HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#81 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 08. 11:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2012. 02. 08. 11:19

Én az UFO-s topikban már felvetettem ennek az elképzelését. A Vénusz projekt illetve a zeitgeist irányelveit hangsúlyoztam.

De ugyebár engem ott leszóltak...

Azt mondtad nem írsz ide többet.

#82 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 11:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 08. 11:31

c64-en manapság is remekül lehet böngészni, irc-zni, grafikus felületről (pl contiki os-sel). Csak a kérdés hogy minek. Mert poénnak jó, én örülök neki, csak gyakorlati haszna nincs.

És ZX Spectrumon?
Na látod, itt az összeesküvés, amivel arra vesznek rá, hogy ne a jó kis Spectrumot használd, hanem másik számítógépet vegyél :p :D

#83 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 11:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2012. 02. 08. 10:58

Mire gondolsz?

Egy pasi bemegy a kalapboltba. A boltban tüneményesen szép kalaposlány árul.
- Jó napot kívánok, egy kalapot szeretnék.
- Konkrétan mire gondol?
A pasi végignéz a gyönyörű lányon.
- Konkrétan arra gondolok, hogy milyen jó lenne dugni egyet magával, de most egy kalapot kérek.
:D

#84 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 08. 11:38

Kerestem egyet vaze:

Csatolt fájl  l36hwsw.jpg (156,61K)
Letöltések:: 35

Bár extrém kategóriás, de akkor még nem jöttem pár LEDes cuccal. Azokból a drágábbak majd kiderülnek mit bírnak, kici kínai úgyis behazudja a csitrilliárd évet.
Make love not Wor.

#85 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 11:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 08. 11:07

A jelenlegi rendszerben nincs megoldás a problémáinkra. Át kell alakítanunk az egész gazdaságműködtető logikát.
A természetes gondolkozás szerint azért fordítjuk az életünk egy részét munkatevékenységre, h meglegyen az ellátottságunk. Az időnk többi részében szabadon választott ambíció tevékenységekés pihi.

Egy kicsit több konkrétumot mondj, ha lehet.
Azt már kiszámoltad, hogy csak 10 évig kellene dolgozni.
És ezzel mit termelnék meg magamnak az egész életemre a számításaid szerint?
Pl. azért a 10 évnyi munkáért, hány számítógépet kaphatnék életemben, ha az új játékokkal akarnék játszani? (Mert te eletezgetnél egy Pentium 1-esen, az is jó volt rá, vagy akár egy ZX Spectrumon ... de mondjuk én meg nem csak DOOM II-vel vagy Quake 1-gyel akarnék játszani, hanem pl. DOOM 4-gyel is majd, ha megjelenik)
Vagy naponta mennyi sonkát kapnék a hentesnél?
Mekkora lakásom lehetne, milyen berendezéssel?
A 10 év alatt mennyi szabadidőm lehetne, és mennyit kellene dolgoznom átlagosan napi szinten?

#86 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 11:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 08. 11:38

Kerestem egyet vaze:

Csatolmány l36hwsw.jpg

Bár extrém kategóriás, de akkor még nem jöttem pár LEDes cuccal. Azokból a drágábbak majd kiderülnek mit bírnak, kici kínai úgyis behazudja a csitrilliárd évet.

Ezen majd ebed utan fogok nevetni egy sort... :-D 92lm/w meg egyenesen vicc.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#87 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 11:58

Ez most is így működik. Dolgozom, és a pénzt amit kapok érte, a megélhetésemre, a szabadidőmre, pihenésre fordítom. Sokkal többet is el tudnék költeni. De próbálom az igényeimet a lehetőségeimhez képest kordában tartani.
Hiába van "fogyasztói társadalom", mégsem kötelez senki arra, hogy 4 évenként a legújabb autót, TV-t, számítógépet vegyem meg. Ha ennek szükségét érzem, akkor ezért dolgozom. Esetleg többet, másodállás stb. Valamit-valamiért...
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#88 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 12:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 08. 11:27

Tehát csökkentsük a termelést, és legyen kisebb az ellátottság, csak hogy több idő jusson pihire és ambíciós tevékenységekre?
Mi van, ha nekem kell a mai ellátottság?
Akkor én dögöljek meg, és használjak Pentium 1-es gépet, mert az jó volt 15 éve is netezésre?

Csináljunk HATÉKONYAN, jó terméketet. Így kevesebb időt kell az életünkből a jó ellátottságunkra fordítanunk.
Ha így teszünk, akkor neked több időd marad a játszadozásra, a kreatív elméknek pedig (ambícióként) a fejlesztésekre.
Azok akik tudományos, fejlesztő munkából akarnak megélni, keltsék fel a nagyközönség érdeklődését, h a nagyközönség finanszírozza a munkásságukat (invesztáljon beléjük) és megvegye a portékájukat.
És persze, legyen meg mindenkinek a SZABADSÁGA arra, h eldöntse, (mekkora munkavégzés árán) milyen eszközökkel veszi körbe magát.

#89 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 12:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 08. 12:17

Csináljunk HATÉKONYAN, jó terméketet. Így kevesebb időt kell az életünkből a jó ellátottságunkra fordítanunk.

Gondolom valami munkanélküli jómunkásember leehtsz, akinek most éppen baja van a világgal, nem?
Make love not Wor.

#90 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 02. 08. 12:23

És persze, legyen meg mindenkinek a SZABADSÁGA arra, h eldöntse, (mekkora munkavégzés árán) milyen eszközökkel veszi körbe magát.

