Házépítés és rejtelmei I.
Elküldve: 2002. 11. 09. 21:30
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 11. 09. 21:34
idézet:
Ezt írta Shifty:
PeppeR: Kukim tudja milyen nevű fúró............![/quote]
Lehet, hogy körkivágó?
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 11. 10. 00:18
---
Fürészlap: sima KÉZIfűrészlap. Egy lada kalaptartóját is vágtam már, nyáron, délben, napon. Az a nem mindegy...
---
***Balf: ez az első kreálmányod? Tetszik, hgoy más is alkalmazza a gégecsövet. Nekem speciel fekete van. Vöröst akartam, mert akkor emlékeztetett volna egy kicsit az emberi belekre (boccs...). Most nincs sok időm, de majd tüzetesebben átvizsgálom a képeket...
---
lameXpert: ne sértődj meg, de Te mindig csak képeket, illetve mások által írott szövegeket illesztesz be? Nincs saját véleményed? Ezt azért nem hiszem el...
---
Shifthy: sok sikert. A plexit már Te magad applikáltad a házba? Hirtelen azt hittem lemaradtam valami gyári forradalomról...
[ 2002. november 10.: PeppeR szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 11. 10. 00:22
Elküldve: 2002. 11. 10. 00:27
Visszakeresheted. De megkíméllek: a venti lapátjai lettek átfúrva és a lyukakon keresztül lett befűzve a (mi is a neve???) világító száloptika (fene a hülye agyamba...). Én megcsináltam a ledes változatot is. Szerintem jól néz ki az is.
Elküldve: 2002. 11. 10. 00:32
idézet:
Ezt írta PeppeR:
............lameXpert: ne sértődj meg, de Te mindig csak képeket, illetve mások által írott szövegeket illesztesz be? Nincs saját véleményed? Ezt azért nem hiszem el...[/quote]
Te se sértődj meg.... mire van szükséged?
Elküldve: 2002. 11. 10. 01:14
idézet:
Ezt írta PeppeR:
Ügyes gyerek ez a HAMMER! Megzavart a hozzászólás szerkesztése közben...
Visszakeresheted. De megkíméllek: a venti lapátjai lettek átfúrva és a lyukakon keresztül lett befűzve a (mi is a neve???) világító száloptika (fene a hülye agyamba...). Én megcsináltam a ledes változatot is. Szerintem jól néz ki az is.[/quote]
en meg milyen szemet vagyok hogy meg merem kerdezni! te jo eg! atfutottam es nem talaltam ra valaszt, na de ilyen meg sem eshet szerinted! "Megzavart a hozzászólás szerkesztése közben..." kivancsi vagyok hogy csinaltam! azert nem kene ennyire tulzasokba esni egy-egy megvalaszolt kerdes miatt
Elküldve: 2002. 11. 10. 02:38
Vagy kapsz még katódcsövet az ls-komputernél nyugatinál a podmaniczky utcában, vagy az attila uton ujpesten.
30cm 8 w os...nem melegít. ha rend van körülötte akkor főleg nem-)
Elküldve: 2002. 11. 10. 13:34
Amúgy elég kretén leszek. A ház oldala el lesz intézve dekopírral. A házon vágott ablaknál 5cm-rel szélesebbre lesz vágva minden irányban a plexi. A plexi pedig kétoldalú ragasztószalaggal lesz felragasztva a házoldalára (belülre, hogy ne látszódjon se a ragasztó, se a fölösleges 5centi). Arra az esetre, ha nem sikerülne kivágni szépen a ház oldalát, vettem a Bricoban díszlécet és azzal lesz eltakarva a vágás. Amúgy imho frankón néz ki, a léc (valójában gumi) középen króm színű, a két szélén pedig vékony fekete csík és az egész 5mm széles.
A ragsztó pedig bikaerős. A haver dolgozott vele a Coraban. Plakátokat ragasztottak fel vele a falra. Amikor leszedték ment vele a vakolat is.
Mit szóltok?
A világítás után meg csak jövőhéten vagy az azt követő héten tudok szaladgálni.
Elküldve: 2002. 11. 11. 19:37
idézet:
Ezt írta PeppeR:
Megígérem ez ma az utolsó!
Bogár. HookR. Többiek. Mi van veletek? Nem érdekel senkit egy moder találkozó?
HookR, Neked van tapasztalatod ez ügyben, ha jól tudom (vízhűtés teszt).
