HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 352
  • 353
  • 354
  • 355
  • 356
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#7061 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 27. 12:51

Ezt hívják tanulópénznek. Majd javul az emberismereted, -amit persze egyik egyetemen sem tanítanak- és akkor 15milliót is odadsz bátran egy szembenézős, meleg ötösért.

Néha bizony túl naív vagyok, jah! Jó lenne hinni, hogy ez így is működhet... :excl:

A néhai Apum csak eccer távozott fizetés nélkül egy helyről, de az szerintem érthető is volt. A Felvidéken járt kamionnal, megéhezett és bement egy vendéglőbe. Megkajált, aztán szólt a pincérnek, hogy kéri a cehet. Pincér mondta, hogy jó, és semmi se történt. Ez a ciklus még kétszer futott le, ugyanígy! Aztán Apum megunta, kisétált, bevágta a kamionba magát és olaj! :laugh:
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#7062 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 27. 11:51

elvettem a ruháját, leöntöttem egy kancsó vízzel, elzavartam

pazarlod itt földünk erőforrásait, teeeee

mondjuk azon a lépcsőn nem annyira egyszerű menekülni :Đ
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#7063 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:01

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 27. 10:27

Intelligenciát meg pláne nem. :-)

Nem, de valahogy átlagban mégis több egy szakmunkásnál.
(egyikőjüket sem akarom lenézni, arra céloztam, hogy az ország számára is jobb, ha műveltebb polgárokból áll, függetlenül attól, hogy mivel foglalkoznak)
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam.
Vannak gyümölcsbor receptek normál (bóti sör (candida albicans)) élesztővel.

#7064 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 27. 11:53

Patent, teljesen igazad van :up:

Hozzátenném a vatera/teszvesz/ebay ugyanígy a bizalomról szól. 1000 üzletből ha 1 fals (legtöbbször az is félreértés). Úh magánemberek (kkv-k) között még nem teljesen szűnt meg a gentlemen agreement.

Ha egy eladőnak az lenne a nickneve, hogy fletó, vitya1, vagy tecsó esetleg tkom, biztos mást választanék. :-D

#7065 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 27. 12:02

Hozzátenném a vatera/teszvesz/ebay ugyanígy a bizalomról szól. 1000 üzletből ha 1 fals (legtöbbször az is félreértés). Úh magánemberek (kkv-k) között még nem teljesen szűnt meg a gentlemen agreement.

Ha egy eladőnak az lenne a nickneve, hogy fletó, vitya1, vagy tecsó esetleg tkom, biztos mást választanék. :-D

Ebay-ről vásároltam többször, teljesen patent volt. Német és angol területről is. Vaterán eladni akartam, ott el akarták lopni azt amit el akartam adni, majd mikor nem sikerült, akkor utána engem gyanusítottak meg azzal, hogy hazudok és kaptam negatív minősítést, mint eladó. Soha többet nem kísérlek meg venni / eladni semmit magyarországi aukciós oldalról.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#7066 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:14

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 27. 11:50

Én világéletemben alkalmazott voltam, nincs bennem elég spiritusz a vállalkozásra. Feleségem fordítva, neki a vállalkozás a lételeme. Újat kitalálni, felfuttatni és kreatív dolgokat megvalósítani.

Mikor megismertem, akkor már évek óta vállalkozott, jól is ment neki. Aztán a 2006-os változásoknál olyan mértékben lehetetlenült el az adórendszer, hogy bedőlt a cégével. Csalni sosem csalt, befizetett mindent, aztán a járulékok és adók úgy tolódtak el, plusz már nem lehetett semmit elszámolni ami viszont a tevékenységéhez szükséges volt. Megfojtotta az adóteher a vállalkozást. A cég átment bukóba, aztán szépen bezártuk.

Ekkorra nekem is totálisan betelt a pohár a magyarországi munkavégzéssel kapcsolatban. Elértem a virtuális üvegplafont, csak a munkám lett több, de a fizetés nem. Nyalni sosem tudtam, nem is jutottam előre. Így 6 év magyarországi munka után amikor egy pályázatom átment azonnal léptem is. Mivel sikerült beleugranom a gazdasági világválsába úgy, hogy Svédországban mindent abszolút a nulláról kezdtem, így nem volt könnyű elindulni. Az első 3 évben vastagon csak beleraktam az energiát és kábé a magyarországi adósságot törlesztettem csak. Nem az élet habos oldalán voltam akkor. Nyelvet a nulláról, egzisztenciát a nulláról. Kapcsolatokat a nulláról küzdtem fel.

Magyar maradok örökre, nem leszek soha más. Beilleszkedem, akárhova is menjek a jövőben. De annyi negatív élményt gyűjtöttem össze 6 év alatt "otthon", hogy már nem tudok otthonként tekinteni rá. A családdal és barátokkal tartom a kapcsolatot, turistaként szívesen megyek bármikor. De dolgozni nem bírnék már ott.

