Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 11. 06. 15:31
Még most sem értem, hogy mi az amit jónak látnál.
Van ez a szatyor dolog. Kiterjesztene egy ma is működő dolgot, hogy a kistermelőtől vásároljunk jó minőséget, kolbászt, bort, mézet akármit, működik ez most egy munkahelyen, ismeretségi körökben. Bolti vagy ezt esetleg picit meghaladó áron vehetjük meg.
A termelőnél több pénz marad, mert közvetlenül értékesít. Kis tételben. Nem tartom valószínűnek ennek ellenére, hogy ez egy stabil megélhetést biztosít neki. Viszont a szatyor már legalább 2 közvetítőt (szervező, szállító) közbeiktat. A fogyasztói árat nem lehet megnövelni, mert a vevő is árérzékeny. Tehát a termelő fog az eladási árból engedni, mert nem 5 kiló krumplit ad el egyszerre, hanem akár több tonnát.
Miben különbözik ez attól ami most is van, amikor beérik a termés, nagy tételben felvásárolják, olcsóbban. Mindenkinek megvan a haszna. Nem kell hűtőházat építeni az almának, aki akar ilyet megteheti, de hatalmas beruházás, folyamatos költséggel, munkaerőt alkalmazni aki válogatja, komissiózza és napi szinten a piacra szállítja.
Rákattintottam a linkre amit betettél. van négyszáz akárhány tag. de ahogy felületesen átfutottam azért van olyan aki kételkedik és kérdez. A szegény, munkanélküli, az egyik napról a másikra élő persze, hogy lájkol, de hiába. De ne mond azt, hogy jó lenne ismételni azt ami már előfordult a történelem során, konkrétan elvenni attól aki a munkája, tehetsége gyümölcsekén létrehozott valamit, munkát ad embereknek, és bedobni a nagy közösbe. Tudod ugye, hogy hova vezetne ez.....?
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.