csinált már valaki ehhez hasonlót? Mert jó lenne valami kis segítség.
Nem tudja valaki, hogy hol lehet kapni ledes ventiket? Az overclockon láttam, de nem tudom, hogy mennyire megbízhatóak.

#513 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 09. 00:40

ETELE: én személy szerint nem felejtettem el a problémád. Van kézi fúrógéped és lyukköszörűd? Rajzold fel a kört a lemezre, mégpedig úgy, hogy ráteszed a ventit a felületre és a lapátok között berajzolod a kivágandó részt. (Ezt a műveletet Atus sokkal szebben leírja, képekkel illusztrálja a coolness oldalon!). A berajzolt vonalon belül kifúrod minél sűrübben pl. 4-es fúróval. VIGYÁZZ, ha túl közel fúrod a lyukakat egymáshoz, egyeszakadnak és eltörheted a fúrot (szemedbe pattan egy kis szilánk, agyba hatol és véged... :D [Ez durva túlzás volt!!!]). Ha végeztél a körbefúrással, a vékony falakat átszakíthatod egy véső szerűen kiképzett rapiddal (üveg keménységű acél), fűrészlappal, brutál módon harapófogóval (már volt erre is példa, igaz, időre ment a dolog. Megcsiptem a lemez egy kis kihajtott részét, aztán hasznát vettem a sok edzésnek [értsd: kitéptem, mint a sza*r! :) ]). Miután eltávolítottad a felesleges lemezt, beüzemeled a lyukköszörűt. VÉDŐSZEMÜVEGET HASZNÁLJ!!! Érdemes egy nagyobb (35-40mm) átmérójű kővel dolgozni. Ha türelmes vagy nagyon szépen meg lehet csinálni. Kimész egészen a vonalig, óvatosan körebeköszörülöd és lesorjázod. Ajánlatos utánna egy vezetégburkolatot kettévágni és a peremre illeszteni. Reszelni is lehet, csak sokkal időigényesebb. Erre is volt példa... Tehát valamit valamiért! Ez az én megoldásom, nem mondom, hogy gyors, de szinte nem lehet elrontani.

Boccs a hosszú leírás miatt... Lehettem volna rövidebb is, de nem lettem! :p

#514 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 09. 00:47

Kötschög ( :D): mi tök állat? :)
---
Shifthy: szerintem dekopír fűrész nem a legideálisabb, főleg ha nem vagy gyakorlott. Kipattoghat a vágás mentén az anyag alsó fele. Szvsz használd Mono által is említett (kukim tudja milyen nevű :) ) spéci fúrót. Nem nyomva, nem erőltetve tökéletes lyukat készíthetsz. De ha bízol magadban (miért ne bíznál!), nekiállhatsz dekopírfűrésszel. Életemben talán 3* használtam ezt az ezközt, pedig csináltam pár átalakítást... Úgy látszik az önkínzó módszerek a nyerők nálam :D !

Boccs a szintén nagyobb terjedelem miatt! Ez van!

#515 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 09. 00:50

Megígérem ez ma az utolsó!

Bogár. HookR. Többiek. Mi van veletek? Nem érdekel senkit egy moder találkozó?
HookR, Neked van tapasztalatod ez ügyben, ha jól tudom (vízhűtés teszt).

Bogár: alakul a saját előlap? Érdekelne...

#516 Felhasználó inaktív   ***BalF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 09. 01:12

na..akinek dekopir problémája volt nemtom csak a szólj hozzá ra kattintottam hirtelen,.-)
Nekem is dekopirral van megcsinálva, és mondhatom semmi pláne nincs a dologban
én 2 lyukat is fúrtam a ház oldalára, lévén hogy 2 venti van az oldalablakon. azt hiszem e topic 6-7-8-9 es oldalának valamelyikén megtalálható a házam egy régebbi állapota, amelyen már szerepel az említett oldallap. Dekopirral kivágos, finom pengévewl, aztán gömbreszelővel vagy hengercsiszolóval simítod az kivágás peremét, és kész is a szép lik.-)
Persze mikor vágos a plexin hagyd rajta a védőfóliát. azt csak az utsó fázisban távolítsd el ....kinek beszélek én?-)