Bogár: alakul a saját előlap? Érdekelne...[/quote]
A moder találkozóra akkor mennék el, ha kész leszek a géppel, és tudok vinni képeket. Jelenleg nem állok még a helyzet magaslatán. A saját előlapos ház még nem áll sehogy, mert még nem vettem meg hozzá az EPIÁt, ill várom az új típust. (Pár tervezni addig is lehet.)
Elküldve: 2002. 11. 11. 19:46
Elküldve: 2002. 11. 11. 22:57
idézet:
Ezt írta PeppeR:
Pontosan azért kellett. "Clean" hatás érdekében. Az enyém már 3 hete kész van (mármint az eltüntetés)![]()
![]()
Tervezek egy karcmentes plexi előlapot a meghajtók elé. Nagytorony az áldozat.Készülget csak lassan. Még nagyon sok mindent kell csinálni vele.
---
Case mod találkozó egyik lehetséges megoldásához mit szólsz?
---
Nem írtad, hogy a stealth meghajtó az-e amire én gondolok. Kezdek izgulni... Remélem nem a rejtett (cd, dvd) meghajtót jelenti? (angolból nagyon vágom a témát...)
Nem baj, majd egy kategórián belül viaskodunk.![]()
Azért készülj fel... Ezeket az átalakításokat én alapnak szántam...
[ 2002. november 08.: PeppeR szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
De bizony, hogy rejtett meghajtókat készítettem!!A hétvégi PROHARDVER! Golden Edition találkozón be is mutattam, és meg vagyok elégedve vele... Nem versengésre való ház ez, szegény Acorp miditornyot a biztos pusztulástól mentettem meg.
Szóval bizti, hogy a tiéd szebb meg újabb meg csillivillibb lesz. Ez ilyen sima retro-clean, vagymi...
Elküldve: 2002. 11. 11. 23:04
Plexit szerintem ne akarj dekopírral vágni. Ilyen kivagdosós dologban van tapasztalatom, és mégse álltam neki a plexivel baromkodni. Vidd el inkább egy üvegeshez, kb 500Ft-ért tökéletesen kör alakú lyukat fog vágni, szép vágási felülettel.
------*--------
Casemod találkozó érdekel, konkrét ötletekre vagyok kíváncsi. (mikor,hol,hogyan,hányan,kenyér)
------*--------
Nekem meg a clean előlap október 13-án készült el. Bibibí
Elküldve: 2002. 11. 12. 00:10
kb ma este 8kor találtam rá ere a topicra...
cseppet belefárattam de nem lényeg
Én is épp házat készülök venni, csinálni -> mostmár nem vagyok benn biztos hogy mit is akarok! :confused:
De ha jutok valamire, egyből közlöm veletek!!
addig is gl mindenkinek!
ps: a moder meet engem is érdekel -> ha mást nem a kiváncsiság végett!
Elküldve: 2002. 11. 12. 00:55
***Balf: Nem zavar téged sötétben a neon fénye? Engem még a majdhogynem látókörömön kívül eső hi-fim lcd kijelzője is az őrületbe tud kergetni (zöld). Nem hittem el, hogy a piros az a szín amelyik sötétben nem "zavarja" az ember szemét (az állatok is szemetek
Egyébbként egész jó lett a mod! Szép a kék alaplap. Tessék lefesteni az egész meghajtók felületét! Oldallap levételkor a csúszó felületeken (alul-felül vízszintes rész, ahová az oldallemez fülecskék kapaszkodnak) ne m kopik a festék? Mintha a táp felett lévő részen látszódna valami! Bár ez már inkább csak kukacoskodás...
Metállkék a szín, ugye? Alapozót vagy valami mást használtál? Az oldallapokat is festetted?
---
H A M M E R: a zavarást viccnek szántam. Nagyon gyenge lett, elnézést. Nem írtam, hogy szemét vagy, mert meg merted kérdezni. Szerintem nem estem túlzásba, de ha Te így látod a helyzetet... Keress vissza, a 8. oldal vége felé leírta sITYAK (a készítő), hogy hogyan csinálta.
Idézem: !!BINGÓ!! A pálcák átmennek a ventik lapátjain...
Részemről befejeztem a bezélgetést...
---
lameXpert: csak érdeklődtem. Konkrétan nincs semmi. Csak Tőled szinte mindig idézet vagy kép beszúrását látom. Nincs ezzel semmi gond, csak megkérdeztem...
---
Atus: nagyon egy hullámhosszon vagyunk a case mod terén. Meg sem merem kérdezni, hogy hogyan indítod a gépet (értsd: hol van a kapcsoló, ha van egyáltalán?).
