HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 633
  • 634
  • 635
  • 636
  • 637
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#12681 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 05. 30. 16:14

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 05. 30. 16:42

Szerintem meg van a rendszerben annyi flexibilitás, hogy végül fenntartható maradjon. Ellentétben gyakorlatilag bármely másik rendszerrel, az eddigiek közül.

fenntartható fejlődés egy olyan világban, ami az állandó bővülésen alapul, már csak szemléletben is? kizárt.
nem, nekem nincsenek illúzióim, és jelenleg az okozna meglepetést, ha elkerülnénk. persze az, hogyan és miként, nem tudom, ki gondolta volna 2000-ben, h pl. itt milyen digitális társadalommá fajulunk...
már attól végleg összeomlana minden, ha lebasznák egy hónapra az isteni nagy megszakítót a fejlett országok felett...
mondjuk én nem vagyok az a perverz, aki erre vár, meg üldözési mániám sincs, paranoid sem vagyok... és szeretem is így ezt a világot, de amit én látok, az alapján 2040 környékére az ökológiai és demográfiai katasztrófa elkerülhetetlen.
persze rengeteg változó van.

Szerkesztette: avmanster 2013. 05. 30. 16:18 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#12682 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 16:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 30. 12:48

Én pedig akkor érnék el eredményt veletek, ha sikerülne meglátnotok, h én a jelenlegihez képest az alapvetéseiben másban gondolkozok.
Mégpedig abban, hogy ahhoz, hogy élhessünk, az életünkből valamennyit munkatevékenységre kell fordítanunk. Minél jobb hatékonysággal csináljuk, annál kevesebbet.
NEM MUNKA KELL, HANEM JÓ SZINTŰ MEGÉLHETÉS. Ehhez kell valamennyit dolgoznunk.
Abban gondolom egyetértünk, h a jelenlegi tudásunkkal, gépesítési lehetőségeinkkel mindannyiunk jó ellátottságának létrehozásához közel sem kell minden aktív korú napi nyolc órányi munkamennyisége.

El kell keserítselek: ha nincs valami falrengetően szuper ötleted és elképesztően sok energiád és kitartásod, hogy véghez is vidd akkor bizony a jó szintű megélhetés sok munka árán jön össze. Csak így caps lock nélkül.

Te hova lőnéd be a jó szintű megélhetést? Mi foglaltatik bele? Mennyi munkát lennél hajlandó áldozni erre és milyen hatékonysággal? A jó hatékonysághoz szükséges eszközöket ki biztosítaná? Aki az eszközöket és metódusokat biztosítja az milyen módon kapja meg a saját fizettségét, hogy mások az ő erőfeszítései révén tudjanak keveset dolgozni?

Bónusz kérdés: mikor harap a kígyó a saját farkába?
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#12683 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 16:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 05. 30. 12:59

Ez tetszik, de hogy valósítod meg? A semmiből semmi se lesz! Kép

Vat kámz eráund góz eránund? Latinul?

#12684 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 16:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 05. 30. 13:14

Megtermelheted Te napi 2 órában is ha tudod, de őőőőő, mit is? Ha igen, akkor miért nem csinálod? Ez megint ilyen Gyula féle bölcsesség, hogy úgy kell meggzadagodni, hogy sokkal több pénzt keresünk, mint amit elköltünk. Esetleg a mobiltelefonok üzemidejét is úgy lehet növelni, hogy ugyanakkkora akku méretbe csak simán beleteszünk több kapacitást. Esetleg uyganazt a kapacitást kisebb méretű akkuba. Egyszerű, nem?

A mobiltelefon kijelzője "hajt" egy napelemet, az pedig tölti az akksit. Néha még feltöltöd belőle a szomszéd régi nokiáját, nehogy túlcsorduljon :up:

#12685 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 16:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 05. 30. 13:21

Persze azért vannak globális különbségek, nem is csekélyek! Elolvastam Morita Akio: MADE IN JAPAN c. könyvét, ami a SONY történetét írja le. Tanulságos, és neked is ajánlom! A jappóknál kérlek szépen első 'A CÉG', így! Csupa nagybetűvel. A napi 12 óra meló az alap,de ha a főnök elrikkantja magát, hogy MÉG! Akkor a jappó egy szót se szól, tovább nyomja! Ugyanez vonatkozik az elvben munkaszüneti napokon történő behívásokra is, stb. Család és minden egyéb csakis 'A CÉG' után jöhet, ez nem is kérdés! Pedig azt hiszem, a jappók aztán igazán megtehetnék, hogy lógázzák a lábuk napi 4 órában nem? Ha valahol megvan a tudás meg a technológia, akkor náluk igen, szvsz. Jó, most attól tekintsünk el, hogy rengeteg SONY cucc gyártását azóta már kiadták bérmunkába és a minőségük ennek megfelelő is (magyarul, jóval silányabb, mint az oridzsi japán gyártmány). A SONY egyik legnagyobb fiaskója is ehhez fűződik, hogy nem vették figyelembe az efféle kultúrális különbségeket. Méhikóban felépítettek egy TV-gyárat, kérlek szépen! Onnét tervezték ellátni az amerikai piacokat, hogy ne kelljen a Japánból való odaszállítással bajlódniuk. Igen ám, csak azt nem vették figyelembe, hogy Izéhozé Vadmucsacsó Alfarómeó Porschecarrera enyhén szólva nem úgy áll a melóhoz, mint Vakarimasz Kotobuki Andzsin-szan. Ebből aztán óriási problémáik lettek, és rengeteget buktak is, anyagilag. Mert Izéhozé lenyomta a napi 8 óráját, oszt jónap! Nem működtek a túlórák, se a plusz műszakok, ráadásul olyan rossz minőségben dobálták össze a TV-ket, hogy végül a SONY kénytelen volt visszakozni és lefújni a projektet, jah! Aztán hogy valahogyan mégis csak mentsék a menthetőt, a tervezett TV-gyárat audió-, ill. videókazetta-gyártó üzemmé alakították át. Azt már nem tudták annyira elkeffenteni a Izéhozék... Kép