#517 Felhasználó inaktív   ***BalF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 09. 01:27

eq5 ös képek [url="http://"http://www.ingyennet.hu/~balfek/pic031.jpg"]1kép[/url]
[url="http://"http://www.ingyennet.hu/~balfek/pic042.jpg"]2kép[/url]
3ezek azért sittesek, mert az elején látható fényvezetők, és a venti szabályzók nem világítanak, mert becsúszott egy kisebb fajta elektronikus zavar, ami meggátolt abban, hogy ezek bekapcsolása mellett készítsünk a házról fényképeket.
Az alsó fénynyalábból talán lehet következtetni azon lehetőségekkel való összhatásra.
:p

[ 2002. november 09.: ***BalF szerkesztette a hozzászólást ]

#518 Felhasználó inaktív   ***BalF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 09. 01:34

kivettem a képeket mert kurva nagyok és erre meg nem gondoltam-)
Amugy azért a dzsumbi, mert mikor elindultam eq ra akkor vettem az uj videokártyát, ami már belemegy az uj lapomba, ami addig még be sem volt kapcsolva lévén, hogy agp4x alatt meg sem moccan, (előtte v3 asom volt) és még beizzítani is ott izzítottuk be először, és hát persze ez sem ment zökkenőmentesen.

#519 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 09. 15:13

idézet:
Ezt írta PeppeR:
ETELE: én személy szerint nem felejtettem el a problémád. Van kézi fúrógéped és lyukköszörűd? Rajzold fel a kört a lemezre, mégpedig úgy, hogy ráteszed a ventit a felületre és a lapátok között berajzolod a kivágandó részt. (Ezt a műveletet Atus sokkal szebben leírja, képekkel illusztrálja a coolness oldalon!). A berajzolt vonalon belül kifúrod minél sűrübben pl. 4-es fúróval. VIGYÁZZ, ha túl közel fúrod a lyukakat egymáshoz, egyeszakadnak és eltörheted a fúrot (szemedbe pattan egy kis szilánk, agyba hatol és véged... :D [Ez durva túlzás volt!!!]). Ha végeztél a körbefúrással, a vékony falakat átszakíthatod egy véső szerűen kiképzett rapiddal (üveg keménységű acél), fűrészlappal, brutál módon harapófogóval (már volt erre is példa, igaz, időre ment a dolog. Megcsiptem a lemez egy kis kihajtott részét, aztán hasznát vettem a sok edzésnek [értsd: kitéptem, mint a sza*r! :) ]). Miután eltávolítottad a felesleges lemezt, beüzemeled a lyukköszörűt. VÉDŐSZEMÜVEGET HASZNÁLJ!!! Érdemes egy nagyobb (35-40mm) átmérójű kővel dolgozni. Ha türelmes vagy nagyon szépen meg lehet csinálni. Kimész egészen a vonalig, óvatosan körebeköszörülöd és lesorjázod. Ajánlatos utánna egy vezetégburkolatot kettévágni és a peremre illeszteni. Reszelni is lehet, csak sokkal időigényesebb. Erre is volt példa... Tehát valamit valamiért! Ez az én megoldásom, nem mondom, hogy gyors, de szinte nem lehet elrontani.

Boccs a hosszú leírás miatt... Lehettem volna rövidebb is, de nem lettem! :p
[/quote]

Köszi :) :) :)

#520 Felhasználó inaktív   koben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 11. 09. 18:57

PeppeR: Kukim tudja milyen nevű fúró. Aha! Asszem jó lesz oda a decopy is. :) Ja és milyen fűrészlapot használtál? (fém vagy mittom mi van még) Vagy az mind1?
Mazochizmus rulz!

***Balf: Frankó a modod. Megosztanád velem, hogy hol szerváltad be a pilácsot? Ma három üzletben is voltam, de nem kaptam színes neont. Csak 60cm-es volt, olyanban mint a Tiéd. 30-as kéne, max 40-es.
Hány wattos? Nem melegszik tőle a gép?

Amúgy Thanx for All!

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »