HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • 307
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#6081 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 16. 10:52

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 16. 10:39

Igen. Stockholmban már évek óta van dugódíj, de most bevezetik Göteborgban is. Elég szemét módon egyébként, mivel ez egy kisebb város és nincs igazán Stockholmmal összehasonlítható közelekedési dugó. Van dugó persze, de nem olyan nagyságrendű, mint ott. A nagyobb gond pedig az, hogy nem kifejezetten a belvárost "védik" ezzel. Raktak kapukat az elkerülő körgyűrűre is, valamint a nagyobbik hídra is. Ez nettó lehúzás, így még az is fizethet aki el akarja kerülni a belvárost. Gyakorlatilag ha nem kerülöd el nagy ívben a várost, akkor is fizetsz. Ha csak keresztül akarsz rajta utazni (vagyis körülötte), akkor is fizetsz. Szóval ez így kérdésessé teszi a dugódíj elvét.

Ez mekkora trógerség már. Így egy csomó utazó nagy ívben el fogja kerülni a várost, nem fog fogyasztani (enni, inni, vásárolni, költekezni), sem tankolni a városban, szépen elvágják magukat a forgalomtól. Simit érdemelne az a szarrágó nagyokos a buksijára, aki kitalálta.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6082 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 11:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 12. 16. 10:52

Ez mekkora trógerség már. Így egy csomó utazó nagy ívben el fogja kerülni a várost, nem fog fogyasztani (enni, inni, vásárolni, költekezni), sem tankolni a városban, szépen elvágják magukat a forgalomtól. Simit érdemelne az a szarrágó nagyokos a buksijára, aki kitalálta.

Igen. Beindult már az "okos skodás", lehet kapni 399 SEK-ért olyan polarizáló rendszámtáblatartót, ami lehetetlenné teszi a kamerák működését. Szemből átlátszó, 45 fokból felülről meg nem. Én nem fogok ilyet venni, mert nem szeretem a csalást. Még akkor sem, ha igazságtalannak tartom a dugóadót. De aki mondjuk a város déli feléről indulva utazik az északira és átmegy a hídon, megkerülvén a várost (soha nem hajt be még a közelébe sem a belvárosnak, végig gyorsforgalmi úton halad) az most szív. És megértem, ha vesz ilyen polarizálót.

Kép

Így néz a kamera:

Kép

Kép

Én villamossal 25 perc alatt beérek a belvárosba, az nem gond. Kocsival már most is hülyeség oda menni, minden le van egyirányúsítva, gyakorlatilag magadat szívatod, ha bemész kocsival. Odabent hamarabb odaérsz gyalog, mint kocsival, akkora kerülőket kell tenni. Pici a belváros igazából, 20 perc alatt keresztül lehet gyalogolni az egészen.

De aki belül lakik a "védett" területen az nem tud sehova sem elindulni anélkül, hogy át ne menne legalább egy kapun. Szerencsére hétvégén és ünnepnapon nem szednek pénzt, így ha akkor megy az ember akkor nincs gond.

Én azt ítélem el, hogy az elkerülőre és a hídra is raktak kamerát. Ha a belváros lenne csak védve azt megérteném. Ezért feliratkoztam én is a népszavazási listára, megyek szavazni, ha kiírják. Éleg a polgári jogommal és szavazok.

Szerkesztette: enpera 2012. 12. 16. 11:10 -kor

Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#6083 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 16. 09:39

Igen. Stockholmban már évek óta van dugódíj, de most bevezetik Göteborgban is.

Jaja tudom, ott éltem két évig, idén jöttem haza :) Azért nem szabad elfelejteni, hogy a svédeknek is van pár "4es metro" projektjük. A nagyszabású alagutak Göteborgban, vagy éppen a Hallandsas tunnel .
Dugó tényleg nem gyakori, bár volt.. Viszont érthető, hogy kirakják mindenhova ha már egyszer bevezetik. Gondolj bele ha csak pár helyen raknák ki akkor a svédek képesek lennének az ingyenes felé menni és akkor ott nőne meg a forgalom.