Jössz itt a tényekkel, csak összezavarod :)

#12686 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 16:27

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 05. 30. 13:28

Főleg az arab országokkal szokott probléma lenni, amikor nem a nyugati gyomorra szabott kebab lájtot kapod, hanem eléd rakják a helyi ízeket a szokott helyi fűszerezéssel. Kábé mint amikor egy németnek odakínálsz valami csípős-zsíros magyar kaját, és utána fosvahány két hétig, pedig te minden nap azt eszed.

Svédországban és Dániában atom nagy botrány van, a kebabhúsnak valami kirívóan magas disznóhús tartalma volt. Én szemrebbenés nélkül nyomatom úgy is, meg az arabok is, csak utána ugye nekik ez akkor tisztátalan kaja volt. Nekem meg k*rva mindegy :)

#12687 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 16:31

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 05. 30. 13:51

Egyrészt más a baktériumflóra, másrészt kisebb a higiénia. A helyiek immunrendszere megszokta, a külföldiek beszopják. Azért működőképes (és ezt az igényt pl a meki hibátlanul meg is lovagolja) egy globális, nyugati eü standardokat előíró "frendcsájz" (sic!) hálózat, mert ha nem is nulla, de jóval kisebb a fertőzésveszély.

Én pl Kalkuttánál, a Gangeszbe beleszarni sem mernék, a helyi arcok meg abban fürdenek. :omg:

Az eltérő bakteriális hátteret meg tudom erősíteni. Mikor nyelvtanfolyamra jártam volt az osztályban mindenfajta bokorugró. Mikor ők picit megfáztak csak akkor én belázasodtam. Az ő immunrendszerük simán vett egy bizonyos akadályt, az enyém viszont ledobta az ékszíjat rögtön. Aztán kábé egy év alatt akklimatizálódtam, azóta minden frankó.

Valami "egzotikus" (értsd eltérő bakteriumflóra) helyen a piacon gyümölcsöt kóstolni is merész. Egy hétig lehet száraz kekszet majszolni és 5 méterre nem eltávolodni a fajansztól adott esetben.

#12688 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 16:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 05. 30. 16:39

Asztal lába alatt nézted? :Đ

Na, a te vilákképed sem hollisztikuss.

Az kiderült már, hogy mire gondolt amikor a holisztikussal jött? Mert rámondja valamire, csak nem derül ki, hogy mit ért alatta...

#12689 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 17:27

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 05. 30. 17:14

fenntartható fejlődés egy olyan világban, ami az állandó bővülésen alapul, már csak szemléletben is? kizárt.
nem, nekem nincsenek illúzióim, és jelenleg az okozna meglepetést, ha elkerülnénk. persze az, hogyan és miként, nem tudom, ki gondolta volna 2000-ben, h pl. itt milyen digitális társadalommá fajulunk...
már attól végleg összeomlana minden, ha lebasznák egy hónapra az isteni nagy megszakítót a fejlett országok felett...
mondjuk én nem vagyok az a perverz, aki erre vár, meg üldözési mániám sincs, paranoid sem vagyok... és szeretem is így ezt a világot, de amit én látok, az alapján 2040 környékére az ökológiai és demográfiai katasztrófa elkerülhetetlen.
persze rengeteg változó van.

Addig tud/fog nőni a fejlődés, amíg megfizethető az energia és alapanyag, mint erőforrás.

Mihelyt valamelyik pótolhatatlanul egy kritikus szint alá csökken, akkor fog beütni az armageddon.

Nyilván akkor a mostani 3. világ, a -jelenleg számunkra sajnálnivaló- kvázi nulla életszínvonallal lesz a túlélő, mert sokkal lejjebb nem kell adniuk a szintből, viszont a most fejlett nyugat, simán ki fogja irtani/lenullázza magát.

#12690 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 17:59

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 05. 30. 18:27

Addig tud/fog nőni a fejlődés, amíg megfizethető az energia és alapanyag, mint erőforrás.