Minden CASE MOD-olt ház megérdemel egy esélyt! Szerintem szép lett! Gratula!
Az enyém nem biztos, hogy szebb. Nem csilli-villik a házaim. Egyébbként az ötlet az ami szerintem a legfontosabb.
---
találkozó: feljebb írtam egy lehetséges megoldást. Most már azt kéne csak megtudni, hogy hol szoktak ilyen lan partyk lenni. Én semmit sem tudok ezekről... Persze más ötletét is szívesen várjuk!
[ 2002. november 12.: PeppeR szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2002. november 12.: PeppeR szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 11. 12. 02:53
Nwem kopik a festék, csak ha odaverem valamihez...pl festésnél odavertem a házhoz a fandlit mikor hadonásztam vele az előszobában, és fujhattam.
az egész elejét ujra.-)
le vannak fujva az oldalai is...teljes képet arról az állapotról találész ennek a topicnak a 6-7-8 dik oldalán. Sajna nem tudom pontosan melyiken.
Egyébként én fujtam, és lakkoztam is, védendő a festékfelületet. Casati márkáju akrillal fujtam egyébiránt amit a cégem is árul.-)
eq s képek ()amiket itt láttál a linkeknél azért ilyenek, mert épp szereltük, mivel nem akart beindulni.-)
Ram csere megoldotta, de a képek az oldallap visszaszerelése előtt készültek.sajna.
igy az sem láccik, hogy az egész oldala az előlap mentén világít.-(
jameg a ventik között a gigabyte jel is világít.
mondjkuk azóta kégtek a ledek mert valamit igen elcsesztem , és kis tuláramot kaptak-)
ugyhogy most ki van kötve minden, és át kell vizsgálnom ujra...mekkora ellenállás kell a 2-2 sorba kötött lednek.
De sztem egy 100 ohmos elég lenne, csakhát először látni akartam már az eredméynt, igy nem tettem be hamarjában, hogy eq ra szép világító legyen.
Meg is lett az eredménye: UTolsó nap füstölt valami a vinyóhűtők közötti ledek fényében...gondoltam inkább kikapcsolom hamar-hamar. lekötöttem, itthon meg megnéztem és találtam egy enyhén megolvadt kábeldarabot. Szal azért ez nem is olyan egyszerű.
Sebaj...elvittem az áramkörömet haverhoz (okl vill. mérn) pik-pak megmondta mi a bibi. mosmá müxik. az oldalán is megnézte de azt még nem volt kedvem megcsinálni. Ha lesz modeer tali akkor összakapom hamar-hamar.-)
Ja és mint ugye mondtam mivel az oldala fenn van, az pont takarja a neont, szal kurvára nem zavar. Éjjel meg frankó kis hangulatfényt ad, mivel még azt sem oldottam meg tápról, hanem hálózatról megy direkt.
Ez még egy fontos megoldandüó dolog, meg egy olyan dolog, amit még sehol senkionél sem láttam, és tök véletlenül jöttem rá.
Persze ha most elmondanoám,...lustaságomból kifolyólag, lehet hogy plagizálná valaki mielőtt még megalkothatnám magam, és akkor adtam vkinek egy ideát ingyé...
Persze lehet hogy be sem jön. A lényege az, hogy elképzelhető hogy a világításást a háznak meg tudom ugy oldani, hogy nem kell bele ez a bazi nagy neon. Majd elválik megvalósítom e, vagy közkincsé teszem hátha vkinek megtetszik az ötlet és a megvalósulás mezejére viszi.
Na ennyi mert már tele a tököm, és villog a gépem, hogy sok a bit amit most igy hirtelen leütöttem. Lehet hogy számolta?-)
Elküldve: 2002. 11. 12. 05:47
idézet:
Ezt írta PeppeR:
---
lameXpert: csak érdeklődtem. Konkrétan nincs semmi. Csak Tőled szinte mindig idézet vagy kép beszúrását látom. Nincs ezzel semmi gond, csak megkérdeztem...
---[/quote]
Ahum. Lehet, hogy esetleg többet kéne olvasni......több helyen
Elküldve: 2002. 11. 12. 14:35
jártam ma várost, és találtam egyik helyen elég 'kómás' állapotba 4db (ebből kettő ugyanaz a modell) AT-s szerver házat táppal összesen 6rugóért... szerintetek?
ha adok értük 5öt az yo?
Nemtoom, lehet bevállalom igy 'kezdő' létemre a 2u.olyan ház összefabrikálását...

Súgó
A téma zárva.