Dehát a záranyot ne tessík mán kikapcsolni, keziccsókolom! Há megfagy a Ramonka!
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#91 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 12:30

Ha így teszünk, akkor neked több időd marad a játszadozásra, a kreatív elméknek pedig (ambícióként) a fejlesztésekre.
Azok akik tudományos, fejlesztő munkából akarnak megélni, keltsék fel a nagyközönség érdeklődését, h a nagyközönség finanszírozza a munkásságukat (invesztáljon beléjük) és megvegye a portékájukat.

Persze. Aztán meg jön a panasz, hogy az új honlapokat csak új hardverrel tudod megnézni.

#92 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 12:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 08. 12:19

Gondolom valami munkanélküli jómunkásember leehtsz, akinek most éppen baja van a világgal, nem?

Én is ezt írtam, tipikus sikertelen csóka, aki nem az egyházban, hanem mindenféle összeesküvés-elméletben látja a boldogulást.
Semmihez nem ért, tényekre szarik, mindenféle félinformációkból épít szarvárat, oszt azt szajkózza.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#93 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 12:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 08. 11:46

Egy kicsit több konkrétumot mondj, ha lehet.
Azt már kiszámoltad, hogy csak 10 évig kellene dolgozni.

Az életed során felhasználsz (elfogyasztassz) valamekkora használatiérték mennyiséget.
A használatiértéket mindig az éppen aktívak állítják elő (ebből eltartják a gyermekeket, öregeket és a más miatt inaktívokat).
Akkor működik jól egy rendszer, ha egy folyamatosan fenntartott készletmennyiség mellett annyit termelnek, amekkora a rendszer önfogyasztása.
Az már rendszertechnikai kérdés, h az egyes emberek milyen ütemezésben teljesítik a rájuk jutó haszálatiérték előállítás mennyiséget. Példul, tíz éven keresztül heti negyven órában, vagy negyven éven keresztül heti tíz órában. Esetleg idénymunkák elvégzésére szakosodottan, időszakos munkavégzésekkel.
A cocban egy ideig jó tendencia volt. Ahogy felépült az ország és fejlődött a technológia, egyre kevesebb élőmunka mennyiségre volt szükség. Ennek megfelelően, csökkentették a heti munkaidőt, növelték a szabadság mennyiségét és csökkentették a nyugdíjkorhatárt.
Aztán ránkszabadították a jelenlegi agyamentséget.

#94 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 08. 11:58

Ez most is így működik. Dolgozom, és a pénzt amit kapok érte, a megélhetésemre, a szabadidőmre, pihenésre fordítom. Sokkal többet is el tudnék költeni. De próbálom az igényeimet a lehetőségeimhez képest kordában tartani.
Hiába van "fogyasztói társadalom", mégsem kötelez senki arra, hogy 4 évenként a legújabb autót, TV-t, számítógépet vegyem meg. Ha ennek szükségét érzem, akkor ezért dolgozom. Esetleg többet, másodállás stb. Valamit-valamiért...

A bérmunkás rendszerben szét van választva a jövedelem a produktummennyiségtől.
A szövetkezeti rendszerben a produktummennyiségen (az egészen) a szövetkezet (szövetség) tagjai osztoznak.

#95 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 08. 12:43

Az életed során felhasználsz (elfogyasztassz) valamekkora használatiérték mennyiséget.
A használatiértéket mindig az éppen aktívak állítják elő (ebből eltartják a gyermekeket, öregeket és a más miatt inaktívokat).
Akkor működik jól egy rendszer, ha egy folyamatosan fenntartott készletmennyiség mellett annyit termelnek, amekkora a rendszer önfogyasztása.
Az már rendszertechnikai kérdés, h az egyes emberek milyen ütemezésben teljesítik a rájuk jutó haszálatiérték előállítás mennyiséget. Példul, tíz éven keresztül heti negyven órában, vagy negyven éven keresztül heti tíz órában. Esetleg idénymunkák elvégzésére szakosodottan, időszakos munkavégzésekkel.
A cocban egy ideig jó tendencia volt. Ahogy felépült az ország és fejlődött a technológia, egyre kevesebb élőmunka mennyiségre volt szükség. Ennek megfelelően, csökkentették a heti munkaidőt, növelték a szabadság mennyiségét és csökkentették a nyugdíjkorhatárt.
Aztán ránkszabadították a jelenlegi agyamentséget.

Még mindig nem értem, hogy miért fogyasztasz többet a szükségleteidnél? Minek neked WIN7, lapostévé, mobiltelefon, autó...?
Nem kötelező megvenned.

#96 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 12:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 08. 12:48

A szövetkezeti rendszerben a produktummennyiségen (az egészen) a szövetkezet (szövetség) tagjai osztoznak.

És milyen arányban? Ezzel az elmélettel már próbálkoztak, láthatod az eredményét!

#97 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 12:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 08. 12:48

Én mindig is szerettem a peresztrojkát.
Make love not Wor.

#98 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 12:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 08. 12:52

Én mindig is szerettem a peresztrojkát.

Én a Stalicnaja vodkát is szerettem.

#99 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 08. 12:48

Még mindig nem értem, hogy miért fogyasztasz többet a szükségleteidnél? Minek neked WIN7, lapostévé, mobiltelefon, autó...?
Nem kötelező megvenned.

Hogy kinek mik a szükségletei (igényei) az egyéni.
A fontos az, h az építő munkája gyümölcséből mindenkinek legyen LEHETŐSÉGE ezeket (a realitások határain belül) kielégíteni.
Az utóbbi években telente mintegy egy falunyi ember hal fagyhalált (ellátatlanság miatt). Úgy gondolom, a nagy többségüknek nem ez a szíve vágya és nem a leküzdhetetlen lustaságának az eredménye.

#100 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 13:01

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 08. 12:57

Én a Stalicnaja vodkát is szerettem.

Sosem szerettem a vodkát, erre pár hónapja csajos vodkanarancsozok, itt mellettünk meg fényt tolnak, az kign.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.