Feleségem megpróbálta szintén a magyarországi munkahelyteremtést. Két próbálkozása volt innen, mind a kettőt bedöntötték a magyar mutyimesterek. Most már feladta ő is. Pedig benne is megvolt a jóindulat. Az a különösen gáz ebben, hogy azoknak próbált segíteni akikkel együtt dolgozott korábban. És anélkül tette ezt, hogy bármikor is "lefelé" kommunikált volna velük. Egyenlő bánásmódban hitt, de nem ment.

Azt hiszem, tudom, mirol beszelsz, en sem vagyok mar az orszagban.
Volt munkam, csak jovom nem. Meg az a nyugalom estenkent, hogy ma mar nem kell tovabb harcolni es idegeskedni... az hianyzott.

Ezert is kerdeztem, vajon a tobbiek szerint mi kene ahhoz, hogy aki elment, vissza akarjon menni?
En csak a sajat valaszomat tudom.
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#7067 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 01. 26. 23:03

Nem mantrázok semmit. Az euró-övezetről írtam, és NEM az EU.-ról. A szövegértelmezési problémákat sajnos, nem tudom orvosolni... Sem önnél, sem a másik beírónál, elnézést!

Naív gondolat azt hinni, hogy az egyik nem rántja magával a másikat.

#7068 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2013. 01. 27. 12:01

Nem, de valahogy átlagban mégis több egy szakmunkásnál.
(egyikőjüket sem akarom lenézni, arra céloztam, hogy az ország számára is jobb, ha műveltebb polgárokból áll, függetlenül attól, hogy mivel foglalkoznak)

Szerintem nemelyik melonal kifejezetten hatrany a tulkepzettseg.
Letezik az, hogy a diplomasnak derogal felszolgalni, kasszazni vagy kerteszkedni. Nem is csinalja jol.
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#7069 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 26. 17:05

"Többet ad aki halászni tanít, mint aki halat ad."
A propaganda tevékenység is egy tevékenység.

Máskor meg az ilyeneket hívod naplopónak, vagy éppen szerinted nem arányosan osztják el a pénz, javakat, miazmást. Vagy miképpen számoljon, ha megtanít 40ezer embert halászni?
Make love not Wor.

#7070 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 27. 12:12

Ebay-ről vásároltam többször, teljesen patent volt. Német és angol területről is. Vaterán eladni akartam, ott el akarták lopni azt amit el akartam adni, majd mikor nem sikerült, akkor utána engem gyanusítottak meg azzal, hogy hazudok és kaptam negatív minősítést, mint eladó. Soha többet nem kísérlek meg venni / eladni semmit magyarországi aukciós oldalról.

Nekem az ebay-en volt ilyen kalandom, kifizettem, nem küldte a sokadik emailra sem, de 20 dolláros szervócsőért pont leszartam a nigger bugrist. :-D

Egy előreutalásnál/utánvételnél pedig nem tudom hogy lehet ellopni bmit is? :-s

#7071 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: Amea - Dátum: 2013. 01. 27. 12:16

Szerintem nemelyik melonal kifejezetten hatrany a tulkepzettseg.
Letezik az, hogy a diplomasnak derogal felszolgalni, kasszazni vagy kerteszkedni. Nem is csinalja jol.

Derogál a faszom. Ez a túlképzettség olyan egy barom, mondvacsinált szöveg. Akkor szokták mondani, ha nem szimpatikus az ember, és másba már nem tudnak belekötni, valamit kell mondani. Szégyellje magát, aki tanult, persze, kérjen is szépen elnézést és álljon be a sarokba.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#7072 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Amea - Dátum: 2013. 01. 27. 12:14

Azt hiszem, tudom, mirol beszelsz, en sem vagyok mar az orszagban.
Volt munkam, csak jovom nem. Meg az a nyugalom estenkent, hogy ma mar nem kell tovabb harcolni es idegeskedni... az hianyzott.

Ezert is kerdeztem, vajon a tobbiek szerint mi kene ahhoz, hogy aki elment, vissza akarjon menni?
En csak a sajat valaszomat tudom.

Kiszámítható jövő, stressz nélküli élet. A becsületes munka legyen a király, ne a lopás/csalás/hazugság. Lehessen becsületes munkából családot fenntartani, polgári életet élni. Ne az legyen a csicska, aki adót fizet és dolgozik.

Kábé ennyi. Nem kell ingyen sör és hasonlók. Nem voltak nagy álmaim, csak a fentieket szerettem volna.

#7073 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:24

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 27. 12:20

Nekem az ebay-en volt ilyen kalandom, kifizettem, nem küldte a sokadik emailra sem, de 20 dolláros szervócsőért pont leszartam a nigger bugrist. :-D

Egy előreutalásnál/utánvételnél pedig nem tudom hogy lehet ellopni bmit is? :-s

Személyes átvételt választott és megpróbálta ellopni az árut. Mikor nem ugrottam be a trükknek, akkor már nem tetszett neki. Még ő tett szívességet, hogy megnézte kábé. Utána pedig behazudott az értékelésnél egy kamu szöveget és benyomta a negatív értékelést. Amikor pedig jeleztem az oldal üzemeltetőinek a tényállást akkor beleszartak. Innentől én is beléjük.

#7074 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:25

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 27. 12:12

Soha többet nem kísérlek meg venni / eladni semmit magyarországi aukciós oldalról.