Nekem valami olyanért panaszkodtak svéd haverok, hogy minden egyes áthaladáskor fizetni kell. Így leggrosszabb esetben akár naponta 4x is. Bár lehet félreértettem.. Így tényleg szívás, de azért jegyezzük meg nem ezen múlik a napi betevőjük :)

#6084 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 12:13

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 16. 11:06

Én azt ítélem el, hogy az elkerülőre és a hídra is raktak kamerát. Ha a belváros lenne csak védve azt megérteném. Ezért feliratkoztam én is a népszavazási listára, megyek szavazni, ha kiírják. Éleg a polgári jogommal és szavazok.

Azt nem értem, hogy miért ilyen létkérdés neked, hogy mi van Göteborgban (kiejtve jöte borj-ban)? Én eléggé leszarom, vastagon, barnán, gőzölgően, jóléti társadalom, abból a gazdasági helyzetből, ami nekik van, valahogy csak megoldják.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6085 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 12:26

Szerintem szükség van dugódíjra. :Đ

Kép
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#6086 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 12:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2012. 12. 16. 12:03

Jaja tudom, ott éltem két évig, idén jöttem haza :) Azért nem szabad elfelejteni, hogy a svédeknek is van pár "4es metro" projektjük. A nagyszabású alagutak Göteborgban, vagy éppen a Hallandsas tunnel .
Dugó tényleg nem gyakori, bár volt.. Viszont érthető, hogy kirakják mindenhova ha már egyszer bevezetik. Gondolj bele ha csak pár helyen raknák ki akkor a svédek képesek lennének az ingyenes felé menni és akkor ott nőne meg a forgalom.

Nekem valami olyanért panaszkodtak svéd haverok, hogy minden egyes áthaladáskor fizetni kell. Így leggrosszabb esetben akár naponta 4x is. Bár lehet félreértettem.. Így tényleg szívás, de azért jegyezzük meg nem ezen múlik a napi betevőjük :)

Oké, akkor ismered a dörgést. Úgy lesz, hogy reggel 6:00-tól kattan a kamera és 18:29-ig megy hétköznap. Maximum 60 SEK naponta, valami 8 SEK a legolcsóbb díj és 18 SEK a legdrágább. Egyszeri áthaladásra. Ha egy órán belül több kapun mész át, akkor a legdrágábbat fizeted. Hétvégén és ünnepnapon nincs.

Egy átlag munkába járó ember tipikusan 7-800 SEK körül számolhat, de ez csak a munkába bejárás. Ha munka után még eszedbe jut bevásárolni, akkor extra pénz rögtön.

Van elég sok alacsony keresetű ember akinél erősen megborítja a költségvetést. Sokan alacsony keresettel élnek, itt sem kolbász a kerítés.

#6087 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 13:08

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 16. 12:28

Oké, akkor ismered a dörgést. Úgy lesz, hogy reggel 6:00-tól kattan a kamera és 18:29-ig megy hétköznap. Maximum 60 SEK naponta, valami 8 SEK a legolcsóbb díj és 18 SEK a legdrágább. Egyszeri áthaladásra. Ha egy órán belül több kapun mész át, akkor a legdrágábbat fizeted. Hétvégén és ünnepnapon nincs.

Egy átlag munkába járó ember tipikusan 7-800 SEK körül számolhat, de ez csak a munkába bejárás. Ha munka után még eszedbe jut bevásárolni, akkor extra pénz rögtön.

Van elég sok alacsony keresetű ember akinél erősen megborítja a költségvetést. Sokan alacsony keresettel élnek, itt sem kolbász a kerítés.

Kivételek vannak? Postás, futár, étel-ital szállító, ilyesmire gondolok.
Mosógépszerelő felszámolja?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#6088 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 16. 13:08

Kivételek vannak? Postás, futár, étel-ital szállító, ilyesmire gondolok.
Mosógépszerelő felszámolja?

Nincsenek. A nyugdíjasok és diákok is fizethetik. De ha mondjuk taxis vagy, akkor vehetsz valamiféle bérletet. De azért is fizetni kell. Gyakorlatilag meg fog drágulni minden olyan szolgáltatás, ami közlekedést foglal magába akár csak érintőlegesen is.

