HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1431
  • 1432
  • 1433
  • 1434
  • 1435
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#28641 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 06. 17. 08:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Euro Glass - Dátum: 2014. 06. 16. 22:35

jah, de már majdnem egy napja utazott, buszozgatás miegymás, reptéri transzfer, kiskurvaanyám.. előző nap tolta le és eléggé latinos kis csaj, hamar nő a szőr a lába közt .. aztán a stressz miatt mégjobban a repülön további 2 óra mire hozzám ért már szúrósra nőtt a pinaszőre

És még csak nem is érted, nem meglepő :nevet:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#28642 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 17. 08:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 16. 22:37

Ez is egy intenzív informatikai hatás.

Na a másik aki fogalmatlan a témában :D

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#28643 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 17. 11:08

Valakinek megvan az Adobe Clean OpenType betűtípus? Apple formátum és TrueType az nem jó.

A windowsos Adobe Reader 10, 11 tartalmazta egy időben, el is mentettem egy könyvtárba. Viszont most főkönyvtárastól véletlenül letöröltem (nem kell nekem windowsos LaTeX portable), elfelejtettem, hogy ez is benne volt. Most meg nincs meg. Telepítettem Wine-re Adobe Reader 11-et, abban már nincs benne, csak a Myriad és a Minion Pro. A 10-es meg nem akar települni.

Warezből nem akarom tölteni, mert ott általában amerikai verzió van, és abban vagy nincsen meg az összes magyar karakter, vagy nem rendesen (pl. a magyar ékezetek a tipográfiai hagyomány miatt közelebb vannak a betűhöz, mint más nyelveknél, mondjuk spanyol á,é, német ö, ü, stb.).

Szerk.: most egyelőre azt csináltam, hogy online megvolt az AdobeClean-Regular.otf file, ennek a mérete 327800 bájt volt, ez biztosan jó verzió. Rákerestem a neten, megtaláltam itt, letöltöttem a többit is. Szerintem ezek jók, de akinek megvan, ellenőrizhetné, hogy ezek vannak-e meg neki. Előre is kösz.

Szerkesztette: Raynes 2014. 06. 17. 11:15 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#28644 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 17. 11:39

OSX.em van :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#28645 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 17. 12:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 06. 17. 12:39

OSX.em van :D

Én meg most Kubuntu x64 14.04-en (ideiglenesen váltotta a Linux Mint x64 16 KDE-t, míg nem kerül a helyébe Linux Mint x64 17 KDE vagy Arch Linux x64 + KDE).

OSX-en is rajta van az Adobe Clean (tuti jár valami Adobe-termékhez), de csak Type1-es fontként, úgy meg nekem nem jó. Vagyis a LaTeX technikailag elboldogulna azzal is, de pdf-re fordításnál szopó lehet, mert pl. bele szoktam fordíttatni a használt karakterek erejéig a betűtípust a dokumentumba (automatikus feature, amit szándékosan nem tiltok le), arra az esetre, ha a fogadó fél gépén nincs meg a használt betűtípus. Ha Type1-ként van belefordítva, akkor nem minden pdf-néző birkózik meg vele, nem minden platformon. Az OpenType fontokkal viszont elvileg minden pdf-es program boldogul, minden platformon, legalábbis Windows, Linux, Mac alatt biztosan, de megy Android és Windows Mobile alatt is (kipróbáltam).

Mondom, ez régen benne volt a windowsos Adobe Reader XI-ben. Most meg kiszedték, csak az Adobe Courier Std, Minion Pro (ez azért jól jött), Myriad Pro (ezt is használom), SourceCode Pro (ezt is használom, de ez tényleg ingyenes, letölthető külön is) betűtípusokat hagyták benne.

Szerkesztette: Raynes 2014. 06. 17. 12:12 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#28646 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 17. 12:20

Nekem a myriad pro az egyik kedvencem

Idézet

#28647 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 17. 12:34

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 06. 17. 13:20

Nekem a myriad pro az egyik kedvencem

Az is fasza betűtípus, használom is, bár a Clean szerintem még szebb. A Clean előtt a Myriad volt az Adobe arculati talpatlan betűtípusa, minden prospektust, weboldalt, szirszart azzal adott ki, most meg Adobe Clean fonttal. Nagyon sokat használom a Cleant, még borítékot is ezzel nyomtatok.

A Minion Pro is nagyon jó, nálam az az alap talpas font (Word alatt is az volt, meg most LibreOffice, LaTeX alatt is), főleg hivatalos levelezéshez, cikkekhez, versekhez használom, de könyveket is szednek vele. Nagyon szép betűtípus, egy baja van, hogy a finomságai csak nagyobb betűméretnél jönnek ki.

Múltkor meg a Cambria miatt fetrengtem, az most már megvolt a múltkori mentésből. Azt fonetikai és matematikai jelekhez, valamint címekhez használom, meg olyan dokumentumokhoz, amik alapból Cambriát használnak. A fonetikai jelekhez jó lenne még a Lucida Sans Unicode és az Arial Unicode is, de ezekből 1-2 jel hiányzik, meg rondábbak. Esetleg Sophonetica, de az képernyőn olvashatatlanul ronda.

Szerkesztette: Raynes 2014. 06. 17. 12:57 -kor

#28648 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 17. 17:25

Nincs valami más neve, mert nem találom ilyen néven a font folio-ban.