Nekem nem volt baj, csomó mindent előre fizettem, jött is szépen a posta. Vagy most Index fórumon, kicsit visszalestem, állandóan ott üzletelt a nepper figura, simán utaltam előre. Igaz annyit nem mindig értek a cuccok, hogy utánvéttel szopkodjunk. Egyismeretlenesnek is fizettem jó sokat, mailcím, rendes cím+ telefon adott volt, ember meg fotós vállalkozós, ha akarom meg is lehet találni. Ő sem akarta, kifizettem, másnap reggel itt volt futárral a csomag. Néha kicsit paráztam, mert nyilván buktam el sok lóvét, de van mikor a hirdetésből látszik, itten valami átverés vala.

Ebay accountom nincs, de lassan kellene, mert K bajonettes Heiost csak ott találtam. Mondjuk jó drágán :-(
Make love not Wor.

#7075 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 01. 27. 12:20

Derogál a faszom. Ez a túlképzettség olyan egy barom, mondvacsinált szöveg. Akkor szokták mondani, ha nem szimpatikus az ember, és másba már nem tudnak belekötni, valamit kell mondani. Szégyellje magát, aki tanult, persze, kérjen is szépen elnézést és álljon be a sarokba.

Viszont a túlképzett dolgozóról el bírja képzelni a munkaadó, hogy nem sokáig húzza az adott helyen, mert ambiciózus, és az első adandó alkalommal pattan tovább.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#7076 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 27. 09:29

Nem Einstein-ségról van szó, hanem a színvonalról. Mind a tanárok, mind a képzés tekintetében.

De hagyjuk, mert szerintem parttalan a téma.

És pont azoknak az oldalán állsz, akik oroszlánrészt vállaltak ezek hanyatlásának a levezénylésében. Te komolyan nem látod a fától az erdőt.

#7077 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 01. 27. 11:25

Nekem nem volt baj, csomó mindent előre fizettem, jött is szépen a posta. Vagy most Index fórumon, kicsit visszalestem, állandóan ott üzletelt a nepper figura, simán utaltam előre. Igaz annyit nem mindig értek a cuccok, hogy utánvéttel szopkodjunk. Egyismeretlenesnek is fizettem jó sokat, mailcím, rendes cím+ telefon adott volt, ember meg fotós vállalkozós, ha akarom meg is lehet találni. Ő sem akarta, kifizettem, másnap reggel itt volt futárral a csomag. Néha kicsit paráztam, mert nyilván buktam el sok lóvét, de van mikor a hirdetésből látszik, itten valami átverés vala.

Ebay accountom nincs, de lassan kellene, mert K bajonettes Heiost csak ott találtam. Mondjuk jó drágán :-(

Kisebb tételnél én sem szoktam pöcsölni utánvéttel (főleg vaterán, ahol pár félrelépés után kikurják).

#7078 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 27. 12:24

Személyes átvételt választott és megpróbálta ellopni az árut. Mikor nem ugrottam be a trükknek, akkor már nem tetszett neki. Még ő tett szívességet, hogy megnézte kábé. Utána pedig behazudott az értékelésnél egy kamu szöveget és benyomta a negatív értékelést. Amikor pedig jeleztem az oldal üzemeltetőinek a tényállást akkor beleszartak. Innentől én is beléjük.

Az nem lopás, az már konkrétan rablás kategória. :-)

#7079 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2013. 01. 27. 09:44

Erre dobjál egy linket. :)

Most hirtelen nem találtam jobb linket, de ha lesz időm akkor keresek (ez csak egy könyvből van)

"Az ellenzék, a szakmák és az Állami Számvevőszéknek az 1995. évre vonatkozó privatizációs vizsgálati jelentése a privatizációs sikert kétségbe vonta. Az energiaprivatizáció szakmailag nem volt előkészítve (nem volt erőműfejlesztési koncepció, tisztázatlanok voltak az energiaárak költségösszetevői, mégis 8% eszközarányos nyereséget garantáltak a vevőknek; nem voltak kikötve fejlesztési beruházások, az aranyrészvény tartalmatlan volt, szakmai szempontokat a privatizációnál nem vettek figyelembe; a pályázatok elbírálására négy nap állt rendelkezésre, ami érdemi döntéshez teljesen formális stb.). Az ellenzék és a közvélemény egy része a nemzetgazdaság alapjait érintő hibának tartotta a menedzsmentjogok eladását, a gazdaság stratégiailag fontos parancsnoki pozícióinak külföldi kézbe juttatását. Általános kifogás volt, hogy a bevételekből 250 milliárd forint a költségvetési hiány fedezését szolgálta, amit állami szintű vagyonfelélésnek minősítettek."

#7080 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:40

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2013. 01. 27. 11:28

Viszont a túlképzett dolgozóról el bírja képzelni a munkaadó, hogy nem sokáig húzza az adott helyen, mert ambiciózus, és az első adandó alkalommal pattan tovább.

Merészebb képzetlenebb is lepattanhat Londonba mosogatni.
45 feletti nő az ideális, azt orrba-szájba lehet szívatni.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 352
  • 353
  • 354
  • 355
  • 356
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.