#6089 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 16. 13:52

Nincsenek. A nyugdíjasok és diákok is fizethetik. De ha mondjuk taxis vagy, akkor vehetsz valamiféle bérletet. De azért is fizetni kell. Gyakorlatilag meg fog drágulni minden olyan szolgáltatás, ami közlekedést foglal magába akár csak érintőlegesen is.

Az kizárt. ;)
Itthon legalábbis a kétkerekűek úgy gondolják, hogy csak az autó a mumus, és minden más meg lesz oldva nélkülük, vagy kedvezményes behajtással.
Mások szerint az így is döglődő belvárosi üzletek is elmenekülnek, bezárnak, a beszállítók meg árat emelnek.
Ha ez a cél, akkor jó az irány. :(
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#6090 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 14:51

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 16. 14:23

Az kizárt. ;)
Itthon legalábbis a kétkerekűek úgy gondolják, hogy csak az autó a mumus, és minden más meg lesz oldva nélkülük, vagy kedvezményes behajtással.
Mások szerint az így is döglődő belvárosi üzletek is elmenekülnek, bezárnak, a beszállítók meg árat emelnek.

A szocdem és sötétzöld városvezetés leokézta, így most január 1-től indul a buli. Már felszerelték a kis extra kijelzőket is a kapuk fölé, amik az aktuális díjszabást mutatják. Már beszélgettem a kollégákkal, hogy ha két perc hiányzik mondjuk az ingyenes időszakhoz, akkor én megállok a belső sávban, kirakom a vészvillogót és felnyitom a motorháztetőt. Aztán leellenőrzöm, hogy minden csavar meg van-e húzva. Ha eljött az ingyenes időszak, akkor megbizonyosodtam a csavarokról, lecsukom a géptetőt és elindulok.

Felőlem a belvárost be lehet hinteni sóval. Eddig is csak akkor mentem oda, ha nagyon muszáj volt. Vannak sokkal jobb boltok a városon kívül. Nagyobb választék, jobb ár. És ingyen parkolok. Nem elüldözni akarnak onnan, hanem kiszolgálni. Nem vagyok magam ellensége.

#6091 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 14:53

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 16. 13:23

Az kizárt. ;)

A belvárosba így sem nagyon lehetetett már behajtani Göteborgban. Parkolóházakban lerakják az emberek az autót és utána tömegközlekedés. Ráadásul a fuvarozóknak sem derogál, hogy csak kora hajnalban lehet rakodni.. Napközben furgont meg ilyen olyan szállítókat nem lehet látni. Maga a város nem nagy, remek tömegközlekedéssel éppen ezért a belső városrészek nem célpont autóval. Aki meg csak áthalad az eddig is csak áthaladt az elkerülőn (ahogy enpera is említette) :).
Szerintem az első pár hónap fél év után át fogják gondolni a tapasztalatok alapján. Anno Koppenhága közlekedésének az átszabása is így ment, előbb cselekedtek aztán megnézték a valós reakciót. Erre van is egy nagyon jó svéd példa: Panelházak építése után nem betonoztak le semmit körülöttük hanem úgyhagyták a földet. Ezután megnézték 2-3 hét múlva hol van kitaposva a legjobban és azon a nyomvonalon fektették le a járdát :)

#6092 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 15:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2012. 12. 16. 14:53

A belvárosba így sem nagyon lehetetett már behajtani Göteborgban. Parkolóházakban lerakják az emberek az autót és utána tömegközlekedés. Ráadásul a fuvarozóknak sem derogál, hogy csak kora hajnalban lehet rakodni.. Napközben furgont meg ilyen olyan szállítókat nem lehet látni. Maga a város nem nagy, remek tömegközlekedéssel éppen ezért a belső városrészek nem célpont autóval. Aki meg csak áthalad az eddig is csak áthaladt az elkerülőn (ahogy enpera is említette) :).
Szerintem az első pár hónap fél év után át fogják gondolni a tapasztalatok alapján. Anno Koppenhága közlekedésének az átszabása is így ment, előbb cselekedtek aztán megnézték a valós reakciót. Erre van is egy nagyon jó svéd példa: Panelházak építése után nem betonoztak le semmit körülöttük hanem úgyhagyták a földet. Ezután megnézték 2-3 hét múlva hol van kitaposva a legjobban és azon a nyomvonalon fektették le a járdát :)

Caprinak nem újdonság, amit írok, de másnak tanulságos lehet.

