HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1432
  • 1433
  • 1434
  • 1435
  • 1436
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#28661 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 06. 19. 09:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 19. 10:40

Én gondolkoztatni szeretnék.
Számomra adat az amit adatnak definiálunk (amire adatként tekintünk).
Információ pedig az amire az értelmező maszkunkon keresztül nézve kigyullad az információt jelző pilács.
Érdekesek az adathordozó, információ hordozó címkék (és a mögöttük levő meghatározások) is.

Na de nem gondolkoztatsz.
Most ha én megkérdezlek, hogy 2 + 1 az mennyi, aztán mondom, hogy jól meggondolkoztattalak, akkor hülyének nézel, amiért óvodásnak nézlek. Nem?
Oszt' még akkor van az, amikor mondod, hogy 3, én meg erőltetni kezdem, hogy az 4. Te se vennél komlyan, azt mondanád, hogy hülye vagyok.

#28662 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 09:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 19. 10:11

A digitális olyan analóg ahol a skálára húztak egy vonalat és azt mondták, h eddig nulla (zöld), innentől pedig egy (piros).
Mi az adat?
Mi az információ?

BAROMSÁG
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#28663 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 06. 19. 10:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 19. 10:40

Én gondolkoztatni szeretnék.

Feleslegesen túráztatsz baromságokon, majd vitatkozol, hogy nem úgy van és iagazd van. Én meg mikor leírom, hogy majdnem láttam fényképen Rotel lemezjátszód, NAD előfokot és ismerem az iLive szériát, akkor lesel, mint a lukinyúl, mert Googléban is nehezen találod meg. Utóbbi szép fasza, kicsi, de okos cucc, meg villog ezerrel. A Midas meg akkor jó, ha fáj izé, ha nagy, ott több a pultmegvilágítólámpa, mint 16 sávosomon a kivezérlésjelző :-D Mit kell ezen gondolkozni? Feladat, vagy mi?
Make love not Wor.

#28664 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 10:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 19. 10:44

Most ha én megkérdezlek, hogy 2 + 1 az mennyi, aztán mondom, hogy jól meggondolkoztattalak, akkor hülyének nézel, amiért óvodásnak nézlek. Nem?

Ráadásul 8as, 16os, elég sok számrendszerben kijön a 2+1=3 opció. Bár Gyula lehet még kettesben is megmagyarázná :-D
Make love not Wor.

#28665 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 19. 10:28

Hol tud neked csak hasonlót egy sima analóg magnód/lemezjátszód/bármid?

Én kérdzetem, hogy írjon össze egy konfigot mit mihez kellene hasonlítani, mert az otthoni Videoton és a Pro-Ject közt még én is elimserem a különbséget, vagy legyen gagyi Teszkós minihifi CDje hasonlítva a Naka Mihályhoz, esetleg a sok sávos Rolandhoz? Mindegyikre igaz lehet az analóg és digitális, csak csöppet nagy szórással minőségben és digitnél AD/DA konverterben, egyébben.
Make love not Wor.

#28666 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 10:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 19. 11:06

Ráadásul 8as, 16os, elég sok számrendszerben kijön a 2+1=3 opció. Bár Gyula lehet még kettesben is megmagyarázná :-D

Abban is működik csak az alak más. 10 + 1 = 11. Ott van felírva 2-es számrendszerben :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#28667 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 10:24

Én szeretném hogy a gyula is gondolkozzon, de két éve nem sikerült elérni.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#28668 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 10:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 19. 11:06

Igen, de amúgy is a default a 10-es számrendszer.

#28669 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 10:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 19. 09:28

Tessék, egy kommersz filléres CD lejátszó ezt tudja:

A PCM jelrögzítési és kódolási rendszerrel 2 Hz-től 20 000 Hz-ig ± 0,1 dB-en belül egyenletes, lineáris frekvenciamenet rögzíthető. Az elérhető jel-zaj viszony sztereó lemezek esetében jobb, mint 85 dB, az áthallási csillapítás a két csatorna között nagyobb, mint 60 dB. A teljes átviteli rendszer harmonikus torzítása kisebb, mint 0,03%.

Hol tud neked csak hasonlót egy sima analóg magnód/lemezjátszód/bármid?