Mihelyt valamelyik pótolhatatlanul egy kritikus szint alá csökken, akkor fog beütni az armageddon.

Nyilván akkor a mostani 3. világ, a -jelenleg számunkra sajnálnivaló- kvázi nulla életszínvonallal lesz a túlélő, mert sokkal lejjebb nem kell adniuk a szintből, viszont a most fejlett nyugat, simán ki fogja irtani/lenullázza magát.

egy ismerősöm úgy írta annak idején, ha isten lekapcsolja a nagy biztosítékot a világ felett, akkor a legfejlettebb kontinens újra afrikára hagyományozódik.
de a jelenlegi demográfiai robbanásukat nézve, szerintem simán előbb éhen halnak, de már egy járvány is jobban megtizedeli őket, az elsivatagosodás is jobban érinti. és a legállatisabb sorba süllyednek vissza. csak nekik valóban nem lesz akkora visszalépés.
elszigetelt közösségek azok, amik sérülés nélkül megúszhatják, pl. dél-amerikában. tajgán. bár, ha épp eltűnik onnan az őserdő, vagy a tajga...
kanada északi része állítólag az, ami egy kontinentális éghajlattal megúszhatja.
persze lehet, h a sátán fia az utolsó pillanatban benyögi az ingyen energiát, meg a bőr alá ültethető csipszet, és aztán jön csak az armageddon.

Szerkesztette: avmanster 2013. 05. 30. 18:12 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#12691 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 18:12

Energia probléma nem nagyon lesz, amíg süt a nap. Szóval az valószerűtlen szcenárió.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#12692 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 18:51

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 05. 30. 19:12

Energia probléma nem nagyon lesz, amíg süt a nap. Szóval az valószerűtlen szcenárió.

Egyelőre a napenergia ipari méretekben történő begyűjtéséhez és főleg a raktározásához még hiányzik a megfelelő technológia.

#12693 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 18:55

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 05. 30. 19:51

Egyelőre a napenergia ipari méretekben történő begyűjtéséhez és főleg a raktározásához még hiányzik a megfelelő technológia.

egyszer elkezdtem utánanézni mekkora ökológiai lábnyomot hagy a napelem nyersanyagainak kitermelése, szállítása, logisztikája, fejlesztése, legyártása, stb., az összes köcölékkel... feladtam, de tényleg érdekes kérdés, h az élettartama alatt vajon mennyi co2-őt lehet vele összespórolni?
egy szélkerék, vizierőmű még mondjuk elmegy, faék egyszerűség, már a középkorban is alkalmazták.

Idézet

#12694 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 18:56

aham, oszt a jelenlegi energiaigény hány %-a jön belőle? mekkora nyersanyag áll hozzá rendelkezésre? hol tárolod? mekkora az ökológiai lábnyom? rentábilis? mindenki számára megfizethető? hatásfok? nem egyszerű képlet ez...
akkor már inkább a hasadóanyagok...
vagy a hidegfúzióban történő reménykedés..

Szerkesztette: avmanster 2013. 05. 30. 18:57 -kor

Idézet

#12695 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 05. 30. 19:51

Már elég szépén alkotnak a zarabok. Olajmanit fektetik befelé, telinapalemezik a sivatagot.

Szerk: mástnem majd bontanak vele vizet, és a régi gázos erőműveket átállítják hidrogénre.

Szerkesztette: JonesC 2013. 05. 30. 19:04 -kor

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#12696 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 19:00

az ugrászerűen növekvő populációt hogy eteted? a lerabolt földekből, tengerekből?

Idézet

#12697 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 19:01

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 05. 30. 19:58

Már elég szépén alkotnak a zarabok. Olajmanit fektetik befelé, telinapalemezik a sivatagot.

:up:

Vannak ilyenek. Nem mindegyik csak a vizipipát szívja és töri ropira a fehér 4-ajtós szedánt drifteltetve és kalasnyikovot lődözve.

#12698 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 19:03

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 05. 30. 20:01

:up:

Vannak ilyenek. Nem mindegyik csak a vizipipát szívja és töri ropira a fehér 4-ajtós szedánt drifteltetve és kalasnyikovot lődözve.

tényleg baszki, régen nem linkeltél oroszos autós videót... még a végén nekem kell keresni, hát hogy képzeled??? pedig milyen lusta vagyok, te meg naprakészebb...

Idézet

#12699 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 19:07

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 05. 30. 20:00

az ugrászerűen növekvő populációt hogy eteted? a lerabolt földekből, tengerekből?

Miért kellene etetni őket?

Idézet

#12700 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 30. 19:08

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 05. 30. 19:58

Szerk: mástnem majd bontanak vele vizet, és a régi gázos erőműveket átállítják hidrogénre.

ne haragudj, de ez most nagyon gyulás volt.
tudtommal egyelőre még a a vízbontás energiaszükséglete nagyjából megegyezik azzal az energiával, ami a hidrogén elégetésekor keletkezik.

Szerkesztette: avmanster 2013. 05. 30. 19:09 -kor

Idézet

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 633
  • 634
  • 635
  • 636
  • 637
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.