A belvárosban 25 SEK a parkolási díj a legtöbb helyen. Ki lehet fizetni, de drága. Vannak kitáblázott parkolóházak és parkolók, mindig lehet tudni merre van üres parkoló. Van pár hely, ahol viszonylag olcsó, 2-3 SEK óránként. Onnan lehet gyalogolni vagy tömegközlekedni. Egy SMS-jegy valami 20 vagy 22 SEK. 90 percre jó akármennyi átszállásra, akár még a szigetvilágba is ki lehet hajózni vele. Ha valaki nem teljesen amatőr, akkor vesz bérletet, arra be lehet állítani autogirós töltést. Akár csak pénzt lehet rá tölteni vagy/és havi töltést is területre vonatkozólag. Ha ritkán mész, akkor a pénzes a legjobb. Kapsz rá 200 SEK-et, aztán ha lefogy, akkor lehúzzák a kártyádról újra. Gyakorlatilag mindig van rajta elég pénz.

Ami nincs az ingyenes időszak. Mindig fizetni kell a parkolásért. Hacsak nem valami bevásárlóközponthoz rakod le a kocsit akkor fizetsz. A legjobb az, hogy ha 2 órás vagy 1 órás parkolóba teszed le a kocsit, akkor az őrök nézik a szelepeket is. Tehát ha a 2 órás parkolóba lerakod, aztán 2 óra múlva visszamész és előregurulsz fél métert, akkor is megvágnak, mivel a szelepek szögét összevetik. Fifikások.

Azt mondtam, hogy motorra is kell parkolási díjat fizetni? Mert kell.

Figyeljétek meg, hogy pár éven belül Magyarországon is így lesz.

Szerkesztette: enpera 2012. 12. 16. 15:02 -kor

#6093 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 15:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2012. 12. 16. 14:53

A belvárosba így sem nagyon lehetetett már behajtani Göteborgban. Parkolóházakban lerakják az emberek az autót és utána tömegközlekedés. Ráadásul a fuvarozóknak sem derogál, hogy csak kora hajnalban lehet rakodni.. Napközben furgont meg ilyen olyan szállítókat nem lehet látni.

Pedig Amszterdamban is láttunk ilyet. De ezek szerint Svédországban napközben nincs ételfutár, nem romlik el a mosógép, nincs költözés, és nem kellenek a karbantartók, ha jól értelmezem. :]

#6094 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 15:45

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 16. 15:36

Pedig Amszterdamban is láttunk ilyet. De ezek szerint Svédországban napközben nincs ételfutár, nem romlik el a mosógép, nincs költözés, és nem kellenek a karbantartók, ha jól értelmezem. :]

Megáll a rövid idős parkolóban. Van 5, 10, 30, 60 és 120 perces a legtöbb helyen. Utána felrakja a cuccát egy kiskocsira és odatolja. Az ételfutár nem annyira megy itt. A legtöbb rendeléses konstrukció olyan, hogy telefonon megrendeled és odamész adott időre és felveszed magad a pizzát/kebabot. A költözést is magadnak csinálod. Bérelsz utánfutót vagy furgont a benzinkúton, aztán ha tilosban parkolod akkor kapod a 400 SEK-es csekket. Mindenki oldja meg magának, ez a filozófia.

#6095 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 16:03

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 16. 15:45

Megáll a rövid idős parkolóban. Van 5, 10, 30, 60 és 120 perces a legtöbb helyen. Utána felrakja a cuccát egy kiskocsira és odatolja. Az ételfutár nem annyira megy itt. A legtöbb rendeléses konstrukció olyan, hogy telefonon megrendeled és odamész adott időre és felveszed magad a pizzát/kebabot. A költözést is magadnak csinálod. Bérelsz utánfutót vagy furgont a benzinkúton, aztán ha tilosban parkolod akkor kapod a 400 SEK-es csekket. Mindenki oldja meg magának, ez a filozófia.