Ez így nagyon szépen hangzik. Persze csak addig ameddig nem tudjuk (eltekintünk attól), h a jelforrások (általában) nem egy sima szinuszos jelet adnak.
A felharmonikus tartalom (ami ha amplitúdó modulációként nézzük,) a fül számára hangerő változásként (dinamikaként) mutatkozik meg) már ha pusztán az alapjelet nézzük, durva torzítást ad. Véletlenszerű, h az alapjelre szuperponálódott jel csúcsát, vagy alját kapja el a digitalizáló kapu.
A rekonstruált burkológörbét pedig az amplitúdó sorozat csúcsainak összekötésével állítják elő (és, h szebb legyen a végeredmény, szinuszosítják). Az eljárásból az is látszik, h a végeredmény egy sima burkológörbe. Az ami (csipkézettség) eredetileg a jelen volt, a végeredményben az alapjel véletlenszerű torzulását eredményezve, eltűnik.
Ez eddig csupán az amplitúdó és amplitúdó moduláció vizsgálata volt.
Ezen túl még ott van a frekvencia moduláció és a fázismoduláció is, amikben szintén kárt tesz a digitalizálási-redigitalizálási eljárás. Az értelmezőrendszerünk ezekből is információkat kódol ki. Ezek adják a térélményeket (távolság és térpozíció (még egyfüles hallás esetében is)). Ehhez érdemes megnézned a holografikus technológiát (is).

#28670 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 10:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 19. 11:11

Én kérdzetem, hogy írjon össze egy konfigot mit mihez kellene hasonlítani, mert az otthoni Videoton és a Pro-Ject közt még én is elimserem a különbséget, vagy legyen gagyi Teszkós minihifi CDje hasonlítva a Naka Mihályhoz, esetleg a sok sávos Rolandhoz? Mindegyikre igaz lehet az analóg és digitális, csak csöppet nagy szórással minőségben és digitnél AD/DA konverterben, egyébben.

Konkrét konfigot kérdeztél?
Tudod, hogy Gyula nem bírja a konkrétumokat, csak összezavarják szegény fejét :Đ

#28671 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 10:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 19. 11:49

Hasbarablbabla

Már megint tévhitből építesz várat.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#28672 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 10:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 19. 09:44

Na de nem gondolkoztatsz.
Oszt' még akkor van az, amikor mondod, hogy 3, én meg erőltetni kezdem, hogy az 4. Te se vennél komlyan, azt mondanád, hogy hülye vagyok.

Az ajándékozás az elfogadással jön létre. Ha nem, akkor nem.
Arról már esett szó, h az 1+1=2 igazsága csak a sima darabszám matematikában (modellben) igaz (teljesen).
A való világban gyakran még jó közelítéssel sem ezt tapasztaljuk.

#28673 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 19. 10:11

Vegyél egy ANALÓG kétsugaras szkópot.
Az egyik csatornára küldd be egyenesben a jelet, a másikra egy digitalizálás-redigitalizálás procedúra után.
Ha megteszed, a szemeddel fogod látni a különbséget.
Vagy a két jelet beküldheted egy differenciál erősítő (két bemenetére), ekkor a kimenetén megjelenik a különbségi jel.
Vagy megteheted, h a két jelet egy fejhallgató két felére (a két füledre) csatolod.

Szerkesztette: Gyula2222 2014. 06. 19. 11:07 -kor

#28674 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 19. 11:49

Ez így nagyon szépen hangzik. Persze csak addig ameddig nem tudjuk (eltekintünk attól), h a jelforrások (általában) nem egy sima szinuszos jelet adnak.
A felharmonikus tartalom (ami ha amplitúdó modulációként nézzük,) a fül számára hangerő változásként (dinamikaként) mutatkozik meg) már ha pusztán az alapjelet nézzük, durva torzítást ad. Véletlenszerű, h az alapjelre szuperponálódott jel csúcsát, vagy alját kapja el a digitalizáló kapu.

A rekonstruált burkológörbét pedig az amplitúdó sorozat csúcsainak összekötésével állítják elő (és, h szebb legyen a végeredmény, szinuszosítják). Az eljárásból az is látszik, h a végeredmény egy sima burkológörbe. Az ami (csipkézettség) eredetileg a jelen volt, a végeredményben az alapjel véletlenszerű torzulását eredményezve, eltűnik.
Ez eddig csupán az amplitúdó és amplitúdó moduláció vizsgálata volt.
Ezen túl még ott van a frekvencia moduláció és a fázismoduláció is, amikben szintén kárt tesz a digitalizálási-redigitalizálási eljárás. Az értelmezőrendszerünk ezekből is információkat kódol ki. Ezek adják a térélményeket (távolság és térpozíció (még egyfüles hallás esetében is)). Ehhez érdemes megnézned a holografikus technológiát (is).

Frekvencia modulációval nincs semmi gond, amíg a max. mintavételezési fekvencia fele alatt van.
Fázismoduláció??? Aztán hogyan, a hangszóró nulla idő alatt nem tud fázist váltani, analóg jelnél sem, ergo csak van ott mindenképpen valami átmenet a két félfázis között.

