Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 10. 14:45
Már mondtam, a szövetségi rendszer...
Igen, ezt már tényleg mondtad...
De légyszi próbáld meg ezt egy ilyen golyóstroll szintjén elmagyarázni, mint amilyen én vagyok. Én még azt sem kétlem, hogy igazad van, de ha erről nem tudsz minket meggyőzni, akkor lássuk be, felesleges hámoznod itt a lufit... Leírom a fenntartásaimat, aztán próbálj meg mindegyikre 1 db életszerű választ írni.
1. Megnéztem a KK cuccot amit linkeltél. Nem volt könnyű, mert ehhez a bullshithez képest a multicégek marketingesei pirulós kis kezdők... Szóval én nem látom az öngondoskodásos-hippifalvás-zöldetálmodós témában, hogy mi az a nagy változás, amiről mindenki beszél, de senki sem érti. Igényeket ésszerűsíteni, luxusból visszavenni, kertben "hazait-háztájit" termelni, kutat fúrni, csillagokat bámulni most is lehet, nem tiltja senki. Devizahitelt felvenni, újautóra nyálatcsorgatni, haszontalan szakmát szerezni, lustán segget mereszteni meg eddig sem volt kötelező. Azok az országok, ahol ezeket az emberek belátták, ott a jelenleg nálunk is lévő rendszerrel együtt kurva jól elvannak az emberek. Aki meg a kifogásokat keresi, azon nem segít az sem, ha történetesen együtt rezeg az egész univerzummal békében... Az alapkoncepció kitűnő, az Osztrákok lassan meg is valósítják (mindezt a kizsákmányoló kapitalizmus közepette), függetlenítik magukat egy csomó kiszámíthatatlan dologtól, kurvajó öko-gazdaságokat üzemeltetnek (Pl. én Ausztriából veszem a házi sajtot egy drágább trappista áráért és valami hibátlan a cucc, az ember meg ebből él..). De hogy ne mindig másokkal példálózzunk, ha az ikervári vízi erőmű környékén lévő falvakban megmutatod a villanyszámládat, a térdüket fogják csapkodni a röhögéstől az emberek. (Mielőtt megkérdezed: igen voltam ott, egy faszi kezeli, nem únyiós zséből van, nem "bezzegberuházás"). Csak még mindig nem értem, hogy ez emberek gondolkodásán mi a fenének kéne máson változtatni?
2. Ez a "javak egyenlő elosztása" téma nem takar mást, mint az "együk meg a gazdagokat" elvet. Mégis, valahogy magyarázd el nekem valahogyan, mi a fene ösztönözne egy dolgozót arra, hogy megtermelje másik 10 ember megélhetését? Vagy legyen kényszermunka? Oké, de akkor azt meséld el, hogy az egyes (a kapitalizmusban általában magas bérrel és megfelelő társadalmi megbecsüléssel járó) feladatokhoz szükséges képzettséget miként szerzik meg a delikvensek? Mert ugye ha mindenki ugyanúgy részesül, akkor ki a faszom fog történetesen villamosmérnöknek vagy orvosnak tanulni, amikor a merev távolbanézésért is ugyanannyi zsetont osztanak? (megjegyzem most meg én hámozom a lufit, mert a fenti dolgot pár fórumtárs már felvetette, csak nem jött rá értékelhető válasz, engem meg érdekelne a forradalom logikája...) Ha leromboljuk a rendszert, akkor ki fogja meggyógyítani például a gyerekedet ha beteg lesz? A javasasszony? Vagy ha a kommunának lesz kórháza, akkor miből veszel oda olyan műszert, amit mi nem gyártunk? Adsz érte birkát meg gyolcsnadrágot? És minden kórházban, iskolában érteni fognak mindenhez? Lesz szívtranszplantáció a városi kórházakban, vagy éppen csillagászati tanszék a kisvárosi főiskolán? Mert ha nem így gondolod, de a fejlődésre való igényt fenntartod, akkor máris elkezdted felépíteni a rendszert újra. Az alap dolgokat mindenhol biztosítani, a speciálisakat centralizálni, a tudást megosztani, közerkölcsön alapuló biztonságot teremteni: Rendszert építeni, ahol azok az egyének akik többet tesznek, nagyobb elismerésben részesülnek. Ennyi.
A jelenlegi rendszer szvsz egész jó. Finomítani, hatékonyabbá tenni, szabályozni pedig ezt is lehet, csak sajnos akkor be kell látni:
Idézet
...Persze ha a bűnöst keressük, először magunkba kell tekinteni...
V-for-vendetta