Házépítés és rejtelmei I.
Elküldve: 2003. 06. 22. 11:25
A házamon elég vacak a power és reset gomb, ezért ki akarom cserélni. Ezekhez nyitó vagy záró gombokat szoktak használni?
Elküldve: 2003. 06. 22. 15:42
idézet:
Ezt írta Shifty:
Hi!
A házamon elég vacak a power és reset gomb, ezért ki akarom cserélni. Ezekhez nyitó vagy záró gombokat szoktak használni?[/quote]
Mielőtt kicseréled, akár meg is nézhetnéd...... hogy zár.
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 06. 22. 16:12
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Mielőtt kicseréled, akár meg is nézhetnéd...... hogy zár.[/quote]
OK, köszi.
Elküldve: 2003. 06. 23. 13:08
Kérdésem nem ház építés, inkább ház moddolás jellegű:
Van egy fehér, chieftec Skorpió Nagytornyom, és azt tervezem, hogy a procihűtő 8as ventijét lecserélem egy 12-esre, mégpedig úgy, hogy a hűtőbordára rá fog menni egy műanyag vagy gumicső, aminek a másik végén lesz a venti. viszont a ventit valahova az előlapra az 5.25-ös helyek mögé szeretném rakni.
És itt jön a kérdés:
Hogy lehene megoldani, hogy az 5.25-ös takarólemezek (3db) helyére valamilyen hűtőrács szerű szellőzőnyílást fabrikáljak. alapvetően ötleteket várnék, hogy hogyan lehet ezt kultúráltan megoldani, hogy jól is nézzen ki.
köszi. üdv

Elküldve: 2003. 06. 27. 09:43
idézet:
Ezt írta XPA:
...azt tervezem, hogy a procihűtő 8as ventijét lecserélem egy 12-esre, mégpedig úgy, hogy a hűtőbordára rá fog menni egy műanyag vagy gumicső, aminek a másik végén lesz a venti. viszont a ventit valahova az előlapra az 5.25-ös helyek mögé szeretném rakni.
És itt jön a kérdés:
Hogy lehene megoldani, hogy az 5.25-ös takarólemezek (3db) helyére valamilyen hűtőrács szerű szellőzőnyílást fabrikáljak. alapvetően ötleteket várnék, hogy hogyan lehet ezt kultúráltan megoldani, hogy jól is nézzen ki.
[/quote]
Emlekeim szerint volt itt mar valami hasonlo megoldas (tehat elore vagott venti) bar szvsz nem tul szep... De ha ezt akarod, akkor tapetakes vagy barmi eles szerszam kell hozza, plusz egy gazrezso amin felmelegited a pengejet, es maris lehet vele a muanyag elolapokat vagni, jol. Persze lehet probalkozni furesszel is, meg irtak mar olyat is, hogy a forrasztopakaval vagtak ki a nagyjat, szoval a lehetosegak szama vegtelen. De mindenkeppen elo kell rajzolni, es kicsit kissebbet vagni, aztan reszelovel, smirglivel vagy barmivel kiigazitani. A vegen teszel ra egy racsot, es kesz is. A ventit meg 4 szep lukon 4 szep csavarral odafogatod a kivagott muanyaghoz. De nem lesz tul szep. A hatasfoka meg valoszinuleg igen gyenge, mert ez a csovel ravezetes ugy tudom nem elegge hatekony. Vagass inkabb a haz oldalara egy lukat a proci magassagaban es oda tegyel be plusz ventit. Es olvasgasd a topikokat, mert sok-sok jo megoldas van am meg!![]()
Elküldve: 2003. 06. 27. 10:09
A minap vettem egy Morex házat a jobb hűtés céljából. Három ventit szereltem bele, egy elől befelé, egy oldalt kifelé, és egy hátul szintén kifelé fúj. Meglepve tapasztaltam, hogy szinte semmit nem értem el vele. Talán roszak az irányzékok?
A gép: Abit Be7-Raid, P4 1,8@2,4GHz Intel hűtővel hűtve, MSI Ti4200/128Mb VGA, TV-tuner, fax modem, 80Gb Maxtor.
Kb. egy óra GTA Vice City, és a ház hőmérséklet 50 fok!? a proci 56. Ez gondolom abnormális.
Valami ötelt?
Elküldve: 2003. 06. 27. 10:14
idézet:
Ezt írta Urobi:
Hali!
A minap vettem egy Morex házat a jobb hűtés céljából. Három ventit szereltem bele, egy elől befelé, egy oldalt kifelé, és egy hátul szintén kifelé fúj. Meglepve tapasztaltam, hogy szinte semmit nem értem el vele. Talán roszak az irányzékok?
A gép: Abit Be7-Raid, P4 1,8@2,4GHz Intel hűtővel hűtve, MSI Ti4200/128Mb VGA, TV-tuner, fax modem, 80Gb Maxtor.
Kb. egy óra GTA Vice City, és a ház hőmérséklet 50 fok!? a proci 56. Ez gondolom abnormális.
Valami ötelt?[/quote]
Nekem is morex van és nálam a recept..
Elől 2 befelé winyóra
Oldalt egy befelé cpu-ra
Hátul egy illetve még egy a tápban!
Szal ilyen egyenletes...
Próbáld meg így nekem az új házzal olyan 4 fokott süllyedt a hőmérséklet!
Üdv
Elküldve: 2003. 06. 27. 10:27

"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"
Elküldve: 2003. 06. 29. 08:35

® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 07. 01. 11:34
Írtad, hogy neked is morex házikód van. Nem tudod
véletlenül hol lehet hozzá előlapi USB, hang, és Firewire
kábeleket szerezni?
Eleinte ezért nem akartam ilyet venni, de az ára és kategóriályában profi kiképzése megnyert.
Elküldve: 2003. 07. 01. 19:39
idézet:
Ezt írta Urobi:
neked is morex házikód van...
kategóriályában profi kiképzése megnyert.[/quote]
Kiráj a salyát kategórijályában.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2003. 07. 02. 19:41
Pár órája hozta meg a futár nekem a Morex házat az E-connect-től, és kértem hozzá előlapi USB-t (egy ezres volt)
[url="http://"http://www.e-connect.hu/"]>>itt<<[/url]
" Karbantartás miatt a PCI buszok vonalain AT buszok közlekednek" made by Win3000
Elküldve: 2003. 07. 03. 09:27

Amúgy mennyi idő alatt szállítanak?
(én vidéki vagyok, Bács-megye)
Elküldve: 2003. 07. 21. 00:04
idézet:
...Az elolap kialakitasara ket megoldast ismertetek. Az egyik 'maceras', de elegans, a masik egyszeru, de kevesbe mutatos.
Az elso megoldas eseten 1mm-es aluminiumlemezbol kivagjuk a megfelelo meretu diszelolapot, kifurjuk az elolapi szerelvenyek furatait. Kozepesen durva csiszolopapirral hossziranyban 'felszalkasitjuk' a lemezt majd forro trisos oldatban "kifozzuk". Veszelyes muvelet! Gondosan, desztillalt vizzel leoblitjuk, majd szaritjuk. A muvelet kozben javasolt vedokesztyu hasznalata!
A feliratokat Letraset (alfaset) betukkel felragasztjuk. Nagy figyelmet kivano muvelet. A felragasztott betuket szintelen lakkal egy retegben lefujjuk, hogy a betuk el ne 'szalljanak'. A megszaradt lakkra atlatszo, ontapados foliat ragasztunk. Vigyazzunk, hogy ne kepzodjon legzarvany a folia alatt! A folia beszerezheto a dekoracios boltokban.
[/quote]
En a feliratokat inkabb graviroztatnam, vagy CNC-vel maratnam ki. Vagy hagynam a fenebe, elvegre mi szukseg rajuk?
Elküldve: 2003. 07. 23. 02:59
<mostani kérdés a nem igen füzödik a jelenlegi témához, de ide tartozik, mármint: Házépítés és rejtelmei... >
kérdésem a következő:
adott ez a [url="http://"http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/glowpad/index_eng"]>> link <<[/url]
Kérdés: hogyan lehet az 5mm-es plexibe 4mm mély furatot vájni, anélkül hogy átfurnám, illetve azt még "csikban is huzni" vagy ilyesmi... ?! állványos furoval még menne is a sima 4mm-es lyuk, de azt a vájatot kialakitani HOGYAN?
valaki valamilyen tapasztalat?
Elküldve: 2003. 07. 23. 04:56
1. winchester
2. az alaplapon lévő gyári kis propellátor
kérdések:
1. vinyón lehet-e valahoy halkitani, vagy csak max a rezgéseket tompitani
2. lapon lévő ventivel mit tudok kezdeni? esetleg csökkenteni fordulatszámát (ellenállás közbeiktatása -> hova, milyet?), vagy eccerüen huzzam le, vagy pedig szét lehet valahogy szedni, megbuherálni? (még ilyennel nem volt dolgom, azért kérdezgetem... -> vagy inkább keresgéljek?

Elküldve: 2003. 07. 23. 11:36
idézet:
Ezt írta f - x:
1. vinyón lehet-e valahoy halkitani, vagy csak max a rezgéseket tompitani[/quote]
Elso lepeskent rugalmasan kellene felfuggeszteni, mar ettol is csendesebb lenne. Ha ez nem kielegito a szamodra, akkor marad a kulso teljes beburkolasa hangszigetelo anyaggal, valamint az e megoldasnal elengedhetetlen hutes biztositasa vizhutoblokk altal.
idézet:
2. lapon lévő ventivel mit tudok kezdeni? esetleg csökkenteni fordulatszámát (ellenállás közbeiktatása -> hova, milyet?), vagy eccerüen huzzam le, vagy pedig szét lehet valahogy szedni, megbuherálni? (még ilyennel nem volt dolgom, azért kérdezgetem... -> vagy inkább keresgéljek?)[/quote]
Eloszor is deritsd ki, hogy mennyire melegszik az az eszaki hid. Nagy valoszinuseggel nem veletlenul van rajta ventilator, de ennek ellenere egy megfelelo meretu (nyilvan nagyobb, mint ami jelenleg van rajta), v.rez huto akar passziv modban is kepes kivaltani. Ha ez nem eleg, akkor erre ugyanugy rakhatsz meg ventit (nagyobb meretu, alacsonyab fordulatszamut). Ha meg ez sem lenne eleg, akkor marad a vizhutoblokk.
"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció
Elküldve: 2003. 07. 23. 12:40
Tudtok pesten boltot, ahol lehet venni plexit?
[ 2003. július 23.: Roky szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 23. 13:00
idézet:
Ezt írta Roky:
Üdv!
Tudtok pesten boltot, ahol lehet venni plexit?
[ 2003. július 23.: Roky szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
[url="http://"http://www.flextime.hu/"]Flextime[/url]