Idézet

#28649 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 06. 17. 23:08

Anyóssal dumáltam, mesélt érdekes dolgokat. Elvileg 56 és család miatt tört félbe a továbbtanulós mókája, mert helyette dolgozni kellett. Addig jó volt nyelvtanilag franciából, mellékesen irodalom/töri is, mert művészettörténész szeretett volna lenni. Családban meg volt nemzetőr és tanácselnök is, mit kiderült. Elit kerületben. Előtte azért szopott, mert akkor tiltott volt a kommunizmus, aztán azért, mert túl becsületes volt tanácselnöknek a kommunizmusban, aztán elsöpörték és azért szopott. Előfordul.
Make love not Wor.

#28650 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 18. 07:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 18. 01:08

Addig jó volt nyelvtanilag franciából...

Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#28651 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 18. 07:35

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 06. 17. 18:25

Nincs valami más neve, mert nem találom ilyen néven a font folio-ban.

Szerintem nincs más neve. Mondjuk a font foliót nem ismerem.

#28652 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 08:57

Gyulánál kimerült az analóg technika ajnározása. :D

Nála is olyan a digitális technika fogalma, mint egyik kolléga vagy haver mesélte anno, hogy valami öreg néninek magyarázott egy fiatal srác, és mikor odaért, hogy digitális, akkor a néni megkérdezte, mi az a digitális.
Mire a srác:
- Azt jelenti, hogy számítógép van benne.
- És mi az a számítógép?
- Ööö ... olyan, mint az írógép, csak jobb.
:Đ

#28653 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 09:11

A digitális olyan analóg ahol a skálára húztak egy vonalat és azt mondták, h eddig nulla (zöld), innentől pedig egy (piros).
Mi az adat?
Mi az információ?

Szerkesztette: Gyula2222 2014. 06. 19. 09:20 -kor

#28654 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 09:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 19. 10:11

A digitális olyan analóg ahol a skálára húztak egy vonalat és azt mondták, h eddig nulla (zöld), innentől pedig egy (piros).

Ez a bináris.
Ez is digitális, de csak 1 bites.
Digitális hangnál tipikusan kettőnél sokkal több szint van. Általában több ezer, 10.000-es nagyságrend, sima kommersz hangkártyák tudnak 16 bites digitalizálást, ami ~65.000 szintet jelent.
A te kifejezéseddel élve a skálára húztak 65.000 vonalat.

Szerkesztette: Sparow2 2014. 06. 19. 09:31 -kor

#28655 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 09:24

Mi az adat?
Mi az információ?

Ne kezd el, inkább (idézek kicsit tőled) nézz utána.
Ez elsős anyag volt a fősulin, hogy mi az adat és mi az információ, mi a kettő között a különbség, és hogy miért nem információ nekem egy olyan adat, ami nem érdekel; de most ebbe megint bele akarsz valami hülyeséget keverni.

#28656 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 09:28

Tessék, egy kommersz filléres CD lejátszó ezt tudja:

Idézet

A PCM jelrögzítési és kódolási rendszerrel 2 Hz-től 20 000 Hz-ig ± 0,1 dB-en belül egyenletes, lineáris frekvenciamenet rögzíthető. Az elérhető jel-zaj viszony sztereó lemezek esetében jobb, mint 85 dB, az áthallási csillapítás a két csatorna között nagyobb, mint 60 dB. A teljes átviteli rendszer harmonikus torzítása kisebb, mint 0,03%.

Hol tud neked csak hasonlót egy sima analóg magnód/lemezjátszód/bármid?

#28657 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 06. 19. 09:37

Mi az adat?
Mi az információ?

Járj utána, vagy maradj meg hitedben :-D Mondjuk szerintem lehettem vagy 10 éves, mikor a C64 szalagnál elméláztam, hogy akkor az mitől digitális, ha a szalag analóg. És merre van a 8 bit, az fenti 1 bites példa ellenében :-) Aztán megértettem. Ezek szerint Te most sem érted, de lehet nem is fogod. Majd beszélsz róla. Hallgass meg egy C64 szalagot, az nem csak van jel nincs jel kombináció a digitálishoz. Izé, binárishoz, vagy hol is tartunk?
Make love not Wor.

#28658 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 09:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 19. 09:24

Ne kezd el, inkább (idézek kicsit tőled) nézz utána.
Ez elsős anyag volt a fősulin, hogy mi az adat és mi az információ, mi a kettő között a különbség, és hogy miért nem információ nekem egy olyan adat, ami nem érdekel; de most ebbe megint bele akarsz valami hülyeséget keverni.

Én gondolkoztatni szeretnék.
Számomra adat az amit adatnak definiálunk (amire adatként tekintünk).
Információ pedig az amire az értelmező maszkunkon keresztül nézve kigyullad az információt jelző pilács.
Érdekesek az adathordozó, információ hordozó címkék (és a mögöttük levő meghatározások) is.

#28659 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 09:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 19. 10:28

Hol tud neked csak hasonlót egy sima analóg magnód/lemezjátszód/bármid?

Lemeznél 20 Hz alatt nem igazán viszi át a fej a hangot, szóval a nem igazán hallható, de jó fülessel/jó hangfallal érezhető mélyektől el is lehet tekinteni. Felharmonikusok vannak, érezhető mélyek nélkül viszont a nagybőgő kicsit veszít az életszerűségéből, puff. Persze némi technikai korlát a lemeznél, hogy értelmes sztereó hangból kb negyed órát lehet egy oldalon komoly minőségvesztés nélkül tárolni, aztán ha már sűrítik a barázdákat, akkor vágnak a minőségből, meg zajosabb a felvétel. Átlag album meg háromnegyed óra körül van.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#28660 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 09:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 19. 10:40

Én gondolkoztatni szeretnék.

Bár jómagad nem műveled, de másokkal szívesen végeztetnéd. Pont mint a szénbányászat.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1431
  • 1432
  • 1433
  • 1434
  • 1435