Igen, ez így remek. A megoldások egyéniek, a sarcolás központi.

#6096 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 16:06

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 16. 14:36

Ételfutár annyira nincs. Természetesn van költözés, karbantartás stb. Viszont nincs olyan, hogy keresztbeáll a járdán és kirakja a vészvillogót és elküld mindeknit a kurva anyjába ha szól neki és még meg is magyarázza miért áll ő a szabályok felett. Ehelyett jö, ha van hely a közelben akkor megáll a közelben. Ha nincs akor kicsit arrébb és KIFIZETI a parkolást. Ellenben kap egy kellemes kis büntetést. Megjegyzem általában ez nem probléma, ugyanis legtöbbször van hely mivel a belvárosi utcákat nem tudják hosszútávú parkolónak használni és van hely mindig..

#6097 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 12. 16. 16:17

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 16. 15:36

Ehhh, mikor most Amsterdamba mentünk bontani, akkor Nagymező utcánál volt a legközelebbi parkoló, onnan logisztikáztam ki a bepakolást. Visszafelé is basztak helyet foglalni, meg mindenki itt bénázott, végül 2 kör után Andrássyn éppen lett hely, de csúnyát lehetett volna szopolni. Odafelé mikor először láttam az irodát, akkor meg belvárosban 2. emelet, ott jártál Te is, csak akkor szintén sikerült ház környékén parkolni. El van ez baszva, de nagyon, most a DHL-es meg egyéb futárok mit tudnak csinálni? Régi irodában volt olyan, hogy Király utcáig elmentem az első telefonközpontért tolikocsival, aztán lebizniszeltük.
Make love not Wor.

#6098 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 16:43

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 16. 15:45

Megáll a rövid idős parkolóban. Van 5, 10, 30, 60 és 120 perces a legtöbb helyen. Utána felrakja a cuccát egy kiskocsira és odatolja.

Ehhh, Markit krt sarkán ezt is nehéz kiviteezni, főleg ha kiskocson nehezen tologatható a cucc. Én kihajítottam járdára, kolléga megvárt, leraktam a kocsit, aztán jött a logidztika, mert kellene +1 ember a felpakoláshoz. Most Hegedűs Gyula környékén voltma esténként, ott konkrétan nincs parkolási lehetőseég, egyik párhuzamos utcában sem. Akkor jött a biciklis őrületem, bár nem nagyon bírta, mikor magam mellé még 40 kilónyi cuccost fel akartam lapátolni :-D Azóta megy a szervezés, hogy darabokban odaviszem, haver megvár, én meg visszamegyek gyalog.

Belvárosban a Szikrában is ugyanez volt, 1 kilométerre a parkolóház, csak ez is +1-2 emberes, mint ha ház elől ketten kiszórjuk és lehet tovább menni.

Tudja a fene, időben és szopószorzóban is sokkal több.
Make love not Wor.

#6099 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 16:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2012. 12. 16. 16:06

Ételfutár annyira nincs.

Ez mondjuk érdekes, ebből látszik mennyire ráérnek. Tipikusan akkor rendelek zabát, mikor az első sarki izéig sem mindig tudok elmenni. Amúgy török 40 másodperc alatt rakja össze a gyrost, csak 20 perc odavissza az út, Ciberédnél meg sokáig készül, amikor ráérek, akkor viszont nincs nyitva. Héten pld. csak futtában a gép előtt ettem, ha nincs szállítás és asszony sem csomagol, akkor marad a szemben közértben kifli/valami, vagy a rántotthúsos szendvics.
Make love not Wor.

#6100 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 17:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 16. 16:03

Igen, ez így remek. A megoldások egyéniek, a sarcolás központi.

Nem központi, az adott város/település kapja meg a parkolási pénzt. Nem az állam, nem az EU, nem a Bolygóközi Konföderáció vagy a Klingonok.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • 307
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.