Most magyarázd meg, hogy a CD milyen szar.
Ugyanaz vagy, mint idóta haver, aki audiofilnek képzelte magát, aztán mikor el kellett volna dönteni, hogy mikor szól hanglemez és mikor a lemezről felvett MP3, akkor csak tippelt össze-vissza.

#28675 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 11:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 19. 12:03

Az egyik csatornára küldd be egyenesben a jelet, a másikra egy digitalizálás-redigitalizálás procedúra után.

Na de nem a szememmel nézni szoktam a jelet, te hülye, hanem a fülemmel hallgatom.
Ha hallásra nem érzek különbséget, mit érdekel, hogy a jelalak az milyen???

Két analóg jel között is látsz különbséget, már csak ha megnézel nálam egy régi kazettát, meg valaki másnál ugyanazt a kazettát, a kettő nem ugyanolyan jelet ad szkópon nézve se; sőt ott még talán füllel is hallani a különbséget.

#28676 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 11:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 19. 11:58

Az ajándékozás az elfogadással jön létre. Ha nem, akkor nem.
Arról már esett szó, h az 1+1=2 igazsága csak a sima darabszám matematikában (modellben) igaz (teljesen).
A való világban gyakran még jó közelítéssel sem ezt tapasztaljuk.

Persze, összeadni csak azonos dimenziókat lehet.

2 körte meg 1 alma az mi, te nagyon hülye?
Jöttél, hogy gyümölcsös tál, pedig nem az: ha a zöldésgesnél azt mondod, hogy kérsz egy gyümölcsötálat, az nem 2 körtét meg egy almát fog adni.
Megbeszéltük, nem emlékszel rá már?

#28677 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 11:16

Vagy a két jelet beküldheted egy differenciál erősítő (két bemenetére), ekkor a kimenetén megjelenik a különbségi jel.
Vagy megteheted, h a két jelet egy fejhallgató két felére (a két füledre) csatolod.

És mi van, ha látom a különbséget?
Magnónál is, bakelitnél is van alacsony/mélytorzítás, áthallás, meg apámfasza.
Sokkal jobban torzul a jel, mintha egy CD-ről hallgatod vissza.
Azon lovagolsz, hogy a CD sem ugyanazt adja vissza pontosan, de azt nem fogod fel, hogy egy hétköznapi bakelit vagy magnó százszor torzabb jelet ad vissza.

#28678 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 11:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 19. 11:08

Persze, összeadni csak azonos dimenziókat lehet.

2 körte meg 1 alma az mi, te nagyon hülye?
Jöttél, hogy gyümölcsös tál, pedig nem az: ha a zöldésgesnél azt mondod, hogy kérsz egy gyümölcsötálat, az nem 2 körtét meg egy almát fog adni.
Megbeszéltük, nem emlékszel rá már?

Ez még a Ti matematikátokban sem teljesen igaz.
A való világban pedig, többnyire nem.
Nehéz a szűk (desztillált) világképpel élőknek komplexebb valóságot megmutatni, mint amekkora a világ (ezzel valóság) képükbe belefér. Különösen igaz ez akkor ha ellenségesek és makacsul ragaszkodnak a világképük objektivitásának hitéhez.

#28679 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 11:24

Kicsi lesz az ahhoz, legfeljebb megpróbálom. Mekkora sávszélt nézzek? Egyszerre beküldés olyan szempontból lesz nehéz, hogy a digit jel késni fog. Ha több digit van, akkor a lassabbhoz hozzá tudom húzni a többit, többnyire a képhez a hangot, vagy több 100 méteren hangosítani, meg ilyenek és akkor május elsején nincs olyan, hogy a párttikár mindentkétszermondmindentkétszermonddmondddmondddddd.... Itt viszont az analóg az élő forrás lesz, nem tudom mihez szinkronizálni.
Make love not Wor.

#28680 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 11:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 19. 12:19

Nehéz a szűk (desztillált) világképpel élőknek komplexebb valóságot megmutatni

Jaja, élsz a kicsi szobácskádban és megmondod a frankót mindenkinek, annak ellenére, hogy a mindenki kb bejárta a világot és megtapasztalta saját maga azokat a dolgokat, amiről te néhány tévhit alapján okoskodsz. De azt kimondani, hogy nem tudod, arra nem vagy képes. Ez egyébként ősi Indiai/Thai/Kínai szokás, nem ismerik be a tudatlanságot és az alkalmatlanságot, helyette próbálják elhitetni, hogy képesek rá, valamint a rászánt idő alatt összelapátolt szart fényezik, hogy jó az.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1432
  • 1433
  • 1434
  • 1